




已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时作业(七)Section Warming Up & Reading.用所给词的适当形式填空1Li Weifeng is a _(profession)football player.2Georges car broke down because of a serious _(technology)problem.3She _(deliberate)broke the beautiful vase.4His father works as an _(edit)5He was loved and _(admirable)by all of us.6I waited patiently hoping that someone would come to my _(assist)7It took all his_(concentrate)to stay awake.8We were able to get the _(inform)we needed from the Internet.9I still feel _(guilt)about things I said to my mother when I was a teenager.10Making quick decisions is not one of my greatest _(gifted)答案:1.professional2.technical3.deliberately4editor5.admired6.assistance7.concentration8information9.guilty10.gifts.完形填空“Now,” Mrs Virginia De View said,smiling,“we are going to discover our professions.” The class seemed to be greatly surprised.Our professions?We were only 13 and 14 years old!The teacher must be _1_.“Yes,you will all be searching for your future _2_.Each of you will have to _3_ someone in your field,plus give an oral report.”Each day in her class,Virginia De View reminded us about this.Finally,I picked print journalism.This _4_ I had to go to interview a trueblue newspaper reporter.I was extremely nervous.I sat down in front of him _5_ able to speak.He looked at me and said,“Did you bring a pencil or pen?”I shook my head.“How about some _6_?”I shook my head again.Finally,I thought he realized I was _7_,and I got my first big tip as a_8_ “Never,never go anywhere without a pen and paper.You never know what youll run into.” After a few days,I gave my oral report totally from _9_ in class,I got an A on the entire project.Years later,I was in college looking around for a new career,but with no success.Then I _10_ Virginia De View and my desire at 13 to be a journalist.And I called my parents.They didnt _11_me.They just reminded me how competitive the field was and _12_ all my life I had run away from competition.This was true.But journalism did something to me;it was in my blood._13_gave me the freedom to go up to total strangers and ask what was _14_.For the past 12 years,Ive had the most satisfying reporting career,_15_ stories from murders to airplane crashes and _16_ choosing my strongest area._17_ I went to pick up my phone one day,an incredible wave of memories hit me and I realized that had it not been _18_ Virginia De View,I would not be sitting at that desk.I get _19_ all the time:“How did you pick journalism?”“Well,you see,there was a teacher.”I always start out.I just wish I could _20_ her.1A.goodBmadCcareless Dcurious2A.university BfamilyCprofessions Dlife3A.interview Bfind outCadmire Dlearn from4A.expressed BorderedCexpected Dmeant5A.hardly BnearlyCnaturally Deagerly6A.drink BnewspapersCpreparations Dpaper7A.satisfied BcomfortableCterrified Dsorry8A.student BjournalistCteacher Dwriter9A.research BbooksCimagination Dmemory10A.called BrecognizedCremembered Dvisited11A.answer BpromiseCstop Dpersuade12A.how BwhetherCwhy Dwhen13A.It BVirginia De ViewCMy parents DMy oral report14A.breaking in Bgetting downCfalling off Dgoing on15A.making up Blistening toCcovering Dwriting16A.of course BfinallyCdoubtfully Dabove all17A.When BAs long asCOnce DOn condition18A.for BwithCof Dto19A.hurt BexcitedCdisappointed Dasked20A.respect BsupportCthank Dfavor语篇解读:作者的第一次采访经历帮助他在求职困难时找到了自己的职业,并在记者的工作中做得很棒。1B解析:前文谈到Virginia De View让这些十三四岁的学生思考他们未来的职业,学生不可理解,猜想他们的老师一定是“疯了”。2C解析:前文的“we are going to discover our professions.”以及“Our professions?”都暗示了此答案,而且全文都在谈有关作者“职业”的事情。3A解析:后文中谈到作者第一次去采访从事该职业领域的有关人士,我们可知他的老师的要求是要学生作调查,然后“采访”,最后作口头报告。4D解析:作者选择了新闻业,根据老师的要求,这就“意味着”要去采访报业记者。5A解析:上文谈到作者内心感到紧张,以及下文又总是摇头,这里填hardly表示“几乎不能讲话”。6D解析:下文谈到那位被采访者对作者谈到“Never,never go anywhere without a pen and paper.”可见,这儿应填paper,上下文才能照应。7C解析:上文有提到,作者去采访这个真正的新闻记者时,就已经紧张得连话都说不出来了,在采访的过程中,当然是觉得terrified。8B解析:该句为全文点题之处。作者之所以后来成为一名出色的记者,与这次见面有很大的关系。因为这是作者第一次作为一名“记者”采访别人而获得做一名记者的第一个诀窍。9D解析:from memory为固定短语,意为“凭记忆”,指作者亲身经历了这些事情,所以做口头报告时,胸有成竹,不用看讲稿。10C解析:作者在几年后,找工作陷入困境,突然“记起”他儿时的那位老师和他曾经做过的职业记者。11C解析:从后文的句子“They just reminded me.”来看,作者父母并没有“阻拦”他当记者。12A解析:作者父母提醒作者说记者行业竞争激烈,而且作者又是“多么地”害怕并回避竞争。13A解析:it指journalism,与前一句相照应。14D解析:既然是采访,当然是问对方所发生的情况了(what was going on)。15C解析:当了12年的记者,“报道了”从谋杀案到飞机失事等各种新闻。cover意为“报道”;story意为“值得报道的人物或事实”。16B解析:作者找到自己的正确位置和职业后,“最后”安顿在他最擅长的领域即记者行业。17A解析:注意这句后面有one day,所以填when,意为“当的时候”整句意为“当我有一天拿起电话时潮水般的记忆向我涌来。”18A解析:本句完整结构为“.if it had not been for.”,意为“要不是因为”,省掉if后,had要放在it之前,构成倒装句,这句在全文中起重要作用;作者终于意识到如果没有Virginia De View当初要她的十三四岁的学生去搞职业调查,他就没有今天。19D解析:get asked表示“被人问起”。符合上下文。全句意思为“当有人问起我为什么要当记者时,我总是”。20C解析:当别人问起作者做记者的原因时,作者总是回答说“因为一位老师”,借此作者希望能向她表示“谢意”。.阅读理解Mass media are tools of communication.Mass media allow us to record and pass information rapidly to a large,scattered(分散的)audience.They extend our ability to talk to each other by helping us overcome barriers caused by time and space.There are various ways in which mass media make daily life easier for us.First,they inform and help us keep a watch on our world.They gather and pass on information we would be unlikely or unable to get on our own.Second,mass media help us to arrange our time and life.What we talk about and what we think about are greatly influenced by the media.When people get together,they tend to talk about certain happenings in the newspapers or on TV.Because we are exposed(暴露)to different points of view through different kinds of media every day,we are able to evaluate(评价)all sides of a certain issue.Third,the media are used to persuade people.A good example is advertising through the media.Newspapers,magazines and TV are filled with all kinds of colorful,persuasive advertisements.Though many advertising may not say openly that they want you to buy a certain product,they describe their products in such a way that you may want to buy them.Fourth,the media also entertain.All of the media make some efforts to entertain their audience.For instance,even though the newspaper is primarily a medium of information,it also contains entertainment features(特征)Television,motion pictures,fiction books and some radio stations and magazines are devoted mainly to entertainment.It is estimated that in the future,the entertainment function of mass media will become even more important than it is now.1This passage mainly tells us _.Asomething about the functions of mass mediaBsomething about the development of mass mediaChow media entertain usDthe types of mass media2According to the passage,what are mass media?ATools for advertisements which persuade people to buy things.BTools for entertainments which make daily life easy.CTools for communication which record and pass information to people.DTools for education which help improve peoples knowledge.3Which of the following statements is NOT true?AFrom mass media,we know what is happening in the world.BSometimes we arrange our time and life according to mass media.CMass medias main purpose is to pass the information of advertising.DMass media can make people feel easy.4From the passage we know that _.Amass media are the only tools of communicationBmass media make our life much more difficultCthe media tell people truth at any timeDin the future mass media will make us more relaxed语篇解读:本文是一篇议论文。重点介绍了大众传播媒介在社会生活中所发挥的重要功能和作用。1A解析:主旨大意题。综观全文,主要讲的是大众传媒的功能。2C解析:推理判断题。由短文第一、二句“Mass media are tools of communication.Mass media allow us to record and pass information rapidly to a large,scattered audience.”可以得知:媒体是交流的工具,它们可以记录并把信息向更多的观众传递。3C解析:推理判断题。由整篇文章可以看出,媒体的主要功能是帮助记录并传递信息,从而使人们的生活更加便捷和丰富多彩。如果说媒体的主要目的是为了传递广告信息就过于片面了。4D解析:推理判断题。根据短文最后一句可推出答案。.语法填空The interest in studying abroad,particularly in ESL,is on the rise around the world as students seek to obtain 1._ university degree to advance their job opportunities when they step into society.2._,students need to decide if studying abroad will help them reach their goals.First of all,you are supposed to try to determine whether studying abroad will really help you in your future 3._ if going overseas is just a fashion or right of passage for citizens in your country.Ask people 4._ have studied overseas if the experience has helped them 5._(educate)and financially in the long run.Secondly,consider 6._impa
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 中国广电来宾市2025秋招笔试行测题库及答案市场与服务类
- 保山市中石油2025秋招心理测评常考题型与答题技巧
- 莆田市中石化2025秋招面试半结构化模拟题及答案炼油工艺技术岗
- 国家能源齐齐哈尔市2025秋招笔试题库含答案
- 2025年电厂安装考试题及答案
- 中国广电黄石市2025秋招市场与服务类专业追问清单及参考回答
- 亳州市中石化2025秋招面试半结构化模拟题及答案数智化与信息工程岗
- 达州市中石油2025秋招笔试模拟题含答案炼油设备技术岗
- 教育学章节测试题及答案
- 国家能源太原市2025秋招笔试言语理解与表达题专练及答案
- 水库水坝施工方案范本
- 肺康复个案护理
- 人美版美术六年级上册全册教案
- GB/T 21499-2024粮油检验稻谷和糙米潜在出米率测定方法
- (版)科学道德与学风建设题库
- GB/Z 44314-2024生物技术生物样本保藏动物生物样本保藏要求
- 2023年全国职业院校技能大赛-融媒体内容策划与制作赛项规程
- 《电力建设施工企业安全生产标准化实施规范》
- 糖尿病周围神经病变知多少课件
- 儿童肺炎支原体肺炎诊疗指南(2023年版)解读
- 个人履职考核情况表
评论
0/150
提交评论