




已阅读5页,还剩6页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
绝密启封前试卷类型A2017年普通高等学校招生全国统一考试(新课标I)英 语(考试时间:120分钟试卷满分:150分)注意事项: 1.本试卷由四个部分组成。其中,第一、二部分和第三部分的第一节为选择题。第三部分的第二节和第四部分为非选择题。2.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。3.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt? A. 19. 15.B. 9. 18.C. 9. 15.答案是 C。1. What does the woman think of the movie? A. Its amusingB. Its excitingC. Its disappointing2. How will Susan spend most of her time in France? A. Traveling around B. Studying at a school C. Looking after her aunt 3. What are the speakers talking about? A. Going outB. Ordering drinksC. Preparing for a party4. Where are the speakers? A. In a classroomB. In a libraryC. In a bookstore5. What is the man going to do? A. Go on the Internet B. Make a phone call C. Take a train trip第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the woman looking for? A. An information office B.A police station C.A shoe repair shop7. What is the Town Guide according to the man? A. A brochure B.A newspaper C.A map听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the man say about the restaurant? A. Its the biggest one around.B. It offers many tasty dishes.C. Its famous for its seafood.9. What will the woman probably order? A. Fried fish.B. Roast chicken.C. Beef steak.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where will Mr. White be at 11 oclock? A. At the office.B. At the airport.C. At the restaurant.11. What will Mr. White probably do at one in the afternoon? A. Receive a guest. B. Have a meeting.C. Read a report.12. When will Miss Wilson see Mr. White? A. At lunch time B. Late in the afternoon.C. The next morning.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why is Bill going to Germany? A. To work on a project. B. To study German.C. To start a new company.14. WhatdidthewomandislikeaboutGermany? A. Theweather. B. Thefood. C.Theschools.15. What does Bill hope to do about his family? A. Bring them to Germany.B. leave them in England.C. Visit them in a few months.16. What is the probable relationship between the speaker? A. Fellow-travelersB. Colleagues.C. Classmates.听第10段材料,回答第17至20题。17. When did it rain last time in Juarez? A. Three days ago.B.A month ago.C.A year ago.18. What season is it in Juarez? A. Spring.B. SummerC. Autumn19. What are the elderly advised to do? A. Take a walk in the afternoon.B. Keep their homes cool.C. Drink plenty of water.20. What is the speaker doing? A. Hosting a radio program.B. Conducting a seminar.C. Forecasting the weather.第二部分 阅读理解(共两节,满分60分)第一节 (共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。APacific Science Center GuideVisit Pacific Science Centers StoreDont forget to stop by Pacific Science Centers Store while you are here to pick up a wonderful science activity or souvenir to remember your visit. The store is located(位于) upstairs in Building 3 right next to the Laser Dome.Hungry? Our exhibits will feed your mind, but what about your body? Our caf offers a complete menu of lunch and snack options, in addition to seasonal specials. The caf is located upstairs in Building 1 and is open daily until one hour Pacific Science Center closes.Rental InformationLockers are available to store any belongings during your visit. The lockers are located in Building 1 near the Information Desk and in Building 3. Pushchairs and wheelchairs are available to rent at the Information Desk and Denny Way entrance. ID required.Support Pacific Science CenterSince 1962 Pacific Science Center has been inspiring a passion(热情) for discovery and lifelong learning in science, math and technology. Today, Pacific Science Center serves more than 1.3 million people a year and brings inquiry-based science education to classrooms and community events all over Washington State. Its an amazing accomplishment and one we cannot achieve without generous support from individuals, corporations, and other social organizations. Visit pacificsciencecenter. org to find various ways you can support Pacific Science Center.21. Where can you buy a souvenir at Pacific Science Center? A. In Building 1.B. In Building 3. C. At the Laser Dome.D. At the Denny Way entrance.22. What does Pacific Science Center do for schools? A. Train science teachers.B. Distribute science books. C. Inspire scientific research.D. Take science to the classroom.23. What is the purpose of the last part of the text? A. To encourage donations.B. To advertise coming events. C. To introduce special exhibits.D. To tell about the Centers history.答案与解析:21. B 22. D 23. A21.【答案】B【解析】该题属于细节题,题干中有明显定位词,适用于直接定位法。根据题干中关键词 souvenir 和 Pacific Science Center 可回归到原文定位到第一段中的第一句话有提及这两个原词,其后面一句为设题点指出商店的位置在Building 3。故答案选B。22.【答案】D【解析】该题属于细节题。利用题干中的school的同汇词classroom定位到最后一段中Today,Pacific Science Center serves more than 13 million a year and bring inquiry-based science education to classroom and community events all over Washington State.所以D项符合要求。23.【答案】A【解析】该题考查文章的写作目的。最后一段当中倒数第二句提及:要是没有个人、合作方和其它组织的慷慨支持的话,不能实现这样的成就。最后一句在呼吁呼吁人们找到各种各样的方式来支持太平洋科参考译文:太平洋科学中心指南访问太平洋科学中心的商店当你来这里是为了参加一项奇妙的科学活动或买纪念品以纪念你的来访时,别忘了在太平洋科学中心的商店逗留。商店位于正好紧挨激光圆顶的3号楼的楼上。饿了吗?我们的展品会满足你的想法,但你的身体呢?除了季节性的特色菜外,我们的咖啡厅还提供全套的午餐和可供选择的小吃。这家咖啡馆位于1号楼的楼上,每天营业到太平洋科学中心关门前的一小时。出租信息在你访问期间,储物柜可以存放任何物品。信息台附近的1号楼和3号楼都有储物柜。在信息台/问讯处和丹尼路入口处可以租到桌椅和轮椅,但需要出示身份证。支持太平洋科学中心太平洋科学中心自1962年以来一直在鼓舞人们去发现的热情和鼓舞在人们科学、数学和技术终身学习的热情。今天,太平洋科学中心每年接待130多万人,并为整个华盛顿州的课堂和社区活动提供基于调查的科学教育。这是一项了不起的成就,如果没有个人、公司和其他社会组织的慷慨支持,我们就无法取得成功。访问pacificsciencecenter. org,以寻找您可以支持太平洋科学中心的各种方法。(译者:柳林汇丰中学马聚峰)BI work with Volunteers for Wildlife, a rescue and education organization at Bailey Arboretum in Locust Valley. Trying to help injured, displaced or sick creatures can be heartbreaking; survival is never certain. However, when it works, it is simply beautiful.I got a rescue call from a woman in Muttontown. She had found a young owl(猫头鹰) on the ground. When I arrived, I saw a 2-to 3-week-old owl. It had already been placed in a carrier for safety.I examined the chick(雏鸟) and it seemed fine. If I could locate the nest, I might have been able to put it back, but no luck. My next work was to construct a nest and anchor it in a tree.The homeowner was very helpful. A wire basket was found. I put some pine branches into the basket to make this nest safe and comfortable. I placed the chick in the nest, and it quickly calmed down.Now all that was needed were the parents, but they were absent. I gave the homeowner a recording of the hunger screams of owl chicks. These advertise the presence of chicks to adults; they might also encourage our chick to start calling as well. I gave the owner as much information as possible and headed home to see what news the night might bring.A nervous night to be sure, but sometimes the spirits of nature smile on us all! The homeowner called to say that the parents had responded to the recordings. I drove over and saw the chick in the nest looking healthy and active. And it was accompanied in the nest by the greatest sight of all LUNCH!The parents had done their duty and would probably continue to do so.24. Whatisunavoidableintheauthorsrescueworkaccordingtoparagraph1? A. Effortsmadeinvain.B. Gettinginjuredinhiswork. C. Feelinguncertainabouthisfuture.D. Creaturesforcedoutoftheirhomes.25. WhywastheauthorcalledtoMuttontown? A. Torescueawoman.B. Totakecareofawoman. C. Tolookatababyowl. D. Tocureayoungowl.26. Whatmadethechickcalmdown? A. Anewnest.B. Somefood.C. Arecording.D. Itsparents.27. Howwouldtheauthorfeelabouttheoutcomeoftheevent? A. Itsunexpected.B.Itsbeautiful.C.Itshumorous.D.Itsdiscouraging. 答案与解析:24. A 25. C 26. A 27. B24.【答案】A【解析】该题属于推断题。通过审题,提取主要信息是在问作者在营救过程中不可避免的事情。在第一段中的第二句话“Trying to help injured, displaced or sick creatures can be heartbreaking : survival is never certain.”结合选项,A项是它的同义句的一种表述。25.【答案】C【解析】该题属于原因细节题。利用因果关系把握设题点的位置。通过题干中关键词call和Muttontown可以定位到第二段。经过分析“I saw a 2-to 3-week old owl”和“I examined the chick(雏鸟)”得知我被叫去该地方的原因是查看幼小的猫头鹰。故答案选C项。26.【答案】A【解析】该题属于细节题。通过题干中的关键词the chick和calm down定位到第四段,“I placed the chick in the nest, and it quickly calmed down.”故可知答案A项正确。27.【答案】B【解析】该题属于推断题,对于作者的态度进行揣测。文章最后一段中第一句后半句“but sometimes the spirits of nature smile on us!”还有与第一段呼应,最后一句中“When it works, it is simply beautiful.”可得知作者的感受是美好的,故选择B项。参考译文:CSome of the worlds most famous musicians recently gathered in Paris and New Orleans to celebrate the first annual International Jazz Day. UNESCO( United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) recently set April 30 as a day to raise awareness of jazz music, its significance, and its potential as a unifying(联合) voice across cultures.Despite the celebrations, though, in the U.S. the jazz audience continues to shrink and grow older, and the music has failed to connect with younger generations.Its Jason Morans job to help change that. As the Kennedy Centers artistic adviser for jazz, Moran hopes to widen the audience for jazz, make the music more accessible, and preserve its history and culture.“Jazz seems like its not really a part of the American appetite,” Moran tells National Public Radios reporter Neal Conan. “What Im hoping to accomplish is that my generation and younger start to reconsider and understand that jazz is not black and white anymore. Its actually color, and its actually digital.”Moran says one of the problems with jazz today is that the entertainment aspect of the music has been lost. “The music cant be presented today the way it was in 1908 or 1958. It has to continue to move, because the way the world works is not the same,” says Moran.Last year, Moran worked on a project that arranged Fats Wallers music for a dance party, “Just to kind of put it back in the mind that Waller is dance music as much as it is concert music,” says Moran. “For me, its the recontextualization. In music, where does the emotion(情感) lie? Are we, as humans, gaining any insight(感悟) on how to talk about ourselves and how something as abstract as a Charlie Parker record gets us into a dialogue about our emotions and our thoughts? Sometimes we lose sight that the music has a wider context,” says Moran, “so I want to continue those dialogue. Those are the things I want to foster.”28. Why did UNESCO set April 30 as International Jazz Day? A. To remember the birth of jazz.B. To protect cultural diversity. C. To encourage people to study music.D. To recognize the value of jazz.29. What does the underlined word “that” in Paragraph 3 refer to? A. Jazz becoming more accessible.B. The production of jazz growing faster. C. Jazz being less popular with the young.D. The jazz audience becoming larger. 30. What can we infer about Morans opinion on jazz? A. It will disappear gradually.B. It remains black and white. C. It should keep up with the times.D. It changes every 50 years.31. Which of the following can be the best title for the text? A. Exploring the Future of jazz.B. The Rise and Fall of jazz. C. The Story of a jazz Musician.D. Celebrating the Jazz Day.答案与解析:28. D 29. C 30. C 31. A28.【答案】D【解析】细节理解题。根据题干关键词答案定位在第一段最后一句话。UNESCO(United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization)recently set April 30 as a day to raise awareness of jazz music, its significance, and its potential as a unifying(联合)voice across cultures. 它的目的就是增强大家对于爵士乐的意识,提高大家对它的重视度。与C选项的关注它的价值为同义词替换。29.【答案】C【解析】代词指代题。that为代词,它所指代的内容在上一段的内容。Despite the celebrations, though, in the U.S. the jazz audience continues to shrink and grow older, and the music has failed to connect with young generations.此句话含有though作为转折。所以后面的内容重要。译文“爵士乐的听众数量在不断减少,而且出现了老龄化现象,爵士乐也没能和年轻一代产生联系。种种迹象表明,爵士乐是不被年轻一代所喜爱的。30.【答案】C【解析】细节理解题。根据题干关键词答案定位在“The music cant be presented today the way it was in 1908 or 1958. It has to continue to move, because the way the world works is not the same,”says Moran.译文“如今,音乐不能以1908年或者1958年的方式来呈现了。世界运行的方式在改变,音乐的表现形式也需要变化。”31.【答案】A【解析】主旨大意题。文章由国际爵士乐日为导入点,讨论了爵士乐目前所面临的问题,探讨了改变的方法,也表达了Moyan对于爵士乐的期待。所以总体来说,文章在探索爵士乐将何去何从。 参考译文:DA build-it-yourself solar still(蒸馏器)is one of the best ways to obtain drinking water in areas where the liquid is not readily available. Developed by two doctors in the U.S. Department of Agriculture, its an excellent water collector. Unfortunately, you must carry the necessary equipment with you, since its all but impossible to find natural substitutes. The only components required, though, are a 55 sheet of clear or slightly milky plastic, six feet of plastic tube, and a container perhaps just a drinking cup to catch the water. These pieces can be folded into a neat little pack and fastened on your belt.To construct a working still, use a sharp stick or rock to dig a hole four feet across and three feet deep. Try to make the hole in a damp area to increase the water catchers productivity. Place your cup in the deepest part of the hole. Then lay the tube in place so that one end rests all the way in the cup and the rest of the line runs up and out the side of the hole. Next, cover the hole with the plastic sheet, securing the edges of the plastic with dirt and weighting the sheets center down with a rock. The plastic should now form a cone (圆锥体) with 45-degree-angled sides. The low point of the sheet must be centered directly over, and no more than three inches above, the cup. The solar still works by creating a greenhouse under the plastic. Ground water evaporates (蒸发) and collects on the sheet until small drops of water form, run down the material and fall off into the cup. When the container is full, you can suck the refreshment out through the tube, and wont have to break down the still every time you need a drink. 32. What do we know about the solar still equipment from the first paragraph? A. Its delicate.B. Its expensive.C. Its complex.D. Its portable33. What does the underlined phrase “the water catcher” in paragraph 2 refer to? A. The tube B. The still C. The hole D. The cup34. Whats the last step of constructing a working solar still? A. Dig a hole of a certain size B. Put the cup in place C. Weight the sheets center downD. Cover the hole with the plastic sheet35. When a solar still works, drops of water come into the cup from _ . A. the plastic tube B. outside the holeC. the open airD. beneath the sheet答案与解析:32. D 33. B 34. C 35. D32.【答案】D【解析】细节理解题。根据题干答案定位在第一段最后一句话。These pieces can be folded into a neat little pack and fastened on your belt.译文“这些设备可以折叠成一个干净整洁的包裹,并且可以系到你的腰上。”所以推断出,这是便携式的。本题的难度在于词汇。delicate“易坏的”。complex复杂的.33.【答案】B【解析】词义推断题。To construct a working still, use a sharp stick or rock to dig a hole four feet across and three feet deep. Try to make the hole in a damp area to increase the water catchers productivity.译文“为了建造一个蒸馏器,需要用棍子或石头挖一个四米宽,三米深的坑。为了增加它的聚水能力要把坑挖在潮湿的地方。”the water catcher直译为“捕水器,抓水的工具”而纵观全文,蒸馏器的功能就是帮助缺水的地方收集水。所以选择B。34.【答案】C【解析】细节理解题。根据题干答案定位在Next, cover the hole with the plastic sheet, securing the edges of the plastic with dirt and weighting the sheets center down with a rock。最后一个步骤就是把石头放在塑料板的中央增强重力。35.【答案】D【解析】Ground water evaporates (蒸发) and collects on the sheet until small drops of water form, run down the material and fall off into the cup.译文“地表水蒸发后,在塑料板上凝聚形成水滴,然后顺流落入杯中。”所以落入杯中的水滴是在塑料板上形成的。参考译文:第二节 (共5小题;每小题3分,满分15分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。If anyone had told me three years ago that I would be spending most of my weekends camping. I would have laughed heartily. Campers, in my eyes, were people who enjoyed insects bites, ill-cooked meals, and uncomfortable sleeping bags. They had nothing in common with me. _36_.The friends who introduced me to camping thought that it meant to be a pioneer. _37_We slept in a tent, cooked over an open fire, and walked a long distance to take the shower and use the bathroom. This brief visit with Mother Nature cost me two days off from work, recovering from a bad case of sunburn and the doctors bill for my sons food poisoning.I was, nevertheless, talked into going on another fun-filled holiday in the wilderness. _38_Instead, we had a pop-up camper with comfortable beds and an air conditioner. My nature-loving friends had remembered to bring all the necessities of life. _39_We have done a lot of it since. Recently, we bought a twenty-eight-foot travel trailer complete with a bathroom and a built-in TV set. There is a separate bedroom, a modern kitchen with a refrigerator. The trailer even has matching carpet and curtains. _40_ It must be true that sooner or later, everyone finds his or her way back to nature. I recommend that you find your way in style.A. Thistimetherewasnotent.B. Thingsaregoingtobeimproved.C. Thetriptheytookmeonwasaroughone.D. Iwastolearnalotaboutcampingsincethen,however.E. ImustsaythatIhavecertainlycometoenjoycamping. F. After the trip, my family became quite interested in camping.G. There was no shade as the trees were no more than 3 feet tall. 答案与解析:36. D 37. C 38. A 39. F 40. E36.【答案】D【解析】首句的虚拟语气预
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 46002-2005动物饲料大豆及其加工产品中胰蛋白酶抑制剂活性测定
- 2025年农业博物馆面试技巧与模拟题库
- 2025年护理学基础面试技巧与模拟题集
- 2025年彩票企划笔试预测题库
- 草坪园艺技术使用中的常见问题解答
- 职业培训合作协议的范本
- 2025年公务员遴选交通政策模拟题库
- 2025年企业财务规划师资格考试试卷及答案解析
- 2025年农林环保监测师专业知识评估考试试题及答案解析
- 2025年教育培训行业教师资格考试试卷及答案解析
- 二手电车买卖合同范本
- 团体标准解读及临床应用-成人经鼻高流量湿化氧疗技术规范2025
- 中介拍卖合同协议书范本
- DB34T 5137-2025电化学储能液冷系统设计技术要求
- 旧房拆除重建协议书
- 2025-2030年中国电力电容器行业市场经营管理及未来前景展望报告
- 中国儿童维生素A、维生素D临床应用专家共识(2024)解读课件
- 中医院医疗业务科室综合目标考核方案
- 防爆知识培训教学课件
- 食品工业生产流程规范
- 衡阳市物业服务收费管理实施细则
评论
0/150
提交评论