2019版中考英语二轮复习大阅读练习(III).doc_第1页
2019版中考英语二轮复习大阅读练习(III).doc_第2页
2019版中考英语二轮复习大阅读练习(III).doc_第3页
2019版中考英语二轮复习大阅读练习(III).doc_第4页
2019版中考英语二轮复习大阅读练习(III).doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2019版中考英语二轮复习大阅读练习(III)Part A语法填空;阅读短文,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。(2019中考选练)Hello! My name is Tom. Im glad to tell you I _1_ a good friend called Tim. We have many things in _2_. We both have a lot of good habits. We both like exercising and reading books. After school, you can always see us play basketball on the playground. We also like collecting all kinds of cards. Thats interesting. On weekends, we often spend some time doing our homework and _3_(discuss) the problems on our studies. Sometimes, we play computer games together. Its a good way to relax. We often help each other. We can both _4_ good grades. We share everything we have. _5_, in some ways we are different. He is _6_ outgoing and Im much _7_(funny). He can play the piano well. He likes painting, too. How talented he is! I still remembered _8_(clear) he joined the school talent shows in the last Art Festival. He got a very good prize. Last summer vacation, we _9_ (plan) a trip to Hangzhou. The same hobbies and healthy lifestyle make us keep friendship forever! And I think friends are like books- you dont need a lot of them as _10_ as theyre good.参考答案1. have/make 2. common 3. discussing 4. get 5. However 6. more 7. funnier 8. clearly 9. planned 10. longPart BA(2019中考选练)Are you a good receiver? It might sound like a funny question but it is an important one that each of us should ask ourselves. Strangely, most of us are better givers than receivers. We give to our family, our friends and even charities, and opposite to what we might think, most of us are actually very good at giving. But receiving is another matter. We often feel a little uneasy when receiving, although it is not very noticeable. Even praise gets deflected(转向)when it comes our way. When someone praises us for helping him move or clean up the house, we will possibly say, “Ah, it was nothing.” When someone praises the coat we are wearing, we may mention how we bought it at a discount instead of simply enjoying the praise. Actually, the praise is a gift to us, and when we dont receive it properly, we are dishonoring the giver. Giving is easy, as there is much pleasure in giving, but receiving is an art that takes practice. To be a good receiver requires a sense of close relationship with the giver. It is always a pleasure for a giver to see the gift received in a pleasant way. And this is also the best way for a receiver to honor the giver and give him something back. Many relationships are not so good not because people are not giving to each other, but because they are not receiving from each other well. We should receive the love, respect the praise, and give thanks every time giving happens. We should practice receiving all the pleasures that happen to us every day, instead of taking them for granted. Think of how many simple everyday gifts we are being given all the time: the beauty of nature, art and inspiring(激励人的)conversations. But are we truly receiving them when they happen to us, or are we busy with other matters, not noticing? We should master the art of receiving: accept the gifts life offers us and show our appreciation for them. We are taught that it is better to give than to receive. But this suggests that there is something wrong with receiving. There is nothing wrong with receiving. It is better to give and receive. Let life shower us with gifts, pleasures, joys, surprises, both large and small, and let us take notice of all these things and accept them happily and thankfully. The more we can receive, the more we can give back, but giving more does not necessarily mean receiving more. We must remember it is harder to receive than to give, and try to practice receiving. This practice will benefit us greatly, making us become good receivers as well as good givers. 1. According to Paragraph 2, what do we possibly do when we are praised? A. Honor the giver publicly. B. Show our pleasure clearly. C. Receive the praise uncomfortably. D. Express our disagreement properly.2. The expression “taking them for granted” probably means “_”. A. looking for them with expectation B. depending on them with satisfaction C. getting away from them without regret D. benefiting from them without appreciation3. What can we learn from the passage? A. People usually can receive more by giving more. B. People usually try to receive as much as possible. C. People should give a gift back when receiving one. D. People can improve relationships by receiving well. 4. What is the best title for the passage? A. Be a Good Receiver and Giver B. Better to Give Than to Receive C. Better to Give, Better to Receive D. Be a Receiver Rather Than a Giver参考答案1. C2. D 3. D 4. AB(2019中考选练)Do you want to live a happier , less stressful (有压力的) life 、Try laughing for no reason at all . Thats how thousands of people start their day at Laughter Clubs around the world -and many doctors now think that having a good laugh might be one of the best ways to stay healthy. The first Laughter Club was started in Mumbai , India , in 1995 by Dr Madam Kataria . “ Young children laugh about 300 times away. Adults laugh between 7 and 15 times a day , ”says Dr Kataria .Everyones naturally good at laughing -its the with their lives.” There are now more than 500 Laughter Clubs in India and over 1 300 worldwide. Many doctors are also interested in the effects of laughter on our health .According to a 5-year study at the UCLA School of Medicine in California ,with laughing there is less stress in the body .Laughter improves our health against illness by about 40% So, what happens at a Laughter Club? I went along to my nearest club in South London to find out. I was quite nervous at the beginning of the class, to be honest -I wasnt interested in laughing with a group of strangers, and I was worried about looking stupid. Our laughter teacher told us to clap our hands and sayho ho ho, ha ha ha,” while looking at each other .However,our bodies can t tell the difference between fake laughter and real laughter , so they still produce the same healthy effects. Surprisingly, it works! After ten minutes everybody in the room was laughter for realand some people just couldnt stop! At the end of the class I was surprised by how relaxed and comfortable I felt. So if youre under stress, then start laughter .You might be very pleased with the results!1. In which country was the first laughter Club started?A. Britain B. America C. Australia D. India2. How did the writer feel at the beginning of the class?A. Surprised B. Pleased C. Nervous D. Stressful3. When did the people in the club begin to laugh for real?A. After a few minutes B. After a few hours C. After a few seconds D. After a few days4. Which of the following is true according to the passage? A. Fake laughter and real laughter are both good for health. B. 40% of the people in Laughter Clubs are good friends C. Adults laugh more often than children in a day. D. Laughing is the best way to prevent illness.5. From the passage , if youre under stress what you will do ? A. go the open air B. talk to your best friends C. start laughing D. sing songs 参考答案DCAAC C(2019中考训练题)People often think of the North Pole(北极) and the South Pole as similar frozen(冰冻的)wastelands. They are both places with very cold temperatures and few people live there. However, the North and South Poles are not much alike as people may imagine.The North Pole has no land, only thick ice. Temperatures seldom go above 32F, at which water turns into ice. Most of the time, it stays below zero. In winter temperatures are usually as low as -30F. Although conditions were very poor, people tried for many centuries to reach the North Pole. About 100 years ago, two men, Robert Peary and Mathew Henson, were able to get to this environment full of troubles and difficulties. They reached the North Pole on March 8th, 1909. It was really a hard trip for them.There are few things more dangerous than crossing the Arctic(北极圈) on foot. People who stayed there may face many problems: very cold temperatures, sudden storms, and even hunger. Most of the area is uninhabited. Few people can live in such a difficult place.People might think that with such low temperatures for most of the year, the ice would be thick and hard. However, this is not true in the Arctic. The movement of the ocean water under the ice may often cause many different changes on the surface. Sometimes the ice breaks into two opening lanes of water(水道) called “leads”. Anyone who falls into a lead can be frozen to death in a few minutes.1This passage is probably from _.A a book review B a science bookC a school report D a computer magazine2According to the passage, what happened about 100 years ago ?A Two men succeeded in getting to the North Pole.B Temperatures in the North Pole went above 32F.C The environment in the North Pole suddenly became worse.D The North Pole changed into thick ice because of the temperatures.3What does the underlined word “uninhabited” probably mean in Chinese?A 气候恶劣的 B 充满危险的 C 困难重重的 D 无人居住的4The reason for the ice to break into two opening lanes of water is _.A that the temperature suddenly drops B that the water under the ice is frozenC that the ocean water under the ice moves D that the surface is covered with lots of ice5What does this passage mainly talk about?A The thick ice in the North Pole.B A difficult trip to the North Pole.C The real situation in the North Pole.D The differences between the North Pole and the South Pole.【解析】试题分析:本文是一篇科普文,介绍了北极点的有关情况。首先指出北极和南极并不像人们想象的那么相像,接着从冰层厚、气温低等方面介绍恶劣的环境,然后插入了100多年前两个人克服重重困难走到北极的故事,证明了北极的大部分地区无人居住。最后介绍了海水在冰下的运动常常会引起表面上许多不同的变化。1题意:这篇文章可能是从_。考查综合理解题。A. a book review一本书评;B. a science book一本科学书;C. a school report一则学术报告;D. a computer magazine一本计算机杂志。短文是一则科普文,根据它的体裁,应该摘自于科学书。故选B。2题意:根据这篇文章,大约100年前发生了什么?考查细节理解题。A. Two men succeeded in getting to the North Pole.两个人成功地到达了北极点。根据About 100 years ago, two men, Robert Peary and Mathew Henson, were able to get to this environment full of troubles and difficulties.可知,说法正确,可选。B. Temperatures in the North Pole went above 32F.北极点的温度超过华氏32度。根据原文句子Temperatures seldom go above 32F ,可知温度极少能超过华氏32度,故说法错误。C. The environment in the North Pole suddenly became worse.北极的环境突然变得更糟了,短文没有提及,故说法错误。D. The North Pole changed into thick ice because of the temperatures.北极由于气温变化变成厚厚的冰,根据However, this is not true in the Arctic.可知,说法错误。根据文意,可知选A。3题意:下划线的“uninhabited”这个词在汉语中是什么意思?考查词义理解题。few一点,表否定意义。根据下文提示Few people can live in such a difficult place.,可知很少有人能生活在这样困难的地方。故选D。4题意:冰块断做两口水道的原因是_。考查细节理解题。A. that the temperature suddenly drops气温突然下降;B. that the water under the ice is frozen冰下的水结冰了;C. that the ocean water under the ice moves冰下的海水移动了;D. that the surface is covered with lots of ice表面覆盖着很多冰。根据短文最后的内容The movement of the ocean water under the ice may often cause many different changes on the surface. Sometimes the ice breaks into two opening lanes

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论