2021高考英语一轮复习 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema课后提能练 外研版必修5_第1页
2021高考英语一轮复习 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema课后提能练 外研版必修5_第2页
2021高考英语一轮复习 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema课后提能练 外研版必修5_第3页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

module 3adventure in literature and the cinema.阅读理解a武昌区2019届高三元月调研考试here we introduce some rental houses to you.apartment levant in komiaoverlooking one of the most beautiful fishing villages in croatia, our twostorey house also gives you a full view of komia bay as well as the neighbouring island of bievo. the apartment has a wide, covered balcony and a small garden with lemon trees. it is only 10 minutes walk from the centre of the village, although it is on the edge of the village, with forests behind the house.apartment dominalocated in the centre of the city, the apartment is protected as a historical site. all other facilities are at your fingertips such as restaurants, shops and museums. the apartment is fully equipped and airconditioned, having a kitchen with a dishwasher, a satellite tv and the free web access. it contains a bedroom with a double bed and antique furniture. besides, the apartment offers petfriendly accommodation.apartment tonkathe apartment is located in an old stone house in the centre of komia. it offers two bedrooms, each with a separate bathroom, and a living room with a furnished kitchen. the house is only a couple of minutes away from the old harbour, along the old towns street where you can enjoy komias rich cultural history. the bus stop is less than 200 metres away, near the fruit and vegetable market.pearl of issathis twobedroom apartment is only a few minutes walk from beautiful beaches, shops, restaurants, cafs and bars. it consists of two bedrooms, a fully equipped modern kitchen, a dining room and a resting area with a sofa, which can be used as an extra sleeping place for one person, a bathroom and a balcony with comfortable garden furniture and barbecue equipment.1what can we learn about apartment levant in komia?ait is the most beautiful fishing village in croatia.bit offers a chance to admire the whole komia bay.cits inconvenient to go to the centre of the village.dit lies in the centre of the village with forests around.2which of the following does apartment domina provide?aportable washing machines.bmodern furniture.cfree internet use.dfriendly pets.3which of the following apartments contain two bedrooms?aapartment levant in komia and apartment domina.bapartment domina and apartment tonka.capartment domina and pearl of issa.dapartment tonka and pearl of issa.b2020洛阳市统考i decided to ski to the north pole. it was after i saw an advertisement in a newspaper looking for people to join a team to ski 350 miles to the north pole. back in 1996, there had never been a woman from the uk who had accomplished this challenge. i wondered what it would be like to survive in temperatures cold enough to freeze your flesh in seconds, so i sent off for the application form.the application form full of pictures of male explorers arrived. the words “are you man enough for the ultimate(极限的) challenge?” made me angry and even more determined to get on the team.over 500 individuals applied for a place in the team, and the selection process included physical and psychological tests designed to pick the best group. in one test, there was a huge rope ladder we had to climb, and i froze at the top because i have a fear of heights. i thought my hopes were fading as most other applicants sailed past, leaving me behind. but two others helped me over, and later i found out that the organizers were not looking for amazing individuals, but great team players, and this moment had shown them who would take care of others in the team.i had revealed(显示) my weakness, and in a place like the arctic, you have to be yourself, as there is nowhere to hide. these personalities of asking for help and showing weakness are necessary for women to master.i realized that by being myself, i could succeed. i was selected for the team. i realized that i could achieve more than i ever imagined more importantly, by sharing my story with others, i could inspire them to take a step into the new world and reveal more of their abilities.4how did the author react on seeing the advertisement?ashe got cross. bshe was determined.cshe got frightened. dshe was uninterested.5what did the organizers view as the most important in the selection of new hands?apersonal quality. bindividual ability.cspirit of teamwork. dcourage to challenge.6what does the author think of womens showing weakness?abeneficial. bshameful.cmerciful. ddisturbing.7whats the intention of the author in writing this passage?ato inspire us to prepare for our future goal.bto advise women how to turn to others.cto make suggestions to her team members.dto encourage people to explore the unknown.c2020石家庄市重点高中高三毕业班摸底考试every year around the world, humans waste an estimated 1.3 billion tons of food. this happens even though many people go hungry. so some people have made it their lifes work claiming food before it goes to waste and then giving it to people who are hungry.one of those people is brett myers. in 2011, myers started nourish now, a food recovery and food bank in the us. state of maryland. this nonprofit organization collects food and then gives it to the poor and organizations that support them.“nourish now is a food recoverybased food bank that recovers food from restaurants, catering companies, grocery stores, hotels, farms and more. and then donates that food directly to families in need, kids in need at local schools.”each month, it recovers more than 20,000 kilograms of food and serves 700 needy families, schools and social organizations. every day, staff and volunteers repackage the donations and distribute them to recipients(接受者)a woman named rhoda is one of the recipients. she describes the quality of the food delivered to her family by nourish now. “it consists of fresh food, fruits and vegetables. you will get bread. sometimes you get dairy products such as yogurt or milk. and you will get some meat items also. and if you get lucky you might get cooked food, or prepared salads, and stuff like that.”the supplies can feed a family for five days. each recipient is able to receive food every 30 days. and the packages are made to fit the dietary needs of each family.besides families, the organization also donates small meals called snacks to several nearby schools and social organizations.nourish now has grown considerably since it opened. brenda is one of them. part of her job as a volunteer is to make sure that none of the food goes to waste.“in the morning, i make sure that all the things that came late yesterday get put away so that we use that last, and we used the things that came the day before first, so that were always giving fresh food and were not throwing out anything.”8what do we know about nourish now?ait donates money to the poor.bit benefits from collecting food.cit gets food from many places.dit distributes food only to the poor.9what does the underlined word “them” in paragraph 2 refer to?anourish now. bfood banks.cthe poor. dorganizations.10what does the author want to clarify with the example rhoda in paragraph 5?ashe can get food donations every five days.bshe isnt satisfied with the food supplied.ceating better can keep people healthier.dthe recovered food is fresh and rich.11what is the best title for the text?aa group uses leftover food to feed the hungrybthe poor are suffering from starvationcnourish now calls on people to save fooddpeople should take care of the weak.阅读七选五昆明市2019届高考模拟考试top tips to succeed in your first year of universitythis autumn, thousands of students from around the country will be starting their first year at university. _1_ here are some tips to help students succeed in their first year. find support services.all universities offer students guidance, mental health care, disability services, career centers, accommodation and financial support. the best way to get information is to talk to other students. so, take every opportunity to join groups run by senior students. _2_manage your time well.learning how to balance social and academic commitments is the most difficult for new students. _3_ then work backwards to allocate time for researching, reading and checking references. in your plan, also account for other commitments including work, socializing and exercise._4_a good study is one where arguments have been debated and claims are supported by evidence. in order to do this well, you need to do the weekly reading assigned in your courses. you also need to read beyond the required list because lecturers are interested in students opinions that are informed by evidence. that is, they are supported by the reading and research the student has done.enjoy university life!_5_ its also about building lifelong friendships and connections. pursue your talents and interests and get involved in clubs and societies. the new friendships you form will become part of your support network and ensure that you make the most of your university experience.akeep uptodate with reading.bform good study habits from the beginning.cyou can also look for information on your universitys website.dstart by dealing with the activities and exams on your semester plan.ethey can offer freshmen tips on how to handle their assignments and exams.ffor some students, going to university is an exciting but stressful experience.gfinally, university is not just about studying hard to achieve ones career goals.课后提能练(二十七).阅读理解【语篇解读】本文是一篇应用文,介绍了四个不错的出租公寓的相关情况。 【难句分析】it consists of two bedrooms, a fully equipped modern kitchen, a dining room and a resting area with a sofa, which can be used as an extra sleeping place for one person, a bathroom and a balcony with comfortable garden furniture and barbecue equipment. 分析:这是一个复合句。which引导非限制性定语从句,修饰先行词a sofa;fully equipped是过去分词短语作定语,修饰modern kitchen。 译文:它由两间卧室、一个设备齐全的现代厨房、一个餐厅、一个带有可以作为一个人额外睡眠场所的沙发的休息区、一个浴室和一个带有舒适花园家具和烧烤设备的阳台组成。1b考查细节理解。根据apartment levant in komia部分中的“gives you a full view of komia bay as well as the neighbouring island of bievo”可知,这个公寓可以让租客有机会欣赏到整个komia湾(的景色),故b项正确。干扰项分析:a项错在“the most beautiful”,与apartment levant in komia部分第一句中的“overlooking one of the most beautiful fishing villages in croatia”的表述不符;由“it is only 10 minutes walk from the centre of the village”可知,c项错误;d项与apartment levant in komia部分最后一句中的“with forests behind the house”不符,故d项错误。2c考查细节理解。根据apartment domina部分第三句中的“a satellite tv and the free web access”可知,这个公寓提供免费的网络使用权,故c项正确。3d考查推理判断。根据apartment tonka部分第二句中的“it offers two bedrooms”和pearl of issa部分第一句中的“this twobedroom apartment”可知,这两个公寓都提供两个卧室。【语篇解读】本文主要讲述了作者申请加入去北极的滑雪队,并成功加入的故事。 【难句分析】i wondered what it would be like to survive in temperatures cold enough to freeze your flesh in seconds, so i sent off for the application form. 分析:本句是一个复合句。句中“what it would be like. in seconds”为what引导的宾语从句,作wondered的宾语,其中cold enough. in seconds作temperatures的定语;本句中又包含了一个so引导的结果状语从句。 译文:我想知道在几秒钟就能冷得把人的肉体冻住的温度下如何生存,所以我写信索要申请表。4b考查细节理解。根据对第一段的整体理解,尤其是第一、二句“i decided to ski to the north pole. it was after i saw an advertisement in a newspaper looking for people to join a team to ski 350 miles to the north pole”可知,作者看到这个广告后就下定决心要滑雪去北极。5c考查推理判断。根据第三段的最后一句“but two others helped me over, and later i found out that the organizers were not looking for amazing individuals, but great team players,and this moment had shown them who would take care of others in the team”可推知,团队组织者挑选新队员时认为最重要的一点就是队员们要有团队合作精神。6a考查推理判断。根据第四段的内容,尤其是第二句“these personalities of asking for help and showing weakness are necessary for women to master”可推知,女性展示软弱是有用的。7d考查写作意图。根据最后一段最后一句“i realized that i could achieve more than i ever imaginedmore importantly, by sharing my story with others, i could inspire them to take a step into the new world and reveal more of their abilities”可知,作者写这篇文章的目的是鼓励人们去探索未知的世界。【语篇解读】针对每年大量食物被浪费的现状,brett myers在美国马里兰州成立了一个名为nourish now的非营利食物银行组织,该组织收集剩余的食物捐赠给贫困人群和供养贫困人群的组织。(claim food索要食物)【难句分析】in the morning,i make sure that all the things that came late yesterday get put away so that we use that last, and we used the things that came the day before first, so that were always giving fresh food and were not throwing out anything.(para. 9) 分析:该句为复合句,句中第一个that引导宾语从句,作make sure的宾语;第二个that引导定语从句,修饰先行词all the things,that在从句中作主语;last前的that指代“all the things that came late yesterday”;so that引导目的状语从句。 译文:在早上,我确保所有昨天晚到的食物都被收集起来,这样

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论