2021版新高考英语一轮复习 Module 5 A Lesson in a Lab课后达标检测 外研版必修1_第1页
2021版新高考英语一轮复习 Module 5 A Lesson in a Lab课后达标检测 外研版必修1_第2页
2021版新高考英语一轮复习 Module 5 A Lesson in a Lab课后达标检测 外研版必修1_第3页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

module 5 a lesson in a lab (建议用时:35分钟).阅读理解a(2020陕西摸底检测) in the story of the crow and the pitcher from aesops fables, a thirsty crow(乌鸦) drops stones into a narrow jar to raise the low level of water inside so he can take a drink.now scientists have evidence to back up that story. crows actually do understand how to make water displacement(排水量) work to their advantage, experiments show. the results suggest that the birds are, at least in some aspects, as smart as firstgraders.researchers, led by sarah jelbert at the university of cambridge, presented six crows with tubes containing water. inside the tubes, a worm or a piece of meat on a piece of wood was floating, just out of reach of the crows. in front of the tubes, the researchers arranged several rubber erasers that would sink, and some plastic objects that would float. the crows found out that they could drop the erasers into the tubes in order to raise the water level and get their snack.however, the_birds_handled_awkwardly in experiments in which they could choose to drop objects in either a wide tube or a narrow one to get a snack, the researchers said. dropping objects into a narrow tube would lift the water level by a greater amount and put the treat within reach after just two drops; while it took around seven drops to raise the snack to the same level in the wide tube. the crows obviously didnt realize this, and most of them went for the wide tube first.previous studies showed that chimps and human children can solve similar tasks. in a 2011 study, chimps and kids found out that they could put water into a tube to reach a peanut that was floating in a small amount of water at the bottom.【解题导语】本文主要介绍了科学家通过实验对乌鸦智商进行的研究。1how did the crows get the snack in sarahs experiment?aby breaking the tube.bby dropping in erasers.cby standing on the wood.dby removing the wood.b解析:细节理解题。根据第三段最后一句“the crows found out that they could drop the erasers into the tubes in order to raise the water level and get their snack.”可知,乌鸦能够把橡皮擦扔到管里,使水位升高,然后吃到零食。所以选b项。2what does the author mean by “the birds handled awkwardly” in paragraph 4?athey were unable to tell different shapes.bthey dropped objects only into narrow tubes.cthey were not aware of the snack at first sight.dthey mostly avoided the easier way to get the snack.d解析:推理判断题。从第四段可知,实验中的乌鸦在面对粗细不同的管子时,虽然只需往细管里投两次物体就可以够到零食,而需往粗管里投大约七次物体才能够到零食,但是乌鸦往往先去粗管那边,而没有选择更容易获得零食的细管。由此可推知,画线部分是说它们通常没有选择更容易的方式得到零食。3what does the text mainly focus on?astories of aesops fables.bthe development of crows.ccrows intelligence.dhumananimal communication.c解析:主旨大意题。根据第二段最后一句“the results suggest that the birds are, at least in some aspects, as smart as firstgraders.”以及下文中的实验可知,整篇文章都是围绕乌鸦的智商问题来展开的。4what do we know about crows in the passage?acrows are almost as clever as firstgraders in some respects.bcrows understand water displacement completely.cchimps and children are much smarter than crows.dthe story of the crow and the pitcher lacks evidence.a解析:推理判断题。根据第二段最后一句“the results suggest that the birds are, at least in some aspects, as smart as firstgraders.”可知,乌鸦在一些方面几乎跟一年级学生一样聪明。b(2020潍坊统一考试)plants cannot run or hide, so they need other strategies to avoid being eaten. some curl up their leaves, others produce chemicals to make themselves taste bad if they sense animals drooling on them, chewing them up or laying eggs on themall signals of an attack. new research now shows that some flora can feel a planteating animal well before it launches an attack, letting a plant prepare a preemptive(先发制人的) defense that even works against other pest species.when ecologist john orrock of the university of wisconsinmadison sprayed snail slimea liquid the animals release as they slide alongonto soil, nearby tomato plants appeared to notice. they increased their levels of an enzyme(酶), which is known to prevent planteating animals. “none of the plants were ever actually attacked,” orrock says. “we just gave them cues that suggested an attack was coming, and that was enough to cause big changes in their chemistry.”initially orrock found this defense worked against snails; in the latest study, his team measured the slimy warnings impact on another potential threat. the investigators found that hungry caterpillars(毛虫), which usually eat tomato leaves greedily, had no appetite for them after the plants were exposed to snail slime and activated their chemical resistance. this nonspecific defense may be a strategy that benefits the plants by further improving their overall possibilities of survival, says orrock, who reported the results with his colleagues in march in oecologia.the finding that a snails approach can cause a plant response that affects a different animal made richard karban curious, a plant communications expert, who was not involved in the study. “it is significant that the plants are responding before being damaged and that these cues are having such farranging effects,” karban says. “the research was comprehensive,” he adds, “but he wonders how the tomato plants felt chemicals in snail slime that never actually touched them.”“thats the milliondollar question,” orrock says. he hopes future research will make out the mechanisms that enable plants to sense these relatively distant cues.【解题导语】本文主要介绍了一项新的科学研究。研究表明植物会对外在威胁相当警觉,会自动作出反应进行自我保护。5john orrock sprayed a liquid onto soil near tomato plants to _amake them grow betterbgive them a warningckeep planteating animals awaydinform planteating animals of dangerb解析:推理判断题。根据第二段最后一句“we just gave them cues that suggested an attack was coming, and that was enough to cause big changes in their chemistry.”可推知,john orrock在西红柿植株附近的泥土上喷洒液体的目的是给予植物一种警告,让它们能够产生自我保护性反应,且其与第三段第一句中的“his team measured the slimy warnings impact on another potential threat”呼应,故选b。6why is the example of caterpillars mentioned in paragraph 3?ato introduce another animal.bto confirm the result of the study.cto appeal to people to protect animals.dto analyze different resistance chemicals.b解析:推理判断题。根据第三段第一句“initially orrock found this defense worked against snails;in the latest study, his team measured the slimy warnings impact on another potential threat.”可推知,文章中提到毛虫的例子是为了验证研究的结果,故选b。7what does richard karban really want to know?ahow tomato plants become aware of danger.bwhat the chemicals in the snail slime are.cwhether the research is of practical value.dwhat the finding of the research is.a解析:推理判断题。根据第四段最后一句“the research was comprehensive,he adds,but he wonders how the tomato plants felt chemicals in snail slime that never actually touched them.”,并结合对最后一段的整体理解可推知,richard karban实际上想了解的是西红柿植株是如何意识到危险的,故选a。8what can be a suitable title for the text?awatchful plantsbgreedy animalsca snails approachda defense attacka解析:标题归纳题。根据文章中的关键词plant,并结合对全文的整体理解可推知,本文主要讲述的是有关植物的科学研究,研究发现植物有对外在威胁或攻击的自我保护性反应,故选a。.完形填空(2020昆明诊断测试)i received 3 missed calls from a number i didnt recognize today. i _1_ it was something to do with an accident i had recently. i was ready to answer _2_ when the number called a 4th time. _3_, i was asked if i was jessica and if i had _4_ anything. i said i didnt think so and _5_ who it was.it was a man called darren who _6_ he was behind me in the shop this morning. as i was leaving, my purse _7_. he picked it up and _8_ to see where i had gone but he couldnt see me any more. so he opened my purse and called the _9_ inside it.i have just been to _10_ him to get my purse back, only to find out darren is _11_ and lives rough in the streets of cardiff. he even apologized as he said he had taken out some _12_ to call me to return my purse. but _13_ a few pounds used to contact me, everything was all still _14_. i admit that i wouldnt have blamed him if hed spent more of the _15_i felt _16_ that someone returned it, and that the person who returned it was someone who had _17_. it made me _18_ not only was i lucky that my purse was found by someone _19_, but that i was going to a warm home.the _20_ would be a much better place with more kind people like darren in it.【解题导语】本文通过作者的钱包失而复得的故事告诉我们:只要人人都能够善良对待他人,我们的世界将会变成更加美好的地方。1a.assumedbpromisedcdeclared dagreeda解析:根据语境可知,作者有三个来自同一号码的未接来电,作者认为(assumed)这和自己最近的一起事故有关。promise “许诺”;declare “宣布”;agree “同意”。2a.gently bgratefullychumorously deagerlyd解析:根据上文“i _ it was something to do with an accident i had recently.”可推知,作者渴望(eagerly)去接这通电话。gently“温和地”;gratefully “感激地”;humorously “幽默地”。3a.often binsteadcstill dbesidesb解析:根据上文可知,作者认为那通电话和自己的一起事故有关,但是接通电话后才知道并非如此。此处前后表示转折,故instead “相反”符合语境。4a.explored bboughtclost dcheckedc解析:根据第二段和第三段的描述可推知,darren捡到了作者的钱包,因此他打电话问作者是否丢了(lost)什么东西。5a.forgot brememberedcsuspected daskedd解析:根据语境可知,作者接电话时并不知道打电话的人是谁,因此作者问(asked)对方是谁。forget “忘记”;remember “记得”;suspect “怀疑”。6a.explained brequestedcrepeated dbelieveda解析:根据语境可推知,darren向作者解释(explained)了事情的经过。7a.broke bfailedcdropped ddisappearedc解析:根据语境可知,作者离开商店的时候钱包掉在(dropped)地上了。8a.walked away blooked aroundcturned up dgot throughb解析:根据语境并结合常识可推知,darren环顾(looked around)四周寻找作者。9a.card baddresscbill dnumberd解析:根据语境可知,darren找不到作者,于是打开作者的钱包,拨打了里面的号码(number

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论