2019-2020学年高中英语 Module 5 Great People课后限时作业14 外研版必修3_第1页
2019-2020学年高中英语 Module 5 Great People课后限时作业14 外研版必修3_第2页
2019-2020学年高中英语 Module 5 Great People课后限时作业14 外研版必修3_第3页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课后限时作业(十四)语言知识练.单句语法填空1she lives in a house _whose_ windows all face south.2jack _who/that_ is always ready to help others is a very kindhearted man.3the train _which/that_ has just left is for nanning.4this is the most interesting novel _that_ ive ever read.5in the dark street, there wasnt a single person _to_ whom she could turn for help.6he built a telescope _through_ which he could study the skies.7i didnt know the reason _for_ which he came late.8do you remember the day on _which_ you joined our club?9do you still remember the farm _where_ we worked three months ago?10she described in her composition the people and places _that_ impressed her most.把下列句子合并为含有定语从句的主从复合句1the students article was published.i know the student. i know the student whose article was published. 2my grandparents live in a house.it lies at the foot of the mountain. my grandparents live in a house which/that lies at the foot of the mountain. 3there came a day.the rain fell at last then. there came a day when the rain fell at last. 4we will start at the point.we left off there. we will start at the point where we left off. 5give me one good reason.i should help you for the reason. give me one good reason why/for which i should help you. 高考题型练.阅读理解eight years before his death in 1896, alfred nobel was surprised to read an obituary(讣告) in the local newspaper.this was a strange obituary, for it told alfred nobel, the man who was reading it, that he was dead.the newspaper had confused alfred with his brother, ludvig, who had recently died.nobel was shocked to read that he had passed away, and he was even more annoyed by the title of his obituary: the merchant of death is dead.alfred was a very rich and successful armaments manufacturer(武器制造商)this incident got him thinking about his reputation.what would people think of him after his real death? would they really say “that was a man who profited from killing”?it was this thought that led him to leave his moneya huge amount of itfor the founding of the famous nobel prizes.his aim was for his money to be used to support the ongoing quest(追求) for excellence in the sciences and literature, and the ideal of peace.thousands of men and women have been honored since the first awards were given out in 1901.the awards let the world know about the developments that may have a huge effect on our lives.however, the prizes are controversial sometimes.there is often protest(抗议) at the award of the peace prize when not everyone thinks that the awardwinners deserve the award.even the award for literature has sometimes been criticized because the award committee often neglects important writers.the highly influential novelists james joyce and marcel proust, for example, were never honored by the swedish academy.still, for the most part the awards dont cause many complaints.alfred nobel founded the prizes to recognize those who have had “the greatest benefit to mankind” and few would disagree that most of the prizewinnersamong them, albert einstein and martin luther king jrhave made contributions that deserve to be honored and remembered.语篇导读1888年, alfred nobel偶然看到了一则“讣告”他由此开始反思,并设立了诺贝尔奖,以奖励在科学、文学以及和平方面作出突出贡献的人。1how did alfred nobel feel when he read the obituary in the newspaper?asad and worried.bshocked and upset.csurprised and confused.damused and puzzled.解析 b细节理解题。根据第二段第一句可知,看到这则讣告时,他不仅吃惊,而且很生气,故选b项。2what did alfred nobel decide to do after reading the obituary?aseek excellence in the sciences.bdonate all his money to the charity.cstop producing any killing weapons.dset up the nobel prizes with his money.解析 d细节理解题。根据第三段可知, alfred nobel看到这则讣告之后,想了很多,最终决定把遗产中大部分的钱用于设立诺贝尔奖,故选d项。3why does the author mention james joyce and marcel proust?ato show the controversy of some nobel prizes.bto give examples of influential nobel prizewinners.cto explain the standard of giving out the nobel prizes.dto prove the influence of the nobel prizes on literature.解析 a推理判断题。根据第四段第一句并结合下文可知,作者提到这两位作家,是为了说明有时诺贝尔奖存在争议,故选a项。4what does the author think of the nobel prizes?athere should be more female winners.bthere are too many controversial winners.cthey have honored many worthy winners.dthe committee should be more selective.解析 c观点态度题。根据最后一段可知,作者认为诺贝尔奖奖励了很多值得赞赏的人,故选c项。.完形填空garcia marquez was born in 1928 in colombia. as one of the most famous _1_, he has been widely regarded as “a giant(巨人) of 20thcentury _2_”soon after he was born, garcia marquez was sent to _3_ with his grandparents. he later said that his love of _4_ came from his grandmother. marquez had always wanted to _5_ a novel based on his grandparents house where he _6_. however, he couldnt find a proper tone and _7_ the idea until one day the answer hit him while _8_ his family to acapulco. he turned the car around and the family _9_ home so he could begin writing. he sold his car _10_ his family would have money to live on, but writing the novel was far more _11_ than he expected. he wrote every day for eighteen months. his wife had to ask for _12_ on credit(赊账). _13_, published in 1967, it became a most successful novel, one hundred years of solitude. it was _14_ in english in 1970 and won many prizes. in fact, the novel is so _15_ that over 50 million copies have been sold so far. it tells the story of the small and _16_ town of macondo which was separated from the outside worldof its history over a _17_. william kennedy called it “the first piece of literature that the entire human race _18_ reading”garcia marquez won the nobel prize for literature in 1982. on april 17, 2014, he _19_ at the age of 86. the whole world _20_ the cultural giant.1aathletes bnovelistscdirectors dpoets2a.performance bpoliticscbusiness dliterature3a.live bcompetecbargain dcommunicate4a.language bdaydreamcstorytelling dpainting5a.write breadcborrow dtranslate6a.settled down bfell overcgrew up dgot off7a.thought of bput offcbrought up dspoke out8a.sending binvitingcfollowing ddriving9a.left babandonedcdecorated dreturned10a.now that bso thatcas though din case11a.interesting bexpensivecdifficult dboring12a.food badvicectrouble dpermission13a.eventually bobviouslycfortunately dprobably14a.published bspokencbroadcast dshared15a.rare bshockingcpopular dunusual16a.dangerous blonelyccrowded dpleasant17a.month byearcdecade dcentury18a.avoids bdelayscrequires dpractices19a.turned up bgot throughctook over dpassed away20a.support bremembercforgive dappreciate语篇导读本文为记叙文,介绍了百年孤独的作者garcia marquez的一生,他被称为“文学巨匠”,并且曾获得诺贝尔文学奖。1解析 b根据第13空后的it became a most successful novel, one hundred years of solitude可知,他是一名小说家(novelist),故选b项。2解析 d根据下文可知,他在文学方面取得过突出成就,而且获得过诺贝尔文学奖,因此被称为“20世纪的文学(literature)巨匠”,故选d项。3解析 a根据语境可知,他出生后不久,就被送去和外祖父母一起居住(live),故选a项。4解析 c根据文章内容可知,他是一名小说家,因此他从外祖母那里学到了讲故事(storytelling),故选c项。5解析 a根据第9空后的he could begin writing可知,他梦想着自己能写(write)一部小说,故选a项。6解析 c根据上文他与外祖父母一起生活可知,他是在外祖父母家长大(grow up)的,故选c项。7解析 b根据上句he couldnt find a proper tone可知,garcia marquez没有想好怎么写,所以这个计划一再推迟(put off),故选b项。8解析 d根据下文he turned the car around可知,他是开车(drive)带家人去acapulco的,故选d项。9解析 d根据语境可知,garcia marquez并没有开车到达目的地,而是带着家人又回(return)家了,以方便他的写作,故选d项。10解析 b卖掉汽车是为了家人能在他写作期间生活下去。now that既然;so that以便;as though仿佛;in case万一,故选b项。11解析 c根据he wrote every day for eighteen months以及后面提到的生活拮据的情况可知,写这本书比他预想的要更加困难(difficult),故选c项。12解析 a他们的生活拮据,连吃的东西(food)也要由妻子去赊账,故选a项。13解析 c根据下文可知,小说出版后成为最为成功的一本书,这对他和家人来说是幸运的,故选c项。14解析 a根据语境可知,此处指这部小说在1970年出版(publish)了英文版,故选a项。15解析 c根据空后内容可知,这部小说很受欢迎(popular),故选c项。16解析 b根据空后的separated from the outside world可知,这是个偏僻的(lonely)小镇,故选b项。17解析 d根据小说的名字one hundred years of solitude可以判断出,此处指一个世纪(century),故选d项。18解析 cwilliam kennedy对这本书给予了很高的评价,由此可推断他说的话是“全人类都需要读一读”。require需要,故选c项。19解析 d根据语境可知,他在86岁时去世(pass away)了,故选d项。20解析 b根据语境可知,他去世后全世界都缅怀(remember)这位文学巨匠,故选b项。.语法填空one of the hardest things in life is sticking to a 1._(health) diet. experts recommend you plan your meals in advance, so you arent tempted when 2._(face) with lessthanhealthy alternatives. but, lets face it3._(plan) every meal can be really hard. the average american eats almost 25 percent of 4._(they) daily calories from snacking alone, and snacking is the leading cause of childhood obesity.therefore, there are two 5._(option) available: stop snacking(hard) or snack healthier(simple)but, for many of us, telling apart 6._ is “healthy” and how much to consume are two different things. after all, many nuts 7._(consider) heart healthy. but, if you dont keep the portions in control, it can 8._(serious) ruin your diet. its easy to consume double the servi

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论