已阅读5页,还剩6页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 1 The world一、阅读理解。On Christmas Eve, 1944, my grandmother urged my uncle, then 12 years old, to slip out of the concentration camp where they were imprisoned near 15 miles east of Vienna to go to Deutsch-Wagram. “People are charitable around Christmastime,” Grandma Lili said to her son, Gyuri. “Ask for some food. Anything they can spare. Tell them that were on the edge of starvation. Tell them that your 3-year-old sister can not get off the bed because shes outgrown her shoes.”In the dark of that night, Gyuri secretly left the camp and walked nearly four miles to Deutsch-Wagram, the closest town. He happened upon a house and knocked on the front door. A woman opened that door. She was probably alone, her man far away, fighting in the war, her children asleep in their beds. The 12-year-old pieced together in German exactly what his mother had told him to say.“Come back tomorrow, whispered the woman. The next day, my uncle returned. The woman opened the door with a smile. She piled his hands with bread, clothing, a pair of shoes that her child had outgrown and a pair of socks. The woman had knitted warm socks for my mother. After putting on the socks and shoes that fit, my mother got off the bed in delight. Her ragged shoes were passed on to a younger child who was also living in the camp. They shared their unexpected harvest with the entire camp. It was a quiet celebration of human kindness around Christmastime.In April 1945, my mother, uncle and grandmother were liberated. And it was those very socks and shoes that my mother wore as she walked some 28 miles over two days to Bratislava on her walk to a new life.To the unknown giver, I thank you. In the desperation of a cold and snowy land, when many hearts were closed and death was more likely than life, especially for Jews, you gave them hope and comfort.1.What did Gyuri manage to do on Christmas Eve?A. Get permitted to go out.B. Receive food and clothing.C. Express what his family needed.D. Celebrate Christmas in the camp2.Why does the author mention shoes so many times?A. To prove the truth of the story.B. To help the development of the story.C. To attract readers attention to the story.D. To make clear the background of the story.3.What feeling did the author write the text with?A. DesperationB. Gratefulness.C. ExcitementD. Sorrow.4.What is the passage mainly about?A. Light in darknessB. Peace to common peopleC. Courage in face of dangerD. The influence of Christmas【文章大意】本文是一篇记叙文。作者讲述了1944年圣诞前夕,奶奶一家在集中营里日子艰难,迫不得已12岁的叔叔秘密走出集中营去附近的村庄求助,一位善良的女士给予了他们一家一些物质上的帮助。这位好心人的善举给了过着暗无天日的日子的奶奶一家不仅是物质上的帮助还有对未来的希望,最终一家人坚持到光明的到来。1.C 【解析】细节理解题。根据第二段最后一句The 12-year-old pieced together in German exactly what his mother had told him to say.并结合第一段的内容可推断,Gyuri努力用德语拼出了他母亲告诉他说的话,表达了他的家人的需要。故选C。3.B 【解析】推理判断题。根据最后一段首句To the unknown giver, I thank you.和“you gave them hope and comfort”并结合全文内容可推断,故事讲述好心人对作者的奶娘一家慷慨相助,因此推断作者对这位好心人充满感激之情,故作者讲述这个故事时带着感恩的心态。故选B。4.A 【解析】主旨大意题。纵观全文特别是文章最后一段可知,在积雪覆盖的寒冷的冬天,人们封闭自己,死亡比活下去更容易的情况下,这位善良的人不仅给予了奶奶一家物质上的帮助,而且给了他们希望和抚慰。就像黑暗中的亮光鼓励他们走向新的生活。因此推断这篇文章歌颂了黑暗中人性光明的一面。故选A。二、单项填空1.The moment he came into his room, he _ something wrong, though he couldnt tell.A. noticedB. sensedC. feltD. smelt【答案】B 2.Before the camps, the kids might have thought Americans are difficult to _, but through the experience during the camps, they know Americans are very friendly. A. recognize B. acknowledge C. approach D. confirm【答案】C【解析】句意:在参加夏令营之前,孩子们可能觉得美国人很难接近,但通过在夏令营里的经历,他们知道美国人是很友好的。recognize 认出,辨认出;acknowledge承认,认可;approach 接近,靠近;confirm确定,证实。3.The President _ the womans service to her country by awarding her a medal.A. accepted B. recognized C. declared D. realized【答案】B【解析】accept接受;recognize认可,认出;declare 宣布,声称;realize实现,意识到。recognize sth “认可, 承认”。句意:总统肯定了这位妇女对国家所做出的工作,授予了她一枚勋章。4.The river runs clear.We all appreciate the importance the local government has _ the environmental protection.A. attached to B. left for C. responded to D. learnt from【答案】A【解析】句意:“这条小溪很清澈。”“我们都很感激当地政府对环境保护给予重视。”attach importance to doing/something重视,着重于,对给予重视;left for动身前往某地;responded to响应;leant from向学习。5.An appropriately dressed speaker is more _ to leave a pleasant impression on the audience.A. capable B. probableC. possible D. likely【答案】D6.The doctor _ at the patient quickly and rang for an ambulance immediately.A. glanced B. glaredC. gazed D. stared【答案】A【解析】句意:快速看了一眼病人之后,这位医生立即打电话叫了一辆救护车。glance at匆匆地看一眼;glare at怒目而视;gaze at(因惊讶、喜悦或有兴趣而)注视,凝视;stare at(因吃惊、恐惧等而)盯着看。7.See, your computer has broken down again! It doesnt _ sense to buy the cheapest brand of computer just to save a few dollars. A. haveB. makeC. displayD. bring【答案】B【解析】句意:看看,你的电脑又坏了!只为省几美元买最便宜牌子的电脑是没有意义的。make sense有意义。8.After a 5-minute discussion, we came up with a better _ to the math problem.A. access B. way C. approach D. aspect【答案】C8.We hadnt seen each other for years and he had changed a great deal, so I didnt _ him at first.A. realizeB. repeat C. knowD. recognize【答案】D【解析】句意:我们已经好几年没见过面了,而且他改变了许多,因此刚开始的时候我都认不出他来了。recognize认出,识别,符合句意。10.The 22nd APEC summit has come to an end, but the Chinese elements _ the meetings have drawn widespread attention from the public. A. absorbed in B. concerned about C. modeled after D. attached to 【答案】D【解析】absorbed in专心致志于;concerned about对关心;modeled after效仿;attached to (使)依附于,使相关。句意:第22届亚太经合组织会议落下了帷幕,但是与这次会议有关的中国元素受到公众的普遍关注。11.Look, dark clouds are gathering. It is _ to rain soon.A. probably B. possiblyC. likely D. perhaps【答案】C【解析】句意:看,天上乌云密布,可能很快就要下雨了。probably很可能;possibly大概,也许;likely可能的;perhaps也许,大概。likely是形容词,It/sb. is likely to do sth.很有可能做某事。12.He must have sensed that I was looking at him. He suddenly _ me and said quietly, Why are you _ me like that?A. gazed at, glaring atB. stared at, gazing atC. glanced at, staring atD. looked at, glancing at【答案】C【解析】glance at瞥一眼,匆匆看一下;stare at睁大眼睛凝视、盯着或瞪着看。句意:他一定是注意到我在看着他。他突然朝我看了一眼,然后轻声问道:“你为什么要那样盯着我看?”13. Jack is _ go to school, so his mother has to stay at home to look after him.A. young enough to B. old enough to C. too young to D. very old to【答案】C【解析】tooto“太而不能”的结构。根据so his mother has to stay at home to look after him可知他太小而不能去上学(所以他的母亲不得不呆在家里来照看他),所以选C。注意:“Jack is old enough to go to school”的意思是:杰克已经到了上学的年龄。14.Do you regret paying 20,000 dollars for the second-hand car?Not a bit. I think it deserves _.A. as more than twice many B. more than twice as muchC. more than as twice much D. more than twice as many【答案】B15.Foreign Ministry spokeswoman Hua Chunying answered the question _ China has confidence in the success of its new round of reforms.A. whatB. whetherC. thatD. when【答案】B 【解析】分析句子结构可知,空处引导同位语从句,作question的同位语,从句在结构上很完整,排除代词what。句意:外交部女发言人华春莹回答了中国对新一轮改革的成功是否有信心这一问题。三、完形填空Every Friday I went to a senior nursing home which was the lowest ratingone star out of five. It seemed as if it needed 1, but little did I know it would help me too. During my first visit I helped to polish some female residents2. One woman asked me many questions. After she was satisfied with my 3, she started to share some of her hidden 4. By listening to her, I realized I had actually helped her: she looked relieved, 5 of some of her past pains. When she was finished, she told me something that 6 me to visit the nursing home every week. She said, “Youre the 7 person I was able to tell this to. The other ladies are too busy to listen to me, and the other 8 dont care. Youll come back next week, right? ” After 9 blowing on her newly coated nails, I smiled and 10, “Yes, Ill see you next Friday. ”That day, I was gladdened by the 11 that I had helped somebody. I realized an action as simple as 12 became something much more. During every second I spent there, I realized how much of a difference my 13 could have on the lives of others, and I also found energy in a place not 14 known for it. But the most 15 aspect of living there is that it breaks the human 16 between those in todays society and the nursing home residents. Every moment I spend chatting is an opportunity to 17 that connection again, to unwrap their troubles, and to shape someones life. In 18, that moment also shapes me. I not only learn about life and experiences outside of school, but also receive the 19 of being part of this processthis connection between humans. Those 20 of sharing and listening are magical for both the giver and the receiver. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 介绍作者在疗养院服务期间的感悟和认识。明白一个道理: 倾听和分享是一件使接受者和给予者都高兴的事。1. A. care B. help C. money D. repair【解析】选B。根据前后句的内容可知这家疗养院是等级最低的, 似乎需要帮助, 信息词help me too, 故选B。2. A. bagsB. coatsC. nailsD. shoes【解析】选C。根据第三段中的her newly coated nails 可知帮助这些人修指甲, 故选C。3. A. answersB. performancesC. appearancesD. behaviors【解析】选A。answer回答; performance表演, 表现; appearance外表, 出现; behavior行为。根据前句中的questions判断这位老人对作者的回答很满意, 故选A。4. A. secretsB. truthsC. factsD. hurt【解析】选D。根据后句中pains判断老人给作者讲述了她内心的痛苦, 故选D。5. A. uninformedB. unburdenedC. unsureD. unaware【解析】选B。uninformed无知的; unburdened 没有负担的; unsure 不确定的; unaware没意识到的。从下文可知作者认为通过倾听, 她帮助了这位老人, 由此判断老人在倾诉完后, 心里的痛苦得到了宣泄, 会感到非常轻松, 故选B。6. A. inspiredB. invitedC. allowedD. persuaded【解析】选A。inspire激励; invite邀请; allow允许; persuade说服。根据下文内容可知作者常常来疗养院, 是老人的话激励了作者, 故选A。7. A. rightB. lastC. veryD. only【解析】选D。根据下文内容可知别人没有时间或者不愿意倾听她的诉说, 换句话说作者是唯一一个愿意听她说话的人, 故选D。8. A. nursesB. femalesC. residentsD. volunteers【解析】选C。nurse护士; female 女性; resident居民; volunteer志愿者。根据上文和the other可知她认为其他在疗养院的人们不在意她, 故选C。9. A. gentlyB. hurriedlyC. simplyD. comfortably【解析】选A。由语境可知作者在给老人们修剪指甲, 由此判断她是轻轻地吹新涂上的指甲, 故选A。10. A. admittedB. promisedC. shoutedD. declared【解析】选B。admit 承认; promise承诺; shout 喊; declare宣称。根据作者说话的内容可知作者答应了老人的请求, 做出了承诺, 故选B。11. A. beliefB. truthC. courageD. fact【解析】选D。belief信念; truth真相; courage勇气; fact事实。从上文可知作者帮助了这位老人, 判断她对自己能帮助别人这个事实感到高兴,故选D。12. A. polishingB. sharingC. listeningD. talking【解析】选C。根据上文可知作者仅仅是倾听老人说话就帮助了她, 故选C。13. A. actionsB. dreamsC. measuresD. hopes 【解析】选A。根据上文内容可知作者意识到自己的行为可以影响到别人, 故选A。14. A. rarelyB. typicallyC. actuallyD. entirely【解析】选B。rarely罕见地; typically典型地; actually事实上; entirely完全地。作者在这种通常不以精力和活力而闻名的地方发现了老人们仍然具有的活力, 故选B。15. A. interesting B. conflictingC. surprisingD. troubling【解析】选D。interesting 有趣的; conflicting矛盾的; surprising令人惊讶的; troubling令人困扰的。由句子内容可知与外界的隔绝是一件麻烦事, 让人烦恼的事, 故选D。16. A. memoryB. personalityC. connectionD. custom【解析】选C。memory记忆; personality 个性; connection 联系; custom习俗。从下文可知作者认为疗养院的老人们和外界隔绝, 没有了联系, 故选C。17. A. tieB. findC. continueD. break【解析】选A。从上文可知作者认为在疗养院的人和外界隔绝, 所以她认为自己和他们的交流就是重新让他们与世界建立连接, 故选A。18. A. sumB. turnC. allD. general【解析】选B。in sum总而言之; in turn反过来; in all 总共; in general一般而言。反过来, 那种时刻也帮助了作者, 强调双方的受益, 故选B。19. A. welcomeB. messageC. invitationD. gift【解析】选D。从上下文可知作者认为自己也从帮助别人中收获很多, 故选D。 20. A. thoughtsB. occasionsC. moments D. activities【解析】选C。thought 想法; occasion 场合; moment时刻; activity活动。从Those判断该词应该是上文提到过的名词, 根据末段首句可知选C。四、短文改错。In my mind,I could never fancy how ten second of life could change a persons view for his whole existence.A few years ago I experience the worst moment in my life.I was driving home that afternoon.Unfortunately,I didnt make it home as usually because I had a car accident.While I was driving,all of a sudden,but the car in front of me stopped.My car immediately ran into it.Luckily,I wasnt serious hurt.That accident changed way I drive and they taught me a valuable lesson.I also came to the conclusion which lif
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 网络宣传广告合同范本
- 美业项目合作合同范本
- 老房改造售卖合同范本
- 耐火涂料采购合同范本
- 联展服务采购合同范本
- 股份转让对赌合同范本
- 装修增项合同补充协议
- 装修工程转手合同范本
- 象盒找房合同服务协议
- 财会人员聘任合同范本
- 电厂的消防安全培训课件
- 《浙江省中药饮片炮制规范》 2015年版
- 循环系统常见疾病的主要症状和体征
- 《习作:我和-过一天》学习单
- 2023年木材收购合同(精选4篇)
- TSSITS 201-2020 工业应用移动机器人 通用技术条件
- GB/T 6892-2000工业用铝及铝合金热挤压型材
- GB/T 19806-2005塑料管材和管件聚乙烯电熔组件的挤压剥离试验
- 新疆少数民族发展史课件
- (完整)污水处理厂施工组织设计
- 十八导心电图机招标参数
评论
0/150
提交评论