




已阅读5页,还剩21页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
浙江杭州2020届上学期高三英语模拟卷九第I卷第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15.B. 9.18.C. 9,I5.答案是C。1. Where does the conversation probably take place?A. In a restaurant.B. In a fruit store.C. In a garden.2. When will the speakers see the performance on Saturday?A. At 8:00 p.m.B. At 7:00 p.m.C. At 3:00 p.m.3.What does the woman want the man to do with the box?A. Carry it downstairs.B. Put it in a low position.C. Move it to the upper shelf.4. Where will the woman get the cigarettes for the man?A. At the gas station.B. At the store.C. At Aunt Marys.5. What are the speakers mainly talking about?A. A clothes shop.B. An article of clothing.C. A friend.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A.、B.、C. 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. Why cant the man get good sleep?A. He is getting ill.B. He hears loud noise at night.C. He concerned too much about his work.7. What does the woman suggest the man do?A. Change his job.B. Work harder.C. Take some medicine.听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。8. What are the speakers doing?A. Decorating a room.B. Rearranging a room.C. Moving house.9. What will the speakers move first?A. The bed.B. The lamps.C. The bedside tables.10. What does the man suggest doing later today?A. Buying some paint.B. Cooking a meal.C. Painting the room.听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。11. How did Mr Lam help the boy?A. He found him a part-time job.B. He gave him pocket money.C. He helped him with study.12. What is the boys attitude towards the club?A. It is expensive.B. It is satisfying.C. It is useless.13. What advice does the boy offer?A. Putting a letter box outside the clubs room.B. Keeping in touch with students.C. Making a note of students problems.听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。14. Who is Jason?A. The womans friend in Bali.B. The guide of the trip.C. The womans husband.15. What may interest the woman on the island of Bali?A. Good restaurants and shops.B. Nice hotels and water sports.C. The weather and the sea view.16. How will the woman probably pay for the vacation?A. In cash.B. By credit card.C. By cheque.17. What will the woman do next?A. Pay for the trip.B. Ask about the price.C. Wait for the mans call.听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。18. What was the maximum temperature in southeast England by mid-afternoon?A. 15C.B. 23C.C. 26C.19. When will the rain reach southwest England?A. By early morning.B. By mid-afternoon.C. By mid-night.20. How will the weather be in Scotland this weekend?A. Cloudy.B. Sunny.C. Rainy.第二部分:阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10个小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ACrossing your legs is an extremely common habit; most people dont even notice that theyre doing it when they sit down. While you may find it comfortable to sit with one knee crossed over the other, it might be causing health problems that you are not aware of.A study published in Blood Pressure Monitoring stated that sitting with your legs crossed can increase your blood pressure. The reason this happens is because the blood in your legs has to work against gravity to be pumped back to your heart, crossing one leg over the other increases resistance, making it even harder for the blood to circulate. This causes your body to increase your blood pressure to push the blood back to the heart.Crossing your legs can also lead to neck and back pain. When you sit with your legs crossed, your hips are in a twisted position, which can cause one of your pelvic (骨盆的) bones to rotate. Since your pelvic bone supports your neck and spine, this can cause pressure on your lower and middle back and neck.You also might notice that when you sit with your legs crossed for long periods of time, your feet and legs get tingly or have the feeling of being asleep. This is because when one leg sits on top of the other, it causes pressure on the veins (血管) and nerves in your legs and feet. It can cause numbness and/or temporary paralysis in the legs, ankles, or feet.So next time you sit down, try to get yourself in the habit of sitting with both of your feet on the floor. Not only will it help your posture and stability, but it will also save your health in the long run.1. Crossing legs may lead to the following health problems except _.A. It can increase your blood pressureB. It can cause pressure on your lower and middle back and neckC. It will make your neck and spine twistedD. It can cause paralysis for the time being2. Why can crossing your legs increase your blood pressure?A. Because the blood in your legs has to work against being pumped back to your heart.B. Because it will prevent the blood circulating.C. Because crossing legs results in less resistance for the blood to circulate.D. Because higher blood pressure contributes to pushing the blood back to the heart.3. What is the purpose of writing this article?A. To persuade us not to cross our legs any longer.B. To make us aware of the health problems caused by crossing legs.C. To tell us the benefits of sitting with our feet on the floor.D. To show that crossing legs is an extremely common habit.【答案】1. C 2. D 3. B【解析】本文是一篇健康类说明文.主要讲述了人们在现实生活中翘二郎腿的习惯是非常不好的,会引起身体的不适,同时就此给出了一些建议。【1题详解】细节理解题。根据文章第三段内容“When you sit with your legs crossed, your hips are in a twisted position”可知当你两腿交叉坐着的时候,你的臀部处于扭曲状态,并非颈部和脊柱,故C选项正确。【2题详解】细节理解题。根据文章第二段内容“The reason this happens is because the blood in your legs has to work against gravity to be pumped back to your heart, crossing one leg over the other increases resistance, making it even harder for the blood to circulate. This causes your body to increase your blood pressure to push the blood back to the heart.”,当你两腿交叉坐着的时候,会给血液循环增加阻力,为了推动血液回到心脏,身体会增加你的血压,故选D项正确。【3题详解】作者写作意图题。纵观全文特别是第一段内容可知,文章主要讲述了人们在现实生活中翘二郎腿的习惯是非常不好的,会引起身体的不适,同时就此给出了一些建议。因此推断作者的写作目的是为了让我们意识到跷二郎腿带来的健康问题。故答案选B。BMicrosoft has developed a new smartphone app that interprets eye signals and translates them into letters, allowing people with motor neurone disease to communicate with others from a phone.The GazeSpeak app combines a smartphones camera with artificial intelligence to recognize eye movements in real time and convert them into letters, words and sentences.For people suffering from ALS(渐冻症), also known as motor neurone disease, eye movement can be the only way they are able to communicate.“Current eye-tracking input systems for people with ALS or other motor impairments are expensive, not robust under sunlight, and require frequent re-calibration and considerable, relatively immobile setups,” said Xiaoyi Zhang, a researcher at Microsoft who developed the technology. “To mitigate the drawbackswe created GazeSpeak, an eye-gesture communication system that runs on a smartphone, and is designed to be low-cost, robust, portable and easy to learn.”The app is used by the listener by pointing their smartphone at the speaker. A chart that can be stuck to the back of the smartphone is then used by the speaker to determine which eye movements to make in order to communicate. The sticker shows four grids of letters, which each correspond to a different eye movement. By looking up, down, left or right, the speaker selects which grids the letters they want belong to. The artificial intelligence algorithm is then able to predict the word or sentence they are trying to say.Zhangs research, Smartphone-Based Gaze Gesture Communication for People with Motor Disabilities, is set to be presented at the Conference on Human Factors in Computing Systems in May.4. The underlined word “mitigate” in paragraph probably means _.A. adjust B. correctC. strengthen D. lessen5. We can learn from the passage that _.A. the present eye-tracking input systems can hardly meet the demand of ALS suffersB. ALS suffers can only be understood through the newly-developed appC. speakers can make different eye movements to choose preferable word or sentenceD. the GazeSpeak app is going to be released at the Conference on Human Factors in May6. Which is the best title for the text?A. Microsoft finds hope for patients with ALSB. Motor neurone disease might be cured by a smartphone appC. A smartphone app helps ALS suffers speak with their eyesD. ALS suffers finally find a way to communicate【答案】4. D 5. A 6. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了微软公司开发的一款能够结合手机摄像头及人工智能帮助渐冻症患者用眼睛进行交流的智能手机app,提到了该系统的原理、较之于既存同类产品的优势及具体操作方法。【4题详解】词义猜测题。Current eye-tracking input systemsare expensive, not robust under sunlight relatively immobile setups(第四段)既存的眼球追踪输入系统比较贵,在阳光下运行不佳相对不可移动的设置。To mitigate the drawbackswe created GazeSpeakis designed to be low-cost, robust, portable (第四段)。为mitigate the drawbacks, 我们创造了GazeSpeak,设计得更加便宜,功能更强大,方便携带the drawbacks带定冠词,可猜测应是对前面提到的系统缺点的概括。通过对研究人员前后话语的对比可发现,既存系统和新系统描述中存在反义词复现。原系统:expensive, not robust, immobile,新系统low-cost, robust, portable,可得出mitigate the drawbacks应表示去除原有不足,改变方向明确。故答案选D。【5题详解】细节理解题。Current eye-tracking input systems are expensive, not robust under sunlight, and require frequent re-calibration and considerable, relatively immobile setups.(第四段)(第四段)既存的眼球追踪输入系统比较贵,在阳光下运行不佳,需要频繁地重新校准,还有大量相对不便移动的设置。描述的是现存系统的不足,因此对于渐冻症患者而言,无法满足其需求。故答案选A。【6题详解】主旨大意题。根据第一段Microsoft has developed a new smartphone app , allowing motor neurone disease to communicate with others from a phone.可知本文说明对象是app,且该app能帮助渐冻人用眼睛进行交流。故选C项。【点睛】最佳标题一般由两部分构成:topic + controlling idea。本文是说明文,根据说明文一般结构,首段功能是提出说明对象,其余段落说明该对象各纬度的其他信息,如原理,特征,应用等。如第3小题,分析第一段主题句Microsoft has developed a new smartphone app that interprets eye signals and translates them into letters, allowing people with motor neurone disease to communicate with others from a phone.可知,该文章的话题重点是app,它的功用是能帮助渐冻人用眼睛进行交流。COur neighbor said the storm lasted four minutes. The town houses are destroyed or damaged. Amazingly, none of us were severely injured.On the day the tornado hit, there was no indication that severe weather was on its way. The first alert my husband, Jimmy, 67, and I, 65, got came around 9 p.m., from some rolling text on the TV Jimmy was watching. He ran upstairs to find me in our third-floor bedroom, and we changed the channel to our local Pensacola, Florida, station.No sooner had we found coverage of the tornado than it was on top of us. The bones of the house shook, and the power went out. We had three flights of steps to get to the relatively safe closet down on the first floor.As we reached the last flight of steps, our front door blew out. Suddenly, a three-foot-long tree branch whipped through the doorframe. It flew over our heads, missing us by inches. Had we been one step up, it would have stuck through us.Finally, Jimmy pushed me down to the closet floor, but he couldnt get inside himself because of the wind. I grasped Jimmys arm as the tornado sucked the door open and tried to bring Jimmy with it. My knees and scalp(头皮) were full of glass, but in that moment, I felt no pain. If I had let go, Jimmy would have flown right out the back of the house and into the bay.All of a sudden, Jimmy lifted off his feet like people in tornadoes do in the movies. I thought he was gone. And then everything stopped. He landed on his feet. In those first quiet moments, I couldnt believe it was over.7. How was the old couple aware of the tornado?A. They learned it from their neighbors who passed their house.B. They learned it from some common indications before a tornado.C. They found the news report forecasting the tornado on TV.D. They found the tornado on top of them when they were upstairs.8. We can infer from paragraph4 that _A. The old couple was very grateful to the branch.B. The old couple missed the branch very much.C. The old couple was hit by the branch on the head.D. The old couple was fortunate to have a narrow escape.9. Why did the old woman feel no pain in paragraph5?A. Because she was worried about her husband.B. Because she was brave enough to bear the pain.C. Because she didnt actually feel any pain.D. Because she had a good husband to comfort her.10. The passage is most probably taken from _.A. a brochure B. a novelC. newspaper D. a magazine【答案】7. C 8. D 9. A 10. D【解析】本文是一篇记叙文,讲述了一对老夫妇遭遇龙卷风的一次惊险经历。【7题详解】细节理解题。根据第二段“The first alert my husband, Jimmy, 67, and I, 65, got came around 9 p.m., from some rolling text on the TV Jimmy was watching.”可知,吉米从电视上的滚动文字得知龙卷风的预告消息的。故选C。【8题详解】推理判断题。根据第四段“Suddenly, a three-foot-long tree branch whipped through the doorframe. It flew over our heads, missing us by inches. Had we been one step up, it would have stuck through us.”,可知,一根三英尺长的树枝突然穿过门框,从他们头上飞过,如果再向前迈一步,它就会穿透他们。他们是幸运的,逃过了一劫。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第五段“I grasped Jimmy s arm as the tornado sucked the door open and tried to bring Jimmy with it.”和“If I had let go, Jimmy would have flown right out the back of the house and into the bay.”可知,作者在千钧一发之际,紧紧抓住丈夫的胳膊不让他被风卷走,由于关心丈夫的安危而感觉不到疼痛。故选A。【10题详解】推理判断题。这篇文章讲述了一对老夫妇竭力应对龙卷风的故事,故可以在杂志上读到。故选D。第二节(共5个小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Enjoy Life As a TeenThe best years of your life? Maybe not, but you can learn to make the most of your high school days.1._11_Whether its having a good supply of food, family that loves you, having a decent education or simply being born in this world. Remember that the point of life is for you to enjoy it. Be happy, and life will reward you.2. Choose your friends wisely. Unlike what many articles state, you dont have to be popular and have a number of friends to be happy. _12_ Try to have friends that like you who you are, not just because you are wearing a certain brand of shoes or something like that.3. Go for it! If you have a special girl/guy you want to ask out, dance with, etc. just ask! _13_About 90% of the girls or guys you talk to will like you back, only about 10% probably will reject or badmouth you.4. Keep your grades up. There is nothing more satisfying than seeing your efforts pay off in the form of As and Bs (but mainly As). This also sets you up to get into a college you want to go to, which in turn prepares you for a career you will enjoy, improving your quality of life in the future. _14_5. Work at a job you can enjoy. Working is a great way to gain experience and to meet other people. When you do get out of college, interviewing companies will look at your previous work experience. _15_If you cant find work, especially in this hard economic time, volunteer or make your own job.A. This will look great on your resume.B. While you only need 4 or 5 close friends, that doesnt mean you shouldnt try to meet new people.C.In fact, many of the friends you have when you are popular are not true friends.D.Youll get cheap car insurance as well if you have at least a B or A average.E.Learn to appreciate small things.F.Dont go to sleep that night wishing you would have asked them.G Pursue interests you enjoy.【答案】11. E 12. C13. F 14. D15. A【解析】【分析】本文主要告诉我们如何好好享受青少年时期的生活。【11题详解】根据本句的设空的位置可知,本句应为本段落的主题句,根据其后的“Whether its having a good supply of food, family that loves you, having a decent education or simply being born in this world. Remember that the point of life is for you to enjoy it.”可知,无论是有充足的食物,爱你的家人,受过良好的教育,还是出生在这个世界上,生活的意义在于享受生活,要学会欣赏小事。故选E。【12题详解】根据空格前 “you dont have to be popular and have a number of friends to be happy”以及空格后 “Try to have friends that like you who you are, not just because you are wearing a certain brand of shoes or something like that.”,可知,事实上,当你很受欢迎的时候,你拥有的很多“朋友”并不是真正的朋友。故选C。【13题详解】根据本段的主题句“Go for it! If you have a special girl/guy you want to ask out, dance with, etc. just ask”,如果你有一个特别的女孩/男孩,你想约他/她出去,和他/她跳舞等等,尽管开口,不要等待,选项F符合上下文语境,故选F。【14题详解】根据前一句“There is nothing more satisfying than seeing your efforts pay off in the form of As and Bs (but mainly As).”可知,没有什么比看到你的努力以优秀和良好(但主要是优秀)的形式得到回报更令人满意的了。它会为你以后的学习和工作带来诸多好处,这也包括“可以买到便宜的汽车保险”,故选D。【15题详解】根据上一句“When you do get out of college, interviewing companies will look at your previous work experience.”可知,大学毕业后,面试公司会看你以前的工作经验,这会在你的简历上看起来很棒。故选A。【点睛】七选五旨在考查学生对全文整体理解和对信息辨析的能力,做此题时首先需要先了解文章的整体结构,弄清文章大意,然后再把7个备选项浏览一下,最后再综合上下文进行推理判断。通过通读全文,了解到文章主要告诉我们如何好好享受青少年时期的生活,然后再结合上下文进行选择。例如,小题2,根据空格前所述“you dont have to be popular and have a number of friends to be happy” (你不一定要受欢迎,也不一定要有很多朋友才能快乐) 以及空格后内容“Try to have friends that like you who you are, not just because you are wearing a certain brand of shoes or something like that.”(试着交一些喜欢你自己的朋友,而不仅仅是因为你穿了某种牌子的鞋或类似的东西。),可知,事实上,当你很受欢迎的时候,你拥有的很多“朋友”并不是真正的朋友。只有C选项与空格前后句意相关,故选C。第三部分:语言运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。I was walking around in a Big Bazar store doing a_16_, when I saw aCashier talking to a boy . The Cashier said, “Im sorry, but you dont have enough _17_to buy this doll.” Then the little boy _18_me and asked, “Uncle, are you sure I dont have enough money?”I counted his cash and_19_, “you dont , my dear.” The little boy was still_20_the doll in his hand. Finally, I walked _21_him and I asked him who he wished to give this doll to. “I wanted to_22_my sister for her Birthday. I have to give the doll to my mommy _23_she can give it to my
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年防雷检测考试题及答案
- 2025年医院呼吸考试题及答案
- 七台河市中储粮2025秋招综合管理岗高频笔试题库含答案
- 崇左市中石油2025秋招笔试模拟题含答案炼油设备技术岗
- 宜春市中石化2025秋招面试半结构化模拟题及答案油田工程技术岗
- 大唐电力常州市2025秋招采矿工程专业面试追问及参考回答
- 怀化市中石化2025秋招面试半结构化模拟题及答案油田工程技术岗
- 中国联通神农架林区2025秋招笔试行测题库及答案供应链采购类
- 武汉市中储粮2025秋招机电维修岗高频笔试题库含答案
- 中国广电宜昌市2025秋招计算机类专业追问清单及参考回答
- 2025至2030中国大宗物资供应链行业发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 2025湖南益阳安化县事业单位招聘工作人员61人考试参考试题及答案解析
- 7 呼风唤雨的世纪 课件
- 电瓶托盘堆垛车安全培训课件
- 快递分拣中心操作流程及安全规范
- 微观经济学生产与成本理论
- 环境监测第2章(2)——水和废水监测ppt课件
- 《晋灵公不君》优秀PPT课件(完整版)
- 中毒窒息事故应急处置卡
- 卫生支农工作鉴定表 卫生支农个人工作总结.doc
- 汪峰——我爱你中国歌词
评论
0/150
提交评论