


免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
module 4 which english? (建议用时:35分钟).阅读理解a(2020贵阳适应性考试一)brits(英国人) are extremely bad at languages, with many of us relying on the fact that the rest of the world speak english. only half(51%) are able to speak a second language to any standard and as more people travel abroad, this is becoming an increasing regret, according to a new study.almost twothirds(62%) of uk adults wish they were better at speaking languages. so they can better understand a citys culture(38% of respondents), talk with locals(24%) and go beyond the guide book(21%)overcoming language barriers can be one of the most difficult parts of a holiday, particularly when in unfamiliar surroundings. so stressful in the fact that 10% of respondents said they didnt travel because of the problem.the survey by hostelworld showed that one in five blamed getting lost on the language barrier, while a similar number had problems ordering food and one in ten got on the wrong train, plane or other form of transportation.if languages werent an issue then one in eight(12%) brits would visit japan. china, italy and russia were also popular choices. despite the communication problem, japan has seen a 7.5% increase in the number of british visitors between january and april, compared to this time last year.“the number of british travelers to japan has been growing year on year,” according to hollie mantle, marketing and communication manager for the japanese tourist board. “people are realizing that japan is one of the most hospitable and beautiful countries on earth, with so many new experiences for travelers to try, not to mention worldclass cuisine!”they had this message for brits thinking about visiting:“though some travelers worry about language barriers, as soon as you arrive in japan, youll realize that people will go out of their way to help you enjoy their country. there really are few barriersroad signs and train stations are in english, youll find that people speak more english than they let on, and even when they dont, they will go above and beyond to help you out.”【解题导语】本文主要介绍了语言障碍成为英国人出国旅游的一大顾虑。1what do we know from the first two paragraphs?abrits are poor at languages.bbrits regret what they have done.cbrits like relying on others.dbrits are good at languages.a解析:推理判断题。根据第一段第一句“brits(英国人) are extremely bad at languages, with many of us relying on the fact that the rest of the world speak english.”点题,并结合对前两段的整体理解可推知,英国人的语言能力比较差,故选a。2how many brits cant order food correctly because of language barriers?aabout 10%.babout 12%.cabout 20%.dabout 21%.c解析:细节理解题。根据第四段中的“the survey by hostelworld showed that one in five blamed getting lost on the language barrier, while a similar number had problems ordering food”可知,1/5即20%的英国人因为语言障碍不能正确点餐,故选c。3how is the text mainly developed?aby analyzing causes.bby giving examples.cby making description.dby listing data.d解析:写作手法题。根据对文章的整体理解可知,本文列举了大量的数据来论证作者的观点,由此可推知,本文是通过列出数据来展开的,故选d。b(2020福建三校第一学期联考)air pollution shortens human lives by more than a year, according to a new study from a team of leading environmental engineers and public health researchers. better air quality could lead to a significant extension of lifespans(寿命) around the world.it is the first time that data on air pollution and the lifespan has been studied together in order to check how air pollution affects overall life expectancy.the researchers looked at outdoor air pollution from particulate matter(pm)(颗粒物) smaller than 2.5 microns. these particulates can enter deep into the lungs, and breathing pm 2.5 is associated with the increased risk of heart attacks, strokes and cancer. pm 2.5 pollution comes from power plants, cars and trucks, fires, agriculture and industrial emissions(排放物)led by joshua apte, the team used data from the global burden of disease study to measure pm 2.5 air pollution exposure and its consequences in 185 countries. they then quantified the national impact on life expectancy for each individual country as well as on a global scale.“the fact that air pollution is a major global killer is already wellknown,” said apte. “and we all care about how long we can live. here, we were able to systematically identify how air pollution shortens lives around the world. what we found is that air pollution has a very large effect on survivalon average about a year globally.”in the context of other significant phenomena negatively affecting human survival rates, apte said this is a big number. “for example, its considerably larger than the benefit in survival we might see if we found cures for both lung and breast cancer combined,” he said. “in countries like india and china, the benefit for elderly people of improving air quality would be especially large. for much of asia, if air pollution were removed as a risk for death, 60yearolds would have a 15 percent to 20 percent higher chance of living to age 85 or older.”【解题导语】本文是一篇说明文。研究表明,良好的空气质量有益于延长寿命,但是空气污染使得细颗粒物进入人体肺部,导致心脏病、癌症、中风发病率升高,从而影响人的寿命。4what do we know about pm 2.5?ait has a bad effect on human health.bit will be controlled in the future.cit mainly comes from industrial emissions.dit spreads to the world from asian countries.a解析:细节理解题。根据第三段第二句“these particulates can enter deep into the lungs, and breathing pm 2.5 is associated with the increased risk of heart attacks, strokes and cancer.”可知,pm 2.5影响人体健康,故a项正确。5what did the researchers do to study how air pollution affects the lifespan?athey collected accurate information from all the asian countries.bthey employed the research data to calculate the effect.cthey studied the disease and lifespan together time and time again.dthey measured particulate matter much more carefully than before.b解析:细节理解题。根据第二段“it is the first time that data on air pollution and the lifespan has been studied together in order to check how air pollution affects overall life expectancy.”可知,这是首次将空气污染和寿命数据结合起来研究,以查明空气污染如何影响总体预期寿命。故b项正确。6what can be inferred from the text?athe key to people living longer is good air quality.bpeople think air pollution is the most dangerous killer to them.capte will agree that people should take action to deal with air pollution.dfactories should decrease the production of cars to stop air pollution.c解析:推理判断题。根据尾段的内容,尤其是“in countries like india and china, the benefit for elderly people of improving air quality would be especially large.”可知,apte认为改善空气质量对老年人有好处。据此可推知,他会同意人们采取措施应对空气污染,故c项正确。7what is the best title for the text?athe way human beings enjoy a longer lifespanbthe importance of getting rid of air pollutioncasian people are suffering from serious air pollutiondair pollution reduces the lifespan by more than one yeard解析:标题归纳题。通读全文可知,文章第一段第一句“air pollution shortens human lives by more than a year, according to a new study from a team of leading environmental engineers and public health researchers.”为全文的主题句,结合全文内容可知,文章通过介绍科学研究,说明空气污染导致人的寿命减少一年以上。故d项最适合作本文的标题。.七选五(2020济南模拟)about one hundred years ago many educated people learned and spoke french when they met people from other countries. today most people speak english when they meet foreigners. 1._ there are more people who speak english as a second language than people who speak english as a first language. why is this?2_ one of them is that english has become the language of business. another important reason is that popular american culture(like movies and music) has quickly spread throughout the world. 3._is it good that english has spread to all parts of the world so quickly? 4._ its important to have a language that the people of the earth have in common. our world has become very global and we need to communicate with one another. on the other hand, english is a fairly complicated language to learn and it brings its culture with it. do we really need that?scientists have already tried to create an artificial language that isnt too difficult and doesnt include any groups culture. it is called esperanto. 5._ maybe the popularity of english wont last that long either. there are more people in the world who speak chinese than any other language. maybe someday chinese will be the new international language.apeople like english.bbut it hasnt become popular.cit has brought its language with it.dthere is no doubt about the question.ethis is why english was widely spoken.fit has become the new international language.gthere are many reasons why english has become so popular.【解题导语】本文是一篇说明文,主要分析了英语作为国际语言流行的原因及对未来可能流行的语言的预测。1f解析:根据第一段的前两句可知,大约一百年前很多有学问的人学习法语,并且在见到来自其他国家的人时说法语,现在大部分人见到外国人时说英语。由此可推知,英语已经成了新的国际性语言。故选f项。2g解析:承接上文“why is this?”,并结合本段中的“one of them is”和“another important reason is”可推知,此空表述英语流行有诸多原因,故选g项。3c解析:承接上文美国文化在全球的流行可知,它的语言也随之而来,故选c项。4d解析:承接上文的疑问句,并结合下文的肯定陈述“its important to have a language that the people of the earth have in common.”可知,此处是表示英语在全世界的传播是一件好事,故选d项。5b解析:结合下文“maybe the popularity of english wont last that long either.”可知,b项“但是它并没有流行起来”符合语境,衔接上下文。.语法填空(2020绵阳第一次诊断)adam braun established the organization pencils of promise in 2008. its goal is 1._(make) sure all children have a chance for education.it all started when he was a college student. adam braun was visiting india when 2._ girl stopped him on the street and asked for money. he asked her what she desired 3._(much) of all in the world. astonishingly, her answer was “a pencil”. the girl had never been to school before, and that was the 4._(real) for 57 million children around the world.after graduation, adam braun never forgot the girl and the problem of 5._(her). “we live in a world in which every single child can have access 6._ quality education. so i was determined to create schools in other places 7._children are hungry for education.” adam braun began to raise money for his project through social media.“we are working hard to make sure that the program is not just beautiful photos and videos of
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025广东广州医科大学呼吸疾病全国重点实验室彭杨课题组科研助理招聘备考试题及答案解析
- 2025福建宁德市交投融资租赁有限公司市场化岗位人员招聘1人笔试备考试题及答案解析
- 2025贵州麻江县人民医院招聘编外专业技术人员笔试备考试题及答案解析
- 2025福建莆田市湄洲湾北岸经济开发区国发投资有限公司物管员招聘5人笔试备考题库及答案解析
- 2025宝鸡市蔡家坡普安医院招聘备考试题及答案解析
- 2025广西南宁市良庆区农业农村局招聘工作人员4人笔试备考试题及答案解析
- 2025安徽长丰县双墩镇中心学校临聘教师招聘11人笔试备考题库及答案解析
- 道路建设工程岗位职责
- 园林绿化安全文明施工管理制度和措施
- 2025北京市医疗保障局所属事业单位招聘6人笔试备考题库及答案解析
- 慢性阻塞性肺气肿急性发作急救与护理
- 统编版(2024)八年级上册道德与法治期末复习全册知识点考点提纲
- 酿造酱油测试题及答案
- 2025年军人适应测试题及答案大全
- 胰腺癌的超声内镜表现
- 施工单位职业健康培训
- 【课件】+人体对外界环境的感知(第1课时)课件-2025-2026学年人教版生物八年级上册
- 消防安全突发事件应急预案和处理流程
- 压力容器安全员岗位职责
- 车辆维修团队管理制度
- 呼吸器官的进化
评论
0/150
提交评论