2020届高考英语二轮专题复习 完形阅读强化综合训练(一百五十)_第1页
2020届高考英语二轮专题复习 完形阅读强化综合训练(一百五十)_第2页
2020届高考英语二轮专题复习 完形阅读强化综合训练(一百五十)_第3页
2020届高考英语二轮专题复习 完形阅读强化综合训练(一百五十)_第4页
2020届高考英语二轮专题复习 完形阅读强化综合训练(一百五十)_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2020;2020届高考英语二轮专题复习完形阅读强化综合训练(一百五十)完形填空On my birthday this year,I decided to do something very different.I had been 1 so much and I wanted to reach out to bring happiness to someone else.So,that 2 ,I bought some flowers and went to a hospital to present the flowers to whoever needed 3 .I asked the nurses in the hospital,who thought it 4 that I didn,t have anyone in particular to see.stll,they gave me the room number of a (n) 5 lady,who needed some comfort.I entered the room with the flowers.The elderly woman looked up,staring at me 6 .She was greatly moved when I told her about my 7 in being there.She was an amputee(被截肢者)and she explained to me that she was very worried 8 they were going to fit her with a prosthetic leg(假肢).She knew that as she was getting used to the“ 9 ”leg,she would be in 10 .Later,in the following two hours,we 11 a lot and both felt very happy.I 12 until it was dark.I will always remember how 13 she was the moment she received the flowers from a 14 .She called me her angel and said she had no more 15 .Imagine how happy I was!1.A.shown B.toldC.given D.bought2.A.week B.afternoonC.hour D.night3.A.paying attention to B.cheering upC.looking after D.looking down upon4.A.strange B.luckyC.difficult D.true5.A.young B.oldC.happy D.strong6.A.angrily B.suddenlyC.quickly D.confusedly7.A.purpose B.experienceC.failure D.trouble8.A.unless B.butC.because D.until9.A.thin B.longC.short D.new10.A.surprise B.painC.need D.sight11.A.talked B.askedC.imagined D.smiled12.A.worked B.stoodC.stayed D.rested13.A.busy B.shyC.disappointed D.touched14.A.stranger B.friendC.relative D.doctor15.A.fun B.interestC.fear D.challenge阅读理解It is difficult for parents of nearly every family to teach their children to be responsible(有责任的)for housework,but with one of the following suggestions,you really can get your children to help at home.If you give your children the impression that they can never do anything quite right,then they will regard themselves as unfit or unable persons.Unless children believe they can succeed,they will never become totally independent.My daughter Carla,s fifth-grade teacher made every child in her class feel special.When students received less than a prefect test score,she would point out what they had mastered and declared firmly they could learn what they had missed.You can use the same technique when you evaluate(评价)your child,s work at home.Don,t always scold and give lots of praise instead.Talk about what he has done right,not about what he hasn,t done.If your child completes a difficult task,promise him a Sunday trip or a ball game with Dad.Learning is a process(过程)of trying and failing and trying and succeeding.If you teach your children not to fear a mistake or failure,they will learn faster and achieve success at last.根据短文,写一篇30词左右的摘要。_.根据所读短文,选择最佳选项。1The whole passage deals with _.A.social educationB.school educationC.family educationD.preschool education2The author thinks that_.A.there is no way to get children to help at homeB.the more encouragement and praise you give,the more responsible and helpful children will becomeC.it is very difficult to make children responsible for houseworkD.children can be forced to help with housework3The article gives us a good suggestion about how to evaluate(评价)your child,s work at home.That is to _.A.praise his successB.promise him a tripC.give him a punishmentD.promise him a ball game4The author advises readers to_.A.learn from himself,for he has a good way of teachingB.take pride in Carla,s fifth-grade teacherC.do as what Carla,s teacher did in educating childrenD.follow Carlas example because she never fails in the test5Having read the last paragraph,we can conclude that _.A.pride goes before a fallB.practice makes perfectC.no pains,no gainsD.failure is the mother of success参考答案1.解析:根据后面的I wanted to reach out to bring happiness to someone else可知作者认为自己被给予了很多,因此也想把幸福带给他人。答案:C2.解析:根据倒数第二段的Later,in the following two hours.和until it was dark可知,作者应该是下午去的医院。答案:B3.解析:根据第二段needed some comfort可知答案。cheer up“使高兴”。答案:B4.解析:护士们认为到医院看望病人,却不知道看谁,很奇怪。答案:A5.解析:根据下一段中的The elderly woman.可知这是一位上了年纪的病人。答案:B6.解析:老人不认识作者,所以看到她进来,就“疑惑地”盯着她。答案:D7.解析:作者告诉老人自己来的目的。答案:A8.解析:老人感到担忧的原因是要安假肢,因此用because表示原因。答案:C9.解析:安装的假肢是老人的“新”腿。答案:D10.解析:be in pain“痛苦的,受苦的”。在适应假肢的过程中,会受很多苦。答案:B11.解析:根据two hours和both felt very happy可知这两个初次见面的人在一起聊得很开心。答案:A12.解析:作者一直陪着老人在医院呆到很晚。答案:C13.解析:how touched表示多么感动。答案:D14.解析:收到一个“陌生人”的花。答案:A15.解析:作者的行为感动了她,她不再“害怕”。答案:CThe passage discusses how every family can teach children to be responsible for housework.Letting children believe they can succeed,evaluating them correctly and teaching them not to fear a mistake or failure can make them help at home.1解析:本文一开头就点击题目家庭教育。答案:C2解析:本文倒数第二段可说明问题,在教育孩子问题上,表扬和鼓励是必不可少的。答案:B3解析:倒数第二段

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论