2021版新高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration练习 北师大版_第1页
2021版新高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration练习 北师大版_第2页
2021版新高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration练习 北师大版_第3页
免费预览已结束,剩余10页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 3 celebration课时练12篇阅读1篇完形.阅读理解a(2020北京昌平高三质检)live at leeds festival, the united kingdoma weekend of indie music taking over leeds for one day in may, metronomy, sundara karma and tom grennan will headline, but theres a focus on the citys newer bands, with the festival aiming to bring new artists into the spotlight. events take place across the city, with wristbands giving you access to all the places. and to go to this festival, you need to be over 14 years old.time: 4 maymidnight sun film festival, finlandalmost a hundred miles north of the arctic circle, sodankyl is where finnish film director brothers aki and mika kaurismki rock up every summer for their midnight sun film festival, a fivedayandnight celebration of new cinema. a mix of silent films, contemporary finnish ones, recent festival hits and boxoffice classics are screened around the clock.time: 1216 junefuji rock festival, japanthe first ever fuji rock festival was held at the bottom of mount fuji back in 1997 and has brought in music and rock fans from all over the world. the 23rd fuji rock festival is now held in the naeba ski resort. the artists who perform arent all rockers. your wristband has to be checked at the entrance. we offer facilities for children, but they cant be left unaccompanied.time: 2628 julythe white nights festival, st. petersburg, russiathe white nights festival is held at the citys famous mariinsky theatre and shows some of the worlds best opera and ballet. its the best time to visit st. petersburg because its held during the magical summer period when theres almost 24 hours of sunlight a day.time: 11 may31 july【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了四个艺术类节日,包括英国的live at leeds音乐节,芬兰的午夜太阳电影节,日本的富士摇滚音乐节以及俄罗斯的白色夜晚节。1which festival lasts the longest time?alive at leeds festival.bmidnight sun film festival.cfuji rock festival.dthe white nights festival.d解析:细节理解题。根据题干关键词“lasts the longest time”定位至四个节日介绍的时间,由“time: 4 may” “time: 1216 june” “time: 2628 july” “time: 11 may31 july”可知,持续时间最长的是俄罗斯圣彼得堡的白色夜晚节,从五月十一日持续到七月三十一日,故d项正确。2where will you enjoy a 24hour movie activity?ain leeds, the united kingdom.bin sodankyl, finland.cin the naeba ski resort, japan.din st. petersburg, russia.b解析:细节理解题。根据midnight sun film festival, finland部分中的“a mix of silent films.are screened around the clock.”,并结合该部分其他内容可知,在芬兰的sodankyl这个地方你能享受一个24小时的电影活动,故b项正确。3what do live at leeds festival and fuji rock festival have in common?athey are of the same music style.bthey focus on new artists.cthey require entrance wristbands.dthey have age limits.c解析:细节理解题。根据live at leeds festival, the united kingdom部分中的“events take place across the city, with wristbands giving you access to all the places.”可知,英国的live at leeds音乐节入场需要带上腕带;根据fuji rock festival, japan部分中的“your wristband has to be checked at the entrance.”可知,参加富士摇滚音乐节要在入口处检查腕带。据此可知,这两个节日的共同之处是观众需要带上腕带进场,故c项正确。b(2020合肥第二次质检)in todays society, language plays a key role in defining gender(性别) by vocabulary, and also the nonverbal(非语言的) vocabulary. each one of these different types of ways of communicating is obviously different between men and women.many different studies show that men tend to talk much more than women. it has also been proven that women tend to speak faster than men. this is due to the fact that women tend to be interrupted more often than men are, and also have the ability to speak more clearly, precisely, and more quickly than men. in one study it was found that women spoke for an average of three minutes describing a painting, as opposed to the thirteenminute average it took men to describe it.men and women also tend to have a very different nonverbal way of communicating, which can also make it very hard for one another to understand what the opposite sex is trying to say. mens body language is much more reserved when they are talking to women. men tend not to make as much eye contact and they generally stay farther away from women when talking to them. men avoid other peoples body space while talking, and they also tend to sit back when talking. all of these have given off the impression of disinterest or boredom. women are by far better listeners and much more enjoyable to talk with and they tend to raise more topics for conversation.women also make it clearer whether or not the conversation is going somewhere or just stuck in neutral. after learning about our styles of communicating with each other, i have decided that although men have not quite mastered communicating, what fun would it be if we all spoke the same “language”? the little games men and women play with each other while conversing would be lost. the question everyone asks himself or herself after talking with someone of the opposite sex, “i wonder if theres something there?” would no longer exist.【解题导语】本文是一篇议论文,主要介绍了男性和女性因性别差异而导致在沟通方式上也有所不同的现象。4what does the underlined word “this” in paragraph 2 refer to?athe differences between mens and womens languages.bthe different speed of mens and womens speech.cthe ability of mens and womens spoken language.dthe nonverbal vocabulary of men and women.b解析:代词指代题。由this承接第二段中的“it has also been proven that women tend to speak faster than men.”可知,此处的this指代女性比男性说话快的现象,故选b。5in what way do men and women differ according to the third paragraph?aspeed of understanding.bunderstanding of speech roles.cpoliteness of communication.dapplication of body language.d解析:推理判断题。根据第三段的整体内容,尤其是该段第二句“mens body language is much more reserved when they are talking to women.”可推知,本段主要讲的是男性和女性在非语言表达方式上的不同,即肢体语言使用上的差异,故选d。6what is the authors attitude to the differences between mens and womens communication?acautious.bfavorable.cambiguous. dskeptical.b解析:观点态度题。根据最后一段第二句和第三句“after learning about our styles of communicating with each other, i have decided that although men have not quite mastered communicating, what fun would it be if we all spoke the same language? the little games men and women play with each other while conversing would be lost.”可推知,作者对男性和女性在沟通的差异性上持赞成态度,故选b。cautious“谨慎的”;favorable“赞成的”;ambiguous“模棱两可的”;skeptical“怀疑的”。7what is the best title for the text?awomen, born excellent talkersbmens and womens social rolescvocabulary and communicationdopposite gender, different languaged解析:标题归纳题。根据第一段的话题导入,并结合全文的整体内容可推知,本文主要讲的是男性和女性因性别差异而导致在沟通方式上也有所不同,故选d。.完形填空(2020昆明诊断测试)i received 3 missed calls from a number i didnt recognize today. i _1_ it was something to do with an accident i had recently. i was ready to answer _2_ when the number called a 4th time. _3_, i was asked if i was jessica and if i had _4_ anything. i said i didnt think so and _5_ who it was.it was a man called darren who _6_ he was behind me in the shop this morning. as i was leaving, my purse _7_. he picked it up and _8_ to see where i had gone but he couldnt see me any more. so he opened my purse and called the _9_ inside it.i have just been to _10_ him to get my purse back, only to find out darren is _11_ and lives rough in the streets of cardiff. he even apologized as he said he had taken out some _12_ to call me to return my purse. but _13_ a few pounds used to contact me, everything was all still _14_. i admit that i wouldnt have blamed him if hed spent more of the _15_i felt _16_ that someone returned it, and that the person who returned it was someone who had _17_. it made me _18_ not only was i lucky that my purse was found by someone _19_, but that i was going to a warm home.the _20_ would be a much better place with more kind people like darren in it.【解题导语】本文通过作者的钱包失而复得的故事告诉我们:只要人人都能够善良对待他人,我们的世界将会变成更加美好的地方。1a.assumedbpromisedcdeclared dagreeda解析:根据语境可知,作者有三个来自同一号码的未接来电,作者认为(assumed)这和自己最近的一起事故有关。promise “许诺”;declare “宣布”;agree “同意”。2a.gently bgratefullychumorously deagerlyd解析:根据上文“i _ it was something to do with an accident i had recently.”可推知,作者渴望(eagerly)去接这通电话。gently“温和地”;gratefully “感激地”;humorously “幽默地”。3a.often binsteadcstill dbesidesb解析:根据上文可知,作者认为那通电话和自己的一起事故有关,但是接通电话后才知道并非如此。此处前后表示转折,故instead “相反”符合语境。4a.explored bboughtclost dcheckedc解析:根据第二段和第三段的描述可推知,darren捡到了作者的钱包,因此他打电话问作者是否丢了(lost)什么东西。5a.forgot brememberedcsuspected daskedd解析:根据语境可知,作者接电话时并不知道打电话的人是谁,因此作者问(asked)对方是谁。forget “忘记”;remember “记得”;suspect “怀疑”。6a.explained brequestedcrepeated dbelieveda解析:根据语境可推知,darren向作者解释(explained)了事情的经过。7a.broke bfailedcdropped ddisappearedc解析:根据语境可知,作者离开商店的时候钱包掉在(dropped)地上了。8a.walked away blooked aroundcturned up dgot throughb解析:根据语境并结合常识可推知,darren环顾(looked around)四周寻找作者。9a.card baddresscbill dnumberd解析:根据语境可知,darren找不到作者,于是打开作者的钱包,拨打了里面的号码(number)。10a.meet bquestioncbeg dreminda解析:根据语境可知,通过电话后,作者去见(meet)darren以拿回自己的钱包。11a.hopeful bhelpfulchomeless dspeechlessc解析:根据本句中的“lives rough in the streets of cardiff”可推知,darren是一个无家可归的(homeless)人。12a.pictures bchangectickets djewelryb解析:根据上文可推知,darren很穷,他不得不从作者的钱包里拿出一些零钱(change)给作者打电话。13a.in spite of bin terms ofcowing to dapart fromd解析:根据语境及该句中的“but”可推知,darren除了(apart from)从作者的钱包里拿出几英镑和作者联系外,其余的东西都没动(untouched)。14a.untouched bunlimitedcclassified dconsumeda解析:参见上题解析。untouched “原封未动的”符合语境。15a.time beffortccash denergyc解析:作者承认,即使darren从自己的钱包里多拿一些现金(cash),作者也不会责怪他。16a.embarrassed bsurprisedcworried drelaxedb解析:作者的钱包丢了,有人捡到并归还给作者,而且这个人一无所有(nothing),这让作者感到惊讶(surprised)。17a.everything bsomethingcanything dnothingd解析:参见上题解析。nothing “没有什么”符合语境。18a.realize bconsidercrecall dimaginea解析:根据语境可知,这件事让作者意识到(realize)自己是幸运的,因为自己丢失的钱包被一个诚实的(honest)人捡到,并且作者将回到一个温暖的家。19a.familiar bpolitechonest dwisec解析:参见上题解析。20a.shop bworldcenvironment dstreetb解析:根据语境可知,如果这个世界有更多像darren这样善良的人存在的话,这个世界(world)将会是一个更加美好的地方。课时练22篇阅读1篇读后续写.阅读理解a(2020佛山高三联考)crazycreative traditions in schoolshere are a few schools crazycreative traditions that will probably have you wish to go there so you could celebrate in all the graduation fun. learn about them all in the below.attire(服装) and flowers at college of charlestonyou fashionista will love this one. during the december ceremony, women wear black dresses and men wear black tuxedos(无尾礼服). during the may ceremony, women wear white dresses and men wear summer tuxedos. its also been a tradition since the 1930s to carry flowers onto the stage:women carry bouquets of six red roses in a red bow and men wear a single red rose boutonniere(胸花). so classy!hoop rolling at wellesley collegethis allwomens college tradition was originally held on may day, but its now held in april. the purpose was to allow students to essentially leave all their worries behind and just participate in some fun games outdoors. back in the day, it was said that the winner of the hoop rolling race was the first to be married, and in the 1980s she would be the first to be a ceo. nowadays, the winner would be the first to achieve her own happiness.that is, after being thrown into lake waban by all her classmates.fabric and green grad recycling program at the university of new hampshireyoull absolutely love this tradition. unhs vendor provides wrinkleresistant caps and gowns made of recycled plastic bottles. graduates then have the opportunity to donate their gowns to be cleaned and reused. graduates are still able to keep their caps and tassels as keepsakes, all while helping to save the environment.【解题导语】本文主要介绍了三所国外学校的一些有趣的、新奇的、富有创意的传统。1if you want to participate in the december ceremony, you can choose _acollege of charlestonbwellesley collegecuniversity of new hampshiredoxford universitya解析:细节理解题。根据第二段第二句中的“during the december ceremony” 可知,在college of charleston可以参加十二月的典礼。故选a项。2hoop rolling at wellesley college is aimed at enabling the students to _abe a ceobhave funcachieve happiness dbe marriedb解析:细节理解题。根据第三段第二句“the purpose was to allow students to essentially leave all their worries behind and just participate in some fun games outdoors.”可知,hoop rolling at wellesley college旨在让学生得到乐趣。3what are unhs caps and gowns made of?aflowers. bsilk and cotton.cleather. drecycled plastic bottles.d解析:细节理解题。根据最后一段第二句“unhs vendor provides wrinkleresistant caps and gowns made of recycled plastic bottles.”可知,答案选d项。b(2020石家庄重点高中摸底)every year around the world, humans waste an estimated 1.3 billion tons of food. this happens even though many people go hungry. so some people have made it their lifes work claiming food before it goes to waste and then giving it to people who are hungry.one of those people is brett myers. in 2011, myers started nourish now, a food recovery and food bank in the us state of maryland. this nonprofit organization collects food and then gives it to the poor and organizations that support them“nourish now is a food recoverybased food bank that recovers food from restaurants, catering companies, grocery stores, hotels, farms and more. and then it donates that food directly to families in need, kids in need at local schools.”each month, it recovers more than 20,000 kilograms of food and serves 700 needy families, schools and social organizations. every day, staff and volunteers repackage the donations and distribute them to recipients(接受者)a woman named rhoda is one of the recipients. she describes the quality of the food delivered to her family by nourish now. “it consists of fresh food, fruits and vegetables. you will get bread. sometimes you get dairy products such as yogurt or milk. and you will get some meat items also. and if you get lucky you might get cooked food, or prepared salads, and stuff like that.”the supplies can feed a family for five days. each recipient is able to receive food every 30 days. and the packages are made to fit the dietary needs of each family.besides families, the organization also donates small meals called snacks to several nearby schools and social organizations.nourish now has grown considerably since it opened. brenda is one of them. part of her job as a volunteer is to make sure that none of the food goes to waste.“in the morning, i make sure that all the things that came late yesterday get put away so that we use that last, and we used the things that came the day before first, so that were always giving fresh food and were not throwing out anything.”【解题导语】针对每年大量食物被浪费的现状,brett myers 在美国马里兰州成立了一个名为nourish now的非营利食物银行组织,该组织收集剩余的食物捐赠给贫困人群和供养贫困人群的组织。4what do we know about nourish now?ait donates money to the poor.bit benefits from collecting food.cit gets food from many places.dit distributes food only to the poor.c解析:细节理解题。根据第三段第一句“nourish now is a food recoverybased food bank that recovers food from restaurants, catering companies, grocery stores, hotels, farms and more.”可知,nourish now是一个以食物回收为基础的食物银行,从餐馆、餐饮公司、杂货店、酒店、农场等回收食物。故选c项。5what does the underlined word “them” in paragraph 2 refer to?anourish now.bfood banks.cthe poor. dorganizations.c解析:代词指代题。根据第二段尾句“this nonprofit organization collects food and then gives it to the poor and organizations that support them”可知,该非营利组织收集食物,然后把食物送给穷人和供养他们的组织。据此可推知,画线词them指代该句中的the poor,故选c项。6what does the author want to clarify with the example rhoda in paragraph 5?ashe can get food donations every five days.bshe isnt satisfied with the food supplied.ceating better can keep people healthier.dthe recovered food is fresh and rich.d解析:推理判断题。根据第五段rhoda所说的话可知,她得到的食物有新鲜的水果和蔬菜,还会得到面包、乳制品以及肉类等;据此可推知,作者以rhoda为例是为了说明收集的食物新鲜且种类丰富,故选d项。7what is the best title for the text?aa group uses leftover food to feed the hungrybthe poor are suffering from starvationcnourish now calls on people to save fooddpeople should take care of the weaka解析:标题归纳题。根据第二段并结合全文其他内容可知,本文主要介绍了非营利组织nourish now从各个地方收集剩余的食物以捐赠给需要帮助的人,故选a项。.读后续写(2020山东泰安期末)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。sometimes love is more powerful than doctors, and my dad proved that.many years ago, my dad, an artist, suffered from heart disease. he was unable to work for a long time. he would be fine for a while, but would then fall suddenly ill and have to be admitted to the hospital. however, he still wanted to do something to keep himself busy, so he decided to volunteer at the local childrens hospital. my dad loved kids. it was the perfect job for him. he ended up working with the seriously ill children. he would talk, play, and do arts with them.one of his kids was a girl with a rare disease that paralyzed(瘫痪) her from the neck down. she couldnt walk. she cou

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论