已阅读5页,还剩8页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
北京市延庆县2020高考英语暑假阅读理解选练(11)阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Guide to Stockholm University LibraryOur library offers different types of studying places and provides a good studying environment.ZonesThe library is divided into different zones.The upper floor is a quiet zone with over a thousand places for silent reading,and places where you can sit and work with your own computer.The reading places consist mostly of tables and chairs.The ground floor is the zone where you can talk.Here you can find sofas and armchairs for group work.ComputersYou can use your own computer to connect to the WiFi specially prepared for notebook computers;you can also use library computers,which contain the most commonly used applications,such as Microsoft Office.They are situated in the area known as the Experimental Field on the ground floor.Groupstudy PlacesIf you want to discuss freely without disturbing others,you can book a study room or sit at a table on the ground floor.Some study rooms are for 23 people and others can hold up to 68 people.All rooms are marked on the library maps.There are 40 groupstudy rooms that must be booked via the website.To book,you need an active University account and a valid University card.You can use a room three hours per day,nine hours at most per week.Storage of Study MaterialThe library has lockers for students to store course literature.When you have obtained at least 40 credits(学分),you may rent a locker and pay 400 SEK for a years rental period.Rules to be FollowedMobile phone conversations are not permitted anywhere in the library.Keep your phone on silent as if you were in a lecture and exit the library if you need to receive calls.Please note that food and fruit are forbidden in the library,but you are allowed to have drinks and sweets with you.1The librarys upper floor is mainly for students to_.Aread in a quiet placeBhave group discussionsCtake comfortable seatsDget their computers fixed解析细节理解题。根据Zones中第二句话The upper floor is a quiet zone with over a thousand places for silent reading可知选A。答案A2What condition should be met to book a groupstudy room?AA group must consist of 8 people.BThreehour use per day is the minimum.COne should first register at the university.DApplicants must mark the room on the map.解析细节理解题。根据Groupstudy Places中第二段可知选C。答案C3A student can rent a locker in the library if he_.Acan afford the rental feeBattends certain coursesChas nowhere to put his booksDhas earned the required credits解析细节理解题。根据Storage of Study Material中第二句可知选D。答案D4What should NOT be brought into the library?AMobile phones. BOrange juice.CCandy. DSandwiches.解析推理判断题。根据Rules to be Followed中mobile phones,drinks and sweets可带入图书馆,排除A、B和C,选D。答案D【2020界广东省汕头市质量测评试题】If you are planning to study in the United States, you need to consider several factors. Everyone has different opinions about where is the best place to live in. Also, the best places to live in are not always home to the best schools. Finally, many schools specialize in different areas of study. The Massachusetts Institute of Technology (麻省理工学院),for example, is a great school for computer science and technology-related fields of study. However, if you want to study oceanography(海、洋学),your interests may be better served by attending school in a place that is on a coastline or near the ocean.Now I am sure that you know which schools are considered the best in the country. So I will tell you about which states I believe are the best to live in.California is a nice state. Northern California specifically has very good weather. Los Angeles in Southern California is another story though. Life in Los Angeles is full of excitement and fast, and sometimes dangerous. As for me, I enjoy the time I spent in Massachusetts, Virginia and Maryland and these states have a lot of history and culture. The weather is not as perfect as Northern California, but it is still quite nice. My favorite area of America is the Mid-west. Middle America, I think, is home to the true American sense of values. In addition, there are many good universities there.Also, you need to think about your likes and dislikes and then research the various states. You like sunshine and hate snow? Then you probably wont like the Midwest or even the Northeast. Open space, nature and peace and quiet? Then you probably should stay away from Americas large cities. Are you interested in government? Then Washington D.C. is the only place for you. Whatever you decide, put some thought into it. The place you live in could be the difference between a great study-abroad experience and a state of great suffering on earth.31.From the first paragraph we can conclude that in the USA _.A.all colleges and universities lie in big citiesB.all colleges and universities lie in beautiful placesC.famous colleges and universities lie in nice placesD.famous colleges and universities may not lie in nice places【答案】D【解析】细节理解题。由“the best places to live in are not always home to the best schools.”可知好大学不一定位于好的地方。故选D。32.What, according to the writer, should be considered first if you want to study in the USA?A. The climate. B. The scenery. C. The study condition. D. The living condition.【答案】C【解析】细节理解题。由第一,二段可知,作者认为想去美国学习首先应考虑学习环境。33.From the third paragraph we can find that _.A.California is the best place to live inB.California is the worst place to live inC.California is a state with different climatesD.California is a small state in the USA【答案】c【解析】细节理解题。由“Northern California specifically has very good weather. ”和“The weather is not as perfect as Northern California, but it is still quite nice.”可知加利福尼亚州有不同的气候。34.If you study in Middle America, you can probably _.A.find the best universitiesB. feel the real character of the nationC.meet the most famous professors thereD. face more difficulties【答案】B【解析】细节理解题。由“Middle America, I think, is home to the true American sense of values.”可知选B。35.From the last paragraph of this passage we can get to know that.A.Washington is the largest city in the USAB. Washington D.C. is the political centre of the USAC.you cant find sunshine in the MidwestD.you cant find any universities out of big cities in the USA【答案】B【解析】细节理解题。由“Are you interested in government? Then Washington D.C. is the only place for you.”华盛顿是美国的政治中心。故选B。【2020界广东省汕头市质量测评试题】Advice to “sleep on it” could be well founded, scientists say. After a good nights sleep a problem that seemed impossible to solve the night before can often appear easier, although no evidence has proved this by now. But researchers at the University of Luebek in Germany have designed an experiment that shows a good nights sleep can improve insight(洞察力)and problem-solving. “If you have some newly acquired memories in your brain, sleep acts on these memories, restructures(重构)them, so that after sleep the insight into a problem which you could not solve before increases,” said Dr. Jan Bom, a neuroscientist, at the university. To test the theory, they taught volunteers two simple rules to help them put a string of numbers into a new order. There was also a third, hidden rule, which could help them increase their speed in solving the problem. The researchers divided the volunteers into two groups, half were allowed to sleep after the training while the remainders were forced to stay awake. Bom and his team noticed that the group that had slept after the training were twice as likely to figure out the third rule as the other group. “Sleep helped,” Bom said in a telephone interview. “The important thing is that you have to have a memory representation in your brain of the problem you want to solve and then you sleep, so it can act on the problem.” But Bom admitted that he and his team dont know how restructuring of memories occurs or what governs it or in which stage of sleep it works. Pierre Marquette and Pierre Ruby of the University of Liege in Belgium said the experimental evidence supports the suggestions that sleep can promote creative thinking. Although the role of sleep in human creativity will still be a mystery, the research gives people good reason to fully respect their periods of sleep, they added.36.The underlined phrase “sleep on it” in the first line probably means _.A.to put something aside to be solved until the next dayB.to get as much sleep as possibleC.to go on sleeping without being disturbedD.to sleep till you get up the next morning【答案】A【解析】词义猜测题。由“After a good nights sleep a problem that seemed impossible to solve the night before can often appear easier,”可知选A。37.Jan Bom and his team carried out the experiment through _A.comparisonB. interviewC. surveyD. imagination【答案】A【解析】细节理解题。由“The researchers divided the volunteers into two groups, half were allowed to sleep after the training while the remainders were forced to stay awake. Bom and his team noticed that the group that had slept after the training were twice as likely to figure out the third rule as the other group.”可知他们是通过比较来开展的实验。故选A。38.It can be inferred from the passage that _.A.people should sleep so long as they have timeB.sleep is the only way to solve hard problemsC.people have various periods of sleepD.people know how sleep restructures memories【答案】C【解析】推理判断题。由“But Bom admitted that he and his team dont know how restructuring of memories occurs or what governs it or in which stage of sleep it works.”可知人们有不同的睡眠阶段。故选C。39.What would be the best title for the passage?A.How Sleep WorksB. Sleep Helps Solve ProblemsC.No Evidence, But Well FoundedD. Boms Discovery On Sleep【答案】B【解析】标题归纳题。40.Where is the passage most likely to have been taken from?A.A science fiction.B. A book review.C.An advertisement.D. A newspaper.【答案】D【解析】推理判断题。本文主要讲的是科学家的一项新的发现,以及有关的实验。所以最可能出自报纸。故选D。Passage Twenty-two (Pantomime)Pantomimes like pageants, need to be very well planned, and it is essential that initial organization should begin many weeks in advance of the production date. Pantomimes are nearly always divided into separate scenes, very often taking place in different countries or even in different centuries. It is therefore necessary that there should be an overall unity of design culminating in the grand finale. This latter is really just an excuse for visual effects, and for once the performers become merely cloths hangers on which to put elaborate garments.The scene should be discussed at some length with the producer so that the background, which is decided upon, does not present impossibilities for the provision of costumes within the budget or insuperable making problems for the wardrobe. Because of the large numbers of costumes needed full use must be made of the cheapest materials available, such as tarlatan (thin, stiff, open-weave muslin) nets and inexpensive cottons and taffetas. Very often it is possible to pick up goods that have been substantially reduced in price as cheap lines either in the big stores or on stalls in street markets.Costumes for pantomimes need to be imaginative, gay and fairly bold in conceptionthis does not mean that they need to be garish. Usually in one scene there needs to be the flavor of what is newest at the moment in clothes. It is always a good idea to make use of a modern gimmick and to point it in some way if this can be conveniently fitted into the scheme. The audience comes to pantomime to have the eye feasted as much as for any other purpose, thus making a great chance for the designer to excel. Because of the very varied audience to be catered for there must be costumes to please patrons of all ages and delight the eyes of toddlers, teenagers, parents and grandparents.Usually there is the chance for some country scene involving merry-making peasants in ginghams, stripes of chintzes. There may be a military or naval routine or some number emphasizing precision and calling for trim slick costumes. There is certain to be a ballet which is to look fairy-like or romantic and pretty and which may well need either classical or romantic tutus. The finale, which must be the most spectacular of all, is often set in a ballroom or palace where all the characters come together to make their final bows; and it is for this scene that the glitter of sequins and jewels, the sparkle of tinsel, the gold and silver materials and the waving plumes should be saved.It may be helpful to examine the different characters and the various scenes in which they are likely to appear. They remain much the same in all pantomimes; the flavor varying according to the settingso that a sdash of the Orient, or the particular feeling of a historical epoch is added to the standard costume.1. Which word can best describe the final scene in pantomime?A. Spectacular. . Beautiful. C. Romantic. D. Sparkling.2. What is the best title for this passage?A. How to Gain Success of a Pantomime. The Most Important Factors in a Pantomime.C. Pantomime needs to have a very-well.D. How to Make Preparation for a Pantomime.3. What does paragraph two imply?A. It implies actor and actress outnumber costume. It implies costume costs too much.C. It implies the funds available is on meager side.D. It implies a good plan is necessary for a pantomime.4. The success of a pantomime lie inA. well-planned preparation. . excellent actors.C. brilliant costume. D. harmony.Vocabulary1. culminate 达到顶点,达到最高潮2. insuperable 不可逾越的,不可克服的3. tarlatan 薄纱,塔拉丹4. taffeta 花花绿绿的塔夫绸,衬绸5. gimmick (魔术师道具等)暗机关,6. garish 装饰(物) 鲜艳夺目的,俗不可耐的7. gingham 方格花布8. stripe 条纹布,斜纹布9. chintz 擦光印花棉布10. slick 光滑的,打扮漂亮的,华而不实的,讨人喜欢的11. tutu (芭蕾舞女演员)短裙12. sequin 装饰服装用的圆形小金属片13. tinsel 金
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年智慧医疗体系构建可行性研究报告及总结分析
- 2025年乡村振兴示范基地建设项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年人工智能健康助手项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年教培行业线上线下融合项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年智能物流行业技术应用与运营效率研究报告及未来发展趋势
- 2025年楼宇广告位投放合同
- 2025年社区绿化改造项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年共享办公空间落地项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年量子计算技术研发合作合同
- 2025年工业机器人应用编程理论考试复习题库 含答案
- 合同包死价补充协议
- 山东省青岛超银中学2025-2026学年九年级上学期11月期中语文试题(含答案及解析)
- 食品企业标准模板
- 2026年中国固体制剂行业发展展望及投资策略报告
- (2025年)仪表工仪表技能考试试题附答案
- 2025 年高职供用电技术(供用电管理)试题及答案
- 2025至2030复合中间合金行业项目调研及市场前景预测评估报告
- 银行普惠金融2025年冲刺模拟试卷(含答案)
- 2025高一英语单词默写本
- 高中思政课课堂活动方案
- 压力管道操作安全培训课件
评论
0/150
提交评论