




全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
英语四年级上册期末专项训练:阅读理解 (五)姓名:_ 班级:_ 成绩:_同学们,经过一段时间的学习,你一定长进不少,让我们好好检验一下自己吧!一、阅读选择阅读理解。There are four people in Jim Greens family. Jim has a sister. Her name is Ann. She is fourteen years old. Mr. Green is their father. His name is Mark He is a teacher. He has a red car. Their mother is Susan. She is a teacher, too.Tomorrow is Sunday. They are going to have a picnic in the park. They are getting things ready now. Mark is washing the car. Susan is getting food ready. They have enough bread, but they dont have enough water or oranges. Ann is going to buy some water and oranges. Jim is going to help his sister with the shopping.1 . _ are getting things ready now. ( )AMr. GreenBMrs. GreenCAnn and JimDThe Greens2 . The family are going to _ on Sunday. ( )Athe parkBthe cinemaCthe libraryDthe museum3 . Who is going to buy some water and oranges? ( )AMr. Green and Mrs. Green.BJim.CAnn.DJim and Ann.4 . The _ is enough. ( )AfoodBorangesCbreadDWater5 . Who is _Susan. ( )AteacherBdoctorCworkerDArtist6 . 阅读理解。Miss Green came into the classroom with a piece of paper. There is a big black dot in the middle of the white paper. Miss Green put up this piece of paper and asked, What can you see, children? All the children looked at the black dot. A black dot. they answered quickly. But cant you see this piece of paper? The black dot is like the unlucky things in our life. If we only see the black dot, how can we be happy? Miss Green said.The classroom was very quiet. Miss Green took out another piece of paper. It was a piece of black paper with white dot in the middle. What can you see, kids? she asked the children, A White dot. The children answered loudly.Miss Green smiled, My children, although we may be unhappy or worried in our life, it is just like the clouds in the sky. The clouds can leave quickly and the sun can come out soon. You can be a positive child with the sun in your eyes and feel happy all the time.【小题1】What is therelationshipbetween Miss Green and the children? ( )AMother and children.BTeacher and students.CDoctor and patients.DBoss and workers.【小题2】What does the black dot stand for(代表) ? ( )AThe lucky things in our life.BThe sunshine in our life.CThe unlucky things in our life.DThe clouds in our life.【小题3】What does the word “positive mean in Chinese? ( )A善良的B积极的,乐观的C美好的D聪明的【小题4】Which of the following is TRUE according to the article? ( )AMiss Green likes white.BIf we can only see the black dot, we can be happy.CNo one likes clouds in the sky.DMiss Green wants the kids to be positive in their life【小题5】What does this article want to tell us? ( )AWe should see the white dot on the black paper.BEveryone is unlucky sometimes.CWe should not like clouds.DYou should find the hope of live when you are in trouble.二、阅读回答问题阅读书信,回答问题。Dear Mum,How are you?Im very well in Shanghai. Its a beautiful city. I like the place. And I made a new friend. Her name is Huanhuan. Shes got long and black hair. Shes got big eyes. She is tall and thin. Shes clever. But she is a bit shy. She likes English best. And she works hard. She often helps me. I miss you. I will be back next month.Love,Belinda7 . Where is Belinda?_8 . Whos her new friend?_9 . Has Huanhuan got long hair?_10 . What subject does Huanhuan like best?_11 . When will Belinda be home?_三、任务型阅读任务型阅读。按要求完成下列任务。Welcome to our school. Look! There is a big playground in our school. There are many classrooms in our school. We have a library and an art room. They are on the first floor. On the second floor, we have a computer room, a music room and the teachers office. My classroom is on the second floor, too. I love my school. What about you?12 . 根据短文内容,在正确的学校教学楼平面图下打“”。A( )B( )13 . 根据短文内容,补全下列句子。1. There is a big in our school.2. There are many in our school.3. The art room and theare on the first floor.4. The teachers office is on the floor.阅读短文,判断正(T)误(F)。My name is Chen Jie. This is my village. It is in the mountains. There are many small houses and a river. There is a bridge over the river. There are many fish in the river. There is a road beside the river. There are many flowers near the road. There is green grass and many trees. We can run on the grass. There is a lake near my village. The water is clean. Its a beautiful village.14 . There are many big houses and a river. (_)15 . There is a road beside the river. (_)16 . The water is dirty. (_)17 . This is my village. It is in the mountains. (_)18 . The lake is near my village. (_)19 . There is no fish in the river. (_)根据短文内容,判断正(T)误(F)。I go to school from Mondays to Fridays. I go to school by bike at 7:30 in the morning. I have to cross two busy roads. If I see the red man or the yellow man, I know I cant cross the road, so I will wait. If I see the green man, I know I can go across the road. I always ride on the right side of the road. I am never against the traffic rules.20 . I go to school on foo
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025广东惠州市惠城区招聘公办义务教育学校硕博教育人才65人(第二批)考前自测高频考点模拟试题附答案详解(模拟题)
- 衡水市人民医院科室人才发展考核
- 2025妇幼保健院实验室信息管理系统高级应用考核
- 2025儿童医院PICC置管与维护技能考核
- 2025江苏省检察官学院招聘高层次人才1人模拟试卷及答案详解(名师系列)
- 2025江西景德镇陶瓷大学科研助理岗位招聘11人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(典优)
- 上海市人民医院结构化面试题库设计与提问技巧考核
- 2025河北雄安新区新建片区学校面向社会选聘教职人员102人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(考试直接用)
- 秦皇岛市中医院专科特色技术考核
- 2025广东柳州市融安县发展和改革局二层事业单位编外人员招聘1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(必刷)
- 信息技术与人工智能基础PPT完整全套教学课件
- 第四章 §4.1 4.1.1 n次方根与分数指数幂-高中数学人教A版必修一 课件(共41张PPT)
- 奶茶店消防应急预案
- 涂料用溶剂课件
- 外研版英语七上单词表
- DB15T 2916-2023 餐饮服务标识化管理指南
- GB/T 6342-1996泡沫塑料与橡胶线性尺寸的测定
- GB/T 1423-1996贵金属及其合金密度的测试方法
- GB 17790-2008家用和类似用途空调器安装规范
- 《测控技术与仪器专业导论》配套教学课件
- 2022年曲靖市交通建设投资集团有限公司招聘笔试题库及答案解析
评论
0/150
提交评论