2020年高考英语一轮闯关式训练 板块BookII Unit2 News media_第1页
2020年高考英语一轮闯关式训练 板块BookII Unit2 News media_第2页
2020年高考英语一轮闯关式训练 板块BookII Unit2 News media_第3页
2020年高考英语一轮闯关式训练 板块BookII Unit2 News media_第4页
2020年高考英语一轮闯关式训练 板块BookII Unit2 News media_第5页
已阅读5页,还剩8页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

闯关式训练板块基础过关.词语运用用所给词或短语的适当形式填空。reliableheadlineinjurerelate tobe addicted tobe concerned withlook up torob updatereflectpolluteburn down1. Michael Jackson can always make the_ of media. At one time he was someone to _ as it was so difficult to be a leading pop star. Recently it is reported that he _drugs.2. There was a big fire in a university in Russia. A dorm building_ and many students_ .We _ the situation as it was_ us Chinese. It was reported that there were some students from China there in the building when the fire broke out.3. The recently _virus checking programme is working well.4. It is a pleasure to view the lights and buildings _ in the water.5. People are trying to make the once _ rivers clean again.6. In order to_ the newspaper, some reporters dont describe the events truthfully. So sometimes the media will not be_ .7. Mrs Wang was _ of her diamonds.答案:1.headlines;be looked up to; is addicted to2.burned down; were injured; were concerned with; related to3. updated 4.reflected5.polluted6.draw attention to; reliable7. robbed.单项填空从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。8. Id like to keep myself _.A. well informedB. well informingC. inform wellD. to be well informed答案:A解析:informed形容词作宾语补足语。句意为“我喜欢使自己很好地了解情况”。9. Seldom_ to the cinema.A. does he goB. he goesC. he does goD. goes he答案:A解析:seldom放在句首要部分倒装,助动词提前。10. His plan was thought highly of _.A. in every sideB. on all sidesC. by all sidesD. on the side答案:B解析:on all sides“到处,各方面”;on the side of sb.支持某人,与某人观点相同。11. Please focus your attention _your work.A. to B. on C. at D. in答案:B解析:focus ones attention on sth.把注意力集中在某方面。12. Its the management thats at fault _ the work force.A. rather thanB. other thanC. better thanD. less than答案:A解析:句意为“错在资方而不是劳方”;并以强调句句式来表达。other than“除了”,相当于except;better than,less than分别表示好坏与多少的比较。13. Do teachers tolerate _with each other in class?A. their pupils to talkB. their pupils talkC. their pupils talkingD. their pupils can talk答案:C解析:本题考查tolerate的用法。tolerate doing sth. “容忍做某事”,their pupils作动名词talking的逻辑主语。14. (2020;2020北京春,34)_ with a difficult situation, Amold decided to ask his boss for advice.A. To faceB. Having facedC. FacedD. Facing答案:C解析:“面临”用be faced with或facing。句意为“面对这样的困难局面,阿诺德决定向老板求助”。本题是用分词作状语,看分词和主语Arnold的关系。把分词结构转变成从句我们可以看得更清楚:Because Arnold was faced with a difficult situation, he decided to ask his boss for advice.15. The newcomers found it impossible to _themselves to the climate to make homes in the new country.A. suitB. adaptC. fitD. match答案:B解析:根据句意“使他们自己适应那种天气”,因此用adapt;而suit,fit,match分别表示(款式、颜色)适合,(大小)适合,(大小、色调、形状)相配或相称。16. (2020;2020大连模考一,30)The mayor of Beijing says that all construction work for Beijing Olympics _ by 2020;2020.A. has completedB. has been completedC. will have completedD. will have been completed答案:D解析:建设工作完成要用被动语态;by 2020;2020指到2020;2020年之前,要用将来完成时态。17._, I think, and the problems could be settled. A. If you double your effortsB. So long as you keep up your spiritsC. Making greater effortsD. A bit more efforts答案:D解析:本题的后半部分是用and连接的,因此前半部分可能是一个简单句,A和B两项是由if和so long as引导的条件状语从句;C是现在分词作状语;D是个名词短语,“名词词组/祈使句+and+陈述句”为固定句型,其中名词词组或祈使句就相当于一个条件句。18.Will you go to the birthday party next week?No,_ I was invited to.A. so long as B. as ifC. even if D. even so答案:C解析:句意为“你下个星期去参加生日聚会么?”“不去,尽管我被邀请了”。so long as只要;as if仿佛,好像;even if尽管;even so尽管如此,不能引导从句。19. Nowadays, most young people cant_ old ones because of the generation gap.A. intend to B. relate toC. mean to D. refer to答案:B解析:句意为“现在,大多数年轻人不能理解老年人,因为有代沟”。intend to和mean to表打算做某事;refer to涉及,指的是;relate to理解。20. Im afraid he cant_ the idea of having a woman as his boss.A. receive B. adaptC. adapt to D. agree on答案:C解析:adapt to 意为“适应,接受”;receive意为“收到”;agree on表示“多个人对达成一致”。21. You can trust him. He is an _man.A. honestB. reliableC. devotedD. loyal答案:A解析:honest是“诚实的”;reliable表示“可靠的”;devoted 和loyal表示“忠诚的”;但reliable,devoted和loyal要用“a”。22. (2020;2020海安高级中学,9)The new tax would force companies to_ energy-saving measures.A. adoptB. adjustC. adaptD. accept答案:A解析:adopt表“采纳;采取”;adjust意为“使适应或整理,安排”;adapt表示“适应时”相当于adjust;accept指“接受”。句意为“新的税收要求企业采取节能措施”。.单句改错23. The examination was turned out to be easy.24. They have fallen in love for five years.25. In my opinion, David Beckham is a talent football player.26. News media usually report those who are addicted by drugs.27. The enemy were attacking from all sides.28. Our house face the park.29. Such were the situation we were facing.30. This is a question that relates with economics.答案:23.去掉was24. fallenbeen 25.talenttalented26.byto27.fromon28.facefaces29.第一个werewas30. withto综合提升.完形填空阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Like most July days, it was hot. I stepped into a tiny icecream shop to 31 with a chocolate icecream. It was a very32 store with little round tables and chairs.As I entered, I found a very old woman bent 33 at able near the door. Her 34 was so badly bent by some sadness that her face nearly 35 the table top. I sat down facing her a couple of36 away.“Poor woman,” I thought. “What does she get 37 life? Why does God let people live so long past their youth?” As I thought, another aged lady entered the shop and sat down with her. Soon the two of them were 38 childhood days. They talked of how little the shop had changed in 70 years. In minutes, the two of them were shaking with laughter.I looked 39 at the first woman, then in the 40 on a nearby wall, catching a picture of myself. I was 41 a dirty shirt. She was well dressed in white, her42 shining with gold rings. I was 43.She was laughing, smiling. I was putting the44 of my life together. She had millions of 45 memories to recall. I sat alone. She was 46 the day with a good friend. I was 47 worried about getting old. She was old, but it wasnt 48 her.As I left the shop, I 49 my foolish question about God letting people live past their youth.50,that woman was more alive, more sensitive to life, than I was. Age has not bent her spirit.31. A. warm upB. cool offC. freeze myselfD. enjoy myself32. A. oldB. modernC. prettyD. ugly33. A. underB. belowC. overD. above34. A. headB. chestC. neckD. back35. A. connectedB. touchedC. hitD. joined36. A. tablesB. milesC. kilometersD. inches37. A. forB. OffC. away fromD. out of 38. A. speakingB. talking aboutC. discussingD. debating39. A. sadlyB. happilyC. upD. again40. A. newspaperB. windowC. mirrorD. TV41. A. dressingB. wearingC. putting onD. having on42. A. handsB. neckC. armsD. head43. A. happyB. surprisedC. poorD. sad44. A. periodsB. piecesC. pointsD. masses45. A. unhappyB. oldC. wonderfulD. fresh46. A. sharingB. spendingC. killingD. sparing47. A. reallyB. mostlyC. publiclyD. secretly48. A. pleasingB. hurtingC. leavingD. punishing49. A. realizedB. wonderedC. gave upD. thought of50. A. WhenB. HowC. WhyD. Whether 参考答案:31.答案:B解析:前面讲到天气很热,到冰淇淋店里去吃一块冰淇淋是为了凉快一下。freeze表“冷冻”;enjoy oneself为习语,表“玩得开心”。32.答案:A解析:根据第四段“They talked of how little the shop had changed in 70 years.”可知。33.答案:C解析:below和under显然不妥,above指“在上方”,一般不指垂直的上方,bend over sth.指“垂直的上方”,是一个常见的搭配,指“腾空的弯腰俯身在上”。34.答案:D解析:句中指老太太的背弯得很厉害。35.答案:B解析:前面讲到老太太的背弯得很厉害,可见这里指她的脸差点儿碰到桌面上。touch“触碰”;hit“撞击”;A和D两项都指连接。36.答案:A解析:这个故事发生在一个冰淇淋小店里,所以用miles, kilometers, inches来表示两人之间的距离显然不妥,指的相隔几张桌子的距离。37.答案:D解析:本句指的是作者可怜那位老太太而发出的感叹:“她从生活中能得到什么乐趣呢?”根据get这一动词,我们选D项。get sth. out of sth.“从中得出”。38.答案:B解析:根据上下文,不难看出,这里指这两位老太太很快就在谈论她们童年的日子了。discuss指“正式讨论”。speak后应该加of才能表示“谈及”,而debate指“辩论”。39.答案:D解析:根据上文,作者看到第一个老太太一次过,这里指作者又一次看到她,而且两次所看到的有不同的感觉。40.答案:C解析:根据句中的“on the wall”和“catching a picture of myself”这些信息,我们可以判断出不可能是“窗子”。因为墙上的窗子要用介词in。也不是newspaper和TV,因为自己的像不可能出现在这些东西里。41.答案:B解析:wear是“穿着”;dress后应接sb.;put on表示“穿上”;have on也表示“穿着”,但不能用于进行时。本句的意思是“我穿着一件旧衬衫”。42.答案:A解析:金戒指必定是戴在手上的,据后面的“shining with gold rings”来判断。43.答案:D解析:作者开头可怜老太太,经过观察对比,觉得自己才可怜。44.答案:B解析:这里指的是作者在跟那个老太太对比时把自己的生活中的一件件事情联系起来。45.答案:C解析:这里指的是老太太的回顾,从上文可以看出,老太太的回顾应该是美好的。46.答案:A解析:本题看起来四个选项都可以,但仔细分析一下,只有A是正确答案,这里sharing the day是“分享欢乐的一天”,而不是一般的“度过、消磨时间”的意思。47.答案:D解析:看看别人,想想自己,作者显然暗自感伤自己衰老了。48.答案:B解析:作者在上文把自己和那位老太太作了对比,觉得自己不如那位老太太,自己老了的处境很难设想,而变老没有伤害那位老太太。49.答案:D解析:这里指离开小店时,作者想起了自己的一个愚蠢的问题。realize, give up和wonder都没有“想起”的意思。50.答案:C解析:四个选项中只有why可作为感叹词,when, whether, how都不能作感叹词,而句中显然需要一个感叹词,不是连词,文后面有逗号,故选C。相当于“啊”的意思,就是“作为回报”的意思。其余几个词显然不妥。.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Modern man has cleared the forests for farmland and for wood, and has also carelessly burned them. More than that, though, he has also interfered (干涉) with the invisible bonds between the living things in the forests. There are many examples of this kind of destruction. The harmfulness of mans interference can be seen in what happened many years ago in the forest of the Kaibab plateau (凯亚巴布高原) of northern Arizona. Man tried to improve on the natural web of forest life and destroyed it instead. The Kaibab had a storybook forest of largesized pine, Douglas fir, white fir, blue and Engelmann spruce. In 1882 a visitor noted, “We, who.have wandered through its forests and parks, have come to regard it as the most enchanting region it has ever been our privilege (特权) to visit.” This was also the living place of the Rocky Mountain mule deer. Indians hunted there every autumn to gather meat and skins. The forest also had mountain lions, timber wolves and bobcats that kept the deer from multiplying too rapidly.Then, in 1906, President Theodore Roosevelt made the Kaibab a national game preserve. Deer hunting was forbidden. Government hunters started killing off the deers enemies. In 25 years time, 6250 mountain lions, wolves and bobcats were killed. Before the program, there were about 4000 deer in the Kaibab, by 1924, there were about 100 000.The deer ate every leaf and twig they could reach. But there was not nearly enough food. Hunting of deer was permitted again. This caused a slight decrease in the deer herd (鹿群),but a far greater loss resulted from starvation (饥饿) and disease. Some 60 percent of the deer herd died in two winters. By 1930 the herd had dropped to 20 000 animals. By 1942 it was down to 8000.51. The destruction of the environment of the Kaibab resulted from _.A. turning the forest into cultivated landB. interfering with natural cycle of forest lifeC. forest fires caused by mans carelessnessD. cutting the trees for building materials52.“Engelmann spruce”(Para. 2) is most likely the name of .A. a treeB. an animalC. a mountainD. a game53. The number of the deer in the Kaibab had increased enormously in _years time.A. 25B. 6C. 18D. 1254. Years later, large numbers of deer in the Kaibab died mainly because of _.A. the coldB. the organized killC. the short

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论