湖南省长沙市2020高考英语二轮复习 阅读理解训练(55)_第1页
湖南省长沙市2020高考英语二轮复习 阅读理解训练(55)_第2页
湖南省长沙市2020高考英语二轮复习 阅读理解训练(55)_第3页
湖南省长沙市2020高考英语二轮复习 阅读理解训练(55)_第4页
湖南省长沙市2020高考英语二轮复习 阅读理解训练(55)_第5页
已阅读5页,还剩7页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

湖南长沙市2020高考英语(二轮)阅读理解训练(55)2020高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。In the American colonies there was little moneyEngland did not supply the colonies with coins and it did not allow the colonies to make their own coinsOnly the Massachusetts Bay Colony received permission for a short period in 1652 to make several kinds of silver coinsEngland wanted to keep money out of America as a means of controlling trade:America was forced to trade only with England if it did not have the money to buy products from other countries The result during the pre-revolutionary period was that the colonists used various goods in place of money:beaver furs,Indian wampum,and tobacco leaves were all commonly used as substitutes(代替物)for moneyThe colonists also made use of any foreign coins they could obtainDutch,Spanish,French,and English coins were all in use in the American coloniesIndividual states and the Continental Congress issued paper moneyS0 much of this paper money was printed that by the end of the Revolutionary War it was virtually worthlessAs a result,trade in goods and the use of foreign coins were still common during this periodBy the time the Revolutionary War had been won by the American colonists,the monetary(货币的)system was in a state of total confusionTo change this situation,the new Constitution of the United States,approved in 1789,allowed only Congress to issue moneyThe individual states could no longer have their own money supplyA few years later,the Coinage Act of 1792 made the dollar the official currency of the United States and put the country on a bimetallic(双金属的)standardIn this bimetallic system,both go1d and silver were legal money,and the rate of exchange of silver to gold was fixed by the government at sixteen to one1The reason why England kept money out of America was that_AAmerica had to trade only with EnglandBAmerican colonies could have their own coinsCthe colonists wanted to save the money for their own countryDtoo much paper money in use would lead to the decrease of value2What happened to the American monetary system during the Revolutionary War?AIndividual states were not allowed to issue moneyBThe Continental Congress issued g01d and silver coinsCAmerican money replaced trade-in goods and foreign coins.DSo much paper money was in use that it almost lost its value at last:3According to the passage,under the new US Constitution_-Aonly the US Congress could issue moneyBthe dollar was made the official currency of the USCthe US officially went on a bimetallic monetary systemD various state governments,including Massachusetts,could issue money4This passage mainly discusses _AAmerican money from past to presentBthe English monetary policies in American coloniesCthe effect of the Revolutionary War on American moneyDthe American monetary system during the 17th and 18th centuries参考答案14、ADAD2020高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。If you are hungry, what will you do? Grab a piece of your favorite meal and stay quiet after that? Just like stomach, even your mind will be hungry. But it never lets you know, because you keep it busy thinking about your dream lover, favorite star and many such absurd things. So it silently begins to hide your needs and never lets itself grow. When mind loses its freedom to grow, creativity gets its full stop. This might be the reason why we all sometimes think “What happens next?”, “Why cant I think?”, “Why am I always given the difficult problems?” Well, this is the result of using our own karma(宿命)of using our brain for thinking of not-so-worthy things.Hunger of the mind can be actually satisfied through extensive reading. But why is it reading but not watching TV? Because reading has been the most educational tool used by us right from the childhood. Just like that to develop other aspects of our life, we have to turn to reading for help. You have a number of books in the world which will answer all your “how-to” questions. Once you read a book, you just dont run your eyes through the lines, but your mind decodes it and explains it to you. The interesting part of the book is stored in your mind as a seed. Now this seed is unknowingly used by you in your future to develop new ideas. The same seed, if used many times, can help you link and relate a lot of things, which you would never thought of in your wildest dreams! This is nothing but creativity. The more books you read, the wider your mind will become. Also this improves your speech-making skills to a large extent and also makes a significant contribution to your vocabulary. When you start speaking English or any other language fluently with your friends or other people, you never seem to run out of the right words at the right time.Actually, I had a problem in speaking English fluently, but as I read, I could improve significantly. So guys, do join me and give food for your thoughts by reading, reading and more reading. Now what are you waiting for? Go, grab a book and let me know!1What does the author mean by saying that our mind is hungry?AWe dont read booksBOur creativity gets a full stopCWe dont know what to do nextDWe dont have a good memory2Ones mind is hungry because it_-Ais mentally busy with many absurd thingsBcant work out things wellC1oosens its freedom to forgetDbegins to pay careful attention to his needs3Which of the following is NOT the advantage of reading?AHelping you enlarge your vocabularyBHelping you develop your creativityCHelping you improve your speaking skillsDHelping you run your eyes through the lines4By reading more,we are sure to_Aspeak English fluently Bstore books in our mindCdream the wildest dreams Dperform better mentally in the future参考答案14、BADD阅读理解。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Few laws are so effective that you can see results just days after they take effect.But in the nine days since the federal cigarette tax more than doubledto $1.01 per packsmokers have jammed telephone “quit lines” across the country seeking to kick the habit.This is not a surprise to public health advocates.Theyve studied the effect of state tax increases for years,finding that smokers,especially teens,are price sensitive.Nor is it a shock to the industry,which fiercely fights every tax increase.The only wonder is that so many states insist on closing their ears to the message.Tobacco taxes improve public health,they raise money and most particularly,they deter people from taking up the habit as teens,which is when nearly all smokers are addicted.Yet the rate of taxation varies widely.In Manhattan,for instance,which has the highest tax in the nation,a pack of Marlboro Light Kings,cost $10.06 at one drugstore Wednesday.In Charleston,S.C.,where the 7 cent a pack tax is the lowest in the nation,the price was $4.78.The influence is obvious.In New York,high school smoking hit a new low in the latest surveys13.8%,far below the national average.By comparison,26% of high school students smoke in Kentucky.Other low tax states have similarly depressing teen smoking records.Hal Rogers,Representative from Kentucky,like those who are against high tobacco taxes,argues that the burden of the tax falls on lowincome Americans “who choose to smoke.”Thats true.But there is more reason in keeping future generations of lowincome workers from getting hooked in the first place.As for todays adults,if the new tax drives them to quit,they will have more to spend on their families,cut their risk of cancer and heart disease and feel better.【语篇解读】 烟草税增加后,取得了立竿见影的效果许多烟民纷纷戒烟。然而有些地方却对此充耳不闻,中学生吸烟的比例居高不下。本文让我们意识到:从长远看,通过增加烟草税而使人们戒烟是泽被千家万户的大事。1The text is mainly about _.Athe price of cigarettesBthe rate of teen smokingCthe effect of tobacco tax increaseDthe differences in tobacco tax rate解析主旨大意题。本文主要谈论的是烟草税增加后取得的明显效果以及给人们带来的益处。A、B、D三项均为文章的某一方面。答案C2What does the author think is a surprise?ATeen smokers are price sensitive.BSome states still keep the tobacco tax low.CTobacco taxes improve public health.DTobacco industry fiercely fights the tax rise.解析事实细节题。由第三段第一句可知,唯 一让人吃惊的是,有些州对此充耳不闻,也就是继续保持低烟草税。答案B3Rogers attitude towards the lowincome smokers might be that of _.Atolerance BunconcernCdoubt Dsympathy解析推理判断题。Roger认为高烟草税是把税收负担加到了低收入的烟民身上,故应该持同情态度。答案D4What can we learn from the last paragraph?AThe new tax will be beneficial in the long run.BLowincome Americans are more likely to fall ill.CFuture generations will be hooked on smoking.DAdults will depend more on their families.解析推理判断题。由全文最后一句可知,增加烟草税促使烟民戒烟,可让他们有更多的时间与家人团聚,减少癌症和心脏病的发病率,从长远看,是一件有益的事情。答案A阅读理解。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Some people will do just about anything to save money.And I am one of them.Take my familys last vacation.It was my sixyearold sons winter break from school,and we were heading home from Fort Lauderdale after a weeklong trip.The flight was overbooked,and Delta,the airline,offered us $400 per person in credits to give up our seats and leave the next day.I had meetings in New York,so I had to get back.But that didnt mean my husband and my son couldnt stay.I took my ninemonthold and took off for home.The next day,my husband and son were offered more credits to take an even later flight.Yes,I encouragedokay,orderedthem to wait it out at the airport to “earn” more Delta Dollars.Our total take:$1,600.Not bad,huh?Now some people may think Im a bad mother and not such a great wife either.But as a bigtime bargain hunter,I know the value of a dollar.And these days,a good deal is something few of us can afford to pass up.Ive made a living looking for the best deals and exposing(揭露) the worst tricks.I have been the consumer reporter of NBCs Today show for over a decade.I have written a couple of books including one titled Tricks of the Trade:A Consumer Survival Guide.And I really do what I believe in.I tell you this because there is no shame in getting your moneys worth.Im also tightfisted when it comes to shoes,clothes for my children,and expensive restaurants.But I wouldnt hesitate to spend on a good haircut.It keeps its shape longer,and its the first thing people notice.And I will also spend on a classic piece of furniture.Quality lasts.1Why did Delta give the authors family credits?AThey took a later flight.BThey had early bookings.CTheir flight had been delayed.DTheir flight had been cancelled.解析细节理解题。根据文章第一段中“.give up our seats and leave the next day.”可知答案。答案A2What can we learn about the author?AShe rarely misses a good deal.BShe seldom makes a compromise.CShe is very strict with her children.DShe is interested in cheap products.解析推理判断题。根据文章第三段中“But as a bigtime bargain hunter, I know the value of a dollar. And these days, a good deal is something few of us can afford to pass up.”可知作者自称是一个一流的杀价者,并且说一笔好的交易是很少有人能够拒绝的,因此作者不会错过一笔好买卖的,答案为A项。答案A3What does the author do?AShes a teacher.BShes a housewife.CShes a media person.DShes a businesswoman.解析细节理解题。根据文章第四段第二句“I have been the consumer reporter of NBCs Today show for over a decade.”可知作者是一位媒体工作者。答案C4What does the author want to tell us?AHow to expose bad tricks.BHow to reserve airline seats.CHow to spend money wisely.DHow to make a business deal.解析写作意图题。文章最后一段讲述了如何明智地花钱,即如何让钱花得更值得,故答案为C项。答案C2020高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。If you can see the magic in a fairytale童话), you can face the future”- Danielle SteelWho have not read fairytales? We all have had the experience of taking great delight in the beauty and innocence of fairytalesMay it be Cinderella or Sleeping BeautyFairytale is a word which cannot be new to us. But have you ever travelled ages back to the earliest of times and uncovered the fascinating facts about these stories?The history of the fairytale is particularly difficult to trackThe oral tradition of the fairytale came long before the written pageThe oldest known fairytales date back to ancient Egypt around 1300B.C.and now, after travelling through various periods of time, they have grown and matured in various aspects and have become the most popular forms of stories for young childrenThe characters and themes of fairytales are simple and similar: Princesses and goose girls, youngest sons and brave princes, wicked, stepmothers, fairy godmothers, talking animals, glass mountains, witches, castles and the like. The tale goes into an unreal world and in this never-never land our heroes kill the enemy, succeed to kingdoms and marry the ever beautiful princesses. W. H Auden said, “The way to read a fairytale is to throw yourself in.” It is very true indeed or you will not be able to feel the ecstasy of reading a fairytale. So whenever you read a fairytale, imagine you are the hero/heroine and you will be carried to a mysterious land where everything will be as you want.Every child believes in fairies(仙女), dragons, etc. Yet, as we grow up we fail to believe in these fantasy-based charactersFairytales are told to children when they are young. This is very essential indeed, for if in the beginning of our lives, our minds are touched by the beauty, innocence and the morals in these tales, we will be able to obtain the optimistic side of happen

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论