高考英语一轮复习 九月阅读类训练(三)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 九月阅读类训练(三)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 九月阅读类训练(三)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 九月阅读类训练(三)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 九月阅读类训练(三)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

湖北通城县2017高考英语九月阅读类训练完形填空【2014石家庄市高三模拟考试】If you want to stand out,there is no alternative but hard work.Once a boy in_1_clothes full of patches ran to ask a successful building contractor (承包商) in a construction site,“How could I become as _2_as you when I grow up?”With a_3_at the boy,the contractor replied,“There is a story about three diggers.The first digger liked holding a spade without doing anything but saying that he wanted to be a(n) _4_in the future.The second always liked_5_about the work and his low_6_.The third digger liked_7_devoting himself to digging.Later,the first was still holding his spade in the_8_place and the second took an excuse for early_9_.Only the third became a boss.Do you understand the _10_of this story?Just go to buy a_11_shirt and work hard.”The little boy was_12_.So he asked the contractor to explain further._13_the working builders,the contractor replied,“Look at my workers!I cant remember all their names,and even I have no_14_of some of them.Most of them wear blue shirts.But if you look_15_,you will notice a sunburned man in red.He seems to be working harder than others.He is always the first one to work while the last one to leave.It is exactly his red shirt that makes him_16_.Soon he will be_17_to my assistant.You know,that is also how I got_18_I am now.I worked hard and wore a striped shirt.My boss _19_me.I also became a boss eventually.”Success can only_20_action.Working hard is all winners shared experience for achieving their dreams.1.Aspotted Bragged CelegantDformal2A.creative BstrongCrich Dresponsible3A.glance Blaugh Cwave Dshout4A.designer BarchitectCboss Dassistant5A.thinking BlearningCexplaining Dcomplaining6A.spirit BsalaryCabilityDintelligence7A.quietlyBexcitedlyCobviously Dfreely8A.remote Bideal CoriginalDsuitable9A.arrival BretirementCdevelopment D payment10A.ending Bpeople Cmoral Dimportance11A.yellowBred Cwhite Dblue12A.puzzled BdisappointedCembarrassed Dinspired13A.Speaking to BReferring toCComing to DPointing to14A.impressionBdescriptionCinformation Dexpression15A.frequently BregularlyCcarefullyDdoubtfully16A.stand out Bwork outCturn out Dgive out17A.employed BelectedCadmitted Dpromoted18.A.which Bwhere Cwho Dwhy19A.praisedBignoredCscolded Dnoticed20A.bring about Blead toCresult fromDget into语篇解读本文讲述了成功的秘诀。一个人要想成功,只有辛勤劳动、与众不同才能出人头地,最终实现自己的梦想。1解析:根据空后的“full of patches”可知,这里表示一个“衣衫褴褛的”男孩儿。答案:B2解析:“我”长大后怎样才能成为和你一样“富有的”人?答案:C3解析:根据下文可知,承商包应该是先“打量”这个男孩子,然后再回答他的问题。答案:A4解析:下文的“became a boss”是线索提示。答案:C5解析:第二个人总喜欢“抱怨”工作和“薪水”低。答案:D6解析:参见上题解析。salary薪水,符合语境。答案:B7解析:第三个人喜欢“安静地”工作。答案:A8解析:第一个人依旧拿着锹在“原来的”职位上,第二个人找了个借口提前“退休”,只有第三个人最终成了老板。答案:C9答案:B10解析:你懂得这个故事的“寓意”吗?答案:C11解析:根据下文可知,他让男孩买件“红色的”衬衫,并且努力工作。 答案:B12解析:根据下文男孩要这个承包商进一步解释原因可知,开始他是“困惑的”。答案:A13解析:根据后文的“Look at my workers!”可知,当时承包商是“指向”那些在干活的建筑工人们。答案:D14解析:“我”不能记住他们所有人的名字,甚至对一些人没有什么“印象”。答案:A15解析:但是如果你“仔细地”看,你就会注意到一个晒伤的穿红色衣服的人。 答案:C16解析:正是他的红色衣服使他“显眼”。 答案:A17解析: 很快他将被“提升”为“我”的助手。答案:D 18.解析:那也是“我”如何走到现在这个位置的原因。where在某个地方,引导地点状语从句,符合语境。 答案:B19解析:“我”穿条纹衬衫努力工作。“我”的老板因此“注意”到了“我”。答案:D20解析:result from.因产生,由造成,符合语境。答案:C.阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。【2014山东省潍坊市五校联合高三下学期期中考试】At times my mom has been uncomfortable seeing these qualities in me.For example,when I was 12,I went to Puerto Rico all by myself to stay with my grandmother for the summer.My mom was extremely nervous about it.She kept telling me how things were different in Puerto Rico,to always put on sunscreen,not to wander away from my grandmother,and other warnings.She helped me pack and did not leave the airport until she saw my plane take off.But despite her worries,she let me go on my own.As I moved into my teens,she continued to give me space to grow and learn,even when it might have been difficult for her.When I reached my senior year,I decided to move away for college.Once again I found that I differed from my peers:While many of them wanted to stay close to home,I couldnt wait to be out in the world on my own.While my mom may not have been happy at the thought of my going away,she was supportive and excited for me.One big thing I realized during my senior year,as my mom granted me more freedom,was that she actually believes in me and trusts me.That means a lot.Most of my life,and especially when I was little,the main person I tried to impress in my schoolwork or other things was my mother.I knew she expected nothing but the best from me.Sometimes it was hard to live up to her standards;getting a single B on my report card would make me feel bad because I knew she wanted me to have all As.I know that her high standards have helped me stay focused on whats important,like education,and made me who I am.I am thankful for her support and involvement in my life.Most of all I respect her.She is the strongest woman I know and thats why I have turned out so strong and independent.1When the author decided to go to Puerto Rico,his mother_.Awanted to go with himBworried about his safetyCdidnt allow him to do soDasked his grandmother for advice2The author decided to move away for college to_.Abe different from his peersBkeep away from his motherCbe independent in the outside worldDmake his mother unhappy3We can learn from the third paragraph that the authors mother_.Ahad a high expectation of himBwas too strict with himCused to expect nothing from him Dcared little about his learning4We can learn from the last paragraph that the author_.Ais quite grateful for his mothers trustBstill doesnt quite understand his mothers attitudeCdoesnt like his mothers involvement in his lifeDwishes to have more freedom from his mother5In the passage,the author mainly wants to tell us_.Ahis long way to becoming independentBhis good relationship with his motherCthe importance of a mothers trust and supportDhis mothers deep love for him语篇解读作者做每一次决定时,母亲都会给予信任和支持,使作者最终变得强大、独立。1解析:考查细节理解。从文章第一段母亲的诸多叮嘱和警告可知,母亲为作者的安全担心。答案:B2解析:考查细节理解。从文章第二段倒数第二句中的“I couldnt wait to be out in the world on my own”可知,作者是想在外独立。答案:C3解析:考查细节理解。从文章第三段中的“I knew she expected nothing but the best from me.”可知,母亲对作者期望很高。答案:A4解析:考查推理判断。从文章最后一段最后三句话可知,作者对母亲给予自己的信任十分感激。答案:A5解析:考查推理判断。综合全文可知,母亲的信任和支持使作者能够独立而强大,因此可知,本文的主要目的是说明母亲对孩子信任和支持的重要性。答案:C。阅读理解(每题2分,满分8分)设题相似度:难度系数:The Davies were invited to Christmas drinks at a hotel once.They left their car in the carpark outside and went in.Mr.Davies was proud of the fact that he never got drunk,so he was careful not to drink too much,in spite of his hosts attempts to press more and more on him.During the party,Mrs.Davies found she had forgotten to bring a handkerchief,so she asked her husband to go out to the car and get her one.He did so,but on his way back,he heard a car horn blowing in the carpark.Thinking someone might be in trouble,he went over to the car from which the noise was coming.He found a small black bear sitting in the driving seat and blowing the horn.When Mr.Davies got back to the party,he told people about the black bear,but of course they did not believe him and thought he was drunk.When he took them out to the carpark to show them that he was serious,he found the car with the bear in had gone.There were so many jokes about Mr.Daviess black bear during the following days that he at last put an advertisement in the local paper,“Will anybody who saw a black bear blowing a horn in a car outside the Central Hotel at about 7 pm. on Christmas Day please phone.”Two days later a Mrs.Richards phoned to say she and her husband had left their pet bear in their car outside the Central Hotel for a few minutes that evening and that it was quite possible that he had been blowing the horn.Mrs.Richards did not seem to think there was anything strange about that.“It likes blowing car horns,”she said,“and we dont mind as long as we are not actually driving the car.”【语篇解读】 本文为记叙文。Davies夫妇应邀参加酒会。Davies先生出去为妻子取手帕时听见汽车喇叭在响,于是去看个究竟,发现是一只熊在按喇叭。他返回酒会后向人谈及,却被人误解为他已经喝醉,之后登广告才澄清事实,“沉冤得以昭雪”。1What was Mr.Davies careful of during the party?ANot drinking too much.BNot facing the black bear. CNot getting pressed by the host.DNot forgetting his wifes handkerchief.答案A细节理解题。第一段最后一句提示选A。2Why did Mr.Davies go to the car from which came the noise?AHe wanted to see the bear.BHe thought he might help one in need.CHe wanted to check whose bear it was.DHe thought the bear was in trouble.答案B细节理解题。第二段第三句有“Thinking someone might be in trouble”的明确提示选B。3What did Mr.Davies put the advertisement for?AHe wanted to find the bear.BHe wanted to prove he was not drunk.CHe planned to make a joke.DHe hoped to make friends with the bear.答案B推理判断题。因为被人嘲笑,不得不登广告来找到那只熊来证明自己的清白。A选项有一定的干扰性, 但找到熊不是目的而是手段。4Which of the following will serve as the best title of the passage?AA Bear Blowing a Car HornBA Christmas Party with a BearCA Man Never Gets DrunkDA Couple in a Christmas Party答案A主旨大意题。B选项可以比较容易排除,因为该故事中的bear并未参加酒会。C选项干扰性很大,但文章的标题用A Man Never Gets Drunk只表示Davies对喝酒的自控能力,没有提及因为熊按喇叭引起的误会。D选项只指一对夫妇参加酒会的事,没有谈及酒会上的插曲。 阅读理解(每题2分,满分8分)选材相似度:设题相似度:难度系数:Whether you depend on your bike for transportation (交通) or exercise,youll enjoy these fun facts on this twowheeled vehicle (车辆)* In 1817,Karl von Drais from Germany invented a horseless carriage that would help him get around faster.The machine became known as the “draisine”,and led to the creation of the modern bicycle.* The term “bicycle” was not introduced until the 1860s,when it was created in France to describe a new kind of twowheeler.* Fred ABirchmore circled the globe by bicycle at the age of 25 in 1935.The whole trip covered forty thousand miles.He rode about 25,000 miles and wore out seven sets of tires (轮胎)* There are over a half billion bicycles in China.They are the most common means of transportation.Bikes were first brought to China in the late 1800s.* About 100 million bicycles are made worldwide each year.* Americans use their bicycles for less than one percent of all city trips.Europeans bike in cities a lot more oftenin Italy 5 percent of all trips are on bicycle,30 percent in the Netherlands,and seven out of eight Dutch people over age 15 have a bike.* The Tour de France is one of the most famous bicycle races in the world.Established in 1903,it is considered to be the biggest test of endurance (耐久力) out of all sports.Lance Armstrong,an American cyclist,is the only man to have won seven titles (19992005) after surviving cancer.* Bicycle Moto Cross (BMX),an extreme style of bicycle track racing,became a sport in the 2008 Summer Olympic Games in Beijing,China.Maris Strombergs,from Latvia,received the gold medal for Mens BMX,and Anne Caroline Chausson,

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论