免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课后限时作业(十)语言知识练.单句语法填空1it is requested that our headteacher (should) give (give) a speech at tomorrows meeting.2ive always been very cautious about giving my address to strangers because i do everything with caution.3you can hardly imagine the great difficulty i had looking (look) after the noisy children.4when compared (compare) with the size of the whole earth, the highest mountain doesnt seem high at all.5im tired out. i stayed up the whole night, studying (study) for my midterm math exam.6she asked him curiously (curious), “why do you have this hobby?”7im sorry to say i am not familiar with the rules of basketball, though it is familiar to nearly everyone in the town.8do you think you have no doubt of his arrival (arrive) on time?9 having waited (wait) in the queue for half an hour, tom suddenly realized that he had left (leave) his wallet at home.10i was walking along the street this morning when a strange man stopped me.课文语法填空when i first arrived in san francisco, i had a difficult time 1. understanding (understand) certain aspects of the american way of doing things. since an 2. embarrassing (embarrass) experience in a new york restaurant ive been much more cautious. when i noticed people 3. staring (stare) at us , i asked janice what was wrong and she told me that i was talking too loudly.what i learned about chinese customs is that the chinese are 4. extremely (extreme) welcoming. one evening, i 5. was invited (invite) to a chinese family dinner. the host kept on putting more food in my rice bowl. in my culture, you dont get more food 6. if you dont ask for more. i had a similar experience the last time i visited china. after my visit to a chinese family, my friends grandfather insisted 7. on walking me to the station to see me off.chinese people are very modest too. last time, when i saw the tour guide 8. wearing (wear) a very pretty fur coat, i told her the coat suited her, but she looked very embarrassed , 9. saying (say) that it was a cheap one. in my culture, 10. when people say nice things about us, we feel very happy and say thanks.高考题型练.阅读理解as a child, i had a thought in my mind that people could move abroad for life. now it has been the most important part of my life. both my aunts had moved abroad before i was bornone to south africa, the other to canada, where they raised their own families. i didnt meet any of these relatives until i grew up. therefore, there was a certain distance between us. however, it also let me have a sense that a different kind of life was possible, and that there were other chances waiting for those willing to look for them. this understanding was made stronger when my close friends moved to california when i was ten.just after 2010, i also moved to the us. i was working as a journalist in london with a new yorkbased publisher at the time. by accident, i got a call telling me my boss was leaving and i indeed wanted to take her job. so my wife and i flew to america. we lived in new york for the next year.on returning to england, i left my former boss and started a new job. in 2003, we moved to a small fishing town in spain, where there are many places for fun. of course, there are also many sorrows, hardships and depression that come from being away from my family and old friends in england.as ive discovered, living abroad can offer many great joys and opportunities, but it is not always easy. so, if youre considering moving overseas, be ready for it.语篇导读本文为记叙文,主要介绍作者受到移居国外的亲戚朋友的影响,长大后也移居到了国外。1the writer most probably grew up in .asouth africabcanadacengland damerica解析 c细节理解题。根据第四段最后一句中的being away from my family and old friends in england可知,作者从小是在英国长大的,故选c项。2what does the underlined word “it” in paragraph 1 refer to?aconsidering moving. bliving abroad. ctraveling for fun. dchanging jobs.解析 b代词指代题。根据下文的描述可知,作者移居到了国外,由此可知,这里it是指在国外生活成了他生活中最重要的一部分,故选b项。3when the writer heard his boss was leaving her job, how did he most probably feel?adisappointed. bdelighted. cworried. dcalm.解析 b推理判断题。根据第三段中的第三句可推断,作者当时很高兴,故选b项。4the writer thinks that .aliving abroad is easy for most people bliving abroad only means sorrowscliving abroad can be difficult dspain is a bad place for living解析 c观点态度题。根据最后一段中的but it is not always easy. so, if youre considering moving overseas, be ready for it可知,作者认为在国外生活可能会很艰难,故选c项。.完形填空learning a second language fuels childrens intelligence and makes their job future brighter. 1 the fact is, in usa, as in many other english speaking countries, speakers of two or more languages are in the 2 . eightyfour percent of us people are monolingual(speakers of only one language). this leaves a small number who 3 to speak two or more languages.no matter how proud people are of their cultural roots, to speak anything 4 english is a marker of difference here. thats why fourteenyearold umar is 5 when people comment on the fact that he is able to speak arabic. umars mother points out, “in usa, its not 6 for kids to be bilingual(能说两种语言的人). but, if you speak another language to your children in usa, it is thought that you are not helping them to 7 society.”but in fact, the general 8 among experts is that learning a second language is good for children. experts believe that bilingualspeople who speak 9 languageshave a clear learning advantage 10 their monolingual schoolmates. this 11 on how much of each language they can speak, not on which language is used, 12 they are learning arabic, french, chinese or any other language.vinss millon, a professor of foreign language training, says, “a lot of studies have 13 that children who speak more than one language sometimes learn one language more 14 , but in the end they do as well as their monolingual schoolmates, and often better, in other subjects.”the view is that there is a(n) 15 from the effort of learning another language. a few other 16 agree that “bilinguals tend to use language better as a whole. they also 17 greater creativity and problemsolving ability, and they learn further languages more easily.”with all of the benefits, why do we not show more 18 for learning other languages? parents and teachers 19 in bilingual education say it is pressure from friends at school, general 20 to other languages in englishspeaking countries, and problems in the school system that are to blame.1aand bso cbut dthus2a.minimum bmaximum cminority dmajority3a.claim bpretend cpromise drefuse4a.better than bless thanclater than dother than5a.excited bembarrassedcdisappointed dappreciated6a.common bunusual cunique dgeneral7a.fit in bbuild upccontribute to dfigure out8a.distinction bcommissioncannouncement dagreement9a.one btwo cthree dmore10a.beneath bbeyond cover dof11a.determines bfocusesccomments ddepends12a.if bwhether cwhen dbecause13a.rejected breleased crevealed dreminded14a.slowly brapidly ceasily defficiently15a.outcome bimprovementcadvantage dtendency16a.parents blearnerscschoolmates dprofessors17a.display bproduce cinspire ddiscover18a.concern brespectcenthusiasm dintelligence19a.involved bimpressed ccompeting dreplacing20a.opinions bobstacles csenses dattitudes语篇导读本文为议论文。学习一门第二语言会为孩子的智力发展提供养分,使他们的职业前景更加光明。然而,在美国会说双语的孩子却很少。1解析 c根据第一段第三句给出的数据可知,虽然第二语言会促进孩子的智力发展,使他们的职业前景更加光明,但事实却是在美国会说双语的人占少数。由此可知,上下句之间是转折关系,故选c项。2解析 c根据下文eightyfour percent of us people are monolingual可知,多数人只会说一种语言,因此会说两种及多种语言的人为少数,故选c项。minimum最小;maximum最大;minority少数;majority多数。3解析 a根据语境可知,说两种及多种语言的人很少,因此,这就导致了一小部分人要求学两种或多种语言,故选a项。claim主张,要求; pretend假装; promise承诺;refuse拒绝。4解析 d根据空后的a marker of difference here可知,会说除英语以外的语言是与众不同的标志,故选d项。better than胜过;less than少于;later than晚于;other than除以外。5解析 b由于会说第二语言会使人像个异类,所以当人们评论会说阿拉伯语的umar时,14岁的他感觉很尴尬。根据下文母亲的回答也可推知答案,故选b项。excited兴奋的;embarrassed尴尬的;disappointed失望的;appreciated欣赏的,感激的。6解析 b根据下文中的but和not helping可知,在美国,孩子通常都会说两种语言,只是帮助不大,故选b项。common常见的,共同的;unusual不寻常的;unique独一无二的;general一般的,总体的。7解析 a根据下文中的but in factlearning a second language is good for children可知,学习第二语言对孩子大有裨益,这与之前认为会说外语并不能帮孩子融入社会的观点相反,故选a项。fit in适应;build up建立;contribute to捐助,导致,促成;figure out计算出。8解析 d根据下文中的experts believe可知,此处应为专家们普遍认同的想法,故选d项。distinction区别;commission任务,行动;announcement通知;agreement同意,一致。9解析 b根据上一句中的learning a second language可知,此处bilinguals应指会说两种语言的人,故选b项。10解析 c根据上文中的learning a second language is good for children可知,此处指会说两种语言的人比只会说一种语言的人更具优势。have an advantage over与相比有优势,符合语境,故选c项。beneath在之下;beyond超越。11解析 d根据上文可知,与只会说一种语言的孩子相比,会说两种语言的孩子更具优势,而
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
评论
0/150
提交评论