免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
职称英语卫生类概括大意例题精讲Pregnant women warned about ACE1 inhibitorSome of the most commonly used medicines for high blood pressure are drugs called ACE inhibitors. Doctors have given these drugs to patients for twenty-five years. A government study in the United States found that the use almost doubled between 95 and 2000.Doctors have known for years that women should not take ACE inhibitors during the last six months of pregnancy. The medicine can injure the baby. ACE inhibitors, though, have been considered safe when taken during the first three months. But a new study has found that women who take these drugs early in their pregnancy still increase the risk of birth disorders.2 The study shows that, compared to others, their babies were almost three times as likely to be born with major problems.3 These included problems with the formation of the brain and nervous system and holes in the heart.The researchers say they found no increased risk in women who took other blood pressure medicines during the first three months. Researchers at Vanderbilt University in Tennessee and Boston University did the study. The New England Journal of Medicine4 published the results. The researchers studied the records of almost thirty thousand births between 85 and 2000. Two hundred nine babies were born to women who took ACE inhibitors during the first three months of their pregnancies. Eighteen of the babies, or almost nine percent, had major disorders.ACE inhibitors are often given to patients with diabetes. But diabetes during pregnancy can result in birth defects.5 So the study did not include any women known to be diabetic. ACE inhibitors suppress a protein called angiotensin-converting enzyme, or ACE. This enzyme produces a chemical in the body that makes blood passages narrow. The drugs increase the flow of blood so pressure is reduced.New drugs are tested on pregnant animals to see if they might cause birth defects in humans. But experts say these tests are not always dependable. The United States Food and Drug Administration6 helped pay for the study. The F.D.A. says women who might become pregnant should talk with their doctor about other ways to treat high blood pressure.词汇:pregnant adj. 怀孕的inhibitor n. 抑制剂pregnancy n. 怀孕diabetes n. 糖尿病diabetic adj. 糖尿病的 n. 糖尿病患者suppress vt. 抑制dependable adj. 可靠的注释:1. ACE (angiotensin-converting enzyme):血管紧张肽转化酶2. birth disorders:先天性疾病3. The study shows that, compared to others, their babies were almost three times as likely to be born with major problems. 这项研究表明,如果与其他婴儿相比,这些婴儿在出生时患大病的可能性几乎是他们的三倍。compare to在美国英语中也有 compared with(与.相比)的意思。另外,problem在医学文献中常常用来指疾病。4. New England Journal of Medicine:新英格兰医药杂志。New England 是美国东北六州 ( Maine, Vermont, New Hampshire, Massachusetts, Rhode Island 和 Connecticut )的总称。5 birth defect ( = congenital defect):先天性缺陷,先天性缺损6. United States Food and Drug Administration (FDA):美国食品与药品管理局练习:1. Paragraph 22. Paragraph 33. Paragraph 44. Paragraph 5A Effects of ACE and ACE inhibitorsB Wide use of ACE inhibitorsC How to deal with high blood pressure in pregnant womenD Damage to pregnant womens future babiesE Suggestions on stopping the use of ACE inhibitorsF Relative safety for women during the first three months of pregnancies5. FDA suggests that pregnant women with high blood pressure should consult .6. ACE inhibitors are not recommended .7. Evidence showed only a small percentage of babies suffered major disorders .8. ACE is a risk factor to our body .A that may cause our blood vessels to become more and more narrowB for pregnant women to take during their last six months of pregnanciesC that their likelihood to suffer major problems is two times higher than other babiesD with their doctors about how to treat their problemsE because diabetes during pregnancy may sometimes lead to birth defectsF though their mothers took ACE inhibitors during their first three months of pregnancies 答案与解析:1. 分析文章标题: Pregnant(怀孕的) women warned about/of (被警告.)ACE (血管紧张肽转化酶)inhibitor(抑制剂)文章主题词:pregnant women, warn, ACE inhibitor2. 分析小标题被选项:A Effects (影响)of ACE and ACE inhibitors(抑制剂)B Wide(广泛的) use (使用)of ACE inhibitorsC How to deal with (处理,应对)high blood pressure (高血压)in pregnant womenD Damage to(对.的损害) pregnant womens future(未来的) babies(婴儿)E Suggestions on (关于.的建议)stopping(停止) the use of ACE inhibitorsF Relative(相对的, 有关系的) safety(安全) for women during(在.期间) the first three months of pregnancies (怀孕)所有的被选项都直接或间接地涉及到了文章主题词, 因此这些选项成为答案的可能性均较大。1. 解答概括大意题:A Effects (影响)of ACE and ACE inhibitors(抑制剂)B Wide(广泛的) use (使用)of ACE inhibitorsC How to deal with (应对)high blood pressure (高血压)in pregnant womenD Damage to(对.的损害) pregnant womens future(未来的) babies(婴儿)E Suggestions on (关于.的建议)stopping(停止) the use of ACE inhibitorsF Relative(相对的) safety(安全) for women during(在.期间) the first three months of pregnancies (怀孕)1. Paragraph 2Doctors have known (已经知道)for years that women should not take(服用) ACE inhibitors during(在.期间) the last (最后的, 最近的)six months of pregnancy. The medicine(药品) can injure(伤害) the baby. ACE inhibitors, though, have been considered safe when taken during the first three months. But a new study has found that women who take these drugs early in their pregnancy still increase the risk of birth disorders.2 The study shows that, compared to others, their babies were almost three times as likely to be born with major problems.3 These included problems with the formation of the brain and nervous system and holes in the heart.1.D baby连同它的词义相关词共出现了4次,而且是贯穿全段出现,因此baby是段落主题词,由此判断D可能是答案。段落开头的语句与D内容一致,因此进一步确认D是答案。 第二段说的是孕妇在孕期最后六个月服用ACE抑制剂会给未来婴儿带来伤害,婴儿患大病的可能性几乎是其他婴儿的三倍,包括大脑和神经系统发育缺陷及心脏出现空洞等。A Effects (影响)of ACE and ACE inhibitors(抑制剂)B Wide(广泛的) use (使用)of ACE inhibitorsC How to deal with (应对)high blood pressure (高血压)in pregnant womenE Suggestions on (关于.的建议)stopping(停止) the use of ACE inhibitorsF Relative(相对的, 有关系的) safety(安全) for women during(在.期间) the first three months of pregnancies (怀孕)2. Paragraph 3The researchers say (说)they found(发现) no increased(增加的) risk(风险) in women who took(服用) other blood pressure(血压) medicines(药) during the first three months. Researchers at Vanderbilt University in Tennessee and Boston University did the study. The New England Journal of Medicine4 published the results. The researchers studied the records of almost thirty thousand births between 85 and 2000. Two hundred nine babies were born to (由.生出)women who took(服用) ACE inhibitors during the first three months of their pregnancies(怀孕). Eighteen of the babies, or(即) almost nine percent, had major (主要的,严重的)disorders(紊乱).1. F 段落段首句及段尾部分的句子均表明:服用的ACE的孕妇生下的孩子大部分没有什么严重的影响,因此F是答案。第三段说患高血压的孕妇在孕期头三个月服用其它降压药,她们的危险性并没有增加;即使服用ACE抑制剂,其婴儿也只有大约9%患大病。故妊娠头三个月相对安全。A Effects (影响)of ACE and ACE inhibitors(抑制剂)B Wide(广泛的) use (使用)of ACE inhibitorsC How to deal with (处理,应对)high blood pressure (高血压)in pregnant womenE Suggestions on (关于.的建议)stopping(停止) the use of ACE inhibitors3. Paragraph 4ACE inhibitors are often given to patients with diabetes. But diabetes during pregnancy can result in birth defects.5 So the study did not include any women known to be diabetic. ACE inhibitors suppress(抑制) a protein(蛋白质) called angiotensin-converting enzyme(酶), or(即) ACE. This enzyme (酶)produces a chemical in the body that makes blood passages narrow. The drugs increase(增加) the flow (流动)of blood so pressure(血压) is reduced(被减少).3.A 这个段落的主题词是ACE,因此A, B和E可能是答案。 现在可以利用排除法答题:假设B是答案, B中提到ACE抑制剂的广泛使用, 则段落中应该具体提到在哪些领域中使用的例子, 结果发现段落中根本没有出现use, application, apply, function 等与使用或用途相关的词, 因此B不是答案; 假设E是答案,则段落中应该出现至少一条关于停止使用ACE抑制剂的建议, 既然上段已经提到ACE的使用是相对安全的, 因此这个段落如果出现建议停止使用的内容就不合理了,因此E不是答案, 因此答案只能使A。第四段说,ACE抑制剂可以抑制一种叫ACE的蛋白质,ACE可以使血管变窄,而ACE抑制剂则可增加血流使血压下降。B Wide(广泛的) use (使用)of ACE inhibitorsC How to deal with (处理,应对)high blood pressure (高血压)in pregnant womenE Suggestions on (关于.的建议)stopping(停止) the use of ACE inhibitors4. Paragraph 5New drugs are tested on pregnant animals to see if they might cause birth defects in humans. But experts say these tests are not always dependable. The United States Food and Drug Administration6 (美国食品药品管理局)helped pay for the study. The F.D.A. says women who might become pregnant(怀孕的) should talk with(与.交谈) their doctor about other ways to treat(治疗) high blood pressure(高血压).4 解答完成句子题:A that may cause our blood vessels to become more and more narrowB for pregnant women to take during their last six months of pregnanciesC that their likelihood to suffer major problems is two times higher than other babiesD with their doctors(医生) about how to treat(治疗) their problemsE because diabetes during pregnancy may sometimes lead to birth defectsF though their mothers took ACE inhibitors during their first three months of pregnancies被选项是不同的语法结构, 因此可能有些题能借助语法搭配结构直接判断答案。5. FDA suggests(建议) that pregnant(怀孕的) women ith high blood pressure should consult(咨询, 请教with) . 根据搭配结构直接判断D是答案。5。D 本题答案存在于文章的最后一句。可以利用问题句中的特征词作为答案线索在文章中找到答案相关句: The F.D.A. says women who might become pregnant(怀孕的) should talk with/consult with(向.请教) their doctor about other ways to treat(治疗) high blood pressure(高血压).A that may cause our blood vessels(脉管) to become more and more narrow(狭窄的)B for pregnant(怀孕的) women to take(服用) during their last six months of pregnancies(怀孕)C that their likelihood to suffer major problems is two times higher than other babiesE because diabetes during pregnancy may sometimes lead to birth defectsF though their mothers took ACE inhibitors during their first three months of pregnancies6. ACE inhibitors are not recommended(被推荐) .6。B 利用问题句中的特征词ACE inhibitors作为答案线索, 在第二段第一句中找到答案相关句:Doctors have known (已经)for years that women should not take(服用) ACE inhibitors during the last six months of pregnancy(怀孕).A that may cause our blood vessels to become more and more narrowC that their likelihood to suffer major problems is two times higher than other babiesE because diabetes d
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年衡水辅警协警招聘考试真题附答案详解(培优b卷)
- 2025年陇南辅警协警招聘考试备考题库附答案详解(巩固)
- 2025年益阳辅警招聘考试真题含答案详解(综合题)
- 2025年红河州辅警协警招聘考试真题含答案详解(突破训练)
- 2025年那曲辅警协警招聘考试真题及答案详解参考
- 2025年衡水辅警协警招聘考试备考题库及答案详解(基础+提升)
- 2025年智能硬件行业智能家居产品普及分析报告
- 2025年服装行业快时尚产业链整合研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年音乐产业行业音乐版权与数字化营销研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年迪庆州辅警协警招聘考试备考题库含答案详解(研优卷)
- 感术行动培训课件
- 危险化学品法律法规培训
- 部编人教版六年级语文上册理解阅读专项练习(12篇)
- 梦幻丛林教学课件
- 房地产行业的舆情管理与危机处理
- 《设计素描与应用》设计学类专业全套教学课件
- 邮政银行校招笔试题目及答案
- 2025年河北省专技人员继续教育公需课(新课程答案七)
- 浙江赞生药业有限公司年产20亿片(粒)中成药口服固体制剂项目环评报告
- 国家生态安全课件
- 雪糕生产车间管理制度
评论
0/150
提交评论