已阅读5页,还剩21页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2020年普通高等学校招生全国统一考试最新高考信息卷英 语(十二)注意事项:1、答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2、回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3、考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题。从题中所给的A. B. C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man need?A. Postcard. B. Newspapers. C. Stamps.2. What is Peter probably doing?A. Watching a game. B. Having dinner. C. Washing hands.3. What are the speakers talking about?A. A terrible wood. B. A chicken. C. A picnic4. How does the woman feel about her villages old name?A. Its too long. B. It sounds too unlucky. C. Its much harder to remember.5. How will the man pay for the roses?A. In cash. B. By WeChat Wallet. C. By card.第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听6段材料,回答6至7题6. Why doesnt the woman like to work in the animal hospital?A. She is not fond of animals.B. She doesnt like the smell of medicine.C. She thinks its too boring and tiring.7. When will the woman help clean up the park?A. On Saturday. B. On Thursday. C. On Monday.请听7段材料,回答8至9题8. Which of the following will be given a discount with a card?A. Reference books. B. Newspapers. C. Magazines.9. How much does a discount card cost?A. Ten yuan. B. Five yuan. C. One yuan.请听8段材料,回答10至12题10. Whose birthday is it today?A. The mans. B. The man s sister s. C. The man s mother s.11. What drink does the man order?A. Beer. B. Fresh juice. C. Iced tea.12. What does the man order last?A. A pizza. B. A soup. C. A birthday cake.请听9段材料,回答13到16题13. When can Mike arrive?A. At 4:30. B. At 4:40. C. At 4:50.14 Compared to Mike, which sport is the man better at?A. Badminton. B. Running. C. Football.15. Where does the woman usually do sports?A. On the third floor of the stadiumB. On the fourth floor of the stadiumC. On the fourth floor of the gym16. How often does the woman go to the gym?A. Once a week B. Twice a week C. Three times a week请听10段材料,回答17至20题17. What was Peter doing when he was called?A. Making tomato soup. B. Having lunch. C. Driving.18. What were there in the handbag?A. Some money and two film tickets.B. Some money and a newspaper.C. Two film tickets and a newspaper.19. Where were the two students waiting for Peter?A. At the gate of Central Park.B. At the Central Service.C. At the art school.20. What can we learn from the talk?A. Peter had two burgers for lunch.B. The handbag is brown.C. The film began at 4:30.【答案】 1-5 AACBB 6-10 BAABC 11-15 BBCAC 16-20 BBABC第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AMovie Nights at the Museum brings you classic movies in a classic location. Each film has been chosen for its connection to an area of our knowledge.We start this movie season with ocean-inspired cinema to celebrate the arrival of the noble blue whale in the Museums typical hall, the site for the series.So get your popcorn, take your seat, and settle in for Movie Nights at the Museum.JawsDid you know that great whites actually find the taste of human flesh not tasty? However, this legendary Steven Spielberg thriller sees a giant great white shark cause destruction on the shores of a New England beach town in the mid-1970s.Free WillyDid you know that the killer whale is not a whale? Its actually a dolphin. In this heart-warming 90s classic, orphan Jesse makes friends with a trapped killer whale and does whatever it takes to return him to his family and ocean home.Finding NemoContrary to popular belief, fish are actually good at remembering things. Follow young clownfish Nemo, taken unexpectedly from his Great Barrier Reef home, and his father and forgetful partner who go on a brave journey to find him, in this charming Disney adventure.The Little MermaidIn this classic Disney tale of a mermaid princess who dreams of becoming human, Ariel falls in love with a handsome prince, much to the sadness of her father and long-suffering friends. But did you know that a fish is actually brown and flat, with both eyes on one side of its body?Ticket: 28, Member: 25.21. In which movie do fish memorize things well?A. Jaws.B. Free Willy.C. Finding Nemo.D. The Little Mermaid22. Who helps a whale return to his home?A. Ariel.B. Jesse.C. Nemo.D. Steven.23. Who will most likely be interested in the passage?A. A scientist on farming.B. A director of war movies.C. A teenager liking ocean life.D. A farmer hating cruel animals.【答案】21. C 22. B 23. C【解析】本文是一篇说明文。介绍了四部在电影之夜展播的与海洋有关的优秀电影。21. 细节理解题。根据第六段首句“Contrary to popular belief, fish are actually good at remembering things.”可知,在Finding Nemo这部电影中,鱼的记忆力很好。故选C。22. 细节理解题。根据Free Willy部分第二句“In this heart-warming 90s classic, orphan Jesse makes friends with a trapped killer whale and does whatever it takes to return him to his family and ocean home.”可知,Jesse帮助一条被困的虎鲸返回了家。故选B。23. 推理判断题。根据第二段“We start this movie season with ocean-inspired cinema to celebrate the arrival of the noble blue whale in the Museums typical hall, the site for the series.”可知,电影节播放的这些电影是以海洋为主题的,因此推断喜欢海洋生活的青少年最有可能对这篇文章感兴趣。故选C。BTwo summers ago I was about to turn fifty and wanted to do something Id never done before. My daughter Bailey thought skydiving (跳伞) would be perfect for me. I can promise you that of all the things I was thinking of doing, jumping out of an airplane never came close to making the list. As I age, I seem to have developed a growing fear of heights.After several requests from my daughter, I finally said yes and she looked almost shocked. I told a friend what we were doing, then we set off. We had a 3-hour drive to the jump site. We drove through some beautiful countryside, but then we passed a small cemetery(墓地). Then we passed another cemetery and another one. I asked if so many people died jumping out of airplanes in this area that they needed to keep building more cemeteries to bury all the bodies!As we squeezed into the little plane, I tightly held the right hand of my partner Ronnie. The short ride to altitude was cruel for me. As Bailey stepped to the door, she looked back at me and said “Dad, Im sure you can do it!” I said yes as she rolled out. I immediately looked behind me and said “RONNIE I AM NOT FEELING GOOD!” He said, “Its going to be great. Besides, its too late now anyway”, and we jumped out.The next five minutes were some of the most amazing of my life. It was so beautiful and peacefulexcept for the parts where I was screaming. I prayed to God for the parachute (降落伞) to open, but mostly I told Him how thankful I was for my life and being with me through good and bad.24. What can be inferred about the author from the text?A. He skydived for the first time at the age of 48.B. He jumped at his daughters recommendation.C. The older he gets, the less fearful of heights he is.D. Never had he considered attempting to do skydiving.25. Whats the authors main purpose of mentioning cemeteries in Paragraph 2?A. To tell how determined he was.B. To show how rough the trip was.C. To express how scared he was then.D. To prove how lonely the jump site was.26. What did Bailey do for her father before she skydived?A. She played a joke with him.B. She gave him encouragement.C. She comforted him constantly.D. She offered him useful guidance.27. How did the author behave after jumping out of the airplane?A. He enjoyed himself.B. He stayed quite calm.C. He breathed out in relief.D. He kept fearing for safety.【答案】24. D 25. C 26. B 27. A【解析】本文主要讲了作者在五十岁时,尝试了人生第一次跳伞,作者从最开始的害怕到最后玩得很开心。24. 推理判断题。由第一段I can promise you that of all the things I was thinking of doing, jumping out of an airplane never came close to making the list.可判断出作者从来没有考虑过尝试跳伞,故选D。25. 推理判断题。由第二段I asked if so many people died jumping out of airplanes in this area that they needed to keep building more cemeteries to bury all the bodies! 作者问是否是因为许多人死于跳伞,以至于他们需要不断地建造更多的墓地来埋葬那些尸体,可推知作者提到墓地的主要目的是表达自己非常害怕的感情,故选C。26. 推理判断题。由第三段As Bailey stepped to the door, she looked back at me and said “Dad, Im sure you can do it!”可知在跳伞前,Bailey鼓励她的父亲,故选B。27. 推理判断题。由最后一段It was so beautiful and peacefulexcept for the parts where I was screaming.可推知作者从飞机中跳出来后,玩得很开心,故选A。CThe future of Australias solar industry is looking bright after a record 3.5m panels(嵌板)were installed on rooftops last year, giving the equal output of a medium-sized coal-fired power station. The record 1,057 MW of capacity (产能) in small scale systems installed across the country broke the previous record set in 2020, figures from the Clean Energy Regulator showed on Tuesday.Australias solar power prosperity could almost double capacity in a year, The data also revealed that the average system size has also doubled since then from three to six kilowatts as average prices continued to fall. A fully installed 5KW system costs an average of $5,930 in Australia, according to the energy broker Solar choice. net. au. Its records show that the price has roughly halved in many capital cities since 2020.The regulators executive general manager, Mark Williamson, said there was increasing interest in renewals as a way to take control of electricity bills. But more importantly, he said it was also good news for reducing carbon emissions,“We are seeing a wide cross section of Australianshouseholds, community centers, schools, and small businessesreceiving rewards under the small scale renewable energy scheme,” Williamson said, “Our data shows consumers are embracing renewable energy to take control of their electricity bills. ”In 2020, there was a 41% increase in installing renewable energy capacity across all states and territories compared to 2020. Queensland led the way with installed capacity at 295MW, with the Australian Capital Territory taking top place for the biggest annual increase by 57 %. “I he data collected by the Clean Energy Regulator in 2020 reflects the industry is going from strength to strength, It looks like 2020 will be another big year for the solar industry.”The total of installed capacity for last year is expected to rise to 1,070MW when all the data is collected. A large coal-fired power station such as Loyd Yang A in Victorias Latrobe Valley has a capacity of 2, 200MW.28. What do we know about the Australias solar industry from the first paragraph?A. Its still risky.B. Its promising.C. Its unpredictable.D. Its within expectation.29. Whats the reason for the Australias solar industrys development?A. The continuous fall of average price of installing a solar energy system.B. The entire decrease of the carbon emissions.C. The autonomous control of the electricity bills.D. The doubt about the capacity of coal-fired power station.30. What does the underlined phrase “from strength to strength” in Paragraph 5 suggest?A. Australias solar industry is being accepted.B. Australias solar industry is developing rapidly.C. Australias solar industry is more practical than before.D. Australias solar industry is more advanced than other countries.31. What is the biggest feature of the renewable energy according to Mark Williams?A. Reducing pollution.B. Providing enough energy.C. Lowering electricity bills.D. Simplifying installed equipment.【答案】28. B 29. A 30. B 31. A【解析】本文主要讲了澳大利亚太阳能系统平均价格的持续下降,使得澳大利亚的太阳能产业迅速地发展,使用这些可再生能源最大的特点是减少了污染。28. 推理判断题。由第一段The record 1,057 MW of capacity (产能) in small scale systems installed across the country broke the previous record set in 2020, figures from the Clean Energy Regulator showed on Tuesday.可知澳大利亚的太阳能产业打破了之前的记录,所以它非常有前途,故选B。29. 推理判断题。由第二段Australias solar power prosperity could almost double capacity in a year, The data also revealed that the average system size has also doubled since then from three to six kilowatts as average prices continued to fall.可知太阳能系统平均价格的持续下降是澳大利亚太阳能产业发展的原因,故选A。30. 推理判断题。由倒数第二段In 2020, there was a 41% increase in installing renewable energy capacity across all states and territories compared to 2020. Queensland led the way with installed capacity at 295MW, with the Australian Capital Territory taking top place for the biggest annual increase by 57 %.由这些数据可以看出,澳大利亚的太阳能产业迅速地发展,故选B。31. 细节理解题。由第三段But more importantly, he said it was also good news for reducing carbon emissions,可知可再生能源最大的特点是减少污染,故选A。DAnger itself is neither good nor bad. Its what we do when were angry that matters. Anger is a tool that helps us to read and respond to the social situations that bother us. But how can we keep it under control?Its normal to think that getting angry is bad and many times we punish ourselves for doing so. But contrary to popular belief, research indicates that anger increases optimism, creativity and efficiency (效率). In addition, studies suggest that anger can lead to more successful negotiations at work, as well as in our personal lives.In fact, suppressing (抑制) anger can be very bad for your health. In this sense, Dr. Ernest Harburg performed a study by monitoring a group of adults and their capacity (最大容量) for anger. What he found is that the men and women who suppressed their anger as a response to an unfair attack had a higher risk of developing bronchitis (支气管炎) or suffering from heart attacks, and were more likely to die before their colleagues who let their anger surface (显现) when they felt bothered.When anger arises, we feel the need to either prevent or put an end to this powerful feeling for the benefit of our welfare or the welfare of those we care about. But this act of kindness, mercy, love or justice isnt beneficial in this way. However, its certainly a good thing to be cautious when anger begins to surface. Expressing your anger can be appropriate with certain people at certain times. The question lies in how to do it without losing control. The key to expressing your anger is finding the appropriate tone for expressing what it is that upsets you. But to avoid unnecessary shouting, hitting, or other violent reactions, its worth taking a moment to step back and think, even though we may be in the middle of an argument with someone.32. What do people generally think of anger?A. It is an important tool.B. It is a bad feeling state.C. It increases our happiness.D. It helps in social situations.33. What does Dr. Ernest Harburgs study imply about anger?A. It needs a way out.B. It should be avoided.C. It can cause sudden death.D. It must be kept under control.34. What does the author suggest we do when were angry?A. Find out its cause.B. Pretend to ignore it.C. React to it violently.D. Express it reasonably.35. Which of the following can be the best title for the text?A. Ways to Control Anger.B. Benefits of Mild Anger.C. Showing Anger Fitly Counts.D. Anger Does Affect Health.【答案】32. B 33. A 34. D 35. C【解析】这篇文章主要讲了研究表明生气需要一种发泄的方式。作者建议当我们生气时要合理的表达。32. 细节理解题。根据第二段Its normal to think that getting angry is bad and many times we punish ourselves for doing so.可知人们通常认为生气是一种不好的情感状态,故选B。33. 推理判断题。根据第三段What he found is that the men and women who suppressed their anger as a response to an unfair attack had a higher risk of developing bronchitis (支气管炎) or suffering from heart attacks, and were more likely to die before their colleagues who let their anger surface (显现) when they felt bothered.可推知Dr. Ernest Harburg的研究暗示生气需要一种发泄的方式,故选A。34. 细节理解题。根据最后一段The key to expressing your anger is finding the appropriate tone for expressing what it is that upsets you.可知作者建议,当我们生气时要合理的表达,故选D。35. 主旨大意题。这篇文章主要讲了研究表明生气需要一种发泄的方式。作者建议当我们生气时要合理的表达,故选C。第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。People Are PeopleGlobalization has brought different cultures together in away unimaginable one hundred years ago. Today, Chinese, Indians, Arabs, Africans, Anglos, and Hispanics may all work in the same offices, attend the same schools or live in the same neighborhoods. _36_ And our society has lately emphasized(强调)the importance of diversity._37_Take the following old proverbs for example.“Honesty is the first chapter in the book of wisdom.” Thomas Jefferson, American President“One falsehood spoils a thousand truths.” African proverb“Be honest to those who are honest, and be also to those who are not honest.” Lao Tzu, Chinese philosopher“A sacrifice is written off by a lie and the merit of devotion by an act of cheat.” Hindu saying_38_ These seems to be a sort of cultural unity.We dont wish to imply all cultures are the same. Cultural diversity is real, and people from different cultures view many situations in different ways. However, historically, different cultures seem to share many common values. They are justice, courage, patience, generosity, equality, mercy and kindness, respect for the elders, and many more. Lying and stealing appear to be wrong no matter where you go. Perhaps some cultures make room for extenuating(情有可原)circumstances more than others; perhaps cultures apply these virtues in different ways; and when values disagree, different cultures may place different levels of importance on them. _39_ But both cultures may still value both.To us, it seems as if there is some sort of code of right and wrong that everyone everywhere seems to understand, regardless of culture. It is almost as if, b
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 租车接送服务协议书
- 空运报关委托协议书
- 私人奴隶协议书范本
- 空调线路改造协议书
- 窗外安装安全协议书
- 电视剧意向合同范本
- 电器经销类合同范本
- 矿山恢复施工协议书
- 神马集团签约协议书
- 色料机器转让协议书
- 2026年苏州工业职业技术学院单招职业技能测试模拟测试卷及答案解析(夺冠)
- 宜宾市叙州区事业单位2025年下半年公开考核招聘工作人员(24人)笔试考试备考试题及答案解析
- 2025浙江宁波北仑区新闻出版局招聘1人笔试模拟试卷带答案解析
- 基于组合模型的我国社会消费品零售总额精准预测研究
- 西游记第39回课件讲解
- 贵州文物调查研究-从文物看中华民族共同体历史的区域实践知到智慧树章节测试课后答案2024年秋贵州民族大学
- 优质课点评发言稿(一)
- 2022版HPZ440工作站技术手册指南
- 学术伦理教育与培训
- 迪庆藏族自治州发电有限责任公司新乐水电站环境影响后评价报告书
- 2022秋思想道德与法治学习通超星课后章节答案期末考试题库2023年
评论
0/150
提交评论