




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2019中考(人新)英语八下U6阅读练习及答案一、阅读理解。AOnce upon a time the colors of the world started to quarrel. All believed that they were the most important.“Clearly I am the most important. I am the sign of life and of hope. Without me, all animals would die. “Green said.“You only think about the earth,” Blue interrupted, “but consider the sky and the sea. The sky gives space, peace and serenity. Without my peace, you would all be nothing.”Yellow shouted, “You are all so serious. I bring laughter and warmth into the world. Without me there would be no fun. “Orange started next, “ I am the color of health and strength. My beauty is so attractive that no one gives another thought to any of you. “Red could stand it no longer, so he shouted out, “I am the ruler of all of you. I am the color of danger and of bravery. Without me, the earth would be as empty as the moon. “Purple rose up to his full height. He was very tall and spoke with great pride, “ I am the color of power. I am the sign of authority(权利) and wisdom. People do not question me! They listen and obey.”Finally Indigo spoke, much more quietly than all the others, “ I represent thought and reflection(反思). You need me for balance and contrast(对比). “Their quarreling became louder and louder. Suddenly there was a flash of lightning. Rain started to pour down and speak “You should appear in the sky in a great bow of colors. Remember to appreciate one another. Only the rainbow is the most beautiful.”1Green thinks he is according to the passage.Athe sign of lifeBthe laughter of the worldCthe ruler of the world2Purple thinks people should listen and obey him because he is the symbol of .Alife Bpeace Cpower3From the story we know that is very calm.ARed BYellow CIndigo4Which of the following is NOT TRUE according to the passage?ANone of the colors would agree with others.BYellow believes the world is filled with fun because of him.CRain is the most beautiful because of all the colors.5The meaning of the story is that .Acolors can quarrel like humansBeveryone should learn to appreciate one anotherCthe rainbow is made up of many colors【答案】1A 2C 3C 4C 5B【解析】试题分析:这篇短文讲述的七种颜色之间的争吵,他们说自己是世界上最重要的。但最后一场大雨让它们知道了团结起来才是最美的。1A细节理解题。根据I am the sign of life and of hope. Without me, all animals would die. “Green said.可知,绿色认为它是生命和希望的标志。故选A。2C细节理解题。根据He was very tall and spoke with great pride, “ I am the color of power. I am the sign of authority(权利) and wisdom.可知,紫色是力量的颜色。是权威和智慧的象征。故应该选C。3C细节理解题。根据Finally Indigo spoke, much more quietly than all the others, “ I represent thought and reflection(反思). You need me for balance and contrast(对比). “可知青色代表着思想和反省。你们需要我来平衡和比较。青色是平静的颜色。故选C。4C细节理解题。根据Only the rainbow is the most beautiful.可知彩虹是最美丽的,而不是雨。故选C。5B细节理解题。根据Rain started to pour down and speak “You should appear in the sky in a great bow of colors. Remember to appreciate one another. Only the rainbow is the most beautiful.”可知每个人一定要学会欣赏对方。故选B。【难度】一般B阅读下列短 文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A rich man was riding along the road and saw an old man digging in his garden. There was a young tree lying on the ground. The rich man asked the old man.” what kind of tree are you planting there, my good man?” “This is a fig(无花果)tree, sir.” He said. “A fig tree? the rich man was very surprised.” Why, how old are you, may I ask?” “I am ninety years old.” “What! “ shouted the rich man. “ Youre ninety years old, You are planting a very young tree now and itll take years to give fruit. You certainly don t hope to live long enough to get any fruit from this tree.” The old man smiled and said, “Tell me, sir, did you eat figs when you were a boy?” “Sure” the man did not know why he asked this question.The old man asked, “who planted the fig trees?”“ well, I dont know.”“You see, sir.” The old man said slowly, “our forefathers(祖先)planted trees for us to enjoy and I am doing the same for the people after me.”The rich man was quiet, then said, “ you are right, my good man. We should do some thingsfor the people after us. Thank you very much.” Then he rode away.( )1. The old man was planting _ when the rich man saw him. A. an apple tree B. a fig tree C. a pear tree D. a banana tree( )2. The old man was planting the tree_.A. to get himself some fruit to eat B. for the people after himC. to make his garden more beautiful D. just for fun( )3. The sentence in the last paragraph “The rich man was quiet” means_A. he was thinking about who were his forefathersB. he didnt want to disturb the old manC. he couldnt communicate with the old manD. he understood why the old man planted the young tree( )4.What kind of personality does the old man has?A. creative B. brave C. wise D. curious( )5. We can express the main idea of this passage”_” in Chinese.A. 前人栽树,后人乘凉 B. 光阴似箭,一去不返C. 君子爱财,取之有道 D. 财多惹祸,树大招风参考答案1-5 BBDCA二、词汇运用()用方框中所给词语的适当形式填空。每词限用一次。according toforcehealthnatureread1.You wont know the result until you finish the story.2.If you want to join the club, fill up the form the instructions.3.My family eat food and lead a happy life.4.Building a new road here will house prices down.5.Everyone prefers to see animals living in their state.()根据短文内容和所给中文提示,在空白处写出单词的正确形式。每空限填一词。Family meals are an important part of living with a family. A recent survey showed that most American children and 6.(青少年) share a meal with their family at least four times a week. This is a very positive 7.(标记). This is because there are many benefits for families that dine together.First, sharing a meal together can help a family 8.(粘) together. It helps to reinforce each family members 9.(感受) of belonging. Family meals can teach younger people about their 10.(文化) by eating traditional foods. Family members can also relax together during this time and enjoy each others company. Routine socializing(日常社交活动) helps family members learn patience and 11.(尊敬) for each other.Family meals also play an important part in childrens 12.(发展). Parents can keep an eye on their childrens moods and emotions at this time. They can 13.(讨论) problems. Studies show that eating together helps to 14.(减少) the risk that a child will smoke, get into fights, or commit suicide(自杀). Children who eat with their families are more likely to earn high 15.(成绩) and make more friends than those who do not eat family meals.参考答案:()1.reading2.according to3.healthy4.force 5.natural()6.teenagers7.sign8.stick9.sense10.culture11.respect12.development13.discuss14.reduce15.grades/marks/scores三、2018嘉兴、舟山改编 书面表达假设你是李华。上周六,你陪同来自美国的学生 Peter 体验中国文化。请根据以下信息,写一篇短文向校刊投稿,介绍本次活动内容并分享感受。ActivitiesFeelingsmake zongzivisit a tea museum learn Chinese characters注意(1)短文必须包括表格中的所有内容,并表达感受;(2)文中不得出现真实信息;(3)词数:80100。短文首句仅供参考,不计入总词数。短文首句:Last Sat
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 大米加工副产品环保餐具材料创新创业项目商业计划书
- 有限元分析创新创业项目商业计划书
- 2025年中药学专业基础知识考试复习题及答案
- 美甲DIY材料回收行业跨境出海项目商业计划书
- 绿茶柠檬果冻企业制定与实施新质生产力项目商业计划书
- 珠宝摄影创新创业项目商业计划书
- 2025年工勤技能岗位技师驾驶员试题及答案
- 2025急救相关知识考试题库(附答案)
- 2025年极性微晶玻璃合作协议书
- 2025年监理技巧分享试题及答案
- 2025年保密观考试题库及答案
- 辽宁省名校联盟2025年高三9月份联合考试政治(含答案)
- 国产美妆品牌完美日记短视频营销策略研究
- 渔业现场执法培训课件
- 居住空间设计案例方案
- 《老年活动策划与组织》全套教学课件
- 2025年法院聘用制书记员招聘笔试预测试题及答案
- 人教版(2024)八年级上册英语Unit 2 Home Sweet Home教案
- 城镇住宅建设调查技术实施方案
- 2025年沪教版暑期新高一自学课 Unit 3 Choices(词汇+课文)
- 出货标签管理办法
评论
0/150
提交评论