[2018年6月英语四级阅读练习题杀虫剂的潜在危害]2018年蔬菜杀虫剂_第1页
[2018年6月英语四级阅读练习题杀虫剂的潜在危害]2018年蔬菜杀虫剂_第2页
[2018年6月英语四级阅读练习题杀虫剂的潜在危害]2018年蔬菜杀虫剂_第3页
[2018年6月英语四级阅读练习题杀虫剂的潜在危害]2018年蔬菜杀虫剂_第4页
[2018年6月英语四级阅读练习题杀虫剂的潜在危害]2018年蔬菜杀虫剂_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2018年6月英语四级阅读练习题杀虫剂的潜在危害2018年蔬菜杀虫剂 Where do pesticides fit into the picture of environmental disease? We have seen that they now pollute soil,water and food, that they have the power to make our streams fishless and our gardens and woodlands silent and birdless. Man, however much he may like to pretend the contrary, is part of nature. Can he escape a pollution that is now so thoroughly distributed throughout our world: We know that even single exposures to these chemicals, if the amount is large enough, can cause extremely severe poisoning. But this is not the major problem. The sudden illness or death of farmers, farmworkers, and others exposed to sufficient quantities of pesticides is very sad and should not our. For the population as a whole, we must be more concerned with the delayed effects of absorbing small amounts of the pesticides that invisibly pollute our world. Responsible public health officials have pointed out that the biological effects of chemicals are cumulative over long periods of time, and that the danger to individual may depend on the sum of the exposures received throughout his lifetime. For these very reasons the danger is easily ignored. It is human nature to shake off what may seem to us a threat of future disaster. Men are naturally most impressed by diseases which have obvious signs, says a wise physician, Dr Rene Dubos, yet some of their worst enemies slowly approach them unnoticed. 练习题: Choose correct answers to the question: 1.Which of the following is closest in meaning to the sentence Manis part of nature (Para. 1, Lines 3-4)? A. Man appears indifferent to what happens in nature. B. Man acts as if he does not belong to nature. C. Man can avoid the effects of environmental pollution. D. Man can escape his responsibilities for environmental effects of pesticides? 2. What is the authors attitude toward the environmental effects of pesticides? A. Pessimistic B. Indifferent C. Defensive D. Concerned 3. In the authors view, the sudden death caused by exposure to large amounts of pesticides _. A. is not the worst of the negative consequences resulting from the use of pesticides B. now ours most frequently among all aidental deaths C. has sharply increased so as to bee the center of public attention D. is unavoidable because people cant do without pesticides in farming 4. People tend to ignore the delayed effects of exposure to chemical because _. A. limited exposure to them does little harm to peoples health B. the present is more important for them than the future C. the danger does not bee apparent immediately D. humans are capable of withstanding small amounts of poisoning 5. It can be concluded from Dr. Dubos remarks that _. A. people find invisible diseases difficult to deal with B. attacks by hidden enemies tend to be fatal C. diseases with obvious signs are easy to cure D. people tend to overlook hidden dangers caused by pesticides 1.B 题干的句子是文章第1段第3句,这是一个带有插入语的简单句,contrary在此表示跟part of nature相反,因此答案为B。 2.D 第2段最后一句提到,我们必须更加关注吸收少量杀虫剂的潜在后果,它们正在不知不觉地污染我们的世界。因此,作者对杀虫剂对环境的影响关注且担忧,D符合题意。 3.A 第2段第2句提到,杀虫剂使人突然发病或者死亡是很令人难过的亊,对于人口整体来说,人类对杀虫剂长期累计的潜在后果的认识不足,才是最严重的问题,故选A。 4.C 根据第3

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论