高考英语一轮复习 阅读类训练(五)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读类训练(五)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读类训练(五)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读类训练(五)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读类训练(五)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

山东金乡县2017高考英语阅读类一轮训练(2016高考模拟选编)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的选项中选出最佳选项。 体裁:夹叙夹议话题:人生追求词数:290时间:15My daughter saw a colorful rainbow the other day.She asked me to _1_ the window and see it too.Looking at it,I was amazed at how its _2_ could still strike my middleaged heart.I also remembered one of the times I ever saw a _3_ as a boy.I had been sitting in the house for an hour waiting for the rain to stop,so I could go out and _4_ with other kids.It had been raining constantly _5_ it would never end.When it _6_ stopped,I ran outside and was greeted with the wonderful sight of a rainbow across the sky.I had recently heard the old _7_ of leprechauns(小妖精) hiding a pot of _8_ at the end of a rainbow._9_,I found out where the rainbow seemed to be touching the ground in the distance.I started to run quickly down the railroad tracks near our house running after the _10_The quicker I ran,though,the _11_ the rainbow began to fade(逐渐消失)By the time I got there,the rainbow and its pot of gold were gone._12_ that wasnt the last time I found myself running after the false treasure.Over the years I _13_ fame,success,money that I thought would bring me _14_None of them did,however.It took me a long time to find the _15_ treasure that doesnt rust(生锈),break,fade,or _16_That treasure is _17_I welcomed this treasure into my heart,soul,and life and _18_ it with others,too.The more love I gave away,the more love I had within me.Our parents and friends love us so much.They are forever _19_ to light up our life with their love._20_ the treasure with joy,and share it with others every day.【语篇解读】一生忙于追逐名利、金钱、权力,就好像小的时候去追赶彩虹后面埋藏的金子,结果什么都没有。真正的财富是爱。爱别人,自己也会得到更多的爱。1A.shut down Blook forCbreak into Dlook out of答案D根据下文“see it,too”可知,女儿叫“我”朝窗外看彩虹。2A.value Bbeauty Cshape Dlight答案B彩虹的美仍然打动了“我”一个中年人的心。3A.rainbow Bplane Cbird Dkite答案A根据下文“at the end of a rainbow”可知,“我”也回想起自己还是一个孩子的时候看彩虹的经历。4A.play BcompeteCfight Dcommunicate答案A“我”坐在家里盼望雨停,这样就可以到外面去和其他孩子一起玩耍。5A.even if Bnow thatCin case Das if答案D雨不停地下,就好像永远不会停止。6A.hardly BespeciallyCfinally Dpartly答案C当雨终于停了,“我”迫不及待地飞奔出去。7A.custom BlegendCtradition Dsecret答案B根据下文“leprechauns”,可知“我”最近听到一个古老的传说。8A.meat Bgold Csilver Dwine答案B根据下文“its pot of gold”可知,传说矮妖精在彩虹的末端藏了一罐金子。9A.Excited BSadCAngry DCurious答案A根据下文“I found out where the rainbow seemed to be touching the ground in the distance”可知,“我”对于此发现感到非常兴奋。10A.money BrainbowCtreasure Dleprechaun答案C“我”沿着家附近的铁路跑向彩虹接触地面的地方去寻找那财富。11A.slower BquickerClonger Dshorter答案B根据下文“the rainbow began to fade.By the time I got there,the rainbow and its pot of gold were gone”可知,“我”跑得越快,彩虹的颜色褪去得越快。12A.Fortunately BHopefullyCUnexpectedly DSadly答案D根据下文“I found myself running after the false treasure”可知,悲哀的是,“我发现自己一直在追求那些错误的财富。13A.picked up Bran afterCcame across Dgave up答案B根据上文“I found myself running after false treasure”可知,一生中“我”追逐名利、成功和金钱等。14A.happiness BluckCcomfort Dpower答案A“我”认为这些所谓的名利、成功和金钱能给“我”带来幸福。15A.important BworthlessCtrue Dnecessary答案C此处的“the true treasure”与上文的“the false treasure”相对应。16A.exist BdisappearCcome Dchange答案B根据上文“我”的经历可知,真正的财富是不会生锈、破碎、褪色或者消失的。17A.time BenergyCexperience Dlove答案D根据下文“The more love I gave away,the more love I had within me.”可知,真正的财富是爱。18A.faced BspentCshared Dcompared答案C根据下文“share it with others every day”可知,“我”与别人分享这种财富。19A.thankful BreadyCafraid Danxious答案B我们的父母和朋友给我们爱,他们永远愿意用自己的爱照亮我们的生活。20A.Accept BFindCHide DRequire答案A我们要接受这份爱,然后与别人分享。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。When was the last time someone did something unexpectedly nice for you?Not someone you knew,but a total stranger?Its happened to me a few times,but two instances really stand out.A few years ago,I was dining out with a person who kept going on and on about himself,completely oblivious to the fact that I was sitting there in misery.It wasnt his company that disappointed me.I was recovering from a broken heart,and just sitting down to dinner reminded me of my last relationship.I could have collapsed in tears right there at the table.When we picked up the check,the waitress said,“Your meal was already paid for.”My friend and I didnt have a clue how it happened.Then I remembered a man coming in out of the corner of my eye.He was dressed in mostly white,sat down at the bar,had a glass of wine,stayed for maybe ten minutes,and then left.The waitress said,“Yes,the gentleman who was in here a while ago paid for you.”Just last year,I was running a halfmarathon.With just 0.1 mile to go,I was out of breath. Runners call it“hitting the wall”;I thought I couldnt move another muscle .Out of nowhere,a teenager jogs up next to me and says,“Whats your name,sweetie?Jennifer?Okay,Jennifer,lets go!Come on! Its just around the corner!You can do it!”And he ran with me until I picked up my pace. I found him at the finish line to thank him for the encouragement only to learn he wasnt even supposed to be in the race that day. He was running in place of someone else.I still shake my head when I think of these momentary angels that came to me at my point of need. Do you have any experiences like this?1Which of the following is the best title for the passage?AThe Kindness of StrangersBAn Unpleasant CompanionCTwo Special ExperiencesDHitting the Wall答案:A推理推断题。文章第一段便是文章的主题,句中的something unexpectedly nice for you则说明了作者想在下文中谈的内容,由此可知答案选A项。其他几个选项,则是文中的细节部分。2Why did the author say he was in misery?ABecause he couldnt enjoy his meal.BBecause he fell into conflict with his companion.CBecause his companion talked a lot.DBecause he was then disappointed in love.答案:D细节理解题。作者谈到自己坐在那里痛苦的样子,后面提到了痛苦的原因是“I was recovering from a broken heart(刚刚失恋了).”,由此可知答案D项正确。3What do you think of the man paying for the meal?AHe showed his kindness for his former girlfriend.BHe is an acquaintance to the two persons.CHe is generous and warmhearted to others.DHe enjoys making fun of others by doing that.答案:C推理判断题。文中讲述的是陌生人的帮助,由此排除A、B两项;作者只谈了这位陌生人帮他们付了账单,并没有说陌生人如何捉弄他们,因此排除D项;帮助不认识的人付账单,说明了这位陌生人的慷慨和热心,由此可知C项正确。4How did the teenager help the author?AHe gave the author a glass of water.BHe gave the author orders firmly.CHe ran after the author.DHe ran with the author.答案:D推理判断题。根据第四段的“And he ran with me until I picked up my pace.”可知,这位年轻人陪着作者跑了一段时间,直到作者加快了脚步,由此可知D项符合文意。5What can we infer from the last paragraph?AThe author still believes his experience today.BThe author feels grateful for the help he received.CThe author thinks everyone is an angel.DThe author often gets help expectedly.答案:B推理判断题。根据文章前面的叙述可知,作者对别人给予的帮助充满感激,认为帮助过他的两位都是天使级人物,所以选B项。阅读理解。 In the fall of 1985. I was a bright-eyed girl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty-one years later I am later I am still a bright-eyed dreamer and one with quite a different tale to tell. My grandma, an amazing woman, graduated from college an the age of 65. She was the first in our family to reach that goal. But one year after I started college, she developed cancer. I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait. Then I got married with another dream: building my family with a combination of adopt and biological children. In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantastic-and very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed son No. 3. In 2003, I gave birth to another boy. You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 81. Our home was a complete zoo-a joyous zoo. Not surprising, I never did make it back to college full-time. But I never gave up on the dream either. I had only one choice: to find a way. That meant talking as few as one class each semester. The hardest part was feeling guilty about the time I spent away from the boys. They often wanted me to stay home with them. There certainly were times I wanted to quit, But I knew I should set an example for them to follow through the rest of their lives.In 2007, I graduated from the University of North Carolina. It took me over 21 years to get my college degree!I am not special, just single-minded. It always struck me that when youre looking at a big challenge from the outside it looks huge, but when youre in the midst of it, it just seems normal. Everything you want wont arrive in your life on one day. Its a process. Remember;little steps add up to big dreams.( ) 1. When the author went to Howard University, her dream was tobe A. a writerB. a teacherC. a judgeD. a doctor( ) 2. Why did the author quit school in her second year of college?A. She wanted to study by herself.B. She fell in love and got married.C. She suffered from a serious illness.D. She decided to look after her grandma. ( ) 3. What can we learn about the author from Paragraphs 4 and 5?A. She was busy yet happy with her family life.B. She ignored her guilty feeling for her sons.C. She wanted to remain a full-time housewife.D. She was too confused to make a correct choice.( ) 4. What dose the author mostly want to tell us in the last paragraph?A. Failure is the mother of success.B. Little by little, one goes far.C. Every coin has two sides.D. Well begun, half done.( ) 5.Which of the following can best describe the author?A. Caring and determine.B. Honest and responsible.C. Ambitious and sensitive.D. Innocent and single-minded.【文章大意】记叙文。文章介绍了作者取得本科学位的过程中做的事情。41.C细节理解题。根据文章第一段的aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere.,可知答案为C。42.D细节理解题。根据文章I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait.可知答案。43.A 推理判断题,由You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 8. Our home was a complete zoo-a joyous zoo. 作者需要养育4个儿女,同时还要坚持学习的梦想, joyous可见作者在感到家庭是忙碌而幸福的。44.B推理判断题。根据Everything you want wont arrive in your life on one day. Its a process. Remember;little steps add up to big dreams.可以看出作者的学习是在循序渐进,千里之行始于足下,最终才取得学位的。Little by little ,one goes far.与之符合。45.A推理判断题。通过全文作者照顾祖母和照顾家庭,可以看出作者Caring;通过作者坚持不懈的学习,最终拿到学位,可以看出作者的决心determine,选A。阅读理解。An idea that started in Seattles public library has spread throughout America and beyond. The concept is simple: help to build a sense of community in a city by getting everyone to read the same book at the same tome.In addition to encouraging reading as a pursuit (追求) to be enjoyed by all, the program allows strangers to communicate by discussing the book on the bus, as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools. The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl who launched (发起)the If All of Seattle Read the Same Book project in 1998. Her original program used author visits, study guides and book discussion groups to bring people together with a book, but the idea has since expanded to many other American cities, and even to Hong Kong.In Chicago, the mayor(市长)appeared on television to announce the choice of To Kill a Mockingbird as the first book in the One Book, One Chicago program. As a result, reading clubs and neighbourhood groups sprang up around the city. Across the US, stories emerged of parents and children reading to each other at night and strangers chatting away on the bus about plot and character. The only problem arose in New York, where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population. This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns, where a greater sense of unity(一致)can be achieved .Or it may show that New Yorkers rather missed the point ,putting all their energy And passion into the choice of the book rather than discussion about a book itself.Ultinatel was Nancy points out, the level of success is not measured by how many people read a book, but by how many people are enriched by the process. or have enjoyed speaking to someone with whom they would not otherwise have shared a word.( ) 1. What is the purpose of the project launched by Nancy?A. To invite authors to guide readers.B. To encourage people to read and share.C. To involve people in community service.D. To promote the friendship between cities.( ) 2.Why was it difficult for New Yorkers to carry out the project?A. They had little interest in reading.B. They were too busy to read a book.C. They came from many different backgroundsD. They lacked support from the local government( ) 3. According to the passage, where wou

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论