




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
浙江奉化市2017高考英语一轮完形填空指导题(四)(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。Golden sunlight danced in the treetops,and childrens laughter filled the park.The smell of popcorn played on the breeze,and life seemed good.It was one of the happiest Saturday mornings I had spent with my little daughter,Gigi.That is,until two strangers threw her into their car and sped away.It seemed like a bad dream.I could barely whisper when the police questioned me.For hours we waited,but there was no word on the whereabouts of the car.Tears would start to come.Then nothing.I was numb with fear.“Go home,Maam,” the police officer said.“Ill have someone drive you.Well also want to monitor your telephone.The kidnappers(绑匪) might call,and well want to keep track.Trust me,these guys cant get far.” But after what had just happened,it was hard for me to trust anything.My friend Gloria came over that afternoon.“I heard about Gigi on the radio,” she said.“Everyone is looking for the car.The interstates are all blocked.” She took my hand.“Look here,” Gloria said.“I want you to have this picture,and I want you to pray with me.”It was a picture of a little girl sound asleep in her bed.Standing by the bed was a tall,blond angel(天使)His hand was touching the girls shoulder as he smiled down at her.“You know I dont believe in that kind of thing!” I got angry.“Im too tired for any trick right now,Gloria! I want my daughter home!”I started to shake,and then I burst into tears again.Gloria placed the photo on our mantle(壁炉架) and knelt down beside me.“Just pray with me,” she said,holding my hand.I had no strength left,so we prayed and waited what seemed an age.Together,we waited by the phone until sunset.The phone never rang.Suddenly,the front door swung open.I looked up and screamed.There stood Gigi.“Gigi! Thank God!” I cried,throwing my arms around her.“Where did those men take you? How did you get home? Did the police find you?”“No Mommy!” said Gigi.“I was really scared because those men said they were taking me far away.We were going really fast on an old rock road Id never seen before.But then a tall man walked out in front of the car,and they ran off the road and hit a tree.Then the tall man ran up and opened the car door and pulled me out.He was really nice,and said I would be okay now,and that those men couldnt hurt me.I must have gone to sleep,because then I woke up here in front of our house.He must have brought me home.”“But how did he know where to bring you?” My voice broke and sounded a whisper.“I dont know,Mommy,” Gigi said.“But he was really friendly,and I wasnt scared of him at all.”Just then Gigi noticed Glorias picture on the mantle.“Thats him!” she cried,pointing at the picture.“Mommy,the tall blond man dressed like an angel.Thats the man who pulled me out of the car!”Gloria turned pale.“Are you sure thats the man?” Gloria asked.“Yeah,thats him.Except he didnt have wings,and he was wearing blue jeans and a Tshirt.But thats him exactly.Id remember him anywhere!”Later that night,the police found the injured kidnappers in their damaged car fifty miles from our home.When questioned,the driver remembered making a sharp turn to avoid hitting a tall blond man.The backseat door that Gigi sat by had been completely torn off.Twenty years have gone by.We have never heard from anyone claiming to have rescued Gigi.There have been no logical explanations for Gigis narrow escape and return from so far away.There have always been things that people cant explain.But,from that day forward,I believe that all experiences,positive and negative,are given to us for our strengthening and learning.Gigi now takes her little girl to the park on Saturdays.They enjoy the sunlight as it dances in the treetops,the smell of popcorn,and the laughter of children.She keeps Glorias picture on her mantle,and she remembers her angelic friend.And,like my daughter,I have a faith that has carried me through many trials since that day many years ago.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了一个小女孩被两个陌生人绑架后,被一个“天使”救了出来的故事。1The writer describes a happy scene at the beginning of the passage to _Aintroduce a topicBattract readers attentionCmake a sharp contrastDshow the beauty of nature答案C目的意图题。根据文章第一段之后的整体描述可知,文章前后形成了鲜明的对比,即幸福温馨的一幕和女儿被绑架后的暗淡、悲伤进行对比。故选C项。2What is the writers attitude towards the pray together with Gloria?ADoubtful. BCurious. CGrateful. DCasual.答案A推理判断题。根据文章第七段第一句“You know I dont believe in that kind of thing! I got angry.”可推知,作者对朋友提议的祈祷持怀疑、不相信的态度。故选A项。3The main reason why the kidnappers could be arrested was that _Athe police followed and caught themBGlorias best friend helped the police to find themCan angel spotted them and took them to the police stationDthey had an accident when a tall man tried to stop their car答案D细节理解题。根据文章倒数第十段中的“But then a tall man walked out in front of the car,and they ran off the road and hit a tree.”和倒数第四段的前两句可知,绑架者能被抓住是因为他们在逃跑的路上发生了车祸。故选D项。4What is conveyed in this passage?AThe police are not reliable sometimes.BAny bad man will be punished one day.CWe should believe in God and pray every day.DWe should always stay positive whatever happens.答案D细节理解题。根据文章倒数第二段最后一句“But,from that day forward,I believe that all experiences,positive and negative,are given to us for our strengthening and learning.”可知,自从女儿成功获救后,作者相信无论发生什么事,保持乐观就是应对的最好策略。故选D项。5We can learn from the passage that _Athe story was told from Gigis point of viewBthe man who rescued Gigi had known her beforeCGigi was sure that the angel in the picture rescued herDthe writer believed what Gigi said at the very beginning答案C推理判断题。根据文章最后一段第三句“She keeps Glorias picture on her mantle,and she remembers her angelic friend.”可推知,Gigi相信在那次童年的绑架中,是Gloria拿的那张照片中的天使救了她。故选C项。6What can be the best title for the passage?APicture of an angel BPower of GodCGigis escape DMommys anxiety答案A标题概括题。根据对文章的整体理解不难看出,本文主要讲述的是在一起意外绑架事件中,受害人被“天使”解救出来的故事。由此可知,答案A最适合作为文章的标题。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【2014陕西省商南县高级中学高三上二模】Its good to make mistakes, and here is why.First of all, mistakes are a clear sign that you are trying new things. Its always good to try new things because when you are trying new things you are growing. If you never try anything new, how can you improve? How can you expand? The simple answer is “You cant”. Look around you. With very few exceptions (例外), either everything you see in your physical world or every single detail of every single thing is the result of someone trying something new. Another good thing about mistakes is this: When you are making mistakes, you are learning. Consider this: Edison failed 10,000 times before he perfected the light bulb. When asked how it felt to fail that many times, he said that he hadnt failed 10,000 times, but rather had learned 10,000 things that didnt work. Finally, when you make a mistake you are much closer to success. Why? Because when all is said and done, you will have tried some number of things before you succeeded. Every time you make a mistake you eliminate one of those things and are one step closer. But this all doesnt mean that you should go ahead without considering the consequences of a mistake. Quite the contrary, when you try something new you have to be willing to set some reasonable limits so that in the event that it doesnt work out the way you want it to, you will be in a position to try again. We all have limited resources in the form of time and money so dont blow them all on one approach to a problem. Realize that it probably wont be perfect the first time and allocate (分配) these resources appropriately so you can learn, make corrections, and try it again. Only by accepting and using your mistakes in this way can you make significant advances in your business and your career. There is an old saying that goes, “If youre not making mistakes, youre not trying hard enough.” So go forth and make mistakes. And learn. And grow. And prosper(成功).50. From the second paragraph, we can conclude that _. A. mistakes are better than not trying B. we are afraid of trying new things C. its common for people to make mistakes D. mistakes are unnecessary for developmen51. The underlined word “eliminate” means _. A. avoid B. solve C. accept D. dismiss52. According to the article, one thing you should pay attention to about making mistakes is _. A. avoiding making the same mistakes B. accepting the punishment willingly C. taking consequences into account D. trying things out one by one53. The article is mainly about _. A. how to deal with mistakes B. what benefits mistakes bring C. how to achieve success D. how to make use of your mistakes54. What would the writer probably suggest we say to ourselves when we make a mistake? A. Never mind, I can always try again. B. Id better stay out of trouble. C. Great! Now I can learn something. D. Look at this mess. Anyone would be upset. 【参考答案】50-54 ADCBC阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【2014山东省济南外国语学校质量检测】 If youre like a lot of married guys, you dont need to be reminded about men being from Mars or women from Venus. Chances are that youre all too familiar with the feeling that you and your wife are from different worlds. When married people start noticing their fundamental differences, it can lead to a breakdown in communication. The way to have a successful marriage is through communication, common ground and understanding. Here are some pointers to guide you in the right direction. Rather than ending up in an endless back and forth, forget about the issue for a minute. Instead, think about how you feel shes acting toward you and ask her if thats how she feels about you. If you think shes being unfair, ask her if she thinks youre being unfair. Switching the focus to that shared feeling can help your wife see things from your point of view. Its important to accept the fact that theres a two-way street between you and your wife. If you think she doesnt make enough of an effort to see things from your point of view, you have to ask yourself if youre making an effort to see it her way. Realize nobody can wave a magic wand to make you and your wife completely understand each other all the time. Many couples have an extremely close friendship and do almost everything together before theyre married. Once youve tied the knot, you may begin to notice that youre not as alike as you once thought. It seems obvious, but some guys get fooled into thinking their wife will be as excited about all of their interests and hobbies as they are. Dont be surprised when you find out that shes not just like one of the guys. Sooner or later youll realize that she might be going along with some of your interests just to make you happy. Rather than feel offended if you find out shes not as into your favorite hobby as you thought, appreciate the effort she put into making you happy. Swallow your pride and try to take part in some of her hobbies, too, even if you might be a little put off at first. While youre not
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年潮玩消费市场深度解读:收藏价值与文化传承研究
- 2025年家庭教育指导服务市场细分产品供给与需求匹配研究报告
- 2025年生鲜新零售市场供应链优化与冷链物流效率提升报告
- 河北省昌黎县靖安学区2021-2022学年五年级上学期科学期中试卷(含答案)
- 民法典物权法课件
- 2025年造价工程师考试冲刺押题卷-工程造价计算与招标投标专项训练
- 2025年Python二级考试专项训练试卷 知识点押题精讲版
- 现代化衣柜知识培训内容课件
- 2025年公务员考试行测数量关系全真试卷 高频考点冲刺押题
- 2025年高考英语词汇短语专项训练试卷
- 消防梯翻新装修施工方案
- 中学生传染病防治知识
- 菲林格尔维修人员上门维修服务规范525
- 个体工商户合伙协议书律师审核起草
- 足球比赛裁判培训
- (高清版)DB11∕T045-2025医学实验室质量与技术要求
- 2025年职工职业技能竞赛(制图员赛项)参考试题库(含答案)
- 2025年学校取暖煤炭采购合作协议书
- 胖东来管理制度
- 学费分期付款申请书
- 二零二四年危险废物填埋场土地租赁合同3篇
评论
0/150
提交评论