免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
职称英语理工类C级阅读理解复习资料(2)Plant Gas1. Scientists have been studying natural sources of methane(甲烷,沼气) for decades but hadnt regarded plants as a producer, notes Frank Keppler, a geochemist(地球化学家) at the Max Planck Institute for Nuclear Physics in Heldelberg, Germany. Now Keppler and his colleagues find that plants, from grasses to trees, may also be sources of the greenhouse gas. This is really surprising, because most scientists assumed that methane production requires an oxygen-free environment.2. Previously, researchers had thought that it was impossible for plants to make significant amounts of the gas. They had assumed that microbes(微生物) need to be in environments without oxygen to produce methane. Methane is a greenhouse gas, like carbon dioxide. Gases such as methane and carbon dioxide trap heat in Earths atmosphere and contribute to global warming.3. In its experiments, Kepplers team used sealed chambers (室,房间;腔) that contained the same concentration of oxygen that Earths atmosphere has. They measured the amounts of methane that were released by both living plants and dried plant material, such as fallen leaves.4. With the dried plants, the researchers took measurement at temperatures ranging from 30 degrees Celsius to 70 degrees C. At 30 degrees C, they found, a gram of dried plant material released up to 3 nanograms(微克) of methane per hour. (One nanogram is a billionth of a gram.) With every -degree rise in temperature, the amount of methane released each hour roughly doubled.5. Living plants growing at their normal temperatures released as much as 370 nanograms of methane per gram of plant tissue per hour. Methane emissions(散发,发射)tripled(增加三倍;) when living and dead plant was exposed to sunlight.6. Because there was plenty of oxygen available, its unlikely that the types of bacteria(bacterium的复数,细菌) that normally make methane were involved. Experiments on plants that were grown in water rather than soil also resulted in methane emissions. Thats another strong sign that the gas came from the plants and not soil microbes.7. The new finding is an “interesting observation,” says Jennifer Y. King, a biogeochemist(生物地球化学家) at the University of Minnesota in St. Paul. Because some types of soil microbes consume methane, they may prevent plant-produced methane from reaching the atmosphere. Field tests will be needed to assess the plants influence, she notes.注释:1. the Max Planck Institute for Nuclear Physics in Heldelberg, Germany:马克思普朗克核物理研究所,位于德国海德堡。海德堡系德国西南部城市,在巴登-符腾堡州的内卡河畔。海德堡大学是德国历史最悠久的大学。2. microbe:细菌,意义同 bacterium(bacteria的单数形式),但 microbe 不用作专门术语。3. St. Paul:圣保罗,美国明尼苏达州首府。练习:1. What was scientists understanding of methane?A) It was produced from plants.B) It was not a greenhouse gas.C) It was produced in oxygen-free environments.D) It traps more heat than any other greenhouse gas.2. To test whether plants are a source of methane, the scientists created _.A) an oxygen-free environment.B) an environment with the same concentration of oxygen as the Earth has.C) a carbon dioxide-free environment.D) an environment filled with the greenhouse gas3. Which statement is true of the methane emissions of plants in the experiment?A) The lower the temperature, the higher the amount of methane emissions.B) Living plants release less methane than dried plants at the same temperature.C) When exposed to sunlight, plants stop releasing methane.D) The higher the temperature, the greater the amount of methane emissions.4. What of the following about methane is Not mentioned in the passage?A) Plants growing in soil release methane.B) Plants growing in water release methane.C) Soil microbes consume methane.D) Microbes in plants produce methane.5. What is the beneficial point of some microbes consuming plant-produced methane?A) Methane becomes less poisonous.B) Methane is turned into a fertilizer.C) Less methane reaches the atmosphere.D) Air becomes cleaner.题目详解:1.先看标题,推测文章主题:Plant(植物) Gas(气体),即植物能产生某种气体。什么气体?我们很快扫视文章发现文中有一个词共出现了次,它就是Methane(沼气,学名甲烷),因此标题中的gas就是指Methane。我们知道城市垃圾、煤矿、碳泥沼等会产生甲烷,从未听说植物有这种可能性。所以可以说这是人类的又一次新的发现,它有助于我们重新认识全球变暖与温室气体之间的关系。2.接下来看问题,了解它们的类型,要针对问题的提法对症下药。通读后我们发现,五个问题仍是细节题为主,这样我们就可以一边按文章的写作顺序精读,一边准确回答问题。而且,我相信大家还会学到不少新的词汇和知识!3.看第1题:What was scientists understanding of methane?科学家们对于沼气过去有什么样的理解?(注意谓语动词时态!)A) It was produced from plants.它是由植物产生的。B) It was not a greenhouse gas.它不是温室气体。C) It was produced in oxygen-free environments. 它是在缺氧环境中产生的。D) It traps more heat than any other greenhouse gas.它比其它任何一种温室气体吸热都多。阅读第一段:Scientists have been studying(完成进行时,一直研究。) natural sources(,注意和resource资源对比,) of methane(甲烷,沼气) for decades(是decade的复数形式,几十年) but hadnt regarded (过去完成时,强调过去的过去,即曾经不认为。)plants as (作为)a producer(制造者、产生者), notes(指明、表明) Frank Keppler, a geochemist(地球化学家) at the Max Planck Institute for Nuclear Physics in Heldelberg(海德堡), Germany(德国).(中心句) Now (现在,和前面内容从时间上形成对比。)Keppler and his colleagues find that plants, from grasses to trees, may also be sources of the greenhouse gas. This is really surprising(令人吃惊的), because(解释原因
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年河南省偃师市辅警招聘考试试题题库及参考答案详解【综合卷】
- 【消防安全知识培训试题及答案】
- 2025年小学数学五年级下册期末试题及答案
- 幼儿园食堂人员食品安全知识培训考核试题及答案
- 中国贸促会直属单位招聘工作人员考试真题2023
- 2025年教育信息化与在线学习新趋势试题及答案解析
- 2025年桥隧工(官方)-中级工2历年参考试题库答案解析(5卷合辑)
- 2025年桥隧工(官方)-初级工1历年参考试题库答案解析(5套)
- 卫生知识培训考试题
- 2012-2013年中国农业银行校园招聘考试笔试题目真题复习资料
- 乡镇执法培训课件
- 风湿免疫性疾病课件
- 2025-2026学年沪科技版(五四制)(2024)小学科学二年级上册(全册)教学设计(附目录P115)
- 2025年上半年中国零售地产与消费市场年度研究报告 China Retail Property Market Research Report
- 医院市场部营销战略与运营体系
- 2025年湖南省直及地市、县事业单位招聘考试(动物生产与动物医学类)历年参考题库含答案详解(5套)
- 建筑工程细部节点做法施工工艺附图丰富
- 体检质量控制汇报
- 南通市城市绿化养护质量等级标准(试行)
- 要素式强制执行申请书(申请执行用)
- 第一书记村情调研报告
评论
0/150
提交评论