免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时分层作业(三)语言知识练习固基础.单句语法填空1In many countries in the world,breakfast is a snack rather than a meal,but the traditional English breakfast is a full meal.2The result was the best that could be expected under the circumstances.3The local people opposed building (build) the new hotel because of the great cost.4However hard you try,it is difficult to lose weight without cutting down the amount you eat.5If given(give) a chance,I can try my best to do it.6Once you pick up the habit of smoking,it is very hard for you to get rid of it.7We have very strict quality control and anything imperfect is rejected (reject),so customers feel secure about our products.8This drawer is too tight for me to open it.9Li Na bumped into Guo Hua while playing (play) basketball yesterday afternoon.10Im not so stupid as to believe (believe) that he is an honest man.句型转换1Whatever I said,no one paid any attention.No matter what I said,no one paid any attention.2While he is a child,he knows a lot.Child as/though he is,he knows a lot.3I oppose your going there alone.I am opposed to your going there alone.4The local people were so friendly as to lead the way for us.The local people were so friendly that they led the way for us.5If it is necessary,ring me at home.If necessary,ring me at home.高考题型练习提能力.阅读理解AA Japanese telecom company has designed a robot that it says has emotions (情绪)But rather than run in fear from it,weve welcomed it into our homes: Pepper,the “emotional robots” sold out within a minute of going on sale.Created by Aldebaran Robotics and Japanese mobile giant SoftBaok,Pepper went on sale to the general public in Japan on June 20.It is “the first humanoid (类人的) robot designed to live with humans,” Aldebaran says on its website.Pepper costs about $1,600.And like all good mobile products,theres a $120 per month data fee,as well as an $80 per month damage insurance fee.According to a news report,Pepper can pick up on human emotions and create his own using a “multilayer neural (神经的) network.” Peppers touch sensors and cameras are said to influence its mood,which is displayed on the tabletsized screen on its chest.Pepper will sigh when unhappy,and can go around your house recording your familys daily activity.Aldebaran says Pepper can feel “joy,surprise,anger,doubt and sadness,” but it doesnt say how strongly it can feel these emotions.What happens when Pepper is having a bad day? Will it,like many humans,become uncooperative? Will it ask for some time alone? What happens if it knows that its purpose in life is just to take part in small talk? Thankfully,Pepper is only about four feet tall,with roller balls instead of legs,so if it is angry with and even turns on its owners,youll be safe if you can make it upstairs.Aldebaran says in reality,theyre probably quite a few years away from artificial intelligence that could create real emotions.Aldebaran wasnt immediately able to tell when Pepper will be available out of Japan,but additional sales are scheduled for July after the first 1,000 units sell out.SoftBank currently uses the robots in its stores as greeters,and it plans to offer Pepper to other stores in the future.Hopefully “boredom” is not an emotion Pepper can feel.【语篇解读】本文讲述了日本的一家公司发布了世界上第一台“情感机器人”,介绍了情感机器人的使用费用、功能,以及未来的前景等。1According to the author,Pepper Ais very popular among customersBcan not only run but also show fearCis going to be sold all over the worldDcan deal with many kinds of houseworkA推理判断题。根据文章第一段中“Pepper,the emotional robot,sold out within a minute of going on sale”可知,这个情感机器人几分钟之内就卖掉了,故Pepper是非常受消费者欢迎的。故选A。2How much do you need to pay for Peppers data and damage insurance fee each year?A80 dollars.B120 dollars.C1,440 dollars.D2,400 dollars.D细节理解题。根据第二段中“theres a $120 per month data fee,as well as an $80 per month damage insurance fee.”可知,每年用于Pepper的data and damage insurance fee为(12080)122400。故答案为D。3Peppers height and roller balls are mentioned to Aintroduce its appearanceBtell Pepper wont get angryCshow that safety isnt a big problem Dexplain robots have strong emotionsC推理判断题。根据文章第三段中“Pepper is only about four feet tall,with roller balls instead of legs,so if it is angry with and even turns on its owners,youll be safe if you can make it upstairs.”可知,介绍Pepper的height and roller balls是为了表明安全不是大问题。故答案为C。4What can we infer from the last paragraph?APepper cannot produce real emotions.BPepper can feel joy,surprise and boredom.CPepper will be sold in other countries next year.DPepper is being used as waiters in some restaurants.A推理判断题。根据文章最后一段“Aldebaran says in reality,theyre probably quite a few years away from artificial intelligence that could create real emotions.”可推断,Pepper现在不能产生真正的情感。故A正确。BPeggy Whitsons job demands a daily twohour workout in a gym where weight has no meaning and the view changes at 17,000 miles an hour.Whitson makes it look easy.At 57,she is the oldest woman to fly in space,breaking the record last November when she began her third longterm stay at the International Space Station.After returning home in September,2017,the NASA astronaut felt matteroffact about the age milestone(里程碑)“It wasnt a record I was seeking out,” Whitson said.“I was 42 and 48 for my first two space flights.I feel lucky that I was able to get to do another one in my 50s.I dont think people should let age discourage them,even on those jobs that require some amount of physical fitness.The oldest man is John Glenn (at 77),and weve had male astronauts in their 60s before,so its not that unusual to be in your late 50s and be able to fly in space.It was just a matter of time before women started flying in space at this age.”On Earth,she stays fit by weightlifting,biking,playing basketball and water skiing.She shared what its like to live in microgravity: “Its like youre in a swimming pool,but you dont have to worry about breathing.If I push off from one side,Im going to float to the other side.Every direction feels exactly the same,which is really hard for your brain to grasp,but its amazing how fast you adapt.Its a big shock for the body to come back to Eartheverything is so heavy.We spend a lot of time getting used being back in gravity again.Back pain is really the most dramatic for me this time.For me,coming home is harder than going up into space.”【语篇解读】美国国家航空航天局的女宇航员Peggy Whitson三次登上太空,特别是2017年这一次,当时她已经57岁。她的经历向人们证明:不要因为年龄大而气馁,即使你变老了,仍然可以成功。5What does the underlined word “matteroffact” in Paragraph 2 probably mean?AAmazing.BNatural.CEnthusiastic.DUnbelievable.B词义猜测题。根据第三段Whitson所说的话可知,她认为这个划时代的里程碑是很自然的。故选B。6How many days did Peggy Whitson spend in space for her third stay in the International Space Station?AAbout 300 days.BAbout 708 days.CAbout 107 days.DAbout 57 days.A数字计算题。根据第二段中的“.breaking the record last November when she began her third longterm stay at the International Space Station.After returning home in September,2017.”可知从2016的11月到2017年的9月,Peggy Whitson在太空度过了大约10个月的时间,也就是大约300天。故选A。7According to the passage,which of the following is TRUE?APeggy Whitson is the oldest person to fly in space,breaking the record.BThere have been female astronauts in their 60s before.CPeggy Whitson likes swimming most to stay fit on earth.DPeggy Whitson had been in space in 2002 and 2008.D推理判断题。根据第二段可知2017年Peggy Whitson进行她的第三次太空旅行时57岁;根据第三段中的“I was 42 and 48 for my first two space flights.”可知,她的前两次太空之旅分别在42岁和48岁。由此可推知,第一次是在2002年,第二次是在2008年。故选D。8Which of the following will Peggy Whitson probably say?AYou can still be successful and do physical things when you get older.BI spent quite a lot of time getting used to the life in space.CThe moment we reached the earth,we felt so relaxed.DI feel lucky that I am physically all right after the whole journey.A推理判断题。根据第三段中的“I feel lucky that I was able to get to do another one in my 50s.I dont think people should let age discourage them,even on those jobs that require some amount of physical fitness.”可知选A。.短文改错When you see someone drowned,you should do the following right away.First,get the person out of the water as quickly as possibly.Then clear the dirt,sand and so on in his or her airway in order to make him or her to breathe freely.Unless he or she isnt
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 口腔验收考试题及答案大全
- 客服售后考试试题及答案
- 考乡镇公务员试题及答案
- 考取导游证试题及答案
- 山东烟草真题2025
- 河北石家庄华夏职业中专学校招聘教师考试真题2024
- 安全要求:文件先行讲解
- 2026 年高职建筑智能化工程技术(智能化系统运维)试题及答案
- 2025年湖北警方考试题库及答案
- 未来五年IC卡读写机具企业数字化转型与智慧升级战略分析研究报告
- 厨房暴雨应急预案
- 2025成都市商品房买卖合同模板
- 大班美术活动计划方案
- 金融风控合规操作流程指导手册
- 电子制造行业品质控制标准
- 2025年公安联考申论真题与答案解析
- ERP系统运行使用管理办法
- 朗姆酒知识培训课件
- 9《屈原列传》公开课一等奖创新教学设计 统编版高中语文选择性必修中册
- 沟槽管件快装施工方案及流程
- 2025国考伊春市知识产权保护岗位申论题库含答案
评论
0/150
提交评论