已阅读5页,还剩11页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
牛津上海版(深圳用)2019-2020学年小学英语五年级上册期末专题复习:阅读理解C卷姓名:_ 班级:_ 成绩:_小朋友,带上你一段时间的学习成果,一起来做个自我检测吧,相信你一定是最棒的!一、 阅读理解 (共15题;共140分)1. (10分)读对话,选择正确的答案。 Ben: My favourite weather is sunny and windy weather. So I like autumn best. What about you, Mike?Mike: I like sunny weather, too. But I dont like windy weather. I like sunny weather and rainy weather. I like swimming in the rain. My favourite season is summer. And you, Sally?Sally: I like snow best. I like making snowmen with my friends. So my favourite season is winter. What about you, Janet?Janet: I like sunny and hot weather. I like swimming and eating ice cream. I like wearing beautiful dresses or skirts. So summer is my favourite season.(1)_ is Bens favourite weather. A . Sunny and windy weatherB . Sunny and cold weatherC . Windy and cold weather(2)Mike likes _ best. A . springB . summerC . winter(3)Sally likes _ with her friends. A . making snowmenB . flying kitesC . taking photos(4)Janet likes summer best because she likes _. A . rainingB . eating ice cream and wearing beautiful clothesC . swimming in the rain(5)_ children like sunny weather. A . TwoB . FourC . Three2. (10分)阅读理解,判断下列句子的正误 Yesterday was Sunday. My family went to the Renmin Park. There were many people. Some rode bikes. Some went fishing. Some flew kites. The kites flew very high in the sky. We played football. My father ran fast, my mother helped me, but I didnt win. We were very happy.(1)Yesterday was Sunday. (2)We were in a park. (3)The kites didnt fly high in the sky. (4)We played basketball. (5)I didnt win. 3. (10分)读短文,判断句子正误。 Zhang Tao and Mingming are friends. They live in Shanghai. Zhang Tao has a pet dog. Its very lovely. The dog has a nice bed. Zhang Tao often takes the dog for a walk in the park. Mingming has a pet bird. Its very beautiful. Mingming often talks to his bird. But his bird cant speak. (1)Zhang Tao and Mingming live in Beijing. (2)Zhang Tao has a beautiful cat. (3)Zhang Tao often takes his dog for a walk. (4)Mingming often talks to his bird. (5)Mingmings pet bird can speak. 4. (10分)阅读短文,判断下列句子正误 Mummy asks a little horse to carry a bag of wheat(小麦) home. On the way home, the little horse meets a small river. He is very worried(担心的).What should I do? he thinks. At this time, he meets a squirrel(松鼠).Can I cross the river? the little horse asks.Oh, you cant. The river is very deep. You will drown(淹死), the squirrel says. The little horse is very afraid. He cries.A cow comes to the little horse. Whats the matter, little horse? I cant cross this river. Its very deep, the little horse answers. Oh, dont worry. This river isnt deep at all. Try! the cow says. The little horse stops crying. He tries and crosses the river.(1)There is a river on the way. (2)First, the little horse meets a cow. (3)The squirrel thinks the river is very deep. (4)The cow tells the little horse not to cross the river. (5)The little horse doesnt cross the river. 5. (14分)阅读理解Pedro: Hi, Lily. When do you start class in the morning?Lily: Usually at 8:00.Pedro: Its early. We start class at 9:00 in Spain.Lily: When do you usually eat dinner, Pedro?Pedro: At 9:30 or 10:00 p.m.Lily: Wow! Thats too late. I always go to bed at 9:30. What do you do on the weekend?Pedro: I often play sports with my friends. Sometimes I go shopping with my mum.Lily: Sounds interesting. I usually clean my room. Sometimes I cook for my family.(1)Pedro starts class at nine oclock in the morning. (2)Lily usually has dinner at 9:30 p.m. (3)Pedro is from Spain. (4)Pedro often goes shopping on the weekend. (5)Lily is hard-working at home. 6. (8分)阅读短文,判断下列句子正误。My mother is a teacher。She is 35 years old and she looks very youngHer hair is long and black。She is tall and thin.My mother is very beautiful.My mother is very busy every dayShe works in a big schoolShe likes her students and her school,My mother is a good teacher and a good mother(1)My mother has brown hair. (2)My mother is beautiful (3)My mother works in a big school (4)My mother is 36 years old (5)My mother has short hair 7. (10分)根据所给信息,填上合适的单词,完成短文。Name: KittyStudent number: 14Age: 10Can: danceThis is my new classmate._ _ is Kitty._ student number is _._ ten _ old.Shes tall.She can _.8. (10分)阅读短文,判断正误。Look at our school. Its new and nice. It has two big buildings and a playground. The playground is big. It is beside the classroom building. The garden is behind the building. My classroom is on the second floor. Its clean. There are twenty-four children in my class. It is three oclock in the afternoon. The girls are singing and dancing in the music room. The boys are playing football on the playground. We are very happy. (1)Our school is new. (2)The playground is behind the classroom building. (3)The building is in front of the garden. (4)There are twenty-four girls in my class. (5)The boys are playing football on the playground. 9. (5分)阅读短文,选择正确的序号。Hello, My name is Mike. My birthday is on April 5th. I have a big family. My father, my mother, my grandfather, my grandmother and my little puppy. My grandmothers birthday is on January 1st. My grandfathers birthday is on September 2nd. My mothers birthday is on November 30th. My fathers birthday is on August 21st. Do you want to know when is my little puppys birthday?_A. My birthdayB. My grandpas birthdayC. My grandmas birthdayD. My mums birthdayE. My dads birthday10. (10分)阅读理解。阅读短文,判断对错。Hello! Im Li Lei. I have a new friend. Hes friendly and funny. He can speak English and Chinese. He can do some kung fu. He can play ping-pong. I can play ping-pong, too. We can play together. I can swim, but he cant swim. Who is he? Can you guess? Let me tell you, he is Robin the Robot!(1)Robin can speak English.(2)Robin cant play ping-pong.(3)Robin cant do any kung fu.(4)Robin cant swim.(5)Li Lei and Robin can play ping-pong together.11. (10分)阅读短文,判断正误Sam has got a bike. He goes to school by bike. Amy hasnt got a bike. Her father has got a car. She goes to school in her fathers car. Daming hasnt got a bike. He goes to school by bus.(1)Sam goes to school by bike. (2)Amy has got a bike. (3)Amy goes to school by car. (4)Daming has got a bike. (5)Daming goes to school by bus. 12. (5分)根据表格回答下面的问题。ActivitiesTimeActivitiesTimeget up6:00eat breakfast7:00eat lunch12:00eat dinner8:00(1)When do you get up in the morning? (2)when do you eat breakfast in the morning? (3)When do you eat lunch in the morning? (4)When do you eat dinner in the evening? 13. (10分) Hi, Im Huanhuan. Im from Canada. This is my friend, Amy. Shes from USA. Today we go to the zoo. We see many animals. We are very happy. I like pandas. They are fat and cute. Amy likes elephants. They have long nose and big ears. Look at the lion, he is eating meat!选择正确的答案填在括号里。(1)Where is Huanhuan from?A . CanadaB . The USAC . The UK(2)Where is Amy from?A . CanadaB . The USAC . The UK(3)What does Huanhuan like?A . PandasB . ElephantsC . Monkeys(4)What does Amy like?A . PandasB . ElephantsC . Monkeys(5)Which is right?A . Pandas are thin and cute.B . Elephants have short noses.C . The lion is eating meat.14. (10分)根据短文内容判断下列句子的正误Hello. I am Amy. I am eight years old. Today is my birthday. Look, I have a birthday cake. I have juice and rice for dinner. And I have many gifts, too. A red toy monkey, two new bags and five storybooks. I am so happy today.(1)Today is Amys birthd
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 吉林省长春市19中2025-2026学年数学高二上期末经典模拟试题含解析
- 广西贵港市覃塘高中2026届数学高二上期末检测试题含解析
- 2025年吉林省白城市洮南市第十中学数学高二第一学期期末复习检测试题含解析
- 广东省外语艺术职业学院《数学大观》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 浙江省台州市椒江区第一中学2025年生物高一第一学期期末达标检测试题含解析
- 长春光华学院《烟草微生物》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 康复医学科肌肉骨骼康复训练规范
- ICU肺炎患者呼吸支持措施
- 白内障手术后护理训练
- 消化内科消化道出血护理注意事项
- 中医基础理论之八纲辨证课件
- 医院进修申请表
- 中班音乐《粉刷匠》
- DL∕T 1552-2016 变压器油储存管理导则
- 美学与人生2015518 知到智慧树网课答案
- 农民专业合作社财务报表(三张报表)
- 南京博物院6组
- 2024建筑室内给排水工程施工规范
- 铁电材料的频率依赖性研究
- 糖尿病健康宣教图文
- VRAR产学研一体化公共实训中心项目招投标书范本
评论
0/150
提交评论