2020版新教材高中英语课时素养评价五Unit1DiscoveringUsefulStructures(含解析)新人教版.docx_第1页
2020版新教材高中英语课时素养评价五Unit1DiscoveringUsefulStructures(含解析)新人教版.docx_第2页
2020版新教材高中英语课时素养评价五Unit1DiscoveringUsefulStructures(含解析)新人教版.docx_第3页
2020版新教材高中英语课时素养评价五Unit1DiscoveringUsefulStructures(含解析)新人教版.docx_第4页
2020版新教材高中英语课时素养评价五Unit1DiscoveringUsefulStructures(含解析)新人教版.docx_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时素养评价 五Unit 1Discovering Useful Structures. 请写出下列句子画线部分的短语类型1. Twenty years is a short time in history. (NP)2. I like some of you very much. (NP) (AdvP)3. Mrs Brown looks very healthy. (AdjP)4. Grandma told me an interesting story last night. (NP) (AdvP)5. He knows a lot about English names. (AdvP) (NP)6. Mary can speak little English. (NP)7. There are some apples on the table. (NP)8. Our city is very beautiful. (AdjP). 请按照要求翻译下列句子1. 他们俩都是我最好的朋友。(NP)Both of them are my best friends. 2. 这本书很有用。(AdjP)The book is very useful. 3. 艾伦下个月将乘飞机回英国。(AdvP)Allan will go back to England by plane next month. 4. 布鲁斯昨天买了一本字典。 (NP)Bruce bought a dictionary yesterday. 5. 几年前我去了加拿大。(AdvP) I went to Canada a few years ago. 6. 这部电影很滑稽。(AdjP)The film is very funy. . 阅读理解 Alida Monaco doesnt spend her summers doing the usual teenage work, like working at the mall. Instead, shes studying. It used to be that a summer job was considered a teenage thing. Today, Monaco, who has never had a summer job, is part of growing trend(趋势) teenagers concentrating on their studies, even during the summer. Thats down from 72% of Americans aged 16 to 19 who worked in July of 1978, according to the U. S. Bureau of Labor Statistics. Fierce competition, older workers returning to the workforce and weak economic growth are all adding to the decrease of teenagers in the workforce. But as schoolwork grows increasingly heavy and homework eats up more time, data suggest the biggest reason why some teens wont be working this summer is that they simply dont have time. For college-bound teens, some teachers even advise students not to waste time on a summer job. “Some of my students only have about six weeks off in the summer, ” said Shannon Reed, a lecturer at the University of Pittsburgh and a former high school English teacher. “I could never advise that they get jobs during that short break. They should rest. ”Young people who dont work may miss out on valuable skills that theyll need later in life. Early work experiences teach reliability, financial intelligence, self-control and help people learn to deal with adult situations. But Monaco, who plans to attend Harvard, isnt fazed by her lack of work experience. “Maybe I have missed out on a couple of life skills, ” she said. “But I dont think it will harm me in any way. ”【文章大意】本文作者介绍了美国青少年夏天的一种倾向, 分析了造成学生不去打工而是把精力用在了学习上的原因。1. What is the trend of American teenagers? A. They are becoming lazy. B. They are becoming keen on doing holiday jobs. C. They are focusing more on studies than on jobs. D. They are becoming particular about holiday jobs. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段第一、二句It used to be that a summer job was considered a teenage thing. Today, Monaco, who has never had a summer job, is part of growing trend teenagers concentrating on their studies, even during the summer可知, 过去美国的青少年在夏天常常找工作做, 但现在却把精力集中到了学习上。2. What is the third paragraph mainly about? A. The reasons for teenagers giving up work. B. The fierce competition teenagers face. C. The structure of Americas workforce. D. The effects of Americas weak economy. 【解析】选A。主旨大意题。根据第三段最后一句中的data suggest the biggest reason why some teens wont be working this summer is that they simply dont have time可知, 本段主要解释学生为什么夏天不去做工作的原因。3. Whats Shannon Reeds attitude towards the new trend? A. Uncaring. B. Favorable. C. Worried. D. Doubtful. 【解析】选B。推理判断题。根据第四段最后两句“I could never advise that they get jobs during that short break. They should rest. ”可知, Shannon Reed不赞同学生夏季打工, 所以对于现在的倾向肯定持赞同态度。4. What does the underlined word “fazed” in the last paragraph mean? A. Motivated. B. Helped. C. Bothered. D. Confused. 【解析】选C。词义猜测题。根据画线下句“Maybe I have missed out on a couple of life skills, ” she said. “But I dont think it will harm me in any way. ”可知, 虽然Monaco缺失了夏天打工的经历, 但是她认为这件事不会对她造成任何伤害。所以她不会由此感到“困扰”。. 完形填空 Douglas was my cousin. I first met him when he came to stay with my family for a 1, because his parents were going to teach in Africa. He and his family 2 all the way on the other side of the country, so we had never had a chance to visit. 3, when we arrived at the airport, it was not hard to find which person was my 4. He was the one standing all alone, looking around for someone to 5 him. He looked a little scared to meet us, 6 started to smile shyly after my mom hugged (拥抱) him. When we got back home and Douglas 7 putting his things away, I could not believe it. All of his 8 were the same, all white shirts and dark blue shorts. He 9 had a dark blue jacket with a tie! “How can you 10 only one kind of clothes? ” I asked him. “Thats the way my school has 11 been, ” he said. “We have to wear uniforms. ”“I would hate having to wear the 12 thing every day, ” I said. “I dont 13, ” Douglas said. “It 14 time. I dont have to think about what I am going to wear. ”“Well, we dont wear uniforms at our 15. Youre going to look pretty 16 if you come to school in a jacket and tie. ”Douglas looked worried. 17, I felt bad. I had not meant to 18 his feelings. After all, it was not easy to come all this way to live with some 19 family for a year. Then and there I decided that I was going to 20 my cousin and try to make this as good a year as possible for him. 【文章大意】作者表弟的父母要去非洲支教一年, 于是他就暂时住到了作者家里。两兄弟的生活习惯不一样。作者意识到表弟可能会不习惯住在家里后决定好好照顾表弟。1. A. dayB. yearC. monthD. week【解析】选B。根据最后一段“live with somefamily for a year. ”可知, 表弟来作者家里住一年。2. A. workedB. traveledC. livedD. studied【解析】选C。他和他的家人一直住(live)在这个国家的另一边。3. A. InsteadB. HoweverC. BesidesD. Therefore【解析】选B。然而, 当我们到达飞机场的时候, 找到我表弟并不是一件难事。和上文是转折关系。故选B。4. A. parentB. cousinC. uncleD. friend【解析】选B。根据第一段“Douglas was my cousin. I first met him when he came to stay with my family”可知, 作者一眼就认出了表弟Douglas。5. A. askB. teachC. helpD. meet【解析】选D。他一个人站在那里向四周张望着, 寻找来接(meet)他的人。6. A. soB. butC. orD. and【解析】选B。他见到我们时有点害怕, 但是(but)我妈妈拥抱他之后开始微笑。7. A. startedB. stoppedC. finishedD. continued【解析】选A。当我们回到家里的时候, Douglas开始(start)把他的东西收起来放好。8. A. bagsB. picturesC. booksD. clothes【解析】选D。根据“all white shirts and dark blue shorts”可知, 这里指的是Douglas的衣服(clothes)。9. A. alsoB. againC. stillD. even【解析】选D。他甚至还有一件带着领带的深蓝色的夹克。故选D。10. A. wearB. hateC. makeD. sell【解析】选A。由上句He had a dark blue jacket with a tie. 以及本句的宾语是clothes可推测应当是表示“穿戴”(wear)的词。11. A. sometimesB. neverC. seldomD. always【解析】选D。这是我们学校一直以来的生活方式。故选D。12. A. rightB. sameC. onlyD. old【解析】选B。根据I would hate having to wear the thing every day. 可知, 作者说他讨厌天天穿同样的衣服。故选B。13. A. knowB. useC. mindD. remember【解析】选C。联系上文, 可知意思是: 我不介意(mind)。故选C。14. A. costsB. savesC. wastesD. counts【解析】选B。根据“I dont have to think about what I am going to wear. ”可知, 穿一样的衣服可以节省时间, 不用在穿着上花心思。cost花费; save节约; waste 浪费; count计算, 依赖。故选B。15. A. airportB. countryC. homeD. school【解析】选D。根据we dont wear uniforms at our. . . 可知, 我们学校(school)不用穿校服。16. A. braveB. funnyC. smartD. handsome【解析】选B。如果你穿着夹克衫, 系着领带来到我们学校, 你将会看起来很滑稽(funny)。17. A. ReallyB. LuckilyC. SuddenlyD. Secretly【解析】选C。根据“Douglas looked worried. . . . I had not meant to hurt him. ”可知, Douglas变得担忧起来, 作者忽然意识到自己的话可能伤到了表弟。故选C。18. A. shareB. enjoyC. hurtD. understand【解析】选C。突然我感觉不好意思, 我并不打算伤害他的感情。share 分享; enjoy喜爱; hurt 使伤害; understand明白, 理解。故选C。19. A. difficultB. specialC. bigD. strange【解析】选D。根据After all, it was not easy to come all this way to live with some family for a year. 可知, 毕竟, 跟一些陌生的人住一年不是件容易的事, 从上文可知, 作者看不惯表弟的穿衣风格, 说明他们的生活习惯可能差别很大。difficult困难的; special特殊的; big大的; strange奇怪的, 陌生的。故选D。20. A. look atB. look forC. look afterD. look up【解析】选C。根据“try to make this as good a year as possible for him”可知, 作者打算照顾表弟, 让他在作者家里住得舒服、自在。look at看; look for寻找; look after照顾; look up向上看, 查找。故选C。. 语法填空The girl suffered 1. _(lonely), as it was the first time that she 2. _(settle)down in such an entirely strange place, where she was ignored by everyone. She wondered if she had got to join some clubs 3. _(try) to get along well 4. _ her new partners. While 5. _(think), the girl calmed down and set down a series of 6. _(activity), in which she could talk face to face with others. Thus, the girl thought

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论