已阅读5页,还剩19页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
此卷只装订不密封班级 姓名 准考证号 考场号 座位号 2020年普通高等学校招生全国统一考试最新高考信息卷英 语(一)注意事项:1、答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2、回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3、考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman enjoy?A. The radio. B. The book. C. The tape.2. How was the weather yesterday?A. Snowy. B. Rainy. C. Sunny.3. What happened to the speakers?A. They ran a red light.B. They couldnt stop their car.C. They ran into a policeman.4. At what time will the next train to Los Angeles leave?A. 10:05 am. B. 10:15 am. C. 10:50 am.5. Where does the man work?A. In a large bookstore. B. In a national library. C. In a publishing company.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What color is the womans daughters dress?A. Red. B. Blue. C. Yellow.7. What does the man probably do?A. A teacher. B. A policeman. C. A waiter.听第7段材料,回答第8、9题。8. What will the man do tonight?A. Have a dinner with the woman.B. Go to a concert with his sister.C. Cook some dishes for the woman.9. What do we know about the woman?A. She will cook a new dish on Friday.B. She always invites others to dinner.C. She is a very famous cook.听第8段材料,回答第10至12题。10. Whats wrong with the woman?A. She has a cough. B. She has a cold. C. She feels exhausted.11. What may lead to the womans problem according to the man?A. Rotten food. B. Pressure of work. C. Too much exercise.12. When is the appointment?A. At 10 oclock . B. At 11 oclock. C. At 12 oclock.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the relationship between the two speakers?A. Mother and son. B. Doctor and patient. C. Employer and employee.14. What does the woman advise the man to do?A. Relieve his pressure of work first.B. Quit smoking on his own.C. Get some help from the doctor.15. What has the woman promised the man?A. To buy him a mobile phone.B. To buy him a new car.C. To buy him a new computer.16. How does the woman feel now?A. Happy. B. Proud. C. Angry.听第10段材料,回答第17至20题。17. When was Tyler Perry born?A. On September 13, 1969. B. On September 30, 1969. C. On December 13, 1969.18. What was Perrys job before he began to make films?A. A publisher. B. An actor. C. A tennis player.19. What can we learn about the film Diary of a Mad Black Woman?A. It was released in 2020. B. Perry played two roles in it.C. It was a great success.20. Where did Perry set up his own movie and acting studio?A. In New York. B. In Atlanta C. In Miami.【答案】1-5 CAABC 6-10 CBBAC 11-15 BAACB 16-20 CABCB第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAmsterdam is a special city. There are many places you should not miss during your visit. Here is our list of the best.Amsterdam canal ringThe city old centre is formed from canal rings, which give you the feeling of space, freedom and peace. Walk through these canal streets or better take a trip by renting a boat yourself. Another way to explore the Venice of the North is to take a ride on a bicycle. Any way you decide forenjoy this city.The National Maritime MuseumThe Maritime Museum is an attractive place to visit, especially with children. With many attractions in it, this colourful and enjoyable museum will help you understand the history of the Netherlandsa small nation which was one of the worlds greatest sea powers.Amsterdam Brown CafeWhen you enter Amsterdam old cafes called Brown, at first it will seem too much from the past and too crowded, but the atmosphere is unique. Relax and watch most of people around will be locals. Feel like one of them the real Amsterdammers.Civic Guards GalleryThis gallery is filled with old paintings from the Dutch Golden Age. The exhibited canvas may be not always the masterpieces of art, but these group portraits of Amsterdam citizens and their wives are an exquisite (精致的) document of the Dutch civilization and culture centuries ago.To avoid waiting lines we advise you to buy your tickets in advance online through our Amsterdam attractions and museums tickets webpage.21. How many ways are there for tourists to visit the city old centre?A. 2. B. 3.C. 4. D. 5.22. Where would you go to learn more about local life?A. Amsterdam canal ring.B. The National Maritime Museum.C. Amsterdam Brown Cafe.D. Civic Guards Gallery.23. Where does the passage probably come from?A. A fiction. B. A travel guide.C. A textbook. D. A science magazine.【答案】21. B 22. C 23. B【解析】Amsterdam是一个特殊的城市,有很多值得参观的地方。本文列举了游客最不能错过的四个地方。21.细节理解题。根据Amsterdam canal ring中Walk through these canal streets or bettertake a trip by renting a boat yourself. Another way to explore the Venice of the North is to take a ride or a bicycle.可知,本文为游客介绍了三种参观城市旧中心的方式。故选B。22.细节理解题。根据Amsterdam Brown Cafe中Relax and watch most of people around will be locals. Feel like one of them the real Amsterdammers.可知,游客去Amsterdam Brown Cafe可以了解更多关于当地的生活。故选C。23. 推理判断题。根据第一段Amsterdam is a special city. There are many places you should not miss during your visit. Here is our list of the best.可知,本文很可能来自一本旅游向导。故选B。BDodder is an unusual and unwanted plant that attacks other plants. Except for its flowers, the plant looks like spaghetti, a kind of noodles in the shape of long thin pieces that look like string when they are cooked. Its almost leafless, thread-like stems (茎) hang down on top of other plants that dodder needs to stay alive. Dodder does not produce its own food. Instead, it steals food from other plants. It feeds by sucking juices from the plant which is wrapped around, often making its host very weak or even killing it.Dodder can find other plants by their smell. When a young dodder plant starts growing, it follows the smell of plants it prefers, like tomato plants, potato plants, or other farm crops. Unlike most plants that usually grow in the direction of light or warmth, a dodder plant will grow in the direction of, for example, tomato smellif a tomato happens to be growing nearby.However, a young dodder plant must find a host plant quickly. It no longer needs its root once it is attached to the host and wrapped around it. If it cannot catch a smell of a potential host within a few days, it will dry up and disappeareven if there is plenty of water around. Once it finds a host, the young dodder plant will attach itself to it and start growing faster. At that point the dodder plant will drop its root.Dodder is thus a difficult weed to manage and a real headache for farmers. When it does get out of hand, dodder can greatly reduce a farmers harvest or even destroy crops completely. Before sowing their produce, especially farmers in warm parts of the world often check to make sure no unwanted dodder seeds have mixed with their crop seeds. This is a good way to stop dodder plants from making their way to a crop field secretly.24. Why does the author mention spaghetti in the first paragraph?A. To analyze the content of some food.B. To describe the shape of dodder plants.C. To explain where the dodder plants come from.D. To argue that dodder plants can be used.25. What will happen if a dodder plant starts growing where there are no other plants around?A. It will die sooner or later.B. It will grow deep roots.C. It will attract other plants.D. It will cover the entire area of soil.26. What can be inferred from the passage?A. Dodder does not produce its own food.B. Dodder can affect farmers income.C. Dodder can only survive in the shade.D. Dodder only grows in the warm areas.27. What is the main topic of the passage?A. A new variety of farm crops.B. Plants that are harmful to humans.C. The special abilities of a dangerous plant.D. Recent improvements in farming methods.【答案】24. B 25. A 26. B 27. C【解析】文章介绍了一种有特殊生长习性,危害农作物生长的攀附植物菟丝子。24.推理判断题。根据第一段the plant looks like spaghetti, a kind of noodles in the shape of long thin pieces that look like string when they are cooked.作者把dodder和意大利面条相比,是为了用人们熟悉的事物来说明dodder的形状,故选B。25.细节理解题。根据第三段If it cannot catch a smell of a potential host within a few days, it will dry up and disappeareven if there is plenty of water around.可知dodder如果找不到可以攀附的植物,它就会变干、死亡。故选A。26.推理判断题。根据最后一段When it does get out of hand, dodder can greatly reduce a farmers harvest or even destroy crops completely.可知当它失控时,菟丝子可以大大减少农民的收成,甚至完全毁坏庄稼。由此可见dodder会影响农民们的收入。C、D两项说法错误,A项正确,但文中有原句,不是推断出来的。故选B。27.主旨大意题。根据首句Dodder is an unusual and unwanted plant that attacks other plants.和下文对dodder特殊生长习性和危害的叙述,可知本文主要在介绍这种特殊的又有危害的植物,C项是本文的主题,故选C。CElectric devices can seem like a “third party” in some relationships because some partners spent more time on them than with each other.When Amanda Gao, a 26-year-old white collar worker in Beijing, went to a hotpot restaurant with her boyfriend on Friday night several weeks ago, she expected that they would have a good time together. To her disappointment, however, it did not turn out that later. As soon as they were led to their seats and she began to order dishes, he buried himself in his mobile phone.“It seemed that his phone was making its way between us. A date that should have belonged to us turned into one where my boyfriend dated a third party and I felt left out.” Gao said. Some people, like her, have found electronics have been sabotaging(破坏) their romantic relationships.A study, published in the journal Psychology of Popular Media Culture, in April, 2020, questioned nearly 200 college aged adults who were in committed(真诚的) relationships to report on their and their partners smartphone dependency. The results showed people who were more dependent on their phones were less sure about their relationships, and people considered their partners excessively(过度地) dependent on their devices were less satisfied in their relationship.Lin Yuan, a relationship advisor in Beijing, noted that as more and more electronics come out and spice up peoples lives, they are at the same time becoming a third party in relationships, especially for young people.Lin said she knew of some people who suggest that electronics should be kept out of bedrooms, which she considered challenging and hard to be put into practice for most couples. She recommended that if people are feeling neglected in their relationship, they need to respectfully let their partners know their feeling. “Communication is always the best and the most efficient way.” she said.28. What is Gaos feeling when entering the restaurant with her boyfriend?A. Expectant. B. Disappointed.C. Annoyed. D. Uneasy.29. Which of the following may Lin Yuan agree with?A. Gaos boyfriend must be addicted to playing games.B. Most couples can practice keeping electronics out of bedrooms.C. Partners should communicate more to understand each other better.D. Couples should restrict the use of electronics to avoid possible problems.30. Why was the case of Amanda Gao mentioned?A. To explain who the “third party” is.B. To stress the importance of electronic devices.C. To make advisors know more about the matter.D. To introduce peoples dependence on electronics.31. Which of the following can be the best title for the text?A. A third partyelectronic devicesB. Are electronic devices killing romance?C. Do smart phones ruin partnership?D. Couples and smart phones【答案】28. A 29. C 30. D 31. B【解析】随着越来越多的电子产品问世,给人们的生活增添了情趣,他们同时也成为了第三者,尤其是年轻人之间。这一现象普遍存在影响了人们的关系。28. 细节理解题。根据第二段she expected that they would have a good time together.可知,Amanda Gao和男朋友相约去火锅店时希望在一起度过美好的时光,她是满怀期待的。故选A。29. 细节理解题。根据文章最后一段She recommended that if people are feeling neglected in their relationship, they need to respectfully let their partners know their feeling.可知Lin Yuan认为,如果人们在他们的关系中感到被忽视,他们需要尊重地让伴侣知道他们的感受。沟通是最好和最有效的方式,故选C。30. 推理判断题。根据文章第三段Some people, like her, have found electronics have been sabotaging(破坏) their romantic relationships.可知,通过Amanda Gao的例子是为了说明现在普遍存在的年轻人过分依赖手机的现象。故选D。31. 主旨大意题。文章主要讲述了电子产品成为了第三者,这一现象普遍存在影响了人们的关系。B项:电子设备杀死了浪漫?概括全文,指出了问题所在。故选B。DTwo new studies suggest that modem running shoes could increase the risk of injuries to runners.One study involved sixty-eight healthy young women and men who ran at least twenty-four kilometers a week. The runners were observed on a treadmill machine (跑步机). Sometimes they wore running shoes. Other times they ran barefoot.Researchers from the JKM Technologies Company in Virginia, the University of Virginia and the University of Colorado did the study.They found that running shoes create more stress that could damage knees, hips and ankle joints than running barefoot. They observed that the effect was even greater than the effect reported earlier for walking in high heels.The study appeared in the official scientific journal of the American Academy of Physical Medicine.The other study appeared in the journal Nature. It compared runners in the United States and Kenya. The researchers were from Harvard University in Massachusetts, Moi University in Kenya and the University of Glasgow in Scotland.They divided the runners into three groups. One group had always run shoeless. Another group had always run with shoes. And the third group had changed to shoeless running.Runners who wear shoes usually come down heel first. That puts great force on the back of the foot. But the study found that barefoot runners generally land on the front or middle of their foot. That way they ease into their landing and avoid striking their heel.Harvards Daniel Lieberman led the study. He says the way most running shoes are designed may explain why those who wear them land on their heels. The heel of the shoe is bigger and heavier than other parts of the shoe, so it would seem more likely to come down first. Also, the heel generally has thick material under it to soften landings.But the researchers do not suggest that runners immediately start running barefoot. They say it takes some training. And there can be risks, like running when your feet are too cold to feel if you get injured.The study was partly supported by Vibram, which makes a kind of footwear that it says is like running barefoot. The findings have gotten a lot of attention. But the researchers say there are many problems in the way the press has reported in their paper. So they have tried to explain their findings on a Harvard Website.32. What can we learn from the passage?A. The way that we run by landing on the front or middle of our foot could avoid damaging our heel.B. We should start running barefoot in no time.C. Running in modem running shoes could have more serious effects than running in high heels.D. We wont be injured if we run barefoot.33. How many organizations are involved in the two studies?A. Three. B. Four.C. Five. D. Six.34. How did the researchers do the two studies?A. By practising. B. By comparing.C. By questioning. D. By reasoning.35. What is the main idea of the passage?A. Walking in high heels could have fewer serious effects than running barefoot.B. Two new discoveries encourage people to run in high heels.C. Running in shoes is partly good to runners.D. Two new studies prove running without shoes is beneficial to runners in most cases.【答案】32. A 33. D 34. B 35. D【解析】文章主要阐述了两项研究的结果。两项新的研究显示,穿跑鞋对运动员的伤害会很大,而赤脚跑步能够减轻对膝盖、脚踝等的伤害。32. 细节理解题。根据倒数第四段But the study found that barefoot runners generally land on the front or middle of their foot. That way they ease into their landing and avoid striking their heel.可知,赤脚跑步的运动员,脚的前部或中部先落地,这样做会减轻落地时的冲击,不会伤到脚后跟,故选A。33. 细节理解题。由Researchers from the JKM Technologies Company in Virginia, the University of Virginia and the University of Colorado did the study.和The researchers were from Harvard University in Massachusetts, Moi University in Kenya and the University of Glasgow in Scotland.可知有六个机构参与了这两次研究,选D。34. 推理判断题。由Runners who wear shoes usually come down heel first. That puts great force on the back of the foot. But the study found that barefoot runners generally land on the front or middle of their foot. That way they ease into their landing and avoid striking their heel.可推断出研究人员通过比较进行研究,选B。35. 主旨大意题。文章主要阐述了两项研究的结果。两项新的研究显示,穿跑鞋对运动员的伤害会很大,而赤脚跑步能够减轻对膝盖、脚踝等的伤害,故选D。第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。We all have to make decisions all the time, and we have an abundance of choices, ranging from tiny issues to vital ones. Unfortunately, people often find it hard to make decisions. _36_ If you would like to improve your skill of decision making, here are four suggestions for you.Dont expect to have it all._37_ You cant order every delicious dish on the menu. And there will be paths not taken, careers not chosen, to name a few. You can imagine some “what if” situations if you must, but do not let them take up too much space in your brain._38_Its often good to think through your decisions. But dont overdo it. Research can reach a point where returns begin to reduce, which makes it confusing more than clarifying. Many good decisions can be made based as much on intuition (直觉) as on careful assessment of endless data.Dont delay making decisions.Yes, there is a time to put off making a decision. Perhaps you need more inform
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 《药品管理法》考试试题
- 历年一级注册结构工程师专业考试真题电子版
- 一、道路运输法规-判断题-货运资格证考试试题下载
- 2025年通信安全员ABC证理论考试题及答案
- c1科目四模拟考试试题
- 全国计算机等级考试一级考试试题及答案+
- 司法资格考试(试卷一)综合检测试卷C卷附答案
- 【机试题】大疆嵌入式笔试题(附超详细解答上篇)
- 事业单位考试试题及答案
- 全国计算机等级考试一级历届选择题
- 年产xxx农副产品烘干机项目可行性分析报告
- 护理安全目标管理课件
- 2025年成都百万职工技能大赛(茶艺师)备赛试题库(含答案)
- 2025技能考试人工智能训练师三级题库练习试卷附答案
- 2025初中英语词汇搭配手册
- 2025安徽省转化医学科技有限公司社会招聘4人笔试考试参考题库附答案解析
- 高一英语语法综合复习资料包
- (新教材)2025年秋期部编人教版一年级上册语文 第3课 雪地里的小画家 课件
- 蛋糕店食品安全管理规章制度
- 养老院年度工作总结报告
- (2025年)保健食品试题(附答案)
评论
0/150
提交评论