2017届高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration课时练(2).doc_第1页
2017届高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration课时练(2).doc_第2页
2017届高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration课时练(2).doc_第3页
2017届高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration课时练(2).doc_第4页
2017届高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration课时练(2).doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时练(二)阅读理解提速练(练速度)(限时:35分钟).阅读理解A(2016江西省九校联合考试)WHATS ON & BUY TICKETS IN SYDNEY OPERA HOUSE“A stand out from any other afternoon tea I have been to. A wonderful way to combine nice food, a glorious opera singing voice and the most amazing harbour in the world. A must do while in Sydney.” a visitor named Carmen M from Australia wrote on in June, 2008Duration: 2 hours SEASON: Wednesdays 2 pm4 pmPRICES: $145 per person INFORMATION: Bookings are essential.To reserve your place: Visit the Guided Tours Desk (located upstairs in the Box Office Foyer)Call: 612 9250 7250Venue: Opera TheatreSydney Festival welcomes one of Europes finest acting ensembles, Budapests Katona Jozsef Theatre, in their acclaimed production of Chekhovs early masterpiece. Ivanov is Chekhovs first performed work and tells the tale of a once idealistic landowner who has lost all interest in life.Performed in Hungarian with English subtitles.Warning: This production contains gunshots and nudity.Duration: 3 hours and 20 minutes with one 30minute intervalSEASON: 2227 JanuaryPRICES: Adults: $100Venue: Drama Theatre* Concessions: $55*Concessions are available to Australian fulltime students, children under 15. Please ensure you have your Proof of Concession with you when you attend a performance.“The Complete Works of William Shakespeare all 37 plays in 97 minutes. No performance is ever the same; its great entertainment for the whole family Shakespeare fans or not.The Complete Works has something for everyone. Its an unforgettable night out!” said the audience. “Characters die like flies, fight like Zorro, jump, attack and kill each other until everyone is dead, disguised or drowned.” Herald Sun“No matter how extravagant or ridiculous Complete Works becomes, it always remains true to the core of Shakespeares writings and this is why it works so well.” The AgeDuration: 2 hours 10 minutes including intervalPRICES: Adults: $75Children under 10: $60Venue: Playhouse1.From the posters, we can infer_ is an ideal place to have a good outside view while enjoying performances.A.PlayhouseBDrama TheatreCBox Office Foyer DOpera Theatre解析:选D细节理解题。根据第一张海报中的“A wonderful . in the world.”和“Venue: Opera Theatre”可知,在Opera Theatre,游客在欣赏歌剧的同时,还可以欣赏到世界上最令人惊叹的港口。故选D项。2According to the third poster, The Age is most probably the name of_.Aa newspaper Ba viewerCan actor Da book解析:选A推理判断题。根据第三张海报中双引号内的三段话可知,第一段“The .night out!”是观众的评价,第二段和第三段应是媒体的评价,又根据第三张海报第二段“Herald Sun”(先驱太阳报)可推知,The Age 应该是一份报纸的名字。故选A项。3Which of the following is the name of a play or a drama?ABudapest. BIvanov.CZorro. DChekhov.解析:选B细节理解题。根据第二张海报中“Ivanov is Chekhovs first performed . lost all interest in life.”可知,Ivanov是契诃夫的一部戏剧作品。故选B项。B(2016德州一中高三第二次月考)Halloween is a holiday celebrated on the night of October 31, before All Saints Day. The word “Halloween” is a shortening of All Hallows Evening, also known as Halloween or All Hallows Eve.Traditional activities include trickortreating, bonfires, costume parties,visiting “ghost houses” and cutting jackolanterns. Halloween has its origins in the ancient festival known as Samhain (pronounced “sahwin”). The festival of Samhain is a celebration of the end of the harvest season in Gaelic culture. The ancient Gaels believed that on October 31, the boundaries between the worlds of the living and the dead overlapped (重叠) and the dead would come back to life and cause destruction such as sickness or damaged crops.The festival frequently includes bonfire. It is believed that the fires attract the harmful insects to the area which attract bats to the area to eat them. These are additional features of the history of Halloween.Masks and costumes were worn in an attempt to imitate the evil spirits.Trickortreating, is an activity for children on or around Halloween in which they go on from house to house in costumes, asking for treats such as candies with the question, “Trick or treat?” Trickortreating is one of the main traditions of Halloween. It has become socially expected that if one lives in a neighborhood with children one should buy treat in preparation for trickortreaters.The history of Halloween has evolved. The activity is popular in the United States, the United Kingdom, Ireland and Canada. Bad trickortreating has started to happen among children in many parts of Europe. In continental Europe, where the commercedriven importation of Halloween is seen with more illegal “tricks” and police warnings have further raised doubt about this game and Halloween in general.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了西方传统节日万圣节前夕的起源和它的一些主要活动。4What does Halloween refer to?AAll Saints Day. BAll Hallows Eve.CEaster. DThanksgiving.解析:选B细节理解题。根据第一段最后一句可知Halloween是All Hallows Evening的缩写,也被称为All Hallows Eve。5Why did the dead come back to life in Gaelic culture?ABecause the dead missed their relatives and families.BBecause they felt bored and wanted to travel in the living world.CBecause the lines between the worlds of the living and the dead overlapped on that day.DBecause the living people were once cruel to those who died.解析:选C细节理解题。根据第三段第三句可知在盖尔族文化中,10月31日那天,阴阳两界重合,导致死去的人重生。6We can infer from the fourth paragraph that _.Athe bonfires were the origin of HalloweenBpeople make a fire to keep warmCthe bonfires can burn all the harmful insectsDpeople believe that the bonfires work a lot解析:选D推理判断题。根据第四段可知那时人们点上篝火,火把害虫和蝙蝠都吸引过来,蝙蝠吃掉了害虫。这样,人们就认为是篝火起了作用,是神灵在保护他们。7What is the best title of the passage?AThe influence of HalloweenBThe meaning of HalloweenCThe main activities of HalloweenDHalloweena festival connected with the dead解析:选D标题归纳题。文章主要介绍了西方节日万圣节前夕的一些主要活动及它的起源和有人趁节日搞非法活动等情况。前三项不全面,不适合做标题。只有D项概括得最全面,故选D。C(2016太原市第二学段测评)Companies can save millions in healthcare costs simply by encouraging their employees to exercise a little bit.Researchers report that obese employees have higher healthcare costs, but they can lower those expenses by exercising just a couple of times a week without even losing any weight.Feifei Wang and his colleagues at the University of Michigan studied 23,500 workers at General Motors.They estimated that getting the most obese workers to exercise would have saved about $790,000 a year, or about 1.5 percent of healthcare costs for the whole group.Companywide, the potential savings could reach $7.1 million per year, according to their report published in Journal of Occupational and Environmental Medicine.Of the whole group of workers, about 30 percent were of normal weight, 45 percent were overweight, and 25 percent were obese. Annual healthcare costs averaged $2,200 for normal weight, $2,400 for the overweight, and $2,700 for obese employees. But among workers who did no exercise, healthcare costs went up by at least $100 a year, and were $3,000 a year for obese employees who were sedentary (久坐的)But adding two or more days of light exercise at least 20 minutes of exercise or work hard enough to increase heart rate and breathing lowered costs by on average $500 per employee a year, the researchers found. “This indicates that physical activity behavior could lessen at least some of the negative effects of excess body fat, and in consequence, help lower the increasing healthcare costs,” Wang and his colleagues wrote.语篇解读:本文是一篇记叙文。公司要降低保健方面的费用,那就应该大力提倡员工多花时间锻炼身体。8The researchers believe companies can spend far less on healthcare costs by_.Aencouraging employees to lose weightBlimiting the number of obese employeesCpersuading employees to do physical activitiesDlimiting the employment of sedentary workers解析:选C细节理解题。根据第一段第一句可知,公司要想在保健方面减少支出,就得鼓励员工多锻炼。故C项正确。9What does the underlined word “obese” in Paragraph 2 mean?AToo strong.BToo tall. CToo big. DToo fat.解析:选D词义猜测题。根据第一段第二句以及第二段第二句可知,obese 意为“臃肿,肥胖”。故D项正确。10Who were those that the researchers studied?ASome workers from a carmaking company.BSome students from the University of Michigan.CA group of obese patients in a Michigan hospital.DThe most obese group of workers at General Motors.解析:选A细节理解题。根据第二段第一句可知,研究对象是一家汽车制造公司的员工。故A项正确。11How much could General Motors save a year according to Wangs study?A$790,000.B$7.1 million.C$52.67 million. D$11.75 million.解析:选B细节理解题。根据第二段最后一句“Companywide, the potential savings could reach$7.1 million per year, according to their report .”可知,B项正确。D(2016济南市教学质量调研考试)Too often in life, we focus on the things we cannot do. Sometimes we cannot do things because of financial limitations, health limitations, family limitations, educational limitations, and so on. Sometimes, we end up limiting ourselves from achieving success in reaching our goals. We end up having a negative attitude which limits our ability to achieve success and happiness in our life.Through the Internet, I have recently met an individual whom I found to be very inspiring. He has a positive attitude; he focuses on what he can do. To name a few of his accomplishments: he has set a world record, and is in the Guinness Book of World Records; he is an international poet with over 900 publications; he is an advocate for the disabled; he is the founder of Beyond Limitations Week; he is an ambassador for the Harvey Ball World Smile Foundation; he has created his own website http:/wheelierecord. tripod. com/index. html. And the list could go on!The individual is Robert M. Hensel. You see, Robert was born with spinal bifida, a disability that affects the sense of balance and also has an impact on the kidneys. Robert could have easily used his disability to limit his achievements, yet he has accomplished more than many. His attitude to life is one that, for me, is inspiring! To quote Robert, “I have learned that limitations open doors that have been closed, showing other ways to meet our needs. Now I look beyond what I cant do and focus on what I can.”Let Robert be a reminder for changing attitudes. Use his motto of not focusing on what you cant do, but focus on what you can do!语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。文章通过列举事例说明消极的态度会阻止我们获得成功,并告诉我们要专注于自己能做的事。12What stops us from achieving success according to the author?ANegative attitudes.BConstant changes.CToo high goals. DVarious limitations.解析:选A细节理解题。根据第一段最后一句“We end up having a negative attitude .”可知,消极的态度阻止我们获得成功。故选A。13What does the underlined word “one” in Paragraph 3 refer to?AA disease. BA disability.CAn attitude. DA story.解析:选C代词指代题。根据第三段第四句“His attitude to life is one that, for me, is inspiring!”可知,他对生活的态度对“我”来说是一个鼓舞人心的态度。one在句中作表语,指代上文提到的attitude。故选C。14Why has Robert M. Hensel made many achievements in his life?ABecause he has never changed his attitude to life.BBecause he always looks beyond his strengths.CBecause he takes advantage of his disability.DBecause he concentrates on what he can do.解析:选D细节理解题。根据第二段第一、二句和第三段第一句可知,Robert M. Hensel对生活抱有积极的态度,专注于自己能做的事,这使他取得了许多成就。故选D。15How does the author support his idea in the text?ABy offering examples.BBy comparing attitudes.CBy analyzing limitations.DBy telling stories.解析:选A写作手法题。根据本文内容可知,作者在第一段提出观点“消极的态度阻止我们获得成功”后,接着通过列举Robert M. Hensel的事例,说明Robert取得成功是因为他的积极态度,他专注于自己能做的事情,以此来说明本文的观点。故选A。.阅读七选五(2016西宁检测一)We all wish we had just a bit more time. Just think what you could do with an extra hour or two each day: you could finally stick to an exercise routine, or springclean the house, or write your novel, or learn the guitar and so on._1_ But I can help you find more hours in your day for the things that really matter. Get Out of Bed EarlierIf you normally get up at 7:30 am, try getting up at 7:00 am. That halfhour might not sound like much, but it could be time that you use to exercise, to read that book youve been meaning to finish. _2_ Do the Important Tasks FirstOnce you get to work, get the important ones done first (not the easy ones, or even the urgent ones). You can afford to spend at least an hour wor

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论