已阅读5页,还剩23页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2020年普通高等学校招生全国统一考试模拟(七)英语试题第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where are the toilets?A.Downstairs. B.On the left stairs. C.At the end of the corridor.2.Why cant the boy play for the football team?A.Hes not old enough. B.Its in a different village. C.The match was too late.3.What happened to the man?A.Hes got something wrong. B.Hes got a ticket for speeding. C.Hes got an accident.4.Whats wrong with the lady?A.She lost her daughter. B.She lost her luggage. C.She lost her way.5.Where was the boy born?A.In Italy. B.In Britain. C.In Brooklyn.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或对白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What did the girl do?A.To introduce everyone in a room. B.To show a picture. C.To explain what they saw.7.How many people are mentioned in this conversation?A.Nine. B.Ten. C.Eleven.听第7段材料,回答第8、9题。8.What did the woman do last weekend?A.Go skating. B.Go skiing. C.Go boating.9.How were the women saved?A.Someone called the police. B.Some animals saved them. C.Someone in a car found them.听第8段材料,回答第10至12题。.10.Why are there many reports about violence in American newspapers?A.There is much violence every day.B.People are interested in such exciting news.C.There is no other news to be reported.11.How does the woman feel about the people she met?A.Boring. B.Violent. C.Kind.12.What can we know from the conversation?A.The woman doesnt like American TV because of the fighting.B.The man likes American TV because of the fighting.C.Many people dont like American TV because of the fighting.听第9段材料,回答第13至16题。13.What is the girl major in at college?A.Secretary. B.Law. C.English.14.How many companies did the girl work ever?A.Two. B.Three. C.Four.15.How much will the manager pay for the girl a year?A.At least $19,200. B.About $18 ,000. C.More than $16,000.16.What does the girl request?A.She needs an opportunity to work.B.She wants to go to college again.C.She thinks it necessary to get more knowledge while working.听第10段材料,回答第17至20题。17.What does the speaker think of body language?A.Its very important.B.Its not used in peoples daily life.C.Its not used in English-speaking countries.18.What does shaking your head mean in the speakers opinion?A.You agree with somebody. B.You dont agree with somebody. C.You dont know what to do.19.What does a man mean when he puts up two fingers which look like a V sign?A.He means failure. B.He means bravery. C.He means victory.20.Why can misunderstanding sometimes occur?A.The same body language hasnt got different meanings.B.The same body language has different meanings.C.There are no body languages in some countries and culture.第二部分 阅读理解(共20小题,每小题2分,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并将正确答案填在答题卡上。AMarco Polo: The Boy who Traveled The Medieval WorldAuthor: Nick McCartyPages: 64ISBN: 0-9225 8932Divided into four chapters,A Boy in Venice,Setting,Out,The Long Journey,and Working for Kublai Khan,Marco Polo examines the fascinating life of the merchant and traveler.Marco was a teenager by the time his father and uncle returned home.Both men were full of tales from their travels through China,including a story about meeting the great Kublai Kahn,the ruler of the Mongols.Rabbits GiftAuthor: George ShannonIllustrator: Laura DronzekPages: 32ISBN: 0152060731Rabbits Gift is a modern retelling of the giving fable.Through the eyes of the adorable forest creatures the reader sees that while he is not responsible for the happiness of others,his actions can deeply impact those he comes in contact with.A Little PeaceAuthor: Barbara KerleyPages: 32ISBN: 1426300867A Little Peace is a book with an important message.The spare,refreshing text winds its way around and through full-color photographs.Each vividly captures the universal emotions and peaceful pursuits of everyday people around the world: a young girl in Kenya smiling into a mirror;a group of waving school children in Bali.Near the end of the book a double-page spread offers pictures along with an explanation of where it was taken.How One Small Loan Made a Big DifferenceAuthor: Katie Smith MilwayIllustrator: Eugenie FernandesPages: 32ISBN: 9781554530281The families in Kojos village come up with an idea.Each family contributes a small amount of savings so that one family at a time can borrow the money to buy something important.Kojos mother uses the loan to buy a cart with which to carry firewood to the marketplace as well as rent out to those who need to transport items.1. What is the feature of Nick McCartys book?A. It is made up of four chapters.B. It introduces the scenery in China.C. It was intended for children.D. It invites Macro Polo to read it.2. When Marco Polo was young, .A. he often travelled with his fatherB. he heard a lot about ChinaC. he developed an interest in travellingD. he lived a fascinating life3. What is the book A Little Peace about?A. It is about description of forest creatures.B. It is about how to send important messages.C. It is about peoples life around the world.D. It is about childrens life in Kenya and Bali.【答案】1. A 2. B 3. C【解析】文章主要介绍了四本书的简介和作者,这四本书分别是马可波罗:中世纪世界旅行的男孩、兔子的礼物、一个和平、一个小额贷款如何产生了重大影响。1. 细节理解题。根据对第一本小说的介绍”Divided into four chapters,”可知这部小说由四部分组成。故选A。3. 细节理解题。根据第三段的”Each vividly captures the universal emotions and peaceful pursuits of everyday people around the world”可知这部书中涉及到世界各地普通百姓的日常生活。故选C。BI walked up to the counter.Behind it was a lady with glasses on the tip of her nose and gray hair on her head.Excuse me, I said.She looked up.Youre that Clements kid, she said.Im Miss Bee.Come closer and let me get a look at you. She pushed her glasses up her nose.I can describe you to the police if something goes missing from the store.Im not a thief! I was shocked.I was seven,too young to be a thief!From what I can see,youre not much of anything.But I can tell youve got potential. She went back to reading her newspaper.I need to get these.I said,holding up my list.So? Go get them.Miss Bee pointed to a sign on the screen door. Im not your servant,so I suggest you get yourself a basket and start filling.I visited Miss Bee several times a week that summer.Sometimes she short-changed me.Other times she overcharged. That can of beans is only twenty nine cents I corrected her one afternoon.I had watched the numbers change on the cash register closely,and Miss Bee had added 35 cents.She didnt seem embarrassed.She just looked at me over her glasses and fixed the price.But she ever let me declare victory.All summer long she found ways to play tricks on me.No sooner had I learned how to pronounce bicarbonate of soda(小苏打)and memorized its location on the shelf than Miss Bee rearranged the shelve and made me hunt for it all over again.One day before I left,she said,I know what you think of me,but I dont care! Each of us is put on this earth for a reason.I believe my job is to teach every child I meet life lessons.When you get older youll be glad our paths crossed!Glad I met Miss Bee? Ha! The idea was absurd.Until one day my daughter asked me to finish her math problems. If I do it for you,how will you ever learn to do it yourself? I said.Suddenly,I remembered the lady Miss Bee.4. The girl felt when Miss Bee implied she could be a thief.A. surprised B. shockedC. puzzled D. annoyed5. We can infer from Paragraph 6 that Miss Bee .A. showed no care about her mistakesB. made the girl learn to double-checkC. was always playing tricks on the girlD. was careless and dishonest to do business6. It can be learned from the passage that Miss Bee .A. knew her job was to help every child she metB. asked the girl to shop by herself to test her honestyC. taught the girl many lessons but she didnt understandD. rearranged the shelves to teach the girl to be changeable7. Which is NOT the lesson the writer learnt from shopping?A. Treat others kindly and politely.B. Dont be so quick to judge others.C. The best teachers arent only in school.D. Try our best though the task seems beyond us.【答案】4. B 5. B 6. C 7. A【解析】试题分析:从文章最后一段可知本文讲述的是我在购物中学到的人生道理:“仔细复核,仔细检查”。要过着严谨的人生。4. B。推理判断题。根据第三段“I m not a thief!” I was shocked. I was seven too young to be a thief!可知当Miss Bee说我是贼的时候,我很震惊。而不仅是惊讶。故B正确。5. B。推理判断题。根据本段二、三句Sometimes she short-changed me. Other times she overcharged.可知她形式算错账,作者从她所犯的错误中学到我们要过一种“仔细复核,仔细检查”的人生。故B正确。6. C。推理判断题。文章的的倒数第二段最后一句Glad I met Miss Bee? Ha! The idea was absurd。说明她在那个时候还不能理解“仔细复核,仔细检查”的重要意义,认为遇见Miss Bee是不好事情。故C正确。7. A。推理判断题。作者在购物中学到了很多东西,所以C项正确;通过后来对女儿说的If I do it for you how will you ever learn to do it yourself?可知D项正确。而作者开始对Miss Bee的看法非常不理解,Glad I met Miss Bee? Ha! The idea was absurd,最后终于明白,可知B项正确。A项与本文没有任何联系。考点:考查人生感悟类阅读CAt least once each winter I manage to get a good flight in the middle of a snowstorm.Last Sunday was that flight.My gliding(滑翔的)partners had looked at the weather reports of showers and decided to stay at home.People say that you shouldnt fly by yourself,but on that day I felt the urge to go flying and so headed for my favorite gliding site.I had the mountain ridge to myself.After a smooth lift-off,I floated stably in the breeze,feeling at peace with myself and the world.I looked across the valley to Bedford and a moment later saw the town disappear in a band of snow that was moving towards me.The breeze remained strong enough for flying and I knew that as long as the visibility was good,it was OK for me to stay in the air.The snow moved in and swirled around me.It was a light dry snow.The day was already very quiet but,somehow,the light snow made it even more silent.I felt like a snowflake.Two bald eagles joined me.They didnt pay me any attention and spent a few minutes flying around the ridge before disappearing.I flew through another band of snow.I had been flying for about 45 minutes when I next looked across the valley.I could see there were more bands of snow to come and the breeze was dying too.It was time to go home,get in a hot bath and warm up.I couldnt wait to tell my gliding partners that they had missed out on a perfect flight.8. Why did the authors gliding partners refuse to fly on that day?A. They preferred to fly alone B. The weather did not permitC. They did not like winter flights D. The equipment was not adequate9. Which is closest in meaning to the underlined word visibility in Paragraph 3?A. Weather B. SkillC. Possibility D. View10. What can be inferred from the passage?A. The bald eagle can cause damage to the authors flight.B. The author will land and go home after the snow stops.C. Brand of snow will be a great threat to the authors flight.D. The author will hesitate to share his experience with his partners.11. What could be the best title for the article?A. The First Flight Alone B. A Narrow-Escape FlightC. One Never-Again Flight D. An Impressive Winter Flight【答案】8. B 9. D 10. C 11. D【解析】试题分析:本文为记叙文,讲述了作为滑翔爱好者的作者独自经历的一次难忘的滑翔。8. B细节判断题。 根据第一段第三句“My gliding(滑翔的)partners had looked at the weather reports of snow showers and decided to stay at home”可知作者的同伴因当天有“snow shower”而不愿去滑翔飞行,故选B。9. D词义辨析题。 根据第三段中“The breeze remained strong enough for flying”提到天气因素,故排除A;而通过整体句意可排除“技术”和“可能性”两个选项,故选D。10. C细节推判题。根据第四段最后一句中“I could see there were more bands of snow to come and the breeze were dying too.”和最后一段的“It was time to go home”可知雪带对于飞行是威胁,故选C。11. D主旨大意题。通读文章可知这并非作者第一次飞行;也不是他死里逃生的一次飞行;亦非作者的最后一次飞行,故选D。【名师点睛】抓住文章主线和关键词语,归纳文章中心考点:考查故事类阅读DChinese consumers crazy appetite for luxury goods and services appears unstoppable,with just 2 percent of the Chinese population responsible for one-third of the worlds luxury items.As Chinas economic miracle develops,the market opportunities for all sorts of luxury goods and services are increasing.Luxury consumption in China now extends ways beyond well-known car,clothing and jewelry brands.For example,the luxury jet market in China is the fastest-growing in the world,even outstripping that of the United States, with a market share of 25 percent.This trend appears to continue,with 20 to 30 percent growth expected in China, compared with only 2 to3 percent in the US.But more importantly,Chinas luxury jet market growth represents a major development in the private consumption of luxury items.Chinas high-quality red wine market also provides evidence of the growth in private consumption of luxury goods.In 2020,China became the largest market for red wine in the world,even overtaking France,with l.86 billion bottles consumed in China last year.Over the past five years,Chinas red wine consumption has grown 136 percent.According to my ongoing consumer research in this area while working at the University of International Business and Economics in Beijing,public consumption of such expensive global luxury brands such as Prada and Armani is easily explained by the desire to gain face and publicly display social climbing through material possessions.On the other hand,it is self-reward that lies behind consumer motivation in this area.Chinese consumers who have experienced rapid financial and economic gains appear particularly prone to the need to reward themselves for their success.But this has little to do with gaining face and impressing others and much more to do with the need for personal contentment.Finally,the growth in private luxury consumption in China is set to continue in part due to the maturity of the Chinese consumer and advancement of Chinese consumer culture generally.12. What do you think the author would most probably be?A. A news reporter. B. An accountant.C. A professor. D. A conductor.13. The underlined word outstripping in Paragraph 2 probably means .A. falling far behind of B. going out ofC. going far ahead of D. keeping pace with14. What can we learn from Paragraphs 2 and 3?A. Chinas luxury jet market growth is only 2% to 3%.B. France was once the largest market for red wine in the world before 2020.C. The luxury jet market in the US shares 25%of the jet consumption in the world.D. Chinas red wine consumption has increased to 1.86 billion bottles since 2020.15. What can be the best title for the passage?A. Future Private Luxury Consumption in ChinaB. Chinese Appetite for Luxury Goods and ServicesC. The Potential Luxury Jet Market in ChinaD. The Maturity of the Chinese Consumers【答案】12. C 13. C 14. B 15. B【解析】试题分析:中国消费者对奢侈品的消费很大,2%的中国消费者购买了全世界约三分之一的奢侈品。12. C推理判断题。根据短文第三段According to my ongoing consumer research in this area while working at the University of International Business and Economics in Beijing,可知作者是做研究的,最有可能是一个教授 ,故选C。13. C词义猜测题。根据第一段the luxury jet market in China is the fastest - growing in the world, even outstripping that of the United States, with a market share of 25 percent. 可知中国的奢侈品市场发展的很快,甚至超过了美国,故选C。14. B推理判断题。根据短文第二段 In 2020, China became the largest market for red wine in the world, even overtaking the French, with 1. 86 billion bottles consumed in China last year.可知中国在2020年的红酒购买量超过了法国,说明以前法国是购买的最多的,故选B。15. B主旨大意题。文章第一段就提到了Chinese consumers crazy appetite for luxury goods and services appears unstoppable, with just 2 percent of the Chinese population responsible for one-third of the worlds luxury items.通过全文的阅读可知文章讲述的是中国人对奢侈品的消费,故选B。考点:考查社会现象类短文阅读第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。There is an old Spanish Proverb which states,Tomorrow is often the busiest day of the week._16_Id say,too many.Our dreams should not,and cannot wait.We have to go for them now! Heres why.1._17_Nobody likes to talk about death,but the reality iseverybody is going to die at one point.None of us know the day,or the hour.Therefore,today is all we have.Dont go to your grave with unfulfilled dreams.Make the decision to go after every dream,big or small right now.2.The world is waiting on your gift.I know this may be hard to believe, but the world is waiting on YOU!Yes, YOU!_18_Sure,other people may be able to sing.But theyll never be able to sing exactly like you.Sure other people can write,but theyll never be able to write from the same perspective in which you write.Dont deprive the world of your gift.Its the oxygen that we need to survive.Thus,it is your responsibility to figure out exactly what your gift is,and use to better your life and the lives of those around you.3._19_You can dream about writing the great American play that you want,but its never going to happen unless you actually put pen to paper.You can dream about finding a cure for cancer,but it will never happen unless you actually go to school to become equipped with the necessary tools to find that cure._20_They require you to get your head out of the clouds,and actually do the work to make them happen.Get to it!A.You cant let fear win.B.Tomorrow is not promised.C.In other words,dreams dont work unless you do.D.Possibilities you never knew existed are waiting on youE.How many times have we put off our dreams until tomorrow?F.Unless you take the first step,your dreams will never
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年下半年呼和浩特新闻网招考事业编制工作人员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年周口沈丘县招考县城高中和农村中学教师易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年吉林延边州事业单位招考工作人员(651名)易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年吉林吉视传媒股份限公司招聘9名工作人员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年吉安市民政局招考社会人员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年台州市玉环县“挂牌招才赛场选贤”招考紧缺型专业人才公易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年台州市农业科学研究院招考(5人)易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年南宁轨道交通集团限责任公司招聘易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年北京市文化局系统事业单位第二次招考易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年北京国家转基因小麦环境安全评价中心招考易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 青岛版数学五年级上册解方程练习200道及答案
- 兼职工作协议书模板2024年
- 焊接机器人操作技术第3章 焊接机器人在线操作
- 输变电工程施工质量验收统一表式附件1:线路工程填写示例
- 输电线路安全施工培训
- 网红产品推广方案
- 人工智能在音乐创作中的创新
- 零碳智慧园区解决方案
- 防止失密泄密总结汇报
- 智能机器人技术的研究与发展
- 新大学日语标准教程基础篇图文
评论
0/150
提交评论