




已阅读5页,还剩12页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
单元测评(五)Unit 5Canada “The True North”(时间:90分钟满分:110分)第一部分阅读理解(共两节;满分30分)第一节(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AI have never traveled by plane but I would like to and I hope to have the opportunity very soon. Anyway, one can find advantages and disadvantages when traveling by plane.The most important advantage is that it is the fastest means of transport when referring to longdistance travel. One can arrive in Spain in almost two hours and a half by plane. He cant even figure out how time has passed and he has arrived at his destination. He does not have to wait three days in order to arrive in Spain by coach (长途公共汽车), which makes him feel pain in his legs and feel tired because he hasnt slept more than three hours in the last three days.Then, think about the conditions which are at_our_beck_and_call:_we are attended by a beautiful hostess who will take care of us on the flight. The comfort helps us forget about the possibility of some technical problems and of an undeserved accident.Anyway, many people feel scared when it comes to flying in a plane. They say that the risks of losing your life in plane travel are higher than in car travel.Apart from this disadvantage, there are people who dont choose to travel by plane because they get altitude sickness and they think air fares are too high.One piece of advice I would like to give to people who choose to travel by plane is that they should not even think for a second about the plane crashing. Just relax, be comfortable and everything will be all right. Planes are well equipped and advanced technology tries to offer total protection to all passengers.语篇解读本文作者分别陈述了乘坐飞机旅行的优点与缺点,并表明希望乘坐飞机旅行。1From the text, we can learn that _.A. its a good choice to have longdistance travel by planeB. there may be a few technical problems when people travel by planeC. the author usually travels by planeD. most people feel sick the first time they take a plane 答案与解析A细节理解题。根据第二段第一句“The most important advantage is that it is the fastest means of transport when referring to longdistance travel.”可知,对于长途旅行,乘坐飞机是最快的交通方式。故A项正确。2What does the underlined phrase in the third paragraph mean?A. Ready to serve us at any time.B. Far away from us.C. Out of our control.D. Necessary in our life.答案与解析A词义猜测题。根据短语后一句话“. we are attended by a beautiful hostess who will take care of us on the flight.”可知,我们在飞机上会得到服务。3Whats the authors attitude towards plane travel?A. She is in favour of it.B. She is strongly against it.C. She shows no concern about it.D. She is doubtful about it.答案与解析A推理判断题。根据第一段第一句“I have never traveled by plane but I would like to and I hope to have the opportunity very soon.”及作者介绍乘坐飞机的优点,并最后给出乘坐飞机的建议,可以推断作者的态度是赞成乘坐飞机的。4Whats the text mainly about?A. How to avoid the disadvantages of traveling by plane.B. The advantages and disadvantages of traveling by plane.C. The special experience of traveling by plane.D. Good advice on how to travel comfortably by plane.答案与解析B主旨大意题。文章陈述了乘坐飞机旅行的优点与缺点。BSydney is one of the most beautiful cities in the world and the 2000 Olympic Games put it on the map as one of the most lively and modern cities in the world. Any trip to Sydney is an adventure and with some of the worlds most beautiful beaches, this city has so much to offer. Sydney is so large an area that choosing a hotel is something you need to do very carefully. Public transport is good, but it can be slow and being close to where you want to be is probably the most important factor.The first and most obvious choice is hotels around Circular Quay. Circular Quay is the heart of the city and one of the major interchanges where trains, buses and ferries meet. Its also where Sydneys two most famous landmarks are located the Sydney Opera House and the Sydney Harbor Bridge. This area is active and offers some of the best views you will ever get from a hotel room.The farther hotels in the city are much more suited to business travelers and they are usually less expensive. Darling Harbor is a great choice as it mixes a great view with being right in the centre of the city. Darling Harbor has hundreds of pubs, clubs and restaurants along the waters edge.If you dont feel like dealing with the hustle_and_bustle of the city and are looking for something a bit quieter, why not head out to the Northern Beaches. Its only a short ferry ride over to Manly where you can find two major hotels on the beach with a number of smaller boutiques (时装店,精品店)语篇解读风光旖旎、交通便利、闻名遐迩的悉尼让你流连忘返。如何食宿?在哪里住宿?这里有各种条件的旅馆让你来选。5What made Sydney famous as one of the most lively and modern cities in the world?A. Its traditional culture. B. Its beaches and hotels. C. The traffic system. D. The 2000 Olympics.答案与解析D细节理解题。由第一段中的“. and the 2000 Olympic Games put it on the map as one of the most lively and modern cities in the world.”可知答案为D项。6If you want to live in a quiet hotel and buy some fashionable clothes or expensive gifts, you should choose one in _.A. Circular Quay B. Darling Harbor C. Manly D. Sydney Harbor Bridge答案与解析C由最后一段可知,要想找更安静的地方,那就去Manly,在那里有许多时装店/精品店,自然可以买到“some fashionable clothes or expensive gifts”。7The underlined part “hustle and bustle” in the last paragraph may refer to _.A. hot climate B. serious pollution C. busy noisy activity D. slowmoving traffic答案与解析C词义理解题。由最后一段中的“. and are looking for something a bit quieter”可推知“hustle and bustle”的意思应与quieter相对,故答案为C项。CLong long ago, there lived two brothers in a village. Their parents died and left them a farm. The elder son took everything except for a very small piece of land, a cat and a dog. The younger son had to use the cat and the dog to pull his plough (犁) because he did not have an ox (牛). They did not like this at all and cried out.Near the farm, there was a mountain called Stone Mountain. A demon (魔鬼) lived on this mountain and people who looked at it carefully could see his face. When the Demon of Stone Mountain heard the cat and the dog crying out, he looked down. He thought a cat and a dog looked funny pulling a plough. He opened his mouth and laughed.The younger son heard the demons laughter. He looked up and saw inside the demons huge, open mouth, it was full of gold and silver. Quickly, he ran up the mountain and hurried inside the demons mouth. There, he collected a little of the gold and silver and then hurried out again. Now he could buy himself a house, a larger piece of land and an ox to pull his plough.His brother soon found out what had happened. He immediately got the cat and the dog and used them to pull his plough near Stone Mountain. Once again, the demon opened his mouth to laugh at the sight of a cat and a dog pulling a plough. Quickly, the elder brother ran into the demons mouth and began filling his bags with gold and silver.He was so busy that he forgot about the cat and the dog, and it was not long before the two animals lay down to rest. As soon as this happened, the Demon of Stone Mountain stopped laughing and closed his mouth. The elder brother was kept inside and was never seen again.语篇解读本文是记叙文。文章通过讲述兄弟二人从魔鬼嘴里拿财宝的故事告诉我们:贪多必失。8The underlined word “They” in Paragraph 1 refers to “_”A. the two brothers B. the oxen C. the cat and the dog D. the two brothers parents答案与解析C代词指代题。由前一句可知,弟弟出于无奈,只能让猫和狗帮助他犁地。猫狗不喜欢这样,所以开始哭泣。第二段中的the cat and the dog crying out也是提示。9The elder brother used the cat and the dog to pull his plough to _.A. have some funB. punish the two animalsC. help his younger brotherD. get treasure from the demon答案与解析D细节理解题。根据第四段可知,哥哥知道了弟弟有钱的秘密,也开始用猫和狗犁地,好让山上的魔鬼也张开大嘴露出财宝。10What happened at the end of the story?A. The younger brother led a very poor life.B. The cat and the dog were eaten by the demon.C. The elder brother remained in the demons mouth.D. The demon helped the younger brother plough the field.答案与解析C细节理解题。由文章末句The elder brother was kept inside and was never seen again可知,哥哥留在了魔鬼的嘴里。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland is one of the most diverse nations in the whole of Europe. This article will show you how to adapt (适应) to the varied culture of England, Scotland, Wales and Northern Ireland.Get used to small spaces. The United States is not only a huge country but also has big cars, houses and spaces. _11_ Houses, apartments, cars and appliances are all smaller than what you are used to, so you have to get used to smaller things.Be polite. Always apologize for running into someone, even if it is their fault, as it makes you out to be a kind person. Respect peoples personal space and always wait in line.Accept jokes. _12_ Bantering and taking the mickey are all ways to describe making fun of someone but this isnt necessarily a bad thing. Teasing someone is a common way to show friendship. As one Briton put it, “You never make fun of someone you dont like.”Get used to the driving. The British drive on the left side of the road. _13_ Also the cars in the UK have the steering wheel (方向盘) on the right side, so you need get used to this as well. Be especially careful with your turns and remember that right turns in the UK cross opposite traffic in the same way that left turns do in the US and other countries that drive on the right._14_ The British use different words and pronounce words differently. Look around on the Internet or buy books about words and expressions used in Britain.Theres more to the UK than London. London is an excellent city and the most popular in the United Kingdom. _15_ And the green countryside is a defining feature of the UK, which is something that should be explored.A. Get used to the lifestyle.B. Get used to the language.C. Different regions have their own traditions and even languages.D. Be sure that you do so, or the result could be terrible.E. However, the UK does not have the luxury (奢侈的) of space.F. But there are many other cities filled with culture and wonder.G. One of the most confusing aspects of British culture is humour.答案11.E12.G13.D14.B15.F第二部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。In America, teenagers start learning how to drive at fifteen. And they are _16_ to test for their licenses at sixteen. Unfortunately, I was unable to test for my _17_ at that age.So here I am eighteen years old, and taking my test along with “children” much _18_ than I am. Today I sat in my car, just like them, _19_ because of the coming test. I tried to calm down. I told myself that _20_ I failed the first time, I could just retake it during winter break. However, I couldnt _21_ sweating (出汗). All I could think about was safety instructions my instructor told me.The last time I felt this _22_ was in tenth grade when I was waiting for my turn to play the piano during a performance. I _23_ choking (窒息) during that performance my sweaty fingers hit the wrong keys and the piece was _24_. I was worried the _25_ thing would happen this time.Once the drive tester came into the _26_ and I turned onto the road, I was _27_ and felt confident. The _28_ was over in six minutes. As soon as my tester instructed me to pull into the parking lot, I was sure I had _29_. I walked into the department of licensing, and greeted my dad, who had been patiently _30_ me. Suddenly, a flood of feelings filled me. I thought about my dad who _31_ me to ride a bike when I was five. _32_ could thirteen years have passed already? Now I was driving a(n) _33_ vehicle, one that would take me farther and farther away from him._34_, it wasnt really about passing a test anymore. It was about not disappointing people. So maybe my license _35_ more than I think.16A. ordered B. forced C. allowed D. refused17A. skill B. license C. degree D. goal18A. younger B. shorter C. nicer D. braver19A. watching B. leaving C. shaking D. thinking20A. until B. though C. as D. if21A. stop B. keep C. forget D. imagine22A. excited B. nervous C. sad D. serious23A. continue B. prefer C. regret D. remember24A. praised B. played C. ruined D. wasted25A. same B. opposite C. real D. general26A. room B. office C. hall D. car27A. in danger B. in control C. in need D. in trouble28A. test B. show C. break D. performance29A. changed B. failed C. missed D. passed30A. worrying about B. waiting for C. asking about D. caring for31A. taught B. advised C. followed D. asked32A. Why B. When C. How D. Where33A. perfect B. expensive C. smaller D. faster34A. Usually B. Suddenly C. Slowly D. Strangely35A. needs B. helps C. means D. beats答案与解析16C根据文章首句teenagers start learning how to drive at fifteen可以推知,他们16岁就被“允许(allowed)”考驾照了。17B文章多次出现的license提示了本题答案。18A根据本句中作者的年龄eighteen years old,再结合第一段中提到的正常考驾照的年龄at sixteen可知,其他人要比作者“小(younger)”。19C根据下一句中的I tried to calm down可知,作者参加考试时很紧张,因此在“发抖(shaking)”。20D因为紧张,作者想平静下来,因此是安慰自己:“如果(if)”这次过不了,冬天还可以再考。21A根据However一词可知,虽然作者在安慰自己,但是仍然不能“停止(stop)”出汗。22B作者在第二段描述了自己紧张的状态,结合本段中对他参加钢琴表演的叙述可知,这是另外一次让他感到非常紧张的情况,故nervous符合此处语境。23D因为是在回忆,所以说作者“记得(remember)”那次表演时感到窒息。24C由于紧张,手指冒汗,因此作者“演砸(ruined)”了。25A想到上次失败的情形,作者担心这次再出现“同样的(same)”情况。26D因为是驾照考试,所以说考试时教官上了“车(car)”。27B根据本句中的and felt confident及下文中的I was sure可以看出,作者并没有失控,故in control符合此处语境。28A全篇讲的主要是作者此次考驾照的经历,因此这里应该是说六分钟后“考试(test)”结束了。29D根据上文可知,作者考试时很自信,表现很好,所以他确信自己“通过了(passed)”此次考试。30B作者在参加考试,父亲应该是在“等着(waiting for)”他。31A父亲此次的陪伴让作者想起了他五岁时父亲“教(taught)”他学骑自行车时的情形。32C学骑自行车时作者才五岁,而此时已经18岁了,因此作者是在感慨“怎么(How)”就已经过去13年了呢?33D汽车与自行车相比速度“更快(faster)”,也会把作者带到离父亲越来越远的地方。34B见下题解析。35C根据本段第二句话It was about not disappointing people可知,作者想了这么多后,“突然(Suddenly)”体会到,这不仅仅是通过一次考试的事情了,这个驾照与作者所想的相比“意味着(means)”更多的含义。第二节语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。Our first winter in Canada was the happiest we have ever experienced. We were living in the countryside then and had just arrived from Hong Kong that autumn. One evening in mid December snow 36._ (begin) to fall. When we looked out of the window 37._ saw it was snowing, we all cheered. It was the first snow we had ever seen and we were 38._ (excite). We could hardly wait for the snow to stop so that we could go out to play. Next morning when we woke up, it was still snowing. From the news we learned 39._ more than ten inches of snow had fallen during the night. We begged mother to let us go outside to play in the snow. She 40._ (final) gave in to us.41_ we went out, the snow had almost stopped. The roads, gardens, and playing grounds were all hidden under a white blanket of soft snow. It was the 42._ (beautiful) sight we had ever seen. Just then, we saw some neighbors 43._ (child) coming out to play. We ran over to join them. Together we built a snowman and a snow house. After that, we took turns 44._ (slide) down a hill on a large piece of cardboard. We were having so much fun when lunch time came. Mother almost had to force 45._ to go in and eat. 答案与解析语篇解读 初到加拿大的作者一家第一次见到雪后兴奋异常。作者和邻居家的孩子们快乐地玩雪。儿时的您有这样的经历吗?36began所填词在句中作谓语,根据句中语境可知下雪是过去的动作,故用一般过去时态。填begin 的过去式began。37and空格前后是顺承的动作looked 和saw, 应用表顺承的连词and连接。38excited空格处所填词在句中作表语,应用形容词形式,且表人的心理感受,故该空填以ed形式结尾的形容词excited。39that空格及空格后面的从句作动词learned的宾语,空格后面的从句中在结构和意义上均完整,故用 that 引导宾语从句。40finally空格后是谓语gave in,故空格处填副词作状语修饰谓语。故填final的副词形式finally。41When根据句意“当我们出去时,雪已停了”可知该处用when引导时间状语从句。42most beautiful 根据空格前的定冠词the和语境“那是我们所见过的最美丽的景色”可知该处填形容词beautiful 的最高级形式 most beautiful。43children根据空格前的名词修饰语some 可知该空填所给名词的复数形式children。44sliding根据take turns doing sth.“轮流做某事”的用法可知该空填动名词作宾语。45us空格处所填词在句中作宾语,应填代词;根据语境可知妈妈不得不逼迫我们回家吃午饭。结合句子结构和语境可知该空填宾格代词us。第三部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(每小题1分,满分10分)英语课上,老师要求同桌同学相互修改作文。假设以下短文为你同桌所写,请你对其进行修改。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在此符号下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。2只
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年度医疗机构医疗设备智能化改造与供应合同样本
- 2025年度专业摄影器材电池更换与无忧保修服务协议
- 2025年绿色建材代理销售合同范本
- 2025年高端汽车零部件模具定制与性能优化合同
- 2025年度服装品牌全国联营厂商直采合同
- 2025年度重型压路机租赁与专业配套设备供应合作协议
- 2025年智能设备专用包装材料OEM设计与制作合同
- 北京工业大学毕业论文
- 麻疹中医试题及答案
- 拉萨公务员面试题及答案
- 04S520埋地塑料排水管道施工标准图集
- 变电站工程施工三措
- 2023年苏教版小学四年级上册综合实践活动教案全册
- 2024风电场在役叶片维修全过程质量控制技术要求
- 2024年首届全国“红旗杯”班组长大赛考试题库1400题(含答案)
- 湖南省建筑工程定额
- 分布式光伏经济评价规范
- 电梯基础知识课件
- 教导式面谈总公课件
- 广东省地质灾害危险性评估实施细则(2023年修订版)
- 学前儿童家庭教育(高职)全套教学课件
评论
0/150
提交评论