广西大新县2020高考英语一轮复习 阅读理解选练1(含解析)_第1页
广西大新县2020高考英语一轮复习 阅读理解选练1(含解析)_第2页
广西大新县2020高考英语一轮复习 阅读理解选练1(含解析)_第3页
广西大新县2020高考英语一轮复习 阅读理解选练1(含解析)_第4页
广西大新县2020高考英语一轮复习 阅读理解选练1(含解析)_第5页
已阅读5页,还剩7页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

广西大新县2020高考英语一轮阅读理解选练阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。My aunt will come down soon, Mr. Nuttel, said a young lady of fifteen.Framton Nuttel attempted to say something to please the niece. Privately he doubted whether this visit would do much towards helping with his nerve problem.I know how it will be, his sister had said, People there are nice. I shall just give you letters of introduction to all the people I know there. Framton wondered whether Mrs. Sappleton, the lady to whom he was presenting one of the letters of introduction came into the nice division.Do you know many of the people round here? asked the niece.Hardly a soul, said Framton.Then you know practically nothing about my aunt. Her great tragedy(悲剧) happened just three years ago, said the child, “Out through that window, her husband and her two young brothers went off for their days shooting. They never came back. Poor aunt always thinks that they will come back someday. She has often told me about Ronnie, her youngest brother, singing Bertie, why do you bound?At this time, Mrs. Sappleton came in, greeting, “I hope you dont mind the open window. She talked on cheerfully about the shooting. To Framton it was all purely horrible. He made a desperate but only partially successful effort to turn the talk on to a less scary topic. The doctors agree in ordering me complete rest, and an absence of mental excitement. he announced, On the matter of diet they are not so much in agreement, he continued.No? said Mrs. Sappleton, in a voice which only replaced a yawn at the last moment. Here they are at last! she suddenly cried. In the deepening dusk out came three figures with a tired brown spaniel(猎犬). And then a young voice rang out of the dusk, I said, Bertie, why do you bound?Framton grabbed wildly at his stick and hat, without a word of goodbye, and rushed out of sight.“What is up? Mrs. Sappleton was confused.I expect it was the spaniel, said the niece calmly, He told me that he was once hunted into a tomb by a pack of dogs, and had to spend the night in a newly dug tomb with the creatures barking just above him. Enough to make anyone lose their nerve.Romance at short notice was her specialty.1. According to the passage, we learn that Mrs. Sappleton.A. felt sorrow about the shootingB. got along well with RonnieC. listened carefully to FramtonD. trusted and spoiled her niece2. As for Framtons nerve problem, his doctors .A. recommended him to go off for a shootingB. suggested to him a rest cure in the countrysideC. advised him to keep his mind off excitementD. agreed on the treatment of his diet3. Which word can best describe Framton?A. Cheerful.B. Brave.C. Fragile.D. Wise.4. What can be inferred about the niece from the last sentence?A. She was good at making up a story in a short time.B. She showed a strong love for scary stories.C. She fell in love with Framton in no time.D. She took no notice of strange visitors.【参考答案】14、BCCA阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Most young people enjoy some forms of physical activity. It may be walking, cycling, or swimming, or in winter, skating or skiing. It may be a game of some formsfootball, basketball, hockey, golf or tennis. It may be mountaineering.Those who have a passion of climbing high and difficult mountains are often looked upon with astonishment. Why are men and women willing to suffer cold and hardship, and to take risks in high mountains? This astonishment is caused, probably, by the difference between mountaineering and other forms of activity to which men give their leisure.Mountaineering is a sport and not a game. There are no man-made rules, as others, as there are for such games as golf and football. There are, of course, rules of different kinds which would be dangerous to ignore, but it is this freedom from man-made rules that makes mountaineering attractive to many people. Those who climb mountains are free to use their own methods.If we compare mountaineering with other more familiar sports we might think that one big difference is that mountaineering is not a “team game”. We should be mistaken in this. There are, it is true, no “ matches” between “teams” of climbers, but when climbers are on a rock face linked by a rope on which their lives may depend, there is obviously teamwork.The mountain climber knows that he may have to fight forces that are stronger and more powerful than man. He has to fight the forces of nature. His sport requires high mental and physical qualities.A mountain climber continues to improve in skill year by year. A skier is probably past his best by the age of thirty. But it is not unusual for men of fifty or sixty to climb the highest mountains in the Alps. They may take more time than younger men, but they perhaps climb with more skills and less waste of effort, and they certainly experience equal enjoyment.【文章大意】本文叙述了登山运动的独特之处以及登山运动员所要战胜的困难。登山运动员不遵循一些人为的规则,而是自由的用自己的方法来攀登,因此登山属于一种运动而不是一种比赛。登山运动员不仅要战胜内心的强迫意识而且要战胜自然界的力量。46. What sports are popular among people in winter in the passage?A. Soccer and golf. B. Skiing and skating.C. Cycling and hockey. D. Mountaineering.【答案】B【 解析】细节理解题。根据or in winter, skating or skiing.可知冬季人们喜爱的运动有滑雪和滑冰。故选B47. The underlined word “passion” in Paragraph 2 could best be replaced by _.A. strong emotion B. good wayC. better feeling D. enough affection【答案】A【 解析】词义猜测题。根据willing to suffer cold and hardship and to take risks in high mountains可知登山运动员愿意遭受寒冷和辛苦,冒险登山需要的是很强的热情和激情。故选A48. Mountaineering is a sport, not a game because_.A. it has man-made rulesB. it is too dangerous for climbersC. it cant bring people joy or leisureD. it is free for climbers to use their own methods【答案】D【 解析】推理判断题。根据Those who climb mountains are free to use their own methods.可知登山运动员不遵循一些人为的规则,而是自由的用自己的方法来攀登,因此登山属于一种运动而不是一种比赛。故选D。49. We know from the passage that _.A. mountaineering has no appeal for peopleB. physical quality is more important than mental one for climbersC. a mountain climber passes his best by the age of thirtyD. it is possible for an old man of fifty or sixty to climb the Alps【答案】D【 解析】推理判断题。根据But it is not unusual for men of fifty or sixty to climb the highest mountains in the Alps.可知50岁或60岁的男人攀登最高山阿尔卑斯山是很常见的,是有可能的。故选D。50. What is the best title for the passage?A. Sports in winter B. Team work in climbingC. Mountaineering D. The quality for mountaineering【答案】C【 解析】标题归纳题。全文围绕着登山运动的独特之处,以及登山运动员需要战胜的困难,可知本文主要讲的是登山运动。故选C。Most Americans get what money they have from their work; that is, they earn an income from wages or salaries. The richest Americans, however, get most of their money from what they own their stocks, bonds, real estate, and other forms of property, or wealth. Although there are few accurate statistics to go by, wealth in American society appears to be concentrated in very few hands. More than 20 percent of everything that can be privately owned is held by less than one percent of the adult population and more than 75 percent of all wealth is owned by 20 percent of American adults. The plain fact is that most Americans have no wealth at all aside from their homes, automobiles, and a small amount of savings.Income in the United States is not as highly concentrated as wealth. In 1917 the richest 10 percent of American families received 26.1 percent of all income, while the poorest 10 percent received 17 percent, mainly from Social Security and other government payments. The most striking aspect of income distribution is that it has not changed significantly since the end of World War II. Although economic growth has roughly doubled real disposable (可自由使用的) family income (the money left after taxes and adjusted for inflation) over the last generation, the size of the shares given to the rich and the poor is about the same. By any measure economic inequality is great in the United States.The reality behind these statistics is that a large number of Americans are poor. In 1918, 14 percent of the population was living below the federal governments poverty line, which at that time was an annual income of $ 9 287 for a nonfarm family of two adults and two children. In other words, about one out of seven Americans over 31 million people was officially considered unable to buy the basic necessities of food, clothes, and shelter. The suggested poverty line in 1981 would have been an income of about $11, 200 for a family of four. By this relative definition, about 20 percent of the population or more than 45 million Americans are poor.11What does the majority of the Americans have in terms of wealth?ATheir income and savings.BTheir house, cars and small amounts of savings.CEverything they own in their homes.DActually, they have no wealth at all.12What is the percentage of wealth that is in the hands of most Americans?ALess than 25%. BMore than 25%.CMore than 75%. DLess than 20%.13Why is economic inequality still great in the US in spite of the economic growth?ABecause the economic growth has widened the gap of the family income between the rich and the poor.BBecause income in the US is still concentrated in the hands of the richest 10% of American families.CBecause the proportion of income received by the rich and the poor remains almost the same as in 1917.DBecause some Americans made great fortunes during the Second World War.14What can we learn from comparison of the two poverty lines in the last paragraph?A. The poverty line of 1918 is more favorable to the poor than that of 1981.B. The 1981 line didnt leave much to the poor.C. There were more Americans who were officially poor by the 1918 line.D. There were more Americans who were officially poor by the 1981 line.15From the last two sentences we can see that 1981 governments poverty line _.Awas of no good for the poor Bwas officially approvedCwas not helpful to the poor Dwas not put into operation then【参考答案】1115、BACDD阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。When times get tough, we all look for ways to cut back. When were hungry, we eat at home instead of going out. We take buses instead of taxis. And we wear our old designer jeans just a few months longer. With college expenses at all-time highs, high school students are eager to do anything to cut the cost of a university education.One cost-cutting proposal is to allow college students to get a bachelors degree in three years instead of four. Educational institutions have been actively exploring ways to make the learning process more efficient. But theres a question: Would the quality of undergraduate education suffer? Few US universities have formally approved a “three-year degree” model.I doubt that mainstream North American colleges will carry out a three-year curriculum (课程) any time soon. For one thing, most universities already allow highly qualified students to graduate early by testing out of certain classes and obtaining a number of college credits. In addition, at famous universities, the committee who determine which courses are required and which courses are electives are unlikely to suddenly “throw out” one quarter of the required credits. Professors will resist “diluting (稀释)” the quality of the education they offer.In my opinion, a quality four-year education is always superior to a quality three-year education. A college education requires sufficient time for a student to become skilled in their major and do coursework in fields outside their major. It is not a good idea to water down education, any more than its not a good idea to water down medicine. If we want to help students find their way through university, we should help them understand early on what knowledge and skills they need to have upon graduation. We should allow students to test out of as many courses as possible. We should give them a chance to earn money as interns (实习生) in meaningful part-time jobs that relate to their university studies, such as the five-year co-op program at Northeastern University.【文章大意】本文叙述了大学教育是否要削减时间,由四年制改为三年制。虽然许多美国大学没有正式的赞同三年制的教育模式,但是在美国大多数大学,有些优秀大学生可以提前毕业。作者认为四年制的大学教育质量比三年制的更优越,学生可以利用充足的时间在所主修的专业和领域变得越来越熟练。51. Which of the following can be the best title?A. Its time to shorten the learning processB. Best learning takes place over timeC. University education should be watered downD. College education calls for reform【答案】B【 解析】标题归纳题。根据A college education requires sufficient time for a student to become skilled in their major and do coursework in fields outside their major.可知作者认为大学教育要求学生利用充足的时间在所主修的专业和领域变得熟练,也就是要求最好的学习需要充足的时间。故选B52. We can learn from the passage that _.A. most American universities are against the “three-year degree” modelB. many famous US universities are considering adopting the “three-year degree” modelC. professors are willing to accept the “three-year degree” modelD. The “three-year

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论