2012届高考英语 能力测评试题35_第1页
2012届高考英语 能力测评试题35_第2页
2012届高考英语 能力测评试题35_第3页
2012届高考英语 能力测评试题35_第4页
2012届高考英语 能力测评试题35_第5页
已阅读5页,还剩24页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

用心 爱心 专心1 课后能力测评课后能力测评 一一 完形填空 阅读下面短文 掌握其大意 然后从 1 20 各题所给的四个选项 A B C 和 D 中 选出最 佳选项 字数 282完成时间 15 分钟难度 An elderly carpenter was ready to retire He told his employer of his plans to 1 the house building business to live a more 2 life with his wife and 3 his extended family He would miss the paycheck 工资 each week but he wanted to retire They could 4 The employer was 5 to see his good worker go and asked if he could build just one more house as a personal favour The carpenter said yes 6 over time it was easy to see that his heart was not in his work He used bad workmanship and 7 materials It was an unfortunate way to 8 a dedicated 献身的 career When the carpenter finished his work his employer came to 9 the house Then he handed the front door 10 to the carpenter and said This is your house my 11 to you The carpenter was shocked What a 12 If he had only known he was building his own house he would have done it all so differently 13 it is with us We build our lives a day at a time often putting 14 than our best into the building Then with a shock we 15 we have to live in the house we have built If we could do it over we would do it much differently But you cannot 16 You are the carpenter and every day you hammer a nail place a board or build a wall Someone 17 said Life is a do it yourself project Your 18 and the choices you 19 today help build the house you will live in tomorrow Therefore build 20 1 A continue B start C leave D find 2 A leisurely B lonelyC orderly D friendly 3 A support B share C enjoy D care 4 A go off B get byC pass on D work away 5 A polite B nervous C proud D sorry 6 A but B while C which D before 7 A perfect B inferior C superior D tough 8 A satisfy B improve C meet D end 9 A buy B repair C inspect D sell 10 A roof B window C key D design 11 A gift B promiseC salary D words 用心 爱心 专心2 12 A disappointmentB shame C pleasure D success 13 A So B Yet C As D Such 14 A worse B more C rather D less 15 A realize B explain C think D admit 16 A step forward B go back C come out D look around 17 A never B again C once D nearly 18 A attitude B experienceC skill D advantage 19 A learn B take C see D make 20 A badly B wiselyC early D confidently 阅读理解 阅读下列短文 从每题所给的四个选项 A B C 和 D 中 选出最佳选项 A A 字数 299完成时间 6 分钟难度 George Spilich at Washington College in Chestertown Maryland decided to find out whether as many smokers say smoking helps them to think and fix their attention on 集中精力于 their work Spilich put young non smokers active smokers and smokers deprived 被剥夺 of cigarettes through a series of tests In the first test each subject sat before a computer screen and pressed a key as soon as he or she recognized a certain letter among a grouping of 96 In this simple test smokers deprived smokers and non smokers performed equally well The next test was more difficult requiring all to scan 扫描 groups of 20 letters and find the one of the letters changed into a different one Non smokers were faster but under the stimulation 刺激 of nicotine active smokers were faster than deprived smokers In the third test of short term memory non smokers made the fewest mistakes but deprived smokers made fewer mistakes than active smokers The fourth test required people to read a passage then answer questions about it Non smokers remembered 19 percent more of the most important information than active smokers and deprived smokers did better than those who had smoked a cigarette just before testing Active smokers were likely not only to have poorer memories but also had trouble separating important information from unimportant details As our tests became more difficult says Spilich non smokers performed better than smokers by far he says Smokers might perform adequately 准确 at many jobs until they got very difficult A smoking airline pilot could fly adequately if no problems arose but if something went wrong smoking might damage his mental capacity 思维能力 1 Smokers usually think that smoking A helps them to be less nervous B helps them to do better work 用心 爱心 专心3 C helps them to think and act quickly D does some good to their health 2 George Spilich s experiment was organized in such a way as to A force the subjects to separate major information from minor details B check the effectiveness of nicotine on smokers C put the subjects through increasing difficult test D make a written and formal record of the answers of the subjects 3 Which fact does this passage lead us to believe A Active smokers generally performed better than deprived smokers B Active smokers answered more quickly than the other subjects C Deprived smokers gave the slowest answers to the various tasks D Non smokers were not better than other subjects in performing simple tasks 4 We can infer from the last paragraph that A smokers should not expect to become airline pilots B smokers may prove unequal to dealing with emergency 紧急 cases C no airline pilots smoke during flights D smoking in emergency cases causes mental illness B B 字数 292完成时间 6 分钟难度 Danielle Steel America s sweetheart is one of the hardest working woman in the book business Unlike other productive authors who write one book at a time she can work on up to five Her research long before writing takes at least three years Once she has fully studied her subjects ready to dive into a book she can spend twenty hours nonstop at her desk Danielle Steel comes from New York and was sent to France for her education After graduation she worked in the public relations and advertising industries Later she started a job as a writer which she was best fit for Her achievements are unbelievable 390 million copies of books in print nearly fifty New York Times best selling novels and a series of Max and Martha picture books for children to help them Deal with the real life problem of death new babies and new schools Her 1998 book about the death of her son was shot to the top of the New York Times bes selling list as soon as it came out Twenty eight of her books had been made into film She is listed in the Guinness Book of World Records for one of her books being the Times best seller for 381 weeks straight Not content with a big house a loving family and a view of the Golden Gate Bridge Danielle Steel considers her readers to be the most important resource and has kept in touch with them by e mail While she is often compared to the heroines 女主人公 of her own invention Her life is undoubtedly much quieter But if she does have anything in common with them it is her strength of will and her inimitable style There is only one Danielle Steel 5 Danielle Steel is different from other writers in that A she can write several books at the same time 用心 爱心 专心4 B she often does some research before writing a book C she is one of the most popular American women writers D she can keep writing for quite a long time without a break 6 Children who have read Max and Martha picture books may know A how to deal with affairs at school B what to do if Max and Martha die C what to do when new babies are born into their families D how to solve the difficult problems in their writing classes 7 One of Danielle Steel s achievements is that A some TV plays were based on her books B her picture books attracted a lot of young men C one of her books became a best seller in 1998 D she wrote the Guinness Book of World Records 8 We can learn from the passage that Danielle Steel A lives an exciting life B values her readers a lot C writes about quiet women D is pleased with her achievements 9 What does the underlined word inimitable mean A Hardworking B Attractive C Strange D Unique 短文改错 下面短文中有 10 处语言错误 请在有错误的地方增加 删除或修改某个单词 增加 在缺词处加一个漏字符号 并在其下面写上该加的词 删除 把多余的词用斜线 划掉 修改 在错的词下划一横线 并在该词下面写上修改后的词 注意 每处错误及其修改均仅限一词 字数 112完成时间 6 分钟难度 Three years ago my aunt had a garden At that time she grows peas beans and carrots and all kind of things One Saturday last spring she worked real hard planting vegetables all day So after the work she found she had lost her wedding ring She went to look for it in the garden She became sad and sadder as she realized it was probably gone forever Though that summer there were less sunny days than as usual she had rich harvest One day she dug her carrots up and then took it into the kitchen To her great surprise she discovered that one of the carrots was dressing her ring 用心 爱心 专心5 课后能力测评 一 课后能力测评 一 1 解析 选 C 根据上文的 retire 可知 他想离开自己从事的工作 故选 leave 2 解析 选 A leisurely 悠闲的 慢悠悠的 lonely 孤独的 orderly 有秩序的 有条 理的 friendly 友好的 根据常识可知 人们退休了以后 生活常常是悠闲的 故选 A 项 3 解析 选 C 退休了以后 老人可以更好的享受家庭的乐趣 4 解析 选 B go off 开火 爆炸 电灯等 熄灭 get by 维持生计 设法过活 pass on 转交 递给 work away 连续不停地工作 根据前面的 extended family 和 miss the paycheck 可推知 老人生活上悠闲 但没有了工资 生活可能不如以前宽松 但他们 能设法维持 故选 B 项 5 解析 选 D 根据上文 retire 和下文的 his good worker 可知 作为老板 自己的好 员工要走了 自然惋惜 故选 D 项 6 解析 选 A 从下文得知 老木匠的最后一座房子造的很不好 是因为他不用心 所以 此处表示转折 but 表示转折 句意为 他虽然答应了 但并不用心工作 while 是并列连 词 表示前后对比 7 解析 选 B 根据前文的 bad workmanship 和下文可知 老木匠用的建筑材料是劣质的 故 inferior 正确 8 解析 选 D 根据前文的 go and asked if he could build just one more house 可知 这是老木匠为老板建造的最后一座房子 是他一生事业的结束 故选 D 9 解析 选 C 作为老板 自己让人建设的房子完工了 自然要来查看一下 10 解析 选 C 从下文的 If he had only known he was building his own house 可以看出 老板把刚刚建设的房子作为礼物 gift 送给了老木匠 故应该给他房门钥匙 11 解析 选 A 根据上下文可知 这是老板给老木匠的礼物 以表示感谢 12 解析 选 B 根据上文的 shock 和下句 If he had only known he was building his own house he would have done it all so differently 可知 老木匠为自己做的 蠢事感到羞耻和后悔 故选 shame 13 解析 选 A so it is with sb 意为 也如此 符合句意 14 解析 选 D 根据文意 作者在向我们阐述一个道理 我们的生活也像老木匠建房子 一样 没有投入全身心 因此 D 项符合文意 15 解析 选 A 根据上下文可知 开始我们没有觉察 但后来当我们认识到自己的愚蠢 行为时 为时已晚 所以 此处选择 realize 16 解析 选 B 根据上文 If we could do it over we would do it much differently 可知 我们虽认识到错误 但有些事情是无法重新再做一遍的 step forward 自告奋勇 go back 回到 重新再来 come out 太阳 星星等 出现 look around 环视 环顾 17 解析 选 C 根据下文可知 作者在引用某人 曾经说过 的话 所以用副词 once 最 符合语境 其他选项与文意不符 18 解析 选 A 根据上文可知 老木匠既有经验 技艺也高超 但因为态度不端正结果 犯了大错 因此 一个人做事的态度决定结果 故选 attitude 用心 爱心 专心6 19 解析 选 D make a choice choices 意为 做出选择 20 解析 选 B 根据最后一段和上文中的 therefore 可知 作者是在告诫读者 我们既 然明白了这个道理 那么 建造自己的房子时 就明智些吧 故 B 项最佳 1 解析 选 B 细节理解题 从第一段 as many smokers say smoking helps them to think and fix their attention on their work 可知答案 2 解析 选 C 主旨大意题 由文意可知 他首先对实验者进行 recognized a certain letter among a grouping of 96 然后 The next test was more difficult requiring all to scan groups of 20 letters and find the one of the letters changed into a different one In the third test of short term memory 而在第 四次他 required people to read a passage then answer questions about it 由 此可知 C 项正确 3 解析 选 D 细节理解题 从第一个测试中可以得出这样的结论 4 解析 选 B 推理判断题 从文章最后一句 A smoking airline pilot could fly adequately if no problems arose but if something went wrong smoking might damage his mental capacity 可知 答案选 B 5 解析 选 A 细节理解题 第一段第二句 不像其他多产作者一次只写一本书 她一次 能写五本 这句话交代了她与其他作者之不同之处 6 解析 选 C 细节理解题 第二段中间部分介绍了关于一套为孩子们写的Max and Martha故事书 目的是帮助他们解决现实生活中有关死 新的生命及新学校的问题 说明 读了此书就该知道家里一旦有新的生命诞生该如何去做 7 解析 选 C 细节理解题 由第二段 Her 1998 book about the death it came out 可知答案 她的 28 部书已拍成电影并非电视剧 her picture books for children 而非 young men D 项内容与第二段最后一句不相符 8 解析 选 B 推理判断题 最后一段中交代 Danielle Steel 认为她的读者是最重要的 资源 她一直和他们通过 e mail 保持联系 可见她非常重视她的读者 9 解析 选 D 词义猜测题 根据文章最后两句话意思可推知 选 D 用心 爱心 专心7 必修必修 5 5 课后能力测评课后能力测评 二二 阅读理解 阅读下列短文 从每题所给的四个选项 A B C 和 D 中 选出最佳选项 A A 字数 348完成时间 6 分钟难度 A A TourTour CityCity PompeiiPompeii Every year thousands of tourists visit Pompeii Italy They see the sights that Pompeii is famous for its stadium 运动场 and theatres its shops and restaurants The tourists do not however see Pompeii s people They do not see them because Pompeii has no people No one has lived in Pompeii for almost 2 000 years Once Pompeii was a busy city of 22 000 people It lay at the foot of Mount Vesuvius a grass covered volcano 火山 Mount Vesuvius had not erupted 喷发 for centuries so the people of Pompeii felt safe But they were not In August of AD 79 Mount Vesuvius erupted The entire top of the mountain exploded and a huge black cloud rose into the air Soon stones and hot ash began to fall on Pompeii When the eruption ended two days later Pompeii was buried under 20 feet of stones and ashes Almost all of its people were dead For centuries Pompeii lay buried under stone and ash Then in the year 1861 an Italian scientist named Ginseppe began to uncover Pompeii Slowly carefully Ginseppe and his men dug The city looked almost the same as it had looked in AD 79 There were streets and fountains houses and shops There was a stadium with 20 000 seats Perhaps the most important of all there were everyday objects which tell us a great deal about the people who lived in Pompeii Many glasses and jars had some dark blue colour in the bottom so we know that the people of Pompeii liked wine They liked bread too Metal bread pans were in every bakery In one bakery there were 81 round flat loaves of bread a type of bread that is still sold in Italy today Tiny boxes filled with a dark shiny power tell us that women liked to wear eye makeup Ginseppe has died but his work continues One fourth has not been uncovered yet Scientists are still digging still making discoveries that draw the tourists to Pompeii 1 Why do large numbers of people come to Pompeii each year A To visit the volcano B To shop and eat there C To watch sports and plays D To see how Pompeiians lived 2 Why had so many people remained by volcanic Mount Vesuvius A The city nearly offered all kinds of fun B The area produced the finest wine in Italy C Few people expected the volcano to erupt again D The mountain was beautiful and covered with grass 用心 爱心 专心8 3 Why did the city uncovered look almost the same as it had looked in AD 79 A Because Ginseppe and his men dug it slowly and carefully B Because the city was buried alive and remained untouched C Because scientists successfully rebuilt the city with everyday objects D Because nobody had lived in the city ever since the volcano erupted 4 What s the meaning of the underlined word exploded in the third paragraph A 爆发 B 震动 C 倒塌 D 爆裂 5 What do we know about the Pompeiians who lived 2 000 years ago A They lived more or less the same as Italians now do B They liked women wearing all kinds of makeup C They enjoyed a lazy life with drinking and eating D They went back to Pompeii after the eruption in AD 79 B B 字数 321完成时间 15 分钟难度 ISLANDS in the world are famous for different things But Hawaii is special for its variety of features Beautiful sandy beaches active volcanoes a great canyon and special history and culture add up to create its famously romantic atmosphere Formed by volcanoes at the bottom of the sea the Hawaii islands are like a necklace 项链 in the middle of the Pacific Ocean 6 000 kilometres off the west coast of Mexico There are eight main islands in the group Hawaii or Big Island Maui Kahoolawe Lanai Molokai Oahu Kauai and Niihau The youngest and biggest island also called Hawaii was formed 430 000 years ago and is still growing Kauai the oldest was formed 5 1 million years ago For tourists the sight of the lava that still flows from some of the volcanoes down to the sea is a major attraction Hawaii is the newest and smallest state in the US In 1900 the islands joined the US In modern history it will always be remembered for the attack on Pearl Harbor by the Japanese air force 1941 About 1 000 years ago the islands were settled by Polynesians Captain James Cook led the first group of Westerners there in 1778 Native Hawaiians have a special culture and languages Although nowadays English is the official language of Hawaii folk music and dancing are still widely practiced The traditional dance of the islands is the hula a Hawaiian word that means dance Hawaii s reputation for romance was spread when Hollywood started to use its typical music in movies in the 1960s Today Hawaii is famous for its mix of cultures Chinese Japanese and Filipinos all live there Chinese arrived in the islands as early as the late 18th century Dr Sun Yat sen the famous Chinese revolutionary grew up there Everyone in Hawaii is a member of an ethnic minority and generally they exist in a pleasant harmony of races and cultures 6 Which of the following directly led to the formation of the Hawaii islands 用心 爱心 专心9 A The sea B The volcanoes C The violent meeting of the earth s different plates D The nonstop turning of the earth 7 Which of the following shows the correct order of the listed events a Japan attacked Hawaii b The Hawaii islands became part of the US c Hawaii began to be known for romance d First group of Chinese settled there A d b c a B b d a c C d b a c D b a d c 8 What s the official language of Hawaii nowadays A English B Japanese C Polynesian D Chinese 9 Native Hawaiians come from A Asia B the West C South America D Polynesia 10 The main idea of the story is about Hawaii s A history B geography C culture D features 信息匹配 阅读第 1 5 段信息中 5 位想要出国留学的人员的情况简介 再根据 A B C D E 和 F 中 六所大学的介绍 选出合适他们的大学 选项中有一项是多余选项 字数 558完成时间 15 分钟难度 1 Wang Gang who majors in the arts wants to enter a world famous university with a long history He wants to find a job in England after graduation And he hopes the cost of living there is not too high 2 Chen Fang hates the changeable weather And she wants to enter a university where there are many kinds of social activities for her to take part in 3 Hu Die s dream is to become an excellent teacher And she wants to choose a university whose proportion 比例 of local students is high 4 Yang Hai senior consultant 高级顾问 of a famous company is intent on going abroad for advanced studies And he wants to enter a university which can offer him practice chance 5 Li Ming wants to receive higher education in a famous Britain university with a long history And he wants to enter a university whose proportion of overseas students is high What s more his girl friend is studying at Oxford Brookes University He wouldn t like to be too far away from his girl friend A A Cardiff University is one of Britain s major teaching and research universities Located in the centre of the capital of Wales it has an international reputation for the quality of its work which attracts staff and students from around the world The cost of living 7 520 Employment rate

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论