大学英语四六级考试模拟大学英语四级考试备考模拟5_第1页
大学英语四六级考试模拟大学英语四级考试备考模拟5_第2页
大学英语四六级考试模拟大学英语四级考试备考模拟5_第3页
大学英语四六级考试模拟大学英语四级考试备考模拟5_第4页
大学英语四六级考试模拟大学英语四级考试备考模拟5_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

大学英语四级考试备考模拟试题(5)Part I Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic “To Invest or Not”. You should write at least 0 words following the outline given below in Chinese:目前,越来越多的大学生开始投资理财,比如炒股、买基金、买房等:1. 有人认为大学生不应该投资理财;2. 有人认为应该支持大学生投资理财;3. 你的看法。 Part II Reading Comprehension ( Skimming and Scanning )( minutes)Directions: In this part, you will have minutes to go over the passage quickly.For questions 1-7, mark Y (for YES) if the statement agrees with the information given in the passage.N (for NO) if the statement contradicts the information given in the passage.NG (for NOT GIVEN) if the information is not given in the passage. For questions 8-, complete the sentences with the information given in the passage.Choosing the Best Graduate ProgramChoosing universities from thousands of miles away presents some challenges especially when there are so many outstanding universities to choose from in the United States. This article will give you some ideas on where to get further help and information and on what academic and lifestyle factors to consider in developing a short list of universities. Finding the right academic and personal match requires careful planning, research, and networking on your part. No special formula or answer applies to everyone. You should begin the process of reflection and research to months before you wish to start studying in the United States.Step 1: Define Your Education and Career GoalsDefining the goals for your education and career will help you select the most appropriate graduate programs and will help motivate you through the application process. It will also assist you in writing the application essays in which you often will be asked to explain your career goals and how they relate to your application for graduate study. Lastly, it will lead you to find out exactly what qualifications are required for that career and whether or not U.S. credentials(证明书)are recognized in your home country. To help define your education and career goals, ask yourself these questions: What career do I want to pursue? Is employment available in my country in this field? What advanced degree is required to enter this profession? Speak to people already working in the field and to representatives of professional associations. Educational advisers or career advisers in your country may also have information about the skills and background required for various professions, as well as knowledge of the need for professionals in different fields in your country.How will study in the United States enhance my career? Will a graduate degree help me earn a higher salary? Consult educators, government officials, and working professionals in your country about the value of U.S. study for you at this stage in your career, including any increased earning potential. Take into account in your planning any revalidation or certification requirements for employment in your particular field when you return home.What is the system of recognition for U.S. degrees in my country? In many countries, a U.S. degree is highly valued, and recognition of degrees is straightforward. However, in some countries, particularly those with educational systems markedly different from that of the United States, graduate degrees from the United States may not be officially recognized, or they may be recognized at a different level. If this is the case, check on the situation in your country with your nearest EducationUSA information and advising center or with the ministry of education or other appropriate authorities before you begin your applications. This step is especially important if you are planning to undertake a professional program in the United States, because requirements for professional education usually are rigorously upheld and vary greatly from country to country. Step 2: Consult an EducationUSA Information and Advising CenterTrained educational advisers in these offices provide information and advice about study in the United States. Advisers are available to assist you in answering questions about:equivalency between the educational systems; entry requirements for study in your field; using reference materials to find institutions that are appropriate for you; sources of financial assistance available in your home country and in the United States; testing and other application requirements; preparation of your applications; planning your education; adjusting to academic and cultural life in the United States;using your education after you return to your home country. To find the information or advising center nearest you, contact the American embassy or consulate in your country, or consult the list at /centers.htm. Education USA information and advising centers may be located in U.S. embassies, American libraries, or in some countries at other non-governmental organizations.When you contact the center, you should be able to provide the following information:the degree(s) you have already earned; your field of study; when you want to begin to study in the United States; your English language proficiency; Part I WritingOne possible version:A High Diploma and a Good JobNowadays, a vast majority of people are inclined to believe that if a person has a higher education diploma, he will surely have a promising career. That is why so many university students are working so hard to become master or doctor candidates. Every day they spend their time acquiring as much knowledge as possible. In addition, we see many parents urging their children to go to various guidance classes in order to be successful in the fierce competition. Only if you have a good education can you stand out among so many job applicants and be picked out by your potential employer, thus starting the path to a promising career.There are also many others who dont agree. They think that a person with a high diploma wont necessarily get a good job. In their opinion, what really counts is ones ability. What our society needs the most are highly capable people. They point out that there exist in all walks of life a large number of people with good scores but low abilities.In my opinion, both sides are partly right. We shouldnt pay too much attention to either diplomas or abilities. Taking all factors into consideration, we can safely draw the conclusion that our society needs citizens who are both well-educated and highly capable.Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning) 1. N。参见第四段中“Youd assume airlines would just want to get us on the plane as quickly as possible. But nothing could be further from the truth.” 可知,此处讲你可能会认为航空公司只是想让我们尽快登机,而事实并非如此。2. N。参见第五段可知,此处讲Lee Paulson,一个华盛顿非赢利组织的经理说到,联合航空公司对精英乘客和普通乘客区别对待,精英乘客从红地毯先登机,而其他的较为贫穷的乘客站在旁边的黑地毯上。这是精英人士的势利行为,而且这样登机效率也不高。3. NG。参见第六段可知除了联合航空公司,Delta航空公司也对精英乘客的登机时间给予特殊优待,说明这种现象并不少见,但不能据此就推断出绝大多数的美国航空公司都这样。4. Y。参见第八段提出来的几点质疑及第九段中 “Im not hopeful that anything I write will change the way in which these chronically unprofitable companies operate.” 可知,此处讲并不是希望他(她)所写的东西能改变这些长期以来不赢利的公司的运转模式。结合两个段落可知不赞成一些航空公司在乘客登机这一事件上对乘客区别对待的做法。 5. N。本题定位在小标题 “Pack Tight and Light”下的段落,参见第十段中“The fact is that the lighter your load, the faster youll board. And, the faster the passengers standing in line behind you will be able to board faster, too.”可知,此处讲你装的行李越轻,你登机就越快,而且排队在你后面的人也能登机越快,很显然你的行李装的怎样只对排在你后面的乘客有影响,而不会影响你前面的乘客。6. Y。本题定位在小标题“Dont Hold Up the Flight”下的段落,参见第十二段中“How do you avoid the jam? Arrange your luggage quickly and get out of the aisle immediately so that others can pass.” 可知,此处讲应该怎样避免飞机上拥挤呢?你应该快速地把行李放好,然后立即让出走道,这样其他乘客才能迅速通过。7. NG。本题定位在小标题“Better Yet, Bring Nothing (or Close to It)”下的段落,参见第十四段可知,如果我们带的随身行李少,我们登机的速度会更快,但不见得将来会有更多乘客不携带随身行李。8. the process by up to times。参见第二段中 “Fermilabs Jason Steffen recently published a research paper in the Journal of Air Transport Management that concluded loading smaller groups of passengers in every other row could accelerate the process by up to times.” 可知,此处讲费尔米实验室的Jason Steffen最近在航空运输管理杂志上发表了一篇研究论文,该论文的结论是在飞机上每隔一排少坐一些乘客会使登机的速度比以前快倍。9. their carry-on bags。 本题定位在小标题“Be First in Line”下的段落,参见第十一段中“Latecomers, on the other hand, are disadvantaged in many ways. There may not be enough room for their carry-on bags.” 可知,此处讲另一方面,对于晚到的乘客来说,很多方面对他们不利,如他们的随身行李可能没有足够的空间摆放。. “underpaid and mistreated”。参见文章的倒数第一段中“He told me hes tired of indifferent gate agents that allow chaos in the boarding area, and understands they think it is acceptable behavior because theyre underpaid and mistreated.” 可知,此处讲他告诉我他厌倦了那些无动于衷的登机口工作人员的做法,他们对登机区乱糟糟的局面不管不问,而且他了解到这些人接受此类做法是因为他们认为自己薪水低且受到了不公正的待遇。 Part III Reading Comprehension(Reading in Depth)Section A. D)。此处需要一个名词。此处讲希腊人举行接力赛时在运动员之间传递火炬。故选D)。. H)。此处需要一个名词。此处讲火炬在运动员之间传递后点燃大锅,这是纯洁、理智和和平的象征。故选H)。. K)。此处需要一个动词。此处讲第一次现代奥运火炬传递是在36年的柏林夏季奥运会上,当时的火炬是在希腊的奥林匹亚点燃的,然后被传递到德国的奥运会开幕式。故选K)。. I)。此处需要一个作定语的分词或形容词。此处考查固定短语“the opening ceremony”,意为“开幕式”。此处讲自从64年在奥地利的因斯布鲁克举行的冬季奥运会开始,每一次的奥运会都以从希腊到开幕式的火炬传递开始。故选I)。 . L)。此处需要一个形容词。此处考查固定短语“be capable of”,意为“能够”。此处讲每个火炬都必须能够经受住风、雨、冻雨、雪和极端的气候条件。故选L)。. N)。此处需要一个形容词。此处讲火炬必须有足够的燃料才能支撑跑完全程,并且要够轻巧运动员举得才舒服。故选N)。. E)。此处需要一个副词。此处讲火炬必须有足够的燃料才能支撑跑完全程,并且要够轻巧,这样才能使火炬传递者举起来舒适。故选E)。. A)。 此处需要一个动词。此处考查固定短语“vary from . to .”,意为“随的不同而不同”。此处讲虽然火炬的设计每年有所不同,其现代化的外观是由迪斯尼艺术家John Hench设计的。故选A)。. M)。此处需要一个动词。此处讲虽然最初的奥林匹克火炬是靠太阳光点燃的,但是现代火炬却是以加压的液体燃料为动力的。故选M)。20. G)。此处需要一个名词。此处讲奥运火炬中燃烧的圣火需要一个备份,以防火炬在传递过程中熄灭。故选G)。Section B Passage One21. B)。细节判断题。参见文章第一段中“. and the school buildings turned out to be especially vulnerable to collapse because of poor construction.”可知,此处讲因为建筑质量差学校的房子尤其容易倒塌。故选B)。A)只是死亡人数可能增加的原因。22. C)。细节理解题。参见第一段中“More than 69,000 people have been confirmed dead so far, and more than 374,000 injured, with fears of further casualties because several lakes created by rockfall dams may give way and cause sudden flooding.”可知,此处讲迄今已经证实有69,000多人丧生,超过374,000人受伤,人们都担心因为几个湖决口造成洪灾,死伤人数还会增加。故选C)。23. A)。细节理解题。参见第二段中“. have been doing extensive research in that region of China and the Tibetan plateau for more than two decades, but had found no hints that suggested such a large earthquake might strike the area.”可知,此处讲专家20多年以来一直对四川和青藏高原地带进行广泛的研究,但是没有发现任何关于大地震会袭击这一地区的迹象。故选A)24. C)。推断题。参见第二、四、五段可知地震是很难预测的,但并不是不能预测的。地震发生频繁是客观事实,但是这篇文章无法推出这一点。故选C)。25. D)。主旨题。纵观全文可以看出第一段引出5地震之后,后面的段落都是在谈此次地震如何地不同寻常,没有迹象表明会在该地带发生地震等。且文章中unusual一词出现的频率较高,说明了文章的主旨是这次地震的不同寻常,故选D)。前三个选项都太片面,不能全面地概括这篇文章的大意。 Passage Two26. D)。 参见第二段中 “However, the nations unemployment rate has steadily moved higher. In July, it rose to 5.7 percent from 5.5 percent in June, its highest level since March .”可知,美国的失业率一直稳步上升。七月份的失业率从六月份的5.5%上升到5.7%,达到三月以来的水平。故选D)。27. B)。 参见第三段中 “But economists have pointed to the steady erosion of the labor market as a sign that many Americans are facing significant financial problems, making the recession debate more than a matter of semantics.” 可知,经济学家已经指出劳动力市场的持续恶化表明许多美国人正在应对严重的金融问题,对经济萧条的讨论已不仅仅是语义的问题。故选B)。28. C)。 参见第五段可知,Moody投资人服务公司的首席经济学家John Lonski表示对工人来说这是经济衰退。最后真正至关重要的是薪水和失业率将会发生什么变化,它们正在朝劳动力市场衰退的方向发展。你怎么能不承认这个事实呢?故选C)。29. C)。 参见最后一段中“Wage growth has stagnated for months, falling behind the rate of inflation.” 可知,工资上涨已经停步不前好几个月了,工资涨幅落在通货膨胀率之后。故选C)。30. B)。 参见第三段最后一句可知,许多美国消费者不得不削减开支以应对昂贵的燃料、食品以及状况不佳的住房市场。由第四段可知,薪水报告是反映经济状况的第二个主要因素。政府报告说从四月到六月经济上涨了1.9%,低于经济学家之前预期的百分比。尽管政府税收回扣项目为经济投入了几十亿美元,这个令人失望的数字还是出现了。一些分析人士认为这表明这种经济状况会持续到年底。故选B)。Part IV Cloze 31. B)。此处考查名词。此处讲成功的谈判需要清楚地了解自己的对手。故选B)。32. C)。此处考查动词。此处讲一个人应该采取什么方法才能在日常交流中获得这种认识呢?故选C)。33. B)。此处考查形容词。此处讲心理学家亚当和他的同事威廉、黛布拉及朱迪思提出了相似的问题。same前用定冠词the,而alike 和like 当 “象” 讲时不作定语。故选B)。34. D)。此处考查词组搭配。此处讲心理学家亚当和他的同事威廉、黛布拉及朱迪思发现了谈判的成功取决于把精力集中在 理智(head) 上而不是 情感(heart)上。“取决于”是“depend on”。故选 D)。35. D)。此处考查名词。参考34题,head 和heart 形成一对头韵词,而reason和emotion相对。故选 D)。36. C)。此处考查介词的用法。此处讲更好的做法是我们能从谈判对手的角度去看问题而不是同情他们。故选C)。37. A)。此处考查动词形近词辨析。此处讲根据心理科学4月发表的一项研究,从对手的角度看问题包

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论