




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
盐城市2015高考英语阅读理解训练(3)及答案阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Historians usually just study great things that happened in the past time, but Drew Faust has made history! On February 11, 2007, Faust was named president of Harvard University. She is the first woman to hold the position in the schools 371-year history.“I am a historian,” she said. “Ive spent a lot of time thinking about the past, and about how it shapes the future. No university in the country, perhaps the world, has as remarkable a past as Harvards.”“And our common enterprise is to make Harvards future even more remarkable than its past. That will mean recognizing and building on what we already do well. It will also mean recognizing what we dont do as well as we should, and not being satisfied until we find ways to do better.”It is her great desire for improvement and willingness to try out new ideas that have given Drew success in a world controlled by men. “This is a mans world, my girl, and the sooner you learn that, the better off youll be.” Drew Faust recalls her mother telling her this when she was young, but she didnt buy it.Faust grew up in a well-off family in Virginias Shenandoah Valley in the 1950s. Even then, she was a trailblazer(先驱). A conversation with her familys black handyman (零工) and driver inspired her to write a letter, on school notebook paper, to President Dwight Eisenhower.She asked that he help bring US citizens together in the south, a much divided part of the country at the time. “Drew Faust is a historian with her eyes on the future,” said Susan Graham, a professor of Harvard. Many of the universitys schools said that they believe Harvard will have a brighter future under the leadership of Drew Faust.66. Why does the writer say Drew Faust has made history?A. Because she is a historian.B. Because she was president of Harvard University.C. Because she was the first woman to be president of Harvard University.D. Because Harvard has a remarkable past67. What do we know about historians?A. They usually study great things that happened in the past.B. They are usually presidents of universities.C. They are usually born in well-off families.D. They are usually women.68. What does the underlined word “buy” in the fourth paragraph mean?A. accept B. expect C. purchase D. afford69. What did her mother mean by saying “This is a mans world, my girl.”?A. To encourage her to do mans work.B. To tell her to do things as a girl should do.C. To ask her to be well-off.D. To expect her to be a historian.70. Which of the following is true according to the passage?A. Faust was born in the north of the US.B. She wrote a letter to President Eisenhower when she became president of Harvard.C. Fausts desire for improvement and willingness to try out new ideas has given her success.D. Historians just care about great things that happened in the past.【参考答案】6670、CAABC C52013江西卷 One might expect that the evergrowing demands of the tourist trade would bring nothing but good for the countries that receive the holidaymakers. Indeed, a rosy picture is painted for the longterm future of the holiday industry. Every month sees the building of a new hotel somewhere. And every month another rockbound Pacific island is advertised as the last paradise(天堂) on earth. However, the scale and speed of this growth seem set to destroy the very things tourists want to enjoy. In those countries where there was a rush to make quick money out of seaside holidays, overcrowded beaches and the concrete jungles of endless hotels have begun to lose their appeal.Those countries with little experience of tourism can suffer most. In recent years, Nepal set out to attract foreign visitors to fund developments in health and education. Its forests, full of wildlife and rare flowers, were offered to tourists as one more untouched paradise. In fact, the nature all too soon felt the effects of thousands of holidaymakers traveling through the forest land. Ancient tracks became major routes for the walkers, with the consequent exploitation of precious trees and plants.Not only can the environment of a country suffer from the sudden growth of tourism. The people as well rapidly feel its effects. Farmland makes way for hotels, roads and airports; the old way of life goes. The onetime farmer is now the servant of some multinational organization; he is no longer his own master. Once it was his back that bore the pain; now it is his smile that is exploited. No doubt he wonders whether he wasnt happier in his village working his own land.Thankfully, the tourist industry is waking up to the responsibilities it has towards those countries that receive its customers. The protection of wildlife and the creation of national parks go hand in hand with tourist development and in fact obtain financial support from tourist companies. At the same time, tourists are being encouraged to respect not only the countryside they visit but also its people.The way tourism is handled in the next ten years will decide its fate and that of the countries we all want to visit. Their needs and problems are more important than those of the tourist companies. Increased understanding in planning worldwide tourism can preserve the market for these companies. If not, in a few years time the very things that attract tourists now may well have been destroyed.71What does the author indicate in the last sentence of Paragraph 1?A. The Pacific island is a paradise. B. The Pacific island is worth visiting.C. The advertisement is not convincing. D. The advertisement is not impressive.72The example of Nepal is used to suggest _A. its natural resources are untouched B. its forests are exploited for farmlandC. it develops well in health and education D. it suffers from the heavy flow of tourists来源:学|科|网73What can we learn about the farmers from Paragraph 4?A. They are happy to work their own lands. B. They have to please the tourists for a living.C. They have to struggle for their independence. D. They are proud of working in multinational organizations.74Which of the following determines the future of tourism?A. The number of tourists. B. The improvement of services.C. The promotion of new products. D. The management of tourism.75The authors attitude towards the development of the tourist industry is _A. optimistic B. doubtful C. objective D. negative【要点综述】 本文主要介绍了旅游业的发展对当地以及环境等方面的影响。71. C考查推理判断。由“Every month sees the building of a new hotel somewhere. And every month another rockbound Pacific island is advertised as the last paradise(天堂) on earth”可知每个月广告上不停地更换所谓的太平洋上某个岛是“地球上最后的天堂”,由此可推出广告是不可信的,故选C项。72. D考查推理判断。由第三段第一、二句“Those countries with little experience of tourism can suffer most. In recent years, Nepal”可知尼泊尔的例子是用来说明其受到旅游的负面影响。73. B考查推理判断。由第四段后几句“The onetime farmer is now the servant of some multinational organization; he is no longer his own master. Once it was his back that bore the pain; now it is his smile that is exploited. No doubt he wonders whether he wasnt happier in his village working his own land.”曾经的农民成为了某些跨国组织的仆人,自己不再主宰自己的生活,强颜欢笑来取悦游客谋生。74. D考查细节理解。由最后一段第一句“The way tourism is handled in the next ten years will decide its fate”可知旅游业的管理决定其未来。75. C考查观点态度。综观全文可知,作者只是客观地介绍了旅游业发展的相关问题。C52013辽宁卷 -D“Indeed,”George Washington wrote in his diary in 1785, “some kind of fly, or bug, had begun to eat the leaves before I left home.” But the father of America was not the father of bug.When Washington wrote that, Englishmen had been referring to insects as bugs for more than a century, and Americans had already created lightningbug(萤火虫)But the English were soon to stop using the bugs in their language, leaving it to the Americans to call a bug a bug in the nineteenth and twentieth centuries.The American bug could also be a person, referring to someone who was crazy about a particular activity.Although fan became the usual term, sports fans used to be called racing bugs, baseball bugs, and the like.Or the bug could be a small machine or object, for example, a bugshaped car. The bug could also be a burglar alarm, from which comes the expression to bug, that is, “to install(安装) an alarm”. Now it means a small piece of equipment that people use for listening secretly to others conversations.Since the 1840s, to bug has long meant“to cheat”, and since the 1940s it has been annoying.We also know the bug as a flaw in a computer program or other design.That meaning dates back to the time of Thomas Edison.In 1878 he explained bugs as “little problems and difficulties” that required months of study and labor to overcome in developing a successful product.In 1889 it was recorded that Edison “had been up the two previous nights discovering a bug in his invented record player.”68We learn from Paragraph 1 that _AAmericans had difficulty in learning to use the word bugBGeorge Washington was the first person to call an insect a bugCthe word bug was still popularly used in England in the nineteenth centuryDboth Englishmen and Americans used the word bug in the eighteenth century69What does the word “flaw” in the last paragraph probably mean?AExplanation. BFinding.COrigin. DFault.来源:Zxxk.Com70The passage is mainly concerned with _Athe misunderstanding of the word bugBthe development of the word bugCthe public views of the word bugDthe special characteristics of the word bug【要点综述】 本文是说明文,主要讲单词bug在意义上的发展变化。68D推理判断题。根据“在1785,华盛顿在日记中使用bug”和“在19和20世纪,英国人停止使用bug”,说明这两国人在18世纪都使用过bug这个词。69D词义猜测题。根据“爱迪生把它解释为小问题或困难”可知,fault和flaw意思相近。70B主旨大意题。文章讲述了bug在意义上的发展。【江西省吉安一中2014模拟】 阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。What would it be like to take a walk on the surface of Mars? If you could design the tallest building in the world, what would it look like? Do you dream of being the next J.K.Rowling? This summer, you can experience all of these things, and more. All you need is an Internet connection and your imagination. A recent study by the Kaiser Family Foundation found that kids spend an average of 1 hour and 29 minutes online each day. Many kids like to use that time to chat with friends, play games or check e-mails. But next time you get on the Web, try exploring the world instead. “With the Internet, you can go back 11,000 years in time, or go 11,000 kilometers across the planet,” said Russell, Web search expert of Google. “The whole scope of history and the world is open to you.”来源:学_科_网Z_X_X_KThere is a wealth of information to be found online. For example, if your family is going on vacation somewhere, do a quick online search on the area before you even get in the car. “Whats the background of the place; whats the history?” says Russell. “I like to tell my kids, Whenever you have a question, whenever you have a doubt, search it out.”来源:学+科+网Z+X+X+KReady to launch a virtual journey of your own? Here are a few starting points to get you thinking and to help you on your way. You can invite your parents along for the ride, too. Always ask for permission before downloading programs and software into your computer. And, check with a parent or adult before visiting any new website.Navigate the world in 3-D with Google Earth. Begin in outer space and zoom into the streets of any city, from Hong Kong to San Francisco. Or, visit ancient monuments and watch the changing rainforests over time. With the moon in Google Earth tool, you can walk in Neil Armstrongs famous footsteps. Take a guided tour of the moons surface with Armstrongs fellow shuttle mate astronaut Buzz Aldrin.71. According to Russell, the kids _.A. spend too much time on the InternetB. should never chat and play games onlineC. can solve their problems through the InternetD. should study hard instead of chatting online72. From the passage we know that _.A. we can find much information we need onlineB. Neil Armstrong traveled to the moon aloneC. the kids can download programs onto the computer freely D. the kids can visit the new website freely without parents guidance73. According to the passage, if you want to go to Tropical Rainforests, you can _.A. take the time shuttle B. go to the cinema to watch 3-D filmsC. find a travel agency in Google D. use Google Earth 74. The passage is mainly intended for _.A. parents B. kids C. teachers D. adults75. In which section of a website can we probably read this passage?来源:Z。xx。k.ComA. Culture. B. Health. C. Internet World. D. Tourism.【参考答案】7175、CADBC【内蒙古包头市201模拟】B 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Millions of sports lovers are sill thinking about one thing-the Winter Olympics in Sochi Russia. close to 2900 men and women competed in the 2014 Winter Games about a month ago.The Olympics brought a lot of attention to Sochi,a city on the black Sea, which is a popular area for vacation travelers. The area is known for its mild winters,with warm to summer.At least $50 billion was spent on the 2014 Winter Games, making it the costliest Olympics in history. Seven billion dollars was spent on the 2010 Winter Games in Vancouver, Canada. Olympic officials chose Sochi to host the 2014 games almost seven years ago, At that time,Russian President Vladimir Putin said the games would cost about $13 billion. Yet times his estimate. So where did all the money go? Some observers say the high cost is partly the result of security measures. Brian Jenkins,a terrorism expert from the RAND Corporation,gave the following explanation. There were anywhere between 70 ,000 and 100 , 000 policemen and military troops deployed around the city. The main threat came from separatist and Islamist groups from the North Caucasus, especially from Chechnya and Dagestan. One group claimed responsibility for two suicide bombings in Volgograd last December. The attacks killed more than 30 people. The city is only about 600 kilometers away from Sochi. Bruce Hoffman is a terrorism export from Georgetown University in
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026届辽宁省盘锦市双台子区实验中学九年级数学第一学期期末质量检测试题含解析
- 邢台市中医院呼吸科肺癌免疫治疗不良反应管理考核
- 天津市人民医院美容术前摄影考核
- 2025江西吉安市庐陵产业运营服务有限公司招聘物业经理1人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(突破训练)
- 2025海南三亚人民医院四川大学华西三亚医院海南医科大学校园招聘模拟试卷附答案详解(黄金题型)
- 邢台市人民医院医联体合作模式运营方案设计试题
- 2025广东储能产业发展有限公司招聘17人模拟试卷及答案详解(新)
- 2025年浙江大学医学院附属儿童医院招聘眼科劳务派遣特检1人模拟试卷有完整答案详解
- 2025江苏中国矿业大学徐海学院招聘饮食管理人员1人考前自测高频考点模拟试题及一套完整答案详解
- 大学速写课件
- 配送生鲜公司管理制度
- 食堂每日出入库明细登记表模板
- 《腹腔镜全胃切除手术技巧》教学课件
- JJF(新) 129-2024 阻容法烟气含湿量测定仪校准规范
- CVC堵管的处理及预防
- 2025高考复习必背译林版高中英语全七册单词表
- 2025年人教新课标高一地理上册月考试卷
- 《临床心胸外科培训》课件
- 店长周工作总结数据报表模板
- “五育并举”视域下美育对工科大学生审美能力的提升研究
- 敦煌舞智慧树知到期末考试答案章节答案2024年兰州文理学院
评论
0/150
提交评论