




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
人教版(PEP)三年级上册期末专项训练:阅读理解(五)姓名:_ 班级:_ 成绩:_ 小朋友,带上你一段时间的学习成果,一起来做个自我检测吧,相信你一定是最棒的!一、阅读选择1 . 阅读理解Look! So many animals on the farm. The pigs are fat. They are pink. The cows are fat, too. They are black and white. And these are chickens. Ten are yellow and two are red. And look at these baby ducks. They are little green ducks. 1. What colour are the pigs? They are _. ( )A. black B. red C. pink2. Are the cows fat? ( )A. Yes, they are. B. No, they arent.3. How many chickens? _ chickens. ( )A. Ten B. Twelve C. Two4. The baby ducks are _. ( )A. little B. big C. fat5. The baby ducks are _. ( )A. black B. green C. yellow2 . 阅读短文,选择合适的答案。During the summer holiday, my grandparents went to China. First they flew to Beijing from London. Then they went to Guangzhou by train. When they went to my home, I wanted to help my grandpa carry his heavy bag, but he did it by himself. They bought many presents for us. I got a dress. My brother got a toy plane. They took many dried fruits for us. They grew(种植)hem by themselves. My grandparents are farmers. They are hard-working people.( ) (1)Where are my grandparents from?A.BeijingB. New York C. London( ) (2)How did my grandparents go to China?A.By ship. B. By plane. C. By train.( ) (3)What was the present to me ?A.A dress. B. A toy plane. C. A skirt.( ) (4)I _my grandpa carry his bag. A. helpedB. didnt help C. wanted to help ( ) (5)My grandma is a _.A.teacher B. farmer C. worker二、任务型阅读3 . 阅读短文,完成图片。Hello. Im Amy. Welcome to my bedroom. Its small but nice. You can see my family picture on the wall. Oh, no! My cat is on my bed. And my shoes are near the bed.Can you see my panda bag? Its on the sofa. Where are my crayons? Are they in the bag? No, they arent. They are on my small table. I can sit on the sofa and draw pictures. I like my bedroom.4 . 阅读理解I am Jim. Im from England. Im ten. Im a student. My father is a driver.My mother is a teacher. Kate is my good friend. Shes from China. Shes ten, too. We are in Class One Grade Three. Her mother is a nurse and her father is a postman(邮递员).(1)Jim is from England.(2)Jim and Kate are students.(3)Jims father is a teacher.(4)(Kates father is a postman.(5)Kate is eleven.(6)Jim and Kate are good friends.阅读理解。Look, this is my school. Its very big. This is my classroom. Its new and beautiful. That is the teachers office (办公室). Its old. But its tall.5 . 判断对错。(对的画“”,错的画“”)1. My school is big. (_)2. The teachers office is new. (_)6 . 回答问题。1. Is the classroom old?_2. Is the teachers office tall?_7 . 仔细阅读短文,并判断下列句子,正确的写(T),错误的写(F).This is my new friend, He is Tom. He is from America. He is very tall and strong .He has short hair and two big eyes. He also has a new schoolbag. Its orange and white. Whats in the schoolbag ? Let me have a look. There are three storybooks, a maths book, a Chinese book , two English books and a pencil box . Its so heavy. ( )(1)Tom is from America and he is my old friend.( )(2)Tom is tall and strong. He has two big eyes and short hair.( )(3)Tom has a new orange and white schoobag.( )(4)There are seven English books in Toms schoolbag.( )(5)Toms schoolbag is heavy.阅读短文,判断对(T)错(F)Miss. Gao is our teacher. She likes to tell us about her weekends. She usually gets up early on Saturday. She exercises in the garden for about half an hour. Then she has breakfast. She doesnt do housework in the morning. She often plays with her dog for about two hours in the park. The dog runs, barks and jumps happily. She has lunch at a small restaurant near her home. She doesnt take a bus home. She enjoys walking down the street and saying hello to her neighbours. In the afternoon, she cleans her house. She often cooks dinner for herself. Then she watches TV. She enjoys her weekends very much.8 . Miss. Gao usually gets up late on Saturday. (_)9 . Miss. Gao exercises in the garden for about half an hour on Saturday morning. (_)10 . Miss. Gao often plays with her dog in the park on Saturday. (_)11 . Miss. Gao has lunch at a small restaurant near her home on Saturday. (_)12 . Miss. Gao washes her clothes on Saturday afternoon. (_)13 . Miss. Gao doesnt enjoy her weekends very much. (_)Read and answer. (阅读理解。) Im Wu Yifan. Tomorrow is Saturday. Im going to have a busy weekend. On Saturday morning, Im going to do my homework. On Saturday afternoon, Im going to the supermarket. Im going to buy some food for my picnic. On Sunday morning, Im going to climb mountains with my parents. Then, we are going to have a picnic. Were going home at about 4:00 in the afternoon. I think (想) well have a good time.根据短文判断正误,写“T”或“F”。14 . Today is Saturday.(_)15 . Wu Yifan is going to climb mounta
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025及未来5年中国木制拉手市场调查、数据监测研究报告
- 2025及未来5年中国汽车/摩托车专用焊机市场调查、数据监测研究报告
- 2025及未来5年中国万历笔座市场调查、数据监测研究报告
- 解析卷人教版八年级上册物理声现象《声音的特性声的利用》章节训练试题(详解版)
- 2025年法制宣传日学法用法知识竞赛考试练习题库含答案
- 考点解析人教版八年级上册物理《声现象》章节测试试题(含详细解析)
- 2025年下半年国家电投海南公司招聘16人易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年国家新闻出版广电总局直属事业单位招聘易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年国家广播电视总局信息中心高校毕业生招聘2人易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年国家地球系统科学数据中心人员招聘重点基础提升(共500题)附带答案详解
- 宣威课件教学课件
- 2025-2026学年人教版八年级历史上册期中综合检测试卷(含解析)
- 2025年浙江高考真题化学试题(解析版)
- 2025年河南淯水新城投资集团有限公司及下属子公司招聘17人考试参考试题及答案解析
- 自主维护课件
- GB/T 42125.13-2025测量、控制和实验室用电气设备的安全要求第13部分:实验室用热原子化和离子化的原子光谱仪的特殊要求
- 肝癌中医护理查房
- 牛羊布氏杆菌课件
- 机动车排放定期检验标准考核试题及答案
- 导游业务教学课件
- 共享实验室合作协议书
评论
0/150
提交评论