已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
教学资料范本2020版高考英语总复习高考提能练三十三含解析外研版选修编 辑:_时 间:_高考提能练(三十三) Module 3Interpersonal Relationships Friendship.阅读理解A20xx市重点中学段考In high school I was very shy, content to hang around with my small group of friends and concentrate on my courses. I was quickly regarded as a “brain”. I did so well that by the end of the senior year I had perfect grades and enough credits to give up an entire quarter of coursework.But in early June of the senior year, the principal called me into his office. He asked me to give a speech at graduation. I gaped (目瞪口呆地凝视) at him, my heart thumping. This was the reward for my hard work? I mumbled something and fled the office, blaming myself for staying away from physics, a subject sure to have ruined my perfect record.体裁:记叙文题材:学校生活主题:“我”的第一次演讲【语篇解读】本文是一篇记叙文。“我”上高中时很羞怯,但由于学习成绩优秀,被校长要求在毕业典礼上演讲,“我”虽然害怕,但还是完成了这次演讲。这件事不仅使“我”摆脱了羞怯,增强了自信,而且让“我”在做“我”恐惧的事情时不再犹豫。【难句分析】I did so well that by the end of the senior year I had perfect grades and enough credits to give up an entire quarter of coursework.分析:该句为主从复合句。句中使用了“so. that.”结构,表示“如此以致于”;句中的“that by the end of the senior year I had perfect grades and enough credits to give up an entire quarter of coursework”为that引导的结果状语从句。译文:我功课完成得很好,以致于到高三期末时,我取得了优异的成绩,拿到了足够的学分,从而可以免去整整四分之一的课程作业。1Why was the writer called a “brain”?AShe was a bookworm all the time.BShe was the head of her small group.CShe did a good job in her studies.DShe did more coursework for good grades.答案与解析:C考查细节理解。根据第一段第三句“I did so well that by the end of the senior year I had perfect grades and enough credits to give up an entire quarter of coursework”可知,在高中毕业那年结束的时候“我”取得了优异的成绩,拿到了足够的学分,从而可以免去整整四分之一的课程作业。由此可推知,“我”被认为是一个“聪明的学生”是因为“我”在课业方面表现出色,故C项正确。2What can we infer from the second paragraph?AShe ruined her health because of studying hard.BShe got the reward beyond expectation.CShe was grateful for giving a speech.DShe wasnt good at physics at school.答案与解析:D考查推理判断。根据第二段最后一句“I mumbled something and fled the office, blaming myself for staying away from physics, a subject sure to have ruined my perfect record”可知,“我”咕哝了几句话就逃出了办公室,责怪自己没学好物理,这门学科肯定破坏了“我”的完美记录。据此可以判断,作者不擅长物理,故D项正确。3How did the author feel at the beginning of the graduation speech?AScared. BMoved.CExcited. DEmbarrassed.答案与解析:A考查推理判断。根据第四段第五、六、七句“I managed to reach the podium (讲台) without falling down. I faced my classmates. My voice trembled a little, but mostly it was clear and strong”可知,“我”设法到达讲台而不至于跌倒,面对着同学们,“我”的声音有点颤抖。据此可以推断,演讲开始时“我”感到害怕。A项意为“害怕,恐惧”,故A项正确。4What did the speech bring to the author at last?AShe had nothing to fear in life.BShe got rid of her sense of shyness.CShe won enough college credits.答案与解析:BAbout 16 doctors and engineers from the University of Pittsburgh, Carnegie Mellon University and several other places are working on the project. The US. Department of Defense has given money to the project.Ron Poropatich leads the project. He is a retired Army surgeon. He says the backpack will help soldiers care for those who are injured. The devices included in the backpack can monitor a persons heart rate and blood pressure. The robotic instruments can even tell whether the soldier has a collapsed lung.Sometimes, it is not always possible to quickly remove the injured soldier from the battlefield. So, Dr. Poropatich says, the researchers hope to create a backpack that will have devices that can keep a soldier alive for a long time. Dr. Poropatich hopes the backpack and its instruments will be ready for testing on animals in about three years.体裁:说明文题材:科技主题:“智能背包”【语篇解读】本文介绍了研究者发明的一种“智能背包”,内有电脑、药物等,可以及时救助伤员。【难句分析】Doctors and engineers have developed what they call an “intelligent backpack”分析:本句是一个复合句。what引导宾语从句,且在从句中作宾语。译文:医生和工程师开发了一种他们称之为“智能背包”的物品。5What can we learn from the first paragraph?ASoldiers should have taken medical training.BMost of the soldiers cant use the backpack correctly.CThe backpack can play a big part in the battlefield.DWars or battles have brought harm to the world.答案与解析:C考查推理判断。根据文章第一段中的“Wounded soldiers have a better chance of survival if they get help soon after being hurt and are quickly taken to a hospital or clinic”可以推测出,这种“智能背包”能够在战场上发挥重要作用。6How many kinds of items are mentioned in the backpack?A2. B3.C4. D5.答案与解析:7What can we know according to Ron Poropatich?AThe project got support from the whole world.BThe robotic instruments can monitor lungs.CThe injurers heart disease can be cured.DThe devices can adjust soldiers blood pressure.答案与解析:B考查细节理解。根据第四段中的“The robotic instruments can even tell whether the soldier has a collapsed lung”可知,这种装置可以指出士兵的肺是否受损,即这种装置可以监测肺的情况,故选B。8Which of the following is the best title for the passage?AResearchers and Their Wonderful DiscoveryBMedical Care Tested on the Wounded SoldiersCRobotic Devices Used in the BattlefieldDEmergency Medical Care in a Backpack答案与解析:D考查主旨大意。通读全文可知,本文主要介绍了一种可以及时向伤员提供紧急医疗救助的“智能背包”,故选D。.七选五20xx市第一次统考One of my earliest memories was watching my mom talk on our old phone. I was fascinated that she could talk to someone who wasnt actually in the room with her. _1_ I was wondering how she managed to talk with someone she couldnt see._2_3_ Few take the time to talk face to face. Instead of looking into the eyes of our loved ones, we stare at our screens. It seems as if the most connected generations are also the loneliest.4_Remember that we are here to love each other, help each other and make this world a better place. _5_ But when it cant, turn it off.AThat was a long time ago.BConnect offline as well as online.CSmart phones have both advantages and disadvantages.EWhen your technology can help to do these things, then use it.FHowever, what bothers me is that we rarely associate with each other nowadays.GWhen she left the room, I slowly walked over to the phone and stared at it for a while.体裁:说明文题材:通信工具的变化主题:合理利用科技【语篇解读】本文作者描述了家中通信工具的变化,指出人们现在很少互相见面交流,并建议人们合理利用科技,创造更美好的生活。1答案与解析:G根据空处前一句可知,作者对于妈妈能够和一个与她不在同一个房间的人说话感到很好奇,这吸引了作者。故G项“当她离开房间的时候,我慢慢地走到电话那儿并盯着看了一会儿”符合文意,故选G项。2答案与解析:3答案与解析:F根据空处所在的位置可知,空处为段落主题句。根据下文可知,本段主要讲述现在我们很少面对面交流了。F项“然而,令我感到担心的是,我们现在很少互相交流了”能很好地概括段意,故选F项。4答案与解析:B根据上文可知,作者认为不能让科技占据我们太多的时间,摧毁我们的生活,我们应该花时间互相见面交流。B项“既要在网上联系也要在网络之外联系”符合文意,故选B项。5答案与解析:E空处前一句提到我们来到这个世界是为了相互关爱,相互帮助,使世界变得更美好;后一句提到当科技不能(帮助你)做到这些时,就关掉它。所以空处应表示当科技能够帮助你做到这些时就使用它,故E项符合文意。.短文改错答案:When I look at this picture of myself, I realize how fast time flies.I grown not only physically, also mentally in the past few years.About one month after this photo was ,I entered my second year of high school and a new member of the school music club.Around me in picture are the things were very important in my life at that time:car magazines and musical instruments.I enj
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 从疼痛到平静:舒缓护理的疼痛管理智慧
- 2026年高考数学一轮复习:集合(讲义)解析版
- 2026年人教版九年级物理上册热点题型专练:第十三章 内能(实验题29道)原卷版+解析
- 2026外研版高考英语复习讲义 选择性必修第二册 Unit 4 Breaking boundaries
- 医学妊娠合并甲减案例分析课件
- 医学面神经炎流行病学案例教学课件
- TXJBX0118-2025建筑工程安全风险智能预警系统数据采集操作规范
- 2026高考物理模型讲义:电场中的“点线面迹”模型(原卷版)
- 2026年北京市高考语文总复习:文言文实词(解析版)
- 《JBT 6235-1992 电动工具产品企业标准编写导则》(2026年)实施指南
- 2025年高中生创新能力大赛试题
- 管理会计苹果公司案例
- DBJ50-T-200-2024 建筑桩基础技术标准
- 手动葫芦吊装施工方案1
- 剑龙教学课件
- 餐饮门店管理培训课件
- 精馏塔课件完整版本
- 部编七年级上册16《猫》导学案附答案
- 寄递企业禁毒培训
- 中国拱桥课件幼儿园
- 仓库出入库培训
评论
0/150
提交评论