全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
点点英语缪金华:考研英语争议题解析21. The view of Wordsworth about habit is claimed by being _. C) mechanical 本题问Wordsworth对habit的观点,根据人名定位到第一段,“Not choice, but habit rules the unreflecting herd,” William Wordsworth said in the th century. 注意Wordsworth话中but后面的内容“习惯支配着不会思考的兽群”,C) mechanical(机械的)可以说是对unreflecting的替换,此外我们还可以从We reach for them mindlessly, setting our brains on auto-pilot and relaxing into the unconscious comfort of familiar routine.加以推断,这句话的大意为,习惯是无意识地(mindlessly)、是自动地(auto-pilot)、很放松地进入惯例之中的舒适中(the unconscious comfort of familiar routine)。考生如果觉得这样的推理比较复杂的话,也可以从第一段中对习惯的描述的词的褒贬加以判断。 22. The researchers have discovered that the formation of habit can be _. D) guided 本题问研究者发现习惯的形成可以怎么样?我们定位到第二段So it seems antithetical to talk about habits in the same context as creativity and innovation. But brain researchers have discovered that when we consciously develop new habits, we create parallel synaptic paths, and even entirely new brain cells, that can jump our trains of thought onto new, innovative tracks.第一句说creativity 和innovation 与habit是互不相容的,接着文章用but表示转折,在这种情况下我们可以推测后面的内容是讲creativity 和innovation与habit是相容的,研究者发现了什么呢?当我们有意识地(consciously)形成新的习惯时,我们甚至能够创造全新的脑细胞,这能够使我们的思绪跳跃到新的创新的轨道上(that can jump our trains of thought onto new, innovative tracks,这句话中that指代create parallel synaptic paths, and even entirely new brain cells)。“使我们的思绪跳跃到新的创新的轨道上”不就是guide吗? 23. ruts has closest meaning to_. A) tracks 本题为词义推断题,必须从上下文中加以理解,But dont bother trying to kill off old habits; once those ruts of procedure are worn into the hippocampus, theyre there to stay. Instead, the new habits we deliberately ingrain into ourselves create parallel pathways that can bypass those old roads.首先我们由theyre there to stay,知道ruts是一个具体的东西,接着由the new habits create parallel pathways that can bypass those old roads.我们可以知道ruts与pathways、roads应该是同义替换的,由此选择A) tracks. 24. Ms. Markovas comments suggest that the practice of standard testing _. A) prevents new habits from being formed 本题问Markova的评论意味着标准化测试会怎么样。本题跨度较大,首先必须找到Markova的评论,“But we are taught instead to decide, ” She adds, however, that “to decide is to kill off all possibilities but one. A good innovational thinker is always exploring the many other possibilities.” Markova认为我们被教育要学会决定,但决定扼杀了所有的可能性,只留下一个答案,一个有创新性的思考者总是考虑许多其他的可能性的。接着我们找到文中关于 标准化测试的描述The current emphasis on standardized testing highlights analysis and procedure, meaning that few of us inherently use our innovative and collaborative modes of thought.大意为目前标准化测试只强调了analysis与procedure,这从根本上使得很少有人能够使用 innovative与collaborative的思维模式。找到了两个出处,我们就必须找到“Markova的评论”与“标准化测试”的联系,到底有什么联系呢,我们不难发现由Markova的评论我们知道标准化测试“从根本上使得很少有人能够使用 innovative与collaborative的思维模式”,而从第二段的描述中我们知道创新性对于新习惯的形成是至关重要的。因此选择A) prevents new habits from being formed。 25. Ryan most probably agrees that _. D) curiosity activates creative minds 本题问Ryan最可能同意什么观点。 A) ideas are born of a relaxing mind 观点于放松的大脑。 B) innovativeness could be taught 创新能够被传授。 C) decisiveness derives from fantastic ideas 果断来自于奇特的想法。 D)curiosity activates creative minds好奇心能够激活创新的头脑。 根据人名Ryan我们可以定位到最后一段,但很难从中找出与四个选项匹配的观点,不过我们注意到Ryan与Markova是business partner的关系,这两人之间的观点是一致的,由“The first thing needed for innovation is a fascination with wonder,” says Dawna Markova.我们知道Markova认为创新最需要的就是对未知事情的着迷,因此选择D)curiosity activates creative minds。 而A) ideas are born of a relaxing mind 利用文中出现的relaxing加以编制选项。B) innovativeness could be taught 虽然文中最后一段Knowing what youre good at and doing even more of it creates excellence.”This is where developing new habits comes in. 但只是说doing even more of it creates excellence.并没有交代是本人自觉得多做,还是被“taught”的多做。C) decisiveness derives from fantastic ideas文中没有关于果断的信息。 26. In paragraph 1 and 2, the text shows PTKs _. A) easy availability 本题问文章的第一二两段显示了PTK的什么。bAll he needs to do/b is shell out $30 for a paternity testing kit at his local drugstoreand another $0 to get the results. bMore than 60,000/b people have purchased the paternity testing kits since they first became available bwithout prescriptions/b last year, according to Doug Fogg, chief operating officer of Identigene, which makes the bover-the-counter/b kits. bMore than two dozen companies/b sell DNA tests bdirectly/b to the public, ranging in price from a few hundred dollars to more than $2,500. 由这些粗体All he needs to do,More than 60,000,without prescriptions(无须处方),over-the-counter(通过柜台),sell DNA tests directly to the public我们就很容易得出A) easy availability易得性(很容易得到)。 30. An appropriate title for the text is most likely to be _. B) DNA tests and its problems C) DNA testing outside the lab 本题问文章最有可能的标题是什么,文中对DNA testing outside the lab虽有涉及,但是but some observers are skeptical, critics also argue 这两段是大头,重点信息,说明了存在的问题,所以C不完整,此外系谱学家(genealogists)的研究也需要实验室的,文中只是交代了进行DNA测试可能出现的问题,是在实验室内外都有可能出现的问题。 32. It is stated in paragraph 1 that the construction of a new education system _. B) takes efforts of generations 本题问第一段中对于新的教育体制的建立的描述。本题定位非常明确We are fortunate that it is, because building new educational systems there and putting enough people through them to improve economic performance would require two or three generations.句子大意为,很幸运前面的传统观点是错误的,因为,建立新的教育体制并让足够的人通过(并让足够的人接受教育),想靠这种方法改善经济水平需要2至3代人的努力。因此不难得出B) takes efforts of generations,而D) requires sufficient labor force,文中提到的them不是labor force,而是需要通过教育体制的人,并且要靠这些人通过教育体制来改善经济需要几代人的努力,并没有提到新的教育体制的建设需要充足的劳动力,两者之间没有关系。 34. The author quotes the example of our ancestors to show the education emerged _. C) when people no longer went hungry 本题问引用祖先的例子是为了说明教育是在什么情况下出现的,我们定位到原文What is the real relationship between education and economic development? I have begun to suspect that continuing economic growth promotes the development of education even when governments dont force it. After all, thats how education got started. When our ancestors were hunters and gatherers ,000 years ago, they didnt have time for education. They didnt have time t
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 铺面出租定制合同范本
- 灯具施工安全合同范本
- 物业合作销售合同范本
- 续签劳动合同协议范本
- 夏日泛舟海上(教案)-2023-2024学年花城版音乐五年级下册
- 运输货物委托合同范本
- 物业公司租赁合同范本
- 统一杂货租船合同范本
- 高中数学人教A版 (2019)必修 第一册第四章 指数函数与对数函数4.2 指数函数教案设计
- 租凭厂房安全协议合同
- 2025河南南阳西峡县司法局招聘司法协理员15人 (第一号)笔试考试参考试题附答案解析
- 元宇宙的运营方案
- 中药就业创业方向分析
- 2025年秋季中国南水北调集团青海有限公司招聘42人笔试历年典型考点题库附带答案详解2套试卷
- 安全生产烷基化考试题库及答案解析
- 2025年河北省平山县事业单位公开招聘工作人员考试题含答案
- 金斧子银斧子课件
- 美国总统选举流程
- 2025年国家开放大学(电大)《生命科学导论》期末考试复习试题及答案解析
- 婚姻家庭咨询师培训试题及答案
- 空气能中央热水施工方案
评论
0/150
提交评论