




已阅读5页,还剩6页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时素养评价 十五 Unit 5Reading for Writing. 根据提示完成句子1. Can anybody deny that Mozart has a talent (天赋) for music?2. The theory is based on a series of wrong assumptions (assume).3. In addition to (除了) painting, he also has a great interest in music.4. With the last kid passing the finishing line, the coach smiled with satisfaction (satisfy).5. I somehow (不知怎么地) dont like the way he speaks to people.6. We have bought some advanced experiment equipment (设备) for the school lab.7. The number of the unemployed (失业的) has increased these years.8. When you are graduating from school, you may be faced with various (各种各样的) options.9. John has been absent because he had two teeth taken(take)out yesterday.10. Ill have the gardener plant (plant) some trees. 完成句子1. It was obvious that he was lying.很明显他在说谎。2. I think nothing is more pleasant/enjoyable than reading.我认为没有比读书更让人愉快的了。3. I was about to go outside when the telephone rang.我正要出门, 就在这时电话响了。4. The Internet makes it possible for us to work or shop at home.网络使我们在家里工作或购物成为可能。5. Though her family was poor, she managed to finish her college education.虽然家里很穷, 但她设法完成了大学学业。6. The reason why she was absent is that she was ill.她今天缺席的原因是她病了。. 阅读理解AListening to music is considered a good thing for adults. Indeed it is. Scientific studies have proved it. Music has so many good effects on our body, mind and mood that this world will certainly not be a good place without music. Then, is music good for children? Some parents think so and let their children learn or listen to music. But some parents dont know the importance of music to children. Here are some reasons why music is important to children.First, music is good for childrens intelligence. Studies have proved that children who learn music are likely to have higher intelligence than those who have no interest in or dislike music. This is because the brain gets stimulated (刺激) by the rhythm and tone of music.Music also has soothing (抚慰的) effect on children and helps remove their stress. Todays children are under a lot of stress from schoolwork. Being under too much stress impairs childrens health. Luckily, listening to music can help them feel better.Music can improve childrens moods. Some children are sad by nature. They seem to be lost in their own thoughts and dont take an interest in their surroundings. In such cases, a method known as “music therapy” comes to their rescue. It changes their moods and places a new kind of spirit in them.Music is also a universal language that children ought to learn. Our world has become a global village. People are getting more and more interested in other cultures and countries. Music can help them in understanding foreign cultures.Now we can say that music is very important not only to adults but also to children. So children should be encouraged to learn music or listen to music.【文章大意】孩子们接触音乐对他们很有好处, 父母应该多让孩子接触音乐。1. By mentioning scientific studies in Paragraph 1, the author wants to show .A. why adults should listen to musicB. children should listen to musicC. listening to music is only good for adultsD. why scientists are interested in music【解析】选A。推理判断题。根据第一段的“Listening to music is considered a good thing for adults. Indeed it is. Scientific studies have proved it. ”可知, 作者是为了表明听音乐对成人有益, 也就是为什么成人应该听音乐。2. What does the underlined word “impairs” in Paragraph 3 mean?A. Harms. B. Changes.C. Improves. D. Shows.【解析】选A。词义猜测题。根据第三段最后一句“Luckily, listening to music can help them feel better. ”可知, 画线词所在的句子是指“太多压力会损害孩子的健康”。3. The last but second paragraph shows that listening to music means .A. learning languages betterB. understanding foreign cultures betterC. accepting the fast developing world easilyD. showing greater interest in other cultures【解析】选B。细节理解题。根据倒数第二段的“Music can help them in understanding foreign cultures. ”可知, 听音乐可以帮助他们更好地理解外国的文化。4. What would be the best title for the passage?A. Why do Children Love Music?B. How to Choose Music for ChildrenC. How to Teach Children Music EasilyD. Why is Music Important to Children?【解析】选D。主旨大意题。根据文章内容可知, 本文主要是讲为什么音乐对孩子们很重要。B(2020海淀高一检测 )It was May 23, 2020. Arnot, the 32-year-old mountain guide, reached the top of Everest without the use of oxygen (O2) equipment. It was achieved after seven years, three previous attempts, and fourteen straight hours of climbing.After 15 minutes at the top, Arnot began her descent (下坡). Eight hours later, she reached the camp at 7, 600 meters and became the first American womanand only the seventh woman everto successfully reach Mount Everest without oxygen equipment.“There are so many reasons for her impressive achievement, especially the physical and emotional efforts that shes put forth over the years to make this happen, ” says the professional climber and photographer Richards, “The mental courage that it requires is something very few people have. ”Arnot didnt start climbing until she was 19 years old. Money was tight in her family, and climbing mountains never occurred in her mind. After graduating from college, Arnot was invited by her friend to climb a mountain. “It totally changed my life, ”says Arnot. “I always know that if you want something, you can achieve it, but knowing what you want is a whole different thing, ” she says. “I am athletic but not competitive. After my first climbing, I knew immediately that mountains are what I wantas that is where I felt home for the first time in my life. ”After that first climb, she devoted herself to learning how to climb and move through mountain. It was during her second trip to Everest in 2020 that she first set her sights on a no-oxygen attempt. However, while hiking into Everest Base Camp that year, she hurt her leg and wasnt able to climb without oxygen. In 2020 she nearly made it to the top, but was forced to take oxygen at 8, 504 meters while helping another climber.When Arnot finally stood atop Everest, she called her best friend, “I reached the top and Im not using any oxygen. ” Then, tears began to stream down from her eyes. So much of Arnots life has been about pushing the limits of her abilities, and in this case, shes also pushed up against the outer limits of the human spirit.【文章大意】这是一篇记叙文。19岁才开始登山的阿诺特在第一次登山后就爱上了这项运动, 因为山给了她一种安慰感。第一次爬山之后, 她全身心地投入到学习如何爬山和穿越高山之中。经过数次的困难和挑战, 终于在2020年5月23日, 32岁的阿诺特在没有使用氧气设备的情况下登上了珠穆朗玛峰。5. On May 23, 2020, Arnot .A. spent 8 straight hours climbingB. stayed at the top for 50 minutesC. made her first attempt to climb EverestD. reached the top without oxygen equipment【解析】选D。细节理解题。根据第一段第一句It was May 23, 2020. Arnot, the 32-year-old mountain guide, reached the top of Everest without the use of oxygen (O2) equipment. 可知, 2020年5月23日, 32岁的阿诺特在没有使用氧气设备的情况下登上了珠穆朗玛峰峰顶。故选D。6. Arnot fell in love with climbing because .A. money was no longer a problem to herB. mountains gave her the feeling of comfortC. she tried to be more athletic and competitiveD. she wanted to build up her body through climbing【解析】选B。细节理解题。根据第四段最后一句After my first climbing, I knew immediately that mountains are what I wantas that is where I felt home for the first time in my life. 可知阿诺特爱上登山是因为登山让她第一次有家的感觉, 即山给了她家一样的舒适和安慰感, 故选B。7. What do we know about Arnots climbing experience?A. She took up climbing when she was 19 years old.B. She has always been a good climber since her childhood.C. She climbed Everest with her family during her first trip.D. She hurt her leg badly while helping another climber in 2020.【解析】选A。细节理解题。根据第四段第一句Arnot didnt start climbing until she was 19 years old. 可知阿诺特直到19岁才开始登山。故选A。8. Which of the following can best describe Arnot?A. Determined and brave.B. Cautious and honest.C. Caring and open-minded.D. Confident and creative.【解析】选A。推理判断题。根据倒数第二段第一句After that first climb, she devoted herself to learning how to climb and move through mountain. 与第三句However, while hiking into Everest Base Camp that year, she hurt her leg and wasnt able to climb without oxygen. 可知阿诺特第一次爬山之后, 她全身心地投入到学习如何爬山和穿越高山之中; 虽然腿受了伤无法进行无氧登山, 但还是没有放弃登山, 说明了阿诺特非常有决心。根据最后一段最后一句中的So much of Arnots life has been about pushing the limits of her abilities可知阿诺特一生的大部分时间都在挑战自己的能力极限, 说明了阿诺特非常勇敢。综上, 故选A。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2020全国卷)Before there was the written word, there was the language of dance. Dance expresses love and hate, joy and sorrow, life and death, and everything else in between.1 We dance from Florida to Alaska, from north to south and sea to sea. We dance at weddings, birthdays, office parties and just to fill the time.“I adore dancing, ” says Lester Bridges, the owner of a dance studio in Iowa. “I cant imagine doing anything else with my life. ” Bridges runs dance classes for all ages. “Teaching dancing is wonderful. 2 Its great to watch them. For many of them, its a way of meeting people and having a social life. ”3“I can tell you about one young couple, ” says Bridges. “Theyre learning to do traditional dances. They arrive at the class in low spirits and they leave with a smile. 4”So, do we dance in order to make ourse
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年宠物针灸安全操作面试题及答案
- 草坪园艺技术使用中常见问题解决大全
- 2025年护卫犬训练理论模拟题库
- 2025年安全员考试备考冲刺题解
- 2025年智能制造工程师面试技巧与答案
- 2025年安全员安全生产法规试题
- 2025年事务局培训管理岗位面试题库答案
- 2025年农村经济管理实务技能考核试卷及答案解析
- 2025年金融业务拓展经理综合能力测验试卷及答案解析
- 2025年地震观测员技能鉴定初级模拟题
- 2025年少儿英语教师职业资格考试试卷:英语教学互动式学习
- 2024年护理综合管理能力考试试题(附答案)
- 培训师必要知识课件
- 2025年事业单位卫生类专业知识试卷(卫生监督与卫生法规)试题
- 新学期-启航出发-2025-2026学年初一上学期新生开学第一课主题班会
- 人教版新教材小学二年级《数学》上册新教材解读课件
- 2025年秋数学(新)人教版三年级上课件:第1课时 观察物体
- 我们为什么要努力学习-励志主题班会(课件)
- GB-T 1040.2-2022 塑料 拉伸性能的测定 第2部分:模塑和挤塑塑料的试验条件
- 国家赔偿法完整版教学ppt课件全套教程
- 《中华人民共和国职业分类大典》电子版
评论
0/150
提交评论