重庆合川市2020高考英语二轮复习 阅读理解训练(5)_第1页
重庆合川市2020高考英语二轮复习 阅读理解训练(5)_第2页
重庆合川市2020高考英语二轮复习 阅读理解训练(5)_第3页
重庆合川市2020高考英语二轮复习 阅读理解训练(5)_第4页
重庆合川市2020高考英语二轮复习 阅读理解训练(5)_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

阅读理解训练(5)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。A classical guitarist was excited to hear from New York City police that his valuable guitar had been found. It disappeared almost a year ago when he got out of a cab and forgot to take the guitar with him. Laurence Lennon, 44, said he was running late that day. He was talking to his manager on his cell phone when he dashed out of the taxi. He said that he gave the driver $ 60 and told him to keep the change. He walked through the front doors of the concert hall still talking on the phone to his manager.Upon discovering his loss, Lennon used his cell phone to call the police. The policewoman asked him for the name of the cab company, the number of the cab, and the name of the driver. He said that she had to be kidding.She told Lennon that he could file a missing items report at the police station or online. Lennon asked for the online address. She told him that finding the guitar might take a couple of yearsfinding guitars was not as important as finding murderers and marijuana smokers. Then she told him to have a nice day.“This year has been depressing,” said Lennon. “I had to postpone the recording of two new CDs. Ive been using borrowed guitars. And I was losing hope of ever recovering my guitar.”Lennon was reunited with his $ 100,000 musical instrument yesterday. The case and the guitar had been discovered in the corner of a coffee house only two blocks from where Lennon had lost it in the first place. Lennon had offered a $ 10,000 reward for its return. He said he would give the reward to the coffee house owner, who had informed the police.1It can be inferred from this reading passage that_.ALennon gave the driver much more money than what was actually neededBLennon couldnt give any useful information about the driver and his cabCLennon was too busy talking to his friend to remember to pay the cab driverDLennon used to work at the concert hall in New York City答案:B推理判断题。根据第二段第二句“The policewoman asked him for the name of the cab company.and the name of the driver. He said that she had to be kidding.”说明他对出租汽车公司和司机的情况一概不知,认为警察这样问他简直是在开玩笑。2The policewoman told Lennon_.Anot to worry about the guitarBto have a nice day in New York CityCto find the cab driver and talk to himDto wait with patience答案:D推理判断题。根据第三段第三句“.finding the guitar might take a couple of years.”说明警察认为寻找这把吉他会很难,大概需要几年时间,因此他得耐心等待。选项A“不要着急这把吉他”不符合警察的本意和事实;B“祝他在纽约市玩得愉快”,原文中这是警察对他的安慰和祝福,不是事情的最重要内容;C“去找出租车司机跟他谈一下”这显然不可能,只有D“耐心等待”符合警察的本意。3Which of the following is the most important according to the policewoman?AFinding a lost guitar.BFinding the cab driver.CFinding murderers.DEnjoying ones own life答案:C细节题。根据第三段“.finding guitars was not as important as finding murderers.”说明在警察看来寻找杀人犯比寻找吉他(当然和其他任何事相比都)更重要。4The underlined word“depressing”can be best explained by“_”Amaking people feel sadBmaking people unfortunateCmaking people losing moneyDmaking people losing good luck答案:A词义理解题。根据第四段第二句“I had to postpone the recording of two new CDs. Ive been using borrowed guitars. And.”可推测出Lennon度过了一年很痛苦的日子,主要是丢掉了心爱的吉他和由于此事给他带来的种种事业中的不顺畅,因此可推测出depressing在这种的意思相当于making people feel sad。阅读理解练习阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Today, in many high schools, teaching is now a technical miracle of computer labs, digital cameras, DVD players and laptops. Teachers can e-mail parents, post messages for students on online bulletin(公告,告示) boards, and take attendance with a quick movement of a mouse.Even though we are now living in the digital age, the basic and most important element of education has not changed. Most students still need that one-on-one, teacher-student relationship to learn and to succeed. Teenagers need instruction in English, math or history, but they also want personal advice and encouragement. Kids talk with me about their families, their weekend plans, their favorite TV shows and their relationship problems. In my English and journalism classes, we talk about Shakespeare and persuasive(富有哲理的) essays, but we also discuss college basketball, the war in Iraq and career choices. Students show me pictures of their rebuilt cars, their family vacations, and their newborn baby brothers. This personal connection is the necessary link between teachers and students that no amount of technology can improve upon or replace.A few years ago I had a student in sophomore English who was struggling with my class and with school in general. Although he was a humorous young man who liked to joke around, I knew his family life was far from ideal. Whenever I approached him about missing homework or low test grades, he always had the same reply, “It doesnt matter because Im quitting school anyway.” Even though he always said this in a half-teasing way, I knew he needed to hear my different opinion and my “value of a high school education” lecture. He needed to hear this speech from me. After he left my class, he struggled through the next two years of school. But, he did finally graduate because we kept telling him to hang in there. Wed cared about him finishing school.Recently, I saw this former student working at a local Italian restaurant. I told him again how proud I was of him. He said that he was hoping to go back to school to become a certified electrician. I encouraged him to get that training.Students rely on compassionate teachers to guide, to tutor, to listen, to laugh and to cry with them. Teachers provide the most important link in the educational processthe human one.41. The first paragraph mainly talks about _.A. the variety of modern teaching methods.B. the wide use of modern technology in educationC. the importance of teacher-parent relationship.D. the importance of using modern technology.42. The underlined word “ compassionate” in Para 5 means _.A. ambitious B. knowledgeable C. sympathetic D. generous43. According to the text, the most important element in education is _.A. teachers good instruction B. advanced technologyC. teachers encouragement D. personal connection44. The author states his view of education by _.A. example B. description C. figure D. comparison【参考答案】41-44 BCDA阅读理解练习阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【广东省2020届高三考前冲刺卷(四)】ALONDON (Reuters)New faces given to a Chinese man after a bear tore off part of his face and a FrenchCaribbean man disfigured by a rare tumor show that such transplants can work and are not medical oddities (怪异),researchers said.The findings give hope to some people with severe facial disfigurement and suggest the transplants could prove longlasting without major problems.Despite the tissue rejection in the first year after their transplants,neither men had psychological problems accepting their new faces and have been able to rejoin society,they reported.Only three people have received face transplants.The worlds first was carried out on French woman Isabelle Dinoire in November 2020 after she was disfigured in an attack by her dog.In 2020,her doctors reported that she had recovered slowly and steadily,overcoming two periods of rejection.In 2020,Chinese doctors performed a face transplant on a 30yearold hit by a bear.While there were some complications with tissue rejection following the operation,two years later the man was doing well,his doctors said.“This case suggests that facial transplantation might be an option for restoring a severely disfigured face,and could enable patients to bring themselves back into society,” Shuzhong Guo and colleagues at Xijing Hospital in China wrote.A French team described their work on a 29yearold man who suffered from Von Recklinghausen disease,an illness that changes the shape of his face.“The man,who was not named,was given a new nose,mouth and chin in a 2020 operation.He began to work 13 months after the transplant has more function in his face and has not rejected the new tissue,” his doctors said.“Our case confirms that face transplantation is practical and effective for the correction of specific disfigurement,” Dr.Laurent Lantieri and colleagues at the HenriMondor hospital outside Paris wrote.26Whats the main idea of this passage?AFace transplants can work.BFace transplants help regain confidence.CThree people have received face transplants.DDisfigured people need face transplants.27What happened to the Chinese patient mentioned in the passage?AHe got a strange illness when he was young.BHe received several operations in hospital.CHe was the first person to receive a face transplant.DHe was once attacked by an animal.28From the passage we can learn that _.Adoctors have different opinions on facial disfigurementBpatients could regain selfconfidence after face transplantsCthe new face of every patient has more functions than expectedDit is easy for disabled people to be accepted by society29The underlined word “restoring” in Paragraph 4 means “_”Aremoving BrecoveringCrepairing Drejecting30What problem resulted from the facial operations?AThe patients wouldnt accept the facial change.BIt was hard for the patients to get along with others.CIt took some time for the patients to recover from the operation.DThe patients usually suffered from tissue rejection.26A主旨大意题。本文介绍了三例成功的手术,表明面部移植手术是可行的。27D推理判断题。根据第一段中“after a bear tore off part of his face”和第四段中“hit by a bear”可知D项正确。28B推理判断题。根据第四段中的“could enable patients to bring themselves back into society”和第五段中的“He began to work 13 months after the transplant.”可判断出B项正确。29C词义猜测题。restore表示“修复;整修”。30D细节理解题。根据第二段和第三段提到的病例可知,手术后病人都有面部组织的排异反应。阅读理解练习【广东省2020届高三考前冲刺卷(四)】Romedoctors and medical groups around the world last weekend reacted with strong opposition to the news that an Italian specialist is on_the_brink_of cloning the first human baby.Dr.Severino Antinori,who is the head of a hospital in Rome,has been referred to in an Arab newspaper as claiming that one of his patients is eight weeks pregnant with a cloned baby.Antinori refused to comment on the reports,but in March 2001 he said he hoped to produce a cloned embryo for implantation within two years.So far seven different kinds of mammals have already been successfully cloned,including sheep,cats and most recently rabbits.Doctors showed their doubt and were strongly opposed although they admitted that human cloning would finally come true unless there was a worldwide ban on the practice.Professor Rudolf Jaenisch of the Whitehead Institute for Biomedical Research at the Massachusetts Institute of Technology said,“I find it astonishing that people do this where the result can be foretold that it will not be a normal baby.It is using humans as guinea pigs.It makes people feel sick.”But Ronald Green,director of the Ethics Institute at Darmouth College in the US,said it was unlikely that an eightweekold pregnancy would lead to a birth.So far all cloned animals have suffered from some different serious disorders,many of them dying soon after their births.Doctors are opposed to human cloning because they are worried about the welfare of the cloned child if there is one.“There are no benefits of cloning human beings

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论