三年级英语阅读小短文_第1页
三年级英语阅读小短文_第2页
三年级英语阅读小短文_第3页
三年级英语阅读小短文_第4页
三年级英语阅读小短文_第5页
已阅读5页,还剩10页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

三年级英语阅读小短文 有些人为了要扩张耕地和工地面积,试图把湿地变成农田,变成建筑,可是这是决不行的!因为湿地对我们人类来说是十分重要的。 There are many wetlands(湿地) in China and some of them have bee the worlds important wetlands. The Chinese Yellow Sea Wetlands are among them. They are in Yancheng, Jiangsu Province. They are home for many different kinds of birds and animals. The worlds largest Milu Deer Nature Reserve(自然保护区) is in them. More than 700 milu deer live freely there. There are not many red-crowned cranes in the world, but every winter you can see some in the Red-crowned Cranes Nature Reserve in the Yellow Sea Wetlands. The temperature in the wetlands is usually neither too high nor too low. There is a lot of rain and sunshine, too. They are really good places for wildlife(野生生物)。 Offering food and home for some special kinds of animals and birds is not the only reason why we need to protect wetlands. Wetlands are important because they also prevent flood. But some people want to change the wetlands to make more space for farms and buildings. This means there will be less and less space for wildlife. Luckily, more and more people are beginning to realize the important of wetlands and wildlife. Every year, on February 2nd, many activities are held to tell people more about wetlands. 根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。 1. The Chinese Yellow Sea Wetlands are in the _ of China. A. east B. south C. west D. north 2. Usually the weather in the wetlands is _. A. hot B. pleasant C. cold D. dry 3. The World Wetlands Day is on _. A. April 22 B. June 25 C. February 2 D. March 22 4. We must protect wetlands because _. A. they are home for wildlife B. they can prevent flood C. they can offer food to the animals and birds D. all of the above 5. The best title for the passage is _. A. Chinas Wetlands Have All Entered the Worlds List B. WetlandsHome for Wildlife and Human Beings C. Special Animals in the Chinese Yellow Sea Wetlands D. WetlandsValuable Recourses(珍贵资源) of Land on the Earth 答案与解析 1. 选A.从第1段的句子The Chinese Yellow Sea Wetlands are among them. They are in Yancheng, Jiangsu Province. 和地理可知,江苏省是在中国的东部,故选A. 2. 选B.由第2段的句子The temperature in the wetland is usually neither too high nor too low. There is a lot of rain and sunshine, too.可知,湿地的气温不高也不低,雨量充沛,阳光充足,这样的天气不是很pleasant吗? 3. 选C.文章最后一句告诉我们在每年的February 2nd,有许多的关于湿地的活动举行,所以这一天就是世界湿地日。 4. 选D.短文的第1段讲述了They are home for many different kinds of birds and animals.(湿地是许多野生动物的家园);第2段又讲述了湿地Offering food and home for some special kinds of animals 以及Wetlands are important because they also prevent flood.所以答案为D. 5. 选B.根据第4题我们就可知道本文列举了湿地的重要性,所以B选项最佳。 Do you know how to play a game called “Musical Chairs”? It is easy to play and most people enjoy it. All you need are some chairs, some people and some way of making music. You may use a piano or any other musical instrument, if someone can play it. You may use a tape recorder. You can even use a radio. Put the chairs in a row. The chairs may be put in twos, back to back. A better way is to have the chairs in one row with each chair facing in the opposite direction to the chair next to it. The game is easy. When the music starts, the players walk round the chairs. Everyone goes in the same direction, of course, they should walk in time to the music. If the music is fast they should walk quickly. If the music is slow, they should walk slowly. The person playing music cannot see the people in the game. When the music stops, the players try to sit on the chairs. If a person cannot find a chair to sit on, he drops out. Then, before the music starts again, one chair must be taken away. When the music stops again, one more player will be out. At last, there will be two players and one chair. The one who sits on the chair when the music stops is the winner. 根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。 1. If ten people are playing musical chairs, you must begin with _. A. nine chairs B. ten chairs C. eleven chairs D. one chair 2. Which of the following is not suitable for playing musical chairs? _. A. A piano B. A radio C. A tape recorder D. A telephone 3. The chairs should be put _. A. with the desks B. before the winner C. all over the room D. in a line 4. When the music starts,the players must _. A. run about the room B. get down C. walk around the chairs D. sit on the chairs 5. Which of the following statements is NOT true? A. The game “Musical Chairs” is not difficult to learn. B. The last one can sit on the last chair. C. The winner can sit on the chair. D. If the person plays music,he cannot be the winner. 答案与解析 1. 选A.因为在第4段有这样一句If a person cannot find a chair to sit on, he drops out.那么肯定是椅子比人数少1,这样才会有人没得坐,故选A. 2. 选D.在第1段中提到了A、B、C三种可以播放音乐的器具,而D项没有,因为一般来说电话是不能播放音乐的,所以选D. 3. 选D.第2段的Put the chairs in a row就是“把椅子排成一排”这意。选D. 4. 选C.由第3段中的句子When the music starts, the players walk round the chairs.可知答案为C. 5. 选B.本题可用排除法,由第1段第2句It is easy to play 可知道A项正确;由最后一句The one who sits on the chair when the music stops is the winner.可知C项是正确的;由第4段的句子The person playing music cannot see the people in the game可知D项也是正确的。故答案选B. Several years ago, a television reporter was talking to three of the most important people in America. One was a very rich banker, another owned one of the largest panies in the world, and the third owned many buildings in the center of New York. The reporter was talking to them about being important. “How do we know if someone is really important?” the reporter asked the banker. The banker thought for a few moments and then said, “I think anybody who is invited to the Whiter House to meet the President of the United States is really important.” The reporter then turned to the owner of the very large pany. “Do you agree with that?” she asked. The man shook his head, “No. I think the President invites a lot of people to the White House. Youd only be important if while you were visiting the President, there was a telephone call from the president of another country, and the President of the US said he was too busy to answer it.” The reporter turned to the third man. “Do you think so?” “No, I dont,” he said. “I dont think that makes the visitor important. That makes the President important.” “Then what would make the visitor important?” the reporter and the other two men asked. “Oh, I think if the visitor to the White House was talking to the President and the phone rang, and the President picked up the receiver, listened and then said, Its for you. ” 根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。 1. This story happened in _. A. England B. America C. Japan D. Australia 2. There are _ in this passage. A. two men and two women B. three men and one woman C. three women and one man D. four women 3. The banker thought _. A. he was really important because he was a rich banker B. the visitor to the White House was really important C. the visitor who met the President of the United States D. the reporter was really important 4. The owner of the very large pany thought _. A. she was really important because she owned one of the largest panies B. the banker was really important C. the owner of many buildings in the center of New York was really important D. the visitor would be really important if while he was visiting the President, the President would not answer any telephone call 5. The owner of many buildings thought _. A. he was really important because he owned many buildings in the cente

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论