




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时跟踪检测(三) Developing ideas一、语言基础训练.单词拼写1Do you have any guidance from the team for your behaviour on the track (赛道)?2The journey is full of breathtaking sights, unexpected (意外的) turns, wonderful friends.3The media (媒体) have been filled with tales of horror and loss resulting from Mondays earthquake.4Despite (尽管) her terrible illness, she works hard and succeeds in the scientific research field.5We encourage all children to speak English throughout (在整个期间) their time at camp.6Failure can make a positive (积极的) contribution to your life once you learn to use it.单句语法填空1Opinions (opinion) are divided among the students.2Obviously (obvious), he didnt believe what you said.3From here, you can get a better view of the entire (entirely) city.4With the final exam drawing (draw) near, we are busy in reviewing our lessons.5The text is quite difficult to_understand (understand), for there are too many new words in it.6Id like to express my admiration (admire) for the courage and uncomplaining spirit of the firefighters.选词填空1The government has taken a_series_of measures to improve the air quality.2They were in_the_lead and the finish line was close.3We tried many ways to argue him into following our advice, but in vain.4In_my_opinion,_it is important that we should value our friends instead of phones in our real life.5The new marketing project aims_at changing the way people look at frozen food.完成句子1It_is_obvious_that/Obviously youve made a serious mistake. Please be careful next time!(obvious)很明显你犯了一个严重的错误。下次要细心点!2Some_argued_that attention should be paid to our heavy traffic road.(argue)一些人主张应该多注意我们拥堵的道路交通。3What_is_your_opinion_on/about_the campaign of waste classification?(opinion)你对垃圾分类回收计划有什么建议?4With_such_an_excellent_English_teacher_teaching_us,_we had no trouble learning it well.(with的复合结构)有这么优秀的老师教我们英语,我们没费劲就学得很好。5I told her the air would_be_hard/difficult_to_breathe and it would be very cold.(主语beadj.to do)我告诉她那里空气将会很难呼吸而且天气会很冷。.课文缩写填空It was the final part of the 2016 World Triathlon Series in Mexico. With just 700 metres 1.to_go (go), Alistair Brownlee was in third place and his younger brother, Jonny, was in 2.the lead. He came around the corner, 3.seeing (see) his brother about to fall 4.onto the track. Alistair ran towards Jonny, caught him and 5.started (start) pulling him towards the finish line. Alistair then pushed his brother over the line. The move put Jonny in second place and Alistair 6.himself (he) in third. It was an unexpected end to the race.7Watched (watch) by millions, the ending to the race has divided 8.opinions (opinion): Should the brothers have been disqualified or 9.highly (high) praised for their actions? But for Alistair, 10.at that moment, he was no longer an athlete aiming for a medal he was just a brother.二、语篇阅读训练.阅读理解Whenever I made the 11hour drive from Indiana to upstate New York, I was to expect a tasty hot meal upon arrival at my moms. Even when well into her 90s, she was still cooking in more ways than one, with a kitchen and refrigerator organized in a style the military could learn from.In later years I usually arrived for family gettogethers a day or two ahead of my brother Dave, a retired and welltraveled lover of good food, who drove to upstate New York all the way from North Carolina. Within minutes of his customary latenight appearance at our old childhood home he would eat greedily Moms reheated meal, and then begin bringing in the boxes and bags of groceries (食品杂货) hed packed from home or stopped to pick up along the way, which included ingredients (材料) for at least one international feast for a dozen or more family members who lived in the area.Generally, after several meals, my sister and I would clean up and up and up, as Dave lay before the TV on the family room floor by Mom in her easy chair.When it was time for Dave to start his long journey home, he often left several large containers of leftovers. If I wasnt going to be around for a day or two longer, the kitchen garbage disposal had a field day. Mom reluctantly, but determinedly, would drop her instinctual repugnance (本能的反感) for waste of any kind and clear the shelves of suspect content.But if I stayed longer than Dave, Id greedily preserve certain favourites for myself and the nieces and nephews who would continue to visit.“Can I get rid of this, whatever it is?” Mom would sometimes ask.“Noooo! I love that! Ill finish it. I promise,” Id plead (恳求), my mouth watering for those hot, spicy (辛辣的) noodles. Or: “Ill bet Meg or Mark will polish that off. Just let it sit in the cheese drawer until tomorrow.”And so the fridge gradually emptied.When I drove off, I knew Mom would miss us, but I have little doubt that getting her kitchen and shelf space back took the sharp edge of longing right off.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者讲述了自己和兄弟姐妹回家聚会的美好经历。1What do we know about the authors mom?AShe used to drive.BShe was disorganized.CShe was good at cooking.DShe served in the military.解析:选C细节理解题。由第一段中的“a tasty hot meal upon arrival at my moms . the military could learn from”可知,作者的母亲做的饭菜可口,烹饪方式多样,且厨房和冰箱井然有序。据此可知,作者的母亲擅长烹饪。2What would Dave do after eating his latenight meal?AWatch TV.BGo to sleep.CDo the dishes. DBring in groceries.解析:选D细节理解题。由第二段中的“then begin bringing in the boxes and bags of groceries (食品杂货) hed packed from home or stopped to pick up along the way”可知,Dave吃完夜宵后会把从自己家带的或沿途买的各种食品杂货从车上拿进屋。3If the author and Dave left home on the same day, their mom would _.Athrow away lots of leftoversBlet them carry some leftoversCtry to finish the leftovers by herselfDshare the leftovers with other families解析:选A细节理解题。由第四段中的“If I wasnt going to be around for a day or two longer, the kitchen garbage disposal had a field day. Mom . clear the shelves of suspect content”可知,如果作者和Dave同一天离开,一向讨厌浪费的母亲会坚决清理掉厨房大量的剩饭。4What would the author do if he stayed longer than his brother?AGet rid of all the leftovers quickly.BMake good use of the leftovers.CCook more food for his mom.DTake his mom out for a drive.解析:选B推理判断题。由第五到第八段中的“Id greedily preserve certain favourites for myself and the nieces and nephews”和“Ill bet Meg or Mark will polish that off”及“the fridge gradually emptied”可推断,如果作者比Dave晚走,他会充分利用剩饭,避免浪费。.阅读七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Learning to set goals plays an important role as your child starts to gain independence. However, setting goals doesnt come naturally to your child, so helping him to learn the process should probably be one of your goals.Explain the word “goal”. Your child may know what a goal is when it comes to soccer, but he may not understand what it means in everyday life. _1_Listen to your child. Ideally, you want your child to be able to decide for himself what his goals are. _2_ Let him talk about what he thinks he does well and what he thinks he needs to improve. If hes stuck, you can provide some examples of your own personal goals.Help keep goals achievable. Dont throw cold water on your child. _3_ For example, if your child wants to be a champion swimmer, but cant swim an entire lap of the pool yet, you can suggest he start by making that his first goal._4_ Help your child write down his goals in an easytofollow form. Being able to see and check off the steps on the way to his goal is the key to keeping him motivated. A really simple way is to have your child draw a ladder on a piece of paper, writing his goal at the top and each step to that goal on the rungs (梯级). _5_AChange goals every so often.BMake a visual goal reminder.CDont always tell him what you think.DHes climbing to the top as he gets closer to his goal.EYou can take sports as an example to help explain it to him.FOnce he has set up a goal, he may find it very difficult to achieve it.GWhen a goal is beyond his reach, help him break it down into smaller pieces.语篇解读:本文是一篇说明文,主要介绍了如何帮助孩子设定自己的目标,从而使他们学会独立。1选E根据空前的“Your child may know what a goal is when it comes to soccer”可知,通过拿足球运动做例子让孩子明白目标的概念,所以选E项。2选C根据本段主题句“Listen to your child.”和空前的“Ideally, you want your child to be able to decide for himself what his goals are.”可知,你不要总是告诉孩子你的想法,要让孩子自己去决定他的目标,所以选C项。3选G根据本段主题句“Help keep goals achievable.”和空后所举的例子可推知,父母在孩子的目标太大不能实现的情况下,可以帮助其分解目标从而逐步实现目标,所以选G项。4选B根据空后的“Help your child write down his goals in an easytofollow form.”可知,确定目标之后,要让孩子把目标写下来,便于提醒和及时查看,所以选B项。5选D根据空前的“A really simple way is to have your child draw a ladder on a piece of paper, writing his goal at the top and each step to that goal on the rungs (梯级)”可知,爬向顶端就意味着离目标更近了,所以选D项。三、基础写作训练.根据提示翻译句子1如何教育孩子值得深思。(educate; de
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025甘肃庆阳市庆城县事业单位引进高层次和急需紧缺人才4人(第三批)模拟试卷及答案详解(全优)
- 2025年甘肃省大数据中心招聘工作人员模拟试卷完整答案详解
- 2025湖北黄冈市武穴市事业单位第二批考核招聘三支一扶服务期满人员1人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(考试直接用)
- 2025北京大兴区旧宫镇红星派出所流动人口和出租房屋管理员招录1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(必刷)
- 2025杭州青少年活动中心招聘工勤岗位工作人员20人模拟试卷及答案详解一套
- 2025年4月广东深圳市大鹏新区政务服务和数据管理局招聘编外人员2人模拟试卷及答案详解一套
- 2025河南工程学院招聘高层次人才160人模拟试卷附答案详解(突破训练)
- 2025年福建省泉州市晋江市首峰中学招聘1人考前自测高频考点模拟试题参考答案详解
- 2025年上半年五粮液集团公司招聘870人笔试题库历年考点版附带答案详解
- 2025年3月吉林省高速公路集团有限公司公开招聘3人(总部岗位)笔试题库历年考点版附带答案详解
- 国开2025年《行政领导学》形考作业1-4答案
- 养老护理员中级考试题库2025年(附答案)
- 2025贵州威宁自治县招聘城市社区工作者17人考试参考试题及答案解析
- 2025年南宁产业投资集团有限责任公司人员招聘笔试备考题库及答案详解(网校专用)
- 云南昆明元朔建设发展有限公司招聘笔试题库2025
- GB/T 45952-2025科技馆运行评估规范
- 拼音拼读音节带声调完全版
- 2024被动式超低能耗(居住)绿色建筑节能设计标准
- 某桥梁箱涵、箱通工程监理细则
- 【教案】圆锥曲线光学性质的数学原理及应用教学设计人教A版(2019)选择性必修第一册
- 2021年12月12日河北省直机关遴选公务员笔试真题及答案解析
评论
0/150
提交评论