2019中考英语二轮复习 阅读理解优选(3).doc_第1页
2019中考英语二轮复习 阅读理解优选(3).doc_第2页
2019中考英语二轮复习 阅读理解优选(3).doc_第3页
2019中考英语二轮复习 阅读理解优选(3).doc_第4页
2019中考英语二轮复习 阅读理解优选(3).doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2019中考英语阅读理解优选(3)【实战训练】 A(2019中考日常生活类训练)Its so beautiful outside that spending the day in the office would be very boring. So why not take the vacations(假期)off? A new survey(调查)found that 31of U.S workers dont always take all of their vacation days. Americans have 12 vacation days on average(平均)each year, but they give back an average of 3 vacation days each year.So why dont they use up their vacation days? Some say they would rather get money back for their unused days; some busy workers say they just cant leave their work. Americans have fewer vacation days than workers in any other country surveyed.The French take their vacations seriously. French workers get an average of 39 vacation days, and 40 plan to take at least one there-to-four-week vacation.Workers in Sweden receive an average of 25 vacation days a year,but they cant find time to use them all. More workers there return vacation days than any other country surveyed.British workers have the longest working week in Europe(欧洲),with 23 vacation days -the shortest vacation. So they feel overworked.75 say their weekends or vacations are too short and 40 would sacrifice a days pay(工资)for one more vacation day.1. How many vacation days do Americans have on average each year in fact?A.9 B.12 C.15 D.23 2. Which country has the most workers working during the vacation days?A. America. B. France. C. Sweden. D. Great Britain.3. What does the word“sacrifice”mean in the last sentence?A. Use up. B. Put up. C. Take up. D. Give up.4. Which of the following is true?A. Some American workers are too busy to leave their work.B. French workers can take one Three-to-four week days.C. Swedish workers can enjoy all of their vacation days.D. British workers have the shortest vacation days of all the countries surveyed.参考答案1A 2C 3D 4A【实战训练】 Bxx中考英语阅读理解分类练习:广告布告类Here is a list of TV programs in todays newspaperFriday,September 29 Channel 29:30 Spolen English Competition for High School Students11:30 Visit to an American Fanily16:30 American Movie20:40 English Talk ShowChannel 89:00 English News10:20 Tvserial:World of Amimals15:10 NBA Games(live)18:30 Talk Show: Foreign Students Talk About ChinaCCTV English Service15:00 English Course:Look Ahead23:00 English Sports News【小题1】National Day is_. AThursdayBFridayCSaturdayDSunday【小题2】 If you dont want to take the English course in the afternoon, you can watch_instead. Athe NBA gameBLook Ahead CA TV serialDEnglish News【小题3】After 10 oclock at night you can choose_to know some results of the sports that day. AChannel 8BChannel 2CCCTVDEnglish News【小题4】When can we know the latest result about the NBA game? AAt 9:30BAt 15:10CAt abou 17:00DAt 10:20【小题5】If your film ends at 20:20 you can watch the Talk Show_. Aon Channel 2Bon Channel 8Cat 23:00Don CCTV【实战训练】 CThe Dream It is everyones dream to work at home or not work at allYou can plan your own hours and work when you want toThere is no more rush hour and no hours that people waste when they get to and from a job every dayThe Fact The fact is that this dream can be attainedYou can stay at home,work when you want to and make money when you need toThere are plenty of opportunities for you to make money at home,just by using your computer and the InternetStart Today! Educate yourself,look closely into all the opportunities and decide on what works best for youIt will not happen during one night,but you can make the decision today and start to make it happen todayHow Could You Do It? Do you have a blog(博客)or a personal website like millions of other people? Are you using it to make money? Most of these blog and website owners are notBut you can do that! When you have your computer and the Internet working for you,your businesses will be working for you 24 hours a day,seven days a weekYou will make money while you sleep,travel or do whatever you want to do all day longGet Going! There are many ways you can make money with your computerAnd you can begin your Stay at home businesses with just a little moneyWhat are you waiting for ?( )1lIn which part of a newspaper would you most probably read this passage?ASports BNews CCulture DBusiness( )12What does the underlined word“attained”in Point mean ?ABroken BRealized CLost DDestroyed ( )13Whats the best title for Point ? ASleep 24 Hours a Day BMake Money Every Moment CPlay All Day Long DTravel Around the World ( )14Which of the following is NOT TRUE according to the passage ? APeople need a lot of money to start a stay at home business. BPeople can even use their blogs to make money. CPeople can plan their own time when they work at home.DPeople can make the best decision and start to make it happen today. ( )15How is the passage organized ?ABy using famous peoples words. BBy giving reasons only.CBy showing a topic and giving solutions DBy telling old stories阅读理解1115 DBBAC【实战训练】 D无人驾驶汽车Babies born after xx may never need to take a driving lesson because of the development of selfdriving cars. Some scientists say that selfdriving or driverless cars(无人驾驶汽车) may hit the road within 15 years, and it is possible that driving may become unnecessary(不必要的), or more relaxing and enjoyable. Companies like Google, Baidu, Apple and Alibaba are working on driverless cars. But, if the tests are successful, these electric selfdriving cars could be put into use very soon. This kind of cars may change the way we live in the future. All you have to do is typing in your address!According to Baidu, the driverless technology has the following four advantages. Firstly, driverless cars are actually safer. In China, there are more than 500 deaths caused by accidents. With driverless cars, the number will decrease by 100 times. Secondly, driverless cars are more efficient(有效的) than manned cars. Thirdly, driverless cars follow the traffic rules. Therefore, traffic controlling will be easier. At last, the cost of transportation will be reduced as the labor cost becomes less. There are many different technologies needed to make a successful selfdriving car. The most difficult technologies of all are environmental perception (感知), behavior prediction, planning control, HD mapping, and exact GPS. 1. According to some scientists, driverless cars may make driving become _. A. necessary B. difficult C. enjoyable D. boring2. Which of the following is NOT TRUE about driverless cars?A. Google, Baidu, Apple and Alibaba are working on driverless cars. B. This kind of cars may change our living conditions in the future. C. Driverless cars are safer than mancontrolled cars. D. Passengers dont need to tell the cars where they want to go. 3. The third paragraph mainly talks about the _ of driverless cars. A. instructions B. standards C. advantages D. theories4. What does the underlined word “decrease” in the third paragraph mean?A. 减少 B. 增加 C. 培养 D. 建造5. What can we learn from the passage?A. Driverless cars may not follow the traffic rules.B. The technologies for driverless cars havent yet well developed.C. The communication between the car and a man is perfect.D. Driverless cars will have more accidents than mancontrolled cars.【主旨大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了无人驾驶汽车的发展现状、主要优点和研发难点。科学家认为,未来15年内无人驾驶汽车可能就会普及,从而改变我们的未来生活。1. C【解析】细节理解题。题干意为:根据一些科学家的说法,无人驾驶汽车可能会使驾驶变得_。A项:必要的;B项:困难的;C项:愉快的;D项:乏味的。根据第一段最后一句可知,无人驾驶汽车很有可能使驾驶变得没有必要,或者更轻松、更愉快。故选C。2. D【解析】细节理解题。题干意为:关于无人驾驶汽车,下列哪一项不正确? A项:谷歌、百度、苹果和阿里巴巴正在研究无人驾驶汽车; B项:这种汽车可能会改变我们未来的生活条件; C项:无人驾驶汽车比人驾驶的汽车更安全;D项:乘客不需要告诉汽车他们想去的地方。从第二段最后一句“All you have to do is typing in your address! 所有你要做的就是输入你的地址!”可知,乘客必须告诉无人驾驶汽车你要去哪里。选项D说法错误。故选D。3. C【解析】段落大意题。题干意为:第三段主要谈论了无人驾驶汽车的_。从第三段第一句以及本段内容可知,第三段主要介绍了无人驾驶汽车的四大优势。故选C。4. A【解析】词义猜测题。题干意为:第三段划线单词“decrease”是什么意思?结合第三段第三句“In China, there are more than 500 deaths caused by accidents.”可知在中国,有超过500例的死亡是交通事故造成的。由此推知,这里是指无人驾驶汽车会使这个数字减少100倍。 “decrease”意为“减少”。故选A。5. B【解析】推理判断题。题干意为:从这篇文章我们可以知道什么?A项:无人驾驶汽车可能不会遵守交通规则; B项:无人驾驶汽车的技术还没有充分地发展;C项:汽车和人之间的交流很完美; D项:无人驾驶汽车将比人驾驶的汽车产生更多交通事故。从最后一段内容可知,要制造一个成功的无人驾驶汽车需要有许多不同的技术,而且研发有许多难点。由此推知,无人驾驶汽车的技术还没有得到充分的发展。故选B。【实战训练】 E阅读下面短文或图表,并选择正确答案。We pick up your children at school and give them a safe place to play,do homework,and learn after school.Experienced Teachers/Lunch&Snacks/Toys&BooksAges 6 to 12Our Programs:*Languages *Maths *Computer

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论