《学案与测评》2012高中英语能力测评 选修7 新课标_第1页
《学案与测评》2012高中英语能力测评 选修7 新课标_第2页
《学案与测评》2012高中英语能力测评 选修7 新课标_第3页
《学案与测评》2012高中英语能力测评 选修7 新课标_第4页
《学案与测评》2012高中英语能力测评 选修7 新课标_第5页
已阅读5页,还剩27页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

用心 爱心 专心1 课后能力测评课后能力测评 一一 完形填空完形填空 阅读下面短文 从短文后各题所给的四个选项 A B C 和 D 中选出可以填入空白处的 最佳选项 2010 四川 字数 334完成时间 15 分钟难度 Recently I flew to Las Vegas to attend a meeting As we were about to arrive the pilot announced with apology that there would be a slight 1 before setting down High desert winds had 2 the airport to close all but one runway He said that we would be 3 the city for a few minutes waiting to 4 We were also told to remain in our seats meanwhile with our seat belts fastened 5 there might be a few bumps 颠簸 We11 that few minutes turned into about forty five minutes including a ride that would make a roller coaster 过山车 6 by comparison The movement was so fierce that several passengers felt 7 and had to use airsickness bags As you might guess that s not a good thing to have happen in a n 8 space because it only 9 to increase the discomfort of the situation About twenty minutes into the adventure the entire airplane became very 10 There was now a sense of anxiety and fear that could be 11 noticed Every passenger simply held on for dear life except one A 12 was having a good time With each bump of the 13 he would let out a giggle 咯 咯的笑 of delight As I observed this I 14 that he didn t know he was supposed to be afraid and worried about his 15 He neither thought about the past nor about the future Those are what we grown ups have learned from 16 He was 17 the ride because he had not yet been taught to fear it Having understood this I took a deep breath and 18 back into my seat pretending I was 19 on a roller coaster I smiled for the rest of the flight I even 20 to giggle once or twice much to the chagrin 懊恼 of the man sitting next to me holding the airsickness bag 1 A mistake B delay C change D wind 2 A forced B warned C swept D reminded 3 A watching B visiting C circling D crossing 4 A arrive B enter C stop D land 5 A if B though C because D while 6 A light B pale C easy D quick 7 A sick B nervous C angry D afraid 8 A empty B narrow C secret D open 9 A happens B continues C fails D serves 10 A quiet B hot C dirty D crowded 11 A partly B gradually C shortly D clearly 12 A pilot B baby C guard D man 13 A seats B passengers C flight D airplane 14 A realized B hoped C agreed D insisted 用心 爱心 专心2 15 A health B safety C joy D future 16 A teachers B books C experience D practice 17 A learning B taking C missing D enjoying 18 A sat B lay C went D rode 19 A nearly B finally C really D suddenly 20 A attempted B managed C wanted D decided 阅读理解阅读理解 阅读下面短文 从每题所给的四个选项 A B C 和 D 中选出最佳选项 A 字数 272完成时间 15 分钟难度 Bruce Jones thinks there is still a healthy thirst for exploration into underwater worlds on our own planet After growing up with his grandfather who was in the marine construction business Jones quickly got a feel for the water He started diving at age 9 and by the 1980s began offering advice for those interested in the submarine business By 1993 he was running his own company U S Submarines which designed and built submarines for resorts and individuals Jones plans to spend 40 million in building a hotel where the most expensive rooms will be 50 feet under the sea off Eleuthera Island in the Bahamas Unlike the Jules Undersea Lodge the only undersea hotel now just off the coast of Key Largo Fla guests at the Poseidon won t need to put on a wet suit to get to their rooms They also won t need to worry about changing pressure levels since the rooms will be kept at above surface pressure Instead they can move easily to their 1 500 a night underwater rooms by escalator I think there are a large number of people who would be interested said Jones including anyone who is looking for a different experience Each room will feature strong windows that look out onto coral gardens There will be controls in each room that guests can use to change the lighting of the underwater worlds outside their windows and to provide food for fish swimming by By now I envisioned 展望 we d have whole underwater cities Craig Cooper the director for the Aquarius research station said It s about time some of these visions became reality 1 Which of the following is the correct order of the events that happened to Bruce Jones a Jones started running U S Submarines b Jones began to learn to dive c Jones planned to build an undersea hotel d Jones began giving others advice on the submarine business A a b c d B a c b d C b d a c D b a c d 2 We can learn from the second paragraph that the Jules Undersea Lodge 用心 爱心 专心3 A lies off Eleuthera Island in the Bahamas B is the first undersea hotel in the world C needn t provide wet suits for its guests D sends its guests to their rooms by lift 3 What do we know about Bruce Jones undersea hotel from the passage A It will be much cheaper than the Jules Undersea Lodge B It has taken Jones 40 million to build it C Guests in it will open the windows to give food to the fish D Guests in it will see beautiful coral through the windows 4 The underlined word Poseidon in Paragraph 2 refers to A Bruce Jones undersea hotel B Jules Undersea Lodge C an island off the coast of Key Largo D another name of Eleuthera Island 5 Judging by Cooper s words his attitude towards underwater hotels is A disappointed B critical C objective D hopeful B 2010 湖南 字数 396完成时间 15 分钟难度 When Mary Moore began her high school in 1951 her mother told her Be sure and take a typing course so when this show business thing doesn t work out you ll have something to rely on Mary responded in typical teenage fashion From that moment on the very last thing I ever thought about doing was taking a typing course she recalls The show business thing worked out of course In her career Mary won many awards Only recently when she began to write Growing Up Again did she regret ignoring her mom I don t know how to use a computer she admits Unlike her 1995 autobiography After All her second book is less about life as an award winning actress and more about living with diabetes 糖尿病 All the money from the book is intended for the Juvenile Diabetes Research Foundation JDRF an organization she serves as international chairman I felt there was a need for a book like this she says I didn t want to lecture but I wanted other diabetics to know that things get better when we re self controlled and do our part in managing the disease But she hasn t always practiced what she teaches In her book she describes that awful day almost 40 years ago when she received two pieces of life changing news First she had lost the baby she was carrying and second tests showed that she had diabetes In a childlike act she left the hospital and treated herself to a box of doughnuts 甜甜圈 Years would pass before she realized she had to grow up again and take control of her diabetes not let it control her Only then did she kick her three pack a day cigarette habit overcome her addiction to alcohol and begin to follow a balanced diet 用心 爱心 专心4 Although her disease has affected her eyesight and forced her to the sidelines of the dance floor she refuses to fall into self pity Everybody on earth can ask why me about something or other she insists It doesn t do any good No one is immune 免疫的 to heartache pain and disappointments Sometimes we can make things better by helping others I ve come to realize the importance of that as I ve grown up this second time I want to speak out and be as helpful as I can be 6 Why did Mary feel regretful A She didn t achieve her ambition B She didn t take care of her mother C She didn t complete her high school D She didn t follow her mother s advice 7 We can know that before 1995 Mary A had two books published B received many career awards C knew how to use a computer D supported the JDRF by writing 8 Mary s second book Growing Up Again is mainly about her A living with diabetes B successful show business C service for an organization D remembrance of her mother 9 When Mary received the life changing news she A lost control of herself B began a balanced diet C tried to get a treatment D behaved in an adult way 10 What can we know from the last paragraph A Mary feels pity for herself B Mary has recovered from her disease C Mary wants to help others as much as possible D Mary determines to go back to the dance floor 短文改错短文改错 下面短文中有 10 处语言错误 请在有错误的地方增加 删除或修改某个单词 增加 在缺词处加一个漏字符号 并在其下面写上该加的词 删除 把多余的词用斜线 划掉 修改 在错的词下划一横线 并在该词下面写上修改后的词 注意 每处错误及其修改均仅限一词 字数 112完成时间 5 分钟难度 After shopping Mother and I went to a restaurant for lunch I notice Mother looking at a nearby table occupy by an elderly woman and young couple They are silent and it was clearly that things were not going well As we left Mother stopped on their table Excuse me she said put her arm around the unhappy old woman You remind me so many of my mother May I hug 拥抱 用心 爱心 专心5 you The woman smiled happily as she accepted to it After we left I said That was very nice of you Mother So I didn t think she looked like Grandma Neither did me said Mother cheerfully 补全对话补全对话 根据对话情景和内容 从对话后所给的选项中选出能填入每一空白处的最佳选项 选 项中有两项为多余选项 字数 168完成时间 8 分钟难度 Jerry Hi Mike Look like you ve got some sun Mike I guess so I spent the weekend on the beach Jerry Really That sounds exciting 1 Mike At my friend s house He invited me to stay there for as long as I wanted Jerry 2 Mike Oh I have a paper to work on Jerry 3 I mean besides lying out in the sun Mike I play volleyball I never realized how hard it is to run on sand Jerry 4 Did you go swimming Mike I intended to 5 So I just went fishing Jerry All sounds so relaxing A What a pity B It must be cool C Where did you stay D But how did you get there E So what else did you do out there F But the water wasn t warm enough G Then why not stay there for a longer time 1 2 3 4 5 课后能力测评 一 1 解析 选 B 根据 High desert winds to close all but one runway 可知 因沙尘暴关闭所有的跑道 只留一条 故应为延时降落 2 解析 选 A 因为沙尘暴迫使 force 机场关闭跑道 warn 警告 sweep 打扫 席 卷 remind 提醒 均不符合题意 3 解析 选 C 飞机在等待降落的过程中应该是绕城市盘旋 故应选 C watch 用于 动态的场面 visit 参观 拜访 cross 横穿 均不符合题意 4 解析 选 D 根据上下文句意可知 飞机要绕城市盘旋几分钟以便等待着陆 5 解析 选 C 句意为 我们被告知仍在座位上坐好 系好安全带 因为飞机可能会 有几次颠簸 此处应为 because 引导的原因状语从句 6 解析 选 B make pale by comparison 使 相形见绌 此处用以强调飞机在 空中极不稳定 7 解析 选 A 句意为 像过山车一样的剧烈运动使旅客恶心而不得不用呕吐袋 sick 恶心的 nervous 紧张的 angry 生气的 afraid 害怕的 8 解析 选 B 此空前的 that 指的是 using airsickness bags 也就是发生在飞机 上狭小空间内的呕吐 因此选用 narrow 狭窄的 后面的 space 指的是飞机内部空间 用心 爱心 专心6 empty 空的 secret 秘密的 均不合题意 9 解析 选 D 在这种情形下本来就很难受 在飞机上呕吐使得这种难受更加强烈 serve 意为 起 作用 用作 10 解析 选 A 根据后文中 a sense of anxiety and fear 可知 人们都很紧张 焦虑 在这种情形下飞机上的人一定是静悄悄的 11 解析 选 D 飞机上的焦躁不安 应该是能够很明显的被观察到 故选 clearly 12 解析 选 B 此处应是 baby 和下文 we grown ups 形成对比 13 解析 选 D 由文意可知 飞机的每一次颠簸让孩子体验坐过山车一样的感受 孩子发出咯咯的笑声 14 解析 选 A 句意为 我通过观察 才意识到这个孩子并不知道他应该害怕或是 担心自己的安全 15 解析 选 B 此处表示 为他的安全担心 16 解析 选 C 成人都是从孩子时代过来的 是成人的亲身经历让他们知道孩子不 知道什么是害怕和担心 17 解析 选 D 因为孩子不知道害怕 自然是在飞机的颠簸中享受坐过山车般的快 乐 18 解析 选 A sit back into my seat 意为 坐回到我的座位上 19 解析 选 C 句意为 我坐回到我的座位上 假装真的坐上了过山车 nearly 几 乎 finally 最后 suddenly 突然 均不符合题意 20 解析 选 B 句意为 我甚至咯咯地笑了一两次 作者应该是真的笑出了声 才 让邻座的手拿呕吐袋的人懊恼 managed to do 做成了某事 1 解析 选 C 事件排序题 由第一段可知 Jones 9 岁开始潜水 80 年代能够 在潜水生意方面给他人提出见解 到 1993 年他已经开始经营自己的公司 而打算建海底旅 馆是发生在这些事件之后 故选 C 2 解析 选 B 细节理解题 由第二段中的 the only undersea hotel now 可知 the Jules Undersea Lodge 是世界上目前唯一的海底旅馆 也就是世界上第一家海底旅馆 3 解析 选 D 细节理解题 由第四段第一句可知 海底旅馆外将会建珊瑚公园 所 以入住客人通过窗户可以看到漂亮的珊瑚 4 解析 选 A 词义猜测题 文章第二段中第一句前一部分提到 Jones 计划修建一个 海底旅馆 再根据第二句中 Unlike the Jules Undersea Lodge guests at the Poseidon 可推知 Poseidon 是 Jones 的海底旅馆 把句中两个破折号之间的内容去掉即可 得到正确答案 5 解析 选 D 推理判断题 从文章的最后一段可知 Cooper 对海底旅馆是充满希望 的 6 解析 选 D 根据第二段 Only recently when she began to write Growing Up Again did she regret ignoring her mom I don t know how to use a computer she admits 可判断选 D 项 7 解析 选 B 根据第二段 The show business thing worked out of course In her career Mary won many awards 可判断选 B 项 8 解析 选 A 根据第三段 her second book is less about life as an award winning actress and more about living with diabetes 可判断选 A 项 9 解析 选 A 根据第四段 In a childlike act she left the hospital and treated herself to a box of doughnuts 甜甜圈 Years would pass before she 用心 爱心 专心7 realized she had to grow up again and take control of her diabetes 2not let it control her 可判断选 A 项 10 解析 选 C 根据最后一段中的 Mary Moore 所说的话 I ve come to realize the importance of that as I ve grown up this second time I want to speak out and be as helpful as I can be 可推断出她想尽可能地去帮助他人 故选 C 项 选修选修 7 7 课后能力测评课后能力测评 二二 完形填空完形填空 阅读下面短文 从短文后各题所给的四个选项 A B C 和 D 中选出可以填入空白处的 最佳选项 字数 302完成时间 15 分钟难度 We should show respect to everybody especially our elders because they are ahead of us in age in wisdom and maturity in experience and education Our 1 have done a lot for us directly or indirectly and most of us 2 everything to their kindness and love When we 3 them respect whether it is by bowing to them or 4 them with a smile or offering them any help they need it is one way of 5 our own love and gratitude to them 6 elders have also been through all the years you are 7 and know a little more about the world than you do It is 8 that you do not agree with the belief of your elders but this is nothing new All younger generations have always 9 with their elders and it is these differences that bring changes in human 10 However much you disagree with them give them credit for their 11 With changing times and 12 influences youngsters no longer know what is interpreted as disrespect to elders Youngsters should 13 express their views and if there are arguments they should not 14 their voices If there is no space on sofas or chairs children will immediately 15 用心 爱心 专心8 their places and sit on the carpet In buses and trains youngsters are 16 to give up their places to older people This is not a 17 of who has more rights It is simply that those who are younger have the strength to bear 18 or tolerate unpleasantness so it is natural to show consideration to those who are older and perhaps at a 19 disadvantage When you do simple things as a mark of respect elders become 20 that youngsters care for them and they respond with affection and kindness 1 A youngsters B elders C parents D juniors 2 A devote B owe C pay D contribute 3 A show B explain C exhibit D point 4 A greeting B receiving C declaring D showing 5 A expressing B describing C sending D suggesting 6 A However B Therefore C Besides D Though 7 A experiencing with B going through C suffering from D worrying out 8 A maybe B likely C possible D probably 9 A quarreled B dealt C lived D disagreed 10 A community B organization C society D public 11 A experience B reality C emotion D information 12 A cultural B special C environmental D position 13 A quietly B slightly C silently D coldly 14 A rise B raise C support D force 15 A give away B get rid of C give up D send out 16 A expected B forced C needed D reminded 17 A doubt B question C wonder D challenge 18 A suffering B upset C trouble D discomfort 19 A serious B light C heavy D slight 20 A aware B alive C knowing D sensible 阅读理解阅读理解 阅读下面短文 从每题所给的四个选项 A B C 和 D 中选出最佳选项 A 字数 313完成时间 15 分钟难度 While IQ Intelligence Quotient tells you how smart you are EQ Emotional Quotient tells you how well you use your smartness Professor Salovery the psychologist who created the term EQ says that it is IQ that gets you hired but it is EQ that gets you promoted Supported by his research he suggested that when predicting future successes a person s brainpower as measured by IQ tests might actually matter less than a person s character or EQ Professor Salovery may be correct For example have you ever wondered why some of the best and smartest students 用心 爱心 专心9 in your class end up failing exams Perhaps it is because of their EQ People often make the mistake of thinking that EQ is the opposite of IQ It is not Although it is hoped that people have both high EQs and IQs there is little doubt that those with low EQs have a hard time surviving in life For a long time researchers discussed if a person s IQ could be raised The geneticists said no while the social scientists said yes Furthermore the social scientists said that it was possible to improve a person s EQ particularly in terms of people skills such as understanding and communication Recently a professor released the findings of a study on senior high school students When some normal students were introduced to some disabled students they found that afterwards they were more willing to help people in difficulties At the same time there was a marked change in the disabled students attitudes They became more positive about their disabilities and were more eager to try new things People with high EQs often have positive attitudes towards life and are open to different ideas so they tend to be more creative in their thinking Please remember that having a high IQ is helpful but having a high EQ might even be more helpful 1 According to Professor Salovery what factor matters the most in predicting whether a person will be successful or not A How a person tests his her brainpower B A person s character C How smart a person is D A person s IQ 2 The second paragraph tells us that A people who have a high IQ always have a high EQ B EQ is the opposite of IQ C people who have a low EQ tend to have a hard life D people who have a high EQ always have a high IQ 3 What did the professor find from his study of normal students being introduced to some disabled children A Students with disabilities were not open in trying new things B There was no change in the normal students C The disabled students became more positive and more eager to try new things D The disabled students were more willing to help others 4 Which of the following is the writer s attitude toward EQ and IQ A IQ is more helpful to people than EQ B IQ can be raised by understanding and communication C EQ can get people hired D A high EQ is of great benefit in getting people promoted 5 Which of the following would be the BEST title of this passage A A person s brainpower B IQ EQ and success 用心 爱心 专心10 C IQ and a person s character D A person s IQ and EQ B 字数 364完成时间 15 分钟难度 All Eskimos live most of their lives close to sea or fresh water They may follow game inland for several hundred miles but they always return to the shores of riv

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论