免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时分层作业(四)语言知识练习固基础单句语法填空1Before the final examination,we should do a lot of revision (revise)2Li Ming is an English beginner and has problems with grammar.3It is up to you to_decide (decide) where we will spend our holiday.4I dont advise driving (drive) the car; there is nowhere to park in the city center.5If you dont study hard, you will pay for it later.6Either you or your brother is (be) to pick up Tom at the airport.7Tom appeared relaxed (relax) and confident before the match.8I prefer studying English at home to watching the match.9Id rather you met (meet) her at the airport tomorrow morning.10Cars must stop at red traffic lights.Similarly (similar), bikes should stop, too.高考题型练习提能力.阅读理解AIn the late 1990s,a family visited the school where I taught deaf students.They said they would be moving here and planned to send their deaf daughter to my school as a first grader.They were upset that their childs kindergarten teacher told them not to have high hopes for her.The teacher painted a bleak(暗淡的)picture for their little girls future.Standing behind them was Katherine, a beautiful fiveyearold girl with long hair and dark eyes.The whole time her parents were there she didnt make a sound or use sign language, even when her parents asked her to do so.After a few weeks with Katherine, I discovered I was dealing with a very bright child.Although I was able to make her join in different learning activities, writing was always a struggle.I tried all kinds of methods to interest her in writing.Every time the pencils came out, she would refuse to write.One day Katherine got off her bus and stood in front of the school crying.The teachers there did not know enough sign language to ask her what happened.Finally they led her into the office where they handed her a pen and a piece of paper.Katherine wrote: “PAC BAK.” Immediately the teachers realized she left her backpack on the bus.They called the bus driver back to school and soon Katherine got her backpack back.That day Katherine_discovered_the_power_of_the_penFrom then on she fell in love with writing.She is a young woman now and has become an excellent writer, public speaker and student leader.【语篇解读】兴趣是最好的老师。看一看作者是怎样引导她的学生,还是一个失聪的学生,走向写作之路的呢!1When the author first met her, Katherine _Akept silentBkept cryingCwas studyingDwas unhappyA细节理解题。根据第一段最后一句“The whole time her parents were there she didnt make a sound or use sign language,.”可知答案为A项。2What was Katherines problem after a few weeks with the author?AShe didnt like to write at all.BShe couldnt use sign language.CShe always left her backpack on the bus.DShe had no interest in learning activities.A细节理解题。根据第二段最后一句“Every time the pencils came out,she would refuse to write.”可知A项正确。3Whats the meaning of “Katherine discovered the power of the pen”?AKatherine used a pen for the first time.BKatherine became interested in writing.CKatherine understood how to use the pen.DKatherine knew what the pen was used for.B推理判断题。根据最后一段第二句“From then on she fell in love with writing.”可知B项正确。4What is the author?AA public speaker.BA deaf student leader.CA kindergarten teacher.DA primary school teacher.D推理判断题。根据第一段第一、二句“.a family visited the school where I taught.,send their deaf daughter to my school as a first grader.”可知D项正确。BHeres something to think about the next time you ask your teacher for help: trying hard to do schoolwork on your own can help you learn.According to a recent study, the more you try while you are learning new information, the better you can remember it later.This might surprise you.When teachers are presenting new information, they often give students lots of help.But a new study shows this may not be the best way to support learning.“Dont be too quick to get help when learning something new,” educational expert Manu Kapur said.“Try to work on it yourself even if it means trying different ways.”Kapur came up with the idea that trying hard can lead to better learning.Then he tested it out on students in Singapore.He separated students into two groups.In the first group, students were asked to solve maths problems with the teachers help.In the second group, students were asked to solve the same problems by helping one another, instead of getting help from the teacher.With the teachers help, students in the first group were able to find the correct answers.Students in the second group did not solve the problems correctly.But they did come up with a lot of good ideas.The students were then tested on what they had learned.The group without any help from a teacher scored much higher than the group who had help.Kapur said working to find the answers helped students understand the process(过程),not just the solution.Kapurs advice for kids is to put a lot of effort(努力)into learning something new rather than going to your teacher for help.“Simply doing a little work or nothing at all wont work,” says Kapur.“Try to solve a problem in as many ways as possible.”【语篇解读】学生遇到问题当然想着去问老师。而教育专家Kapur却坚持让学生独自解决难题。5What is the best title for the text?AWork Your MindBPractice Makes PerfectCThe Best Way to LearnDTeachers Role in SchoolworkA主旨大意题。文章首先提出,自己越努力解决问题,越能牢固记忆新知识。接着通过实验结果证明了这一点:没有老师帮助的学生在做数学题时,虽然没有做对,但想出了不少好主意,且在考试中获得较高的分数。最后作者再次通过研究者的话表明:要尝试多种方法解决问题,多动脑。6Manu Kapur holds that _Aits necessary for students to ask for teachershelpBstudents should try to solve problems by themselvesCstudents with teachers help have more good ideasDstudents in the first group are cleverer than those in the second groupB推理判断题。根据第二段Manu Kapur说的话可知,他鼓励学生们自己解决问题。7The author develops the text mainly by _Apresenting research findingsBcomparing different opinionsCshowing scientific informationDsetting down general rulesA推理判断题。作者在第一段提出结论,在第二至第五段引用实验来说明这一结论,在最后一段建议学生该怎么做。由此可知,作者通过实验结果来证实文章观点。.阅读七选五Selfconfident people face their fears headon and they know that no matter what obstacles come their way,they have the ability to get past them.Wouldnt it be amazing to have this kind of selfconfidence?Guess what?You can._1_Stay away from negativity._2_ This is a tough one,but its time to seriously consider getting away from those individuals who put you down and shred your confidence.Even a temporary break from Debbie Downer can make a huge difference and help you move toward more selfconfidence.Be positive.Put some positive enthusiasm into your interactions with others and hit the ground running,excited to begin your next project._3_Instead,begin to focus on solutions and making positive changes.Dont accept failure.Never give up.Never accept failure and get rid of the negative voices in your head.There is a solution to everything._4_ Make this your new mantra(真言)Succeeding in a difficult or unpleasant situation is a huge confidence booster(激励)_5_Learn everything there is to know about your field,job,presentationwhatever is next on your“to conquer”list.If you are prepared,and have the knowledge to back it up,your selfconfidence will rise very quickly.ABe prepared.BCreate a great list.CGet out of your comfort zone.DStop focusing on the problems in your life.ETherefore,why would you want to stop trying?FHeres how you can learn to be confident of all you do.GEvaluate your inner circle,including friends and family.【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了提高自信的一些方法。1F根据空前的“Wouldnt it be amazing to have this kind of selfconfidence?Guess what?You can.”及下文罗列的内容可知,此处需填一个起承上启下的作用的句子,故F项“这是你可以学会对你所做的所有事情感到自信的方法”符合语境。2. G根据小标题“Stay away from negativity”以及G项中的“friends and family”与空后句子中的“those individuals”的对应关系可知,G项符合语境。3D根据小标题“Be positive”及空后的“Instead,begin to focus on solutions and making positive changes.”可知,空处所填内容与其后面的内容之间存在转折关系,故D项“不要再关注你生活中的问题”符合语境。4E根据空前的“Never give up.Never accept failure and get rid of the negative voices in your head.There is a solution to everything.”可知,空处所填内容与上文存在因果关系,故E项“因此,你为什么想要放弃努力呢?”符合语境。5A根据最后一段中的内容尤其是“If you are prepared,and have the knowledge to back it up.”可知,本段介绍的提高自信的方法是要做好准备,故A项符合语境。.语法填空I am now a good student in my class.But you dont know that when I 1._(start) senior English in the beginning,I found it difficult and quite 2._(differ) from what I had learned in junior school.Now I still remember a teacher who taught me at that time.3._ teacher is a good teacher because she always tried her best to be the one 4._ classes were more active and lively with some stories and examples.5._ the help of the teacher,I realized the 6._(important) of English,so I decided to learn English well.My teacher suggested that we 7._(read) more if we wanted to i
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 《悲情城市》的传播意境探析
- 2025福建漳州市九龙江集团有限公司招聘32人笔试考试备考试题及答案解析
- 2025中原证券股份有限公司招聘(55人)笔试考试备考题库及答案解析
- 2025北京市密云区卫生健康委员会第四次招聘事业单位50人笔试考试备考试题及答案解析
- 2025广东湛江市事业单位招聘高层次人才246人(医疗岗185人)笔试考试参考题库及答案解析
- 2025广西贺州八步区森林消防队招聘专职森林消防队员(编外人员)1人笔试考试备考题库及答案解析
- 2025重庆巴味渝珍数字科技有限责任公司招聘6人考试笔试备考题库及答案解析
- 2025广东深圳市优才人力资源有限公司招聘聘员(派遣至龙岗区住房和建设局)1人笔试考试备考题库及答案解析
- 家庭教育指导亲子沟通与家庭关系管理
- 姑苏社区求职者面试技巧分享
- 2025云南昆明国际会展中心有限公司社会招聘8人备考题库含答案详解(预热题)
- 2024人教版三年级美术上册第三单元 第1课 班级的姓氏 教案
- 艺术体操项目介绍
- 2025年初级西式面点师(五级)资格理论考试题库(含答案)
- 深度学习技术在自然语言处理领域的实践研究
- 《交通运输工程专业中级工程师》2022年职称考试试卷附答案
- 厦门食品安全员考试题库及答案解析
- 耳鸣耳聋患者的护理
- 专题01 化学反应速率及其影响因素(高效培优讲义)(原卷版)2026年高考化学一轮复习高效培优系列(全国通.用)
- 2025中国邮政集团有限公司贵州省分公司秋季招聘笔试考试参考题库及答案解析
- 水浒传宋江杀阎婆惜
评论
0/150
提交评论