宁夏银川一中2018_2019学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).docx_第1页
宁夏银川一中2018_2019学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).docx_第2页
宁夏银川一中2018_2019学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).docx_第3页
宁夏银川一中2018_2019学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).docx_第4页
宁夏银川一中2018_2019学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).docx_第5页
已阅读5页,还剩23页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

银川一中2018/2019学年度(下)高二期末考试英语试卷注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2作答时,务必将答案写在答题卡上。写在本试卷及草稿纸上无效。3考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分:听力理解(共两节。满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节:(共5小题;第小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1Why is the woman going to Britain?A. To go sightseeing. B. To sell her house. C. To visit her partner2Where did the mans brother live the longest?A. In Thailand. B. In Canada. C. In Japan.3What is the weather like today?A. Cloudy. B. Windy. C. Sunny.4What are the speakers talking about?A. A movie star. B. A college student. C. A novelist.5What does the woman mean?A. The suit didnt fit the man.B. The man didnt budget carefully.C. The man neednt buy the suit.第二节(共15 小题;每小题1分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前后,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6How much weight does the woman want to lose?A. Five pounds. B. Ten pounds. C. Fifteen pounds.7. What will the man do next?A. Start the car. B. Pay the bill. C. Eat the burger.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where does the man probably work?A In a library. B. In a park. C. In a bank.9. What does the woman think is the most important to environment protection?A. Saving paper. B. Collecting litter. C. Recycling water.听第8段材料,回答第10至12题。10. What day is it today probably?A. Sunday. B. Monday. C. Tuesday.11. What kind of food did the man have with Mark?A. Shanxi food. B. Sichuan food. C. Guangdong food.12. What do the speakers agree about?A. The restaurants should be examined.B. Sichuan food agrees with them well.C. They catch a cold easily these days.听第9段材料,回答第13至16题。13. How does the woman feel when seeing the man?A. Annoyed B. Surprised. C. Embarrassed.14. What is the man?A. A teacher. B. A secretary. C. A doctor.15. Where does the woman live now?A. In Beijing. B. In New York. C. In Hawaii.16. What is the probable relationship between the speakers?A. New colleagues. B. Former classmates. C. Old neighbors.听第10段材料,回答第17至20题。17. How many members will the club approximately have next year?A. About 510. B. About 530. C. About 550.18. What language can students practice on Tuesday?A. Italian. B. Russian. C. German.19. Whats the plan for Wednesday?A. To organize a dinner party. B. To hold a language evening.C. To let students stay with their parents.20. What does the speaker remind the listeners to do?A. Avoid drinking alcohol. B. Put down their addressesC. Hand back the paper.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中 ,选出最佳选项(30分)AYou probably know who Marie Curie was, but you may not have heard of Rachel Carson. Of the outstanding ladies listed below, who do you think was the most important woman of the past 100 years?Jane Addams(1860-1935)Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank. Addans helped the poor and worked for peace. She encouraged a sense of community(社区)by creating shelters and promoting education and services for people in need . In 1931, Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.Rachel Carson(1907-1964)If it werent for Rachel Carson, the environmental movement might not exist today. Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness of the dangers of pollution and the harmful effects of chemicals on humans and on the worlds lakes and oceans.Sandra Day OConnor(1930-present)When Sandra Day OConnor finished third in her class at Stanford Law School, in 1952, she could not find work at a law firm because she was a woman. She became an Arizona state senator(参议员) and ,in 1981, the first woman to join the U.S. Supreme Court. OConnor gave the deciding vote in many important cases during her 24 years on the top court.Rosa Parks(1913-2005)On December 1, 1955, in Montgomery, Alabama, Rasa Parks would not give up her seat on a bus to a passenger. Her simple act landed Parks in prison. But it also set off the Montgomery bus boycott. It lasted for more than a year, and kicked off the civil-rights movement. “The only tired I was, was tired of giving in,” said Parks.1. What is Jane Addams noted for in history?A. Her efforts to win a prize.B. Her lack of proper training in law.C. Her social work.D. Her community background.2. What is the reason for OConnors being rejected by the law firm?A. The discrimination against women.B. Her little work experience in court.C. Her lack of proper training in law.D. The poor financial conditions.3. Who made a great contribution to the civil-rights movement in the US?A. Jane Addams.B. Rosa Parks.C. Sandra Day OConnor.D. Rachel Carson.4. What can we infer about the women mentioned in the text?A. They are highly educated.B. They are truly creative.C. They are peace-loversD. They are pioneers.【答案】1. C 2. A 3. B 4. D【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了几位在过去一百年里杰出的女性。【1题详解】细节理解题。根据第二段中的“She encouraged a sense of community(社区)by creating shelters and promoting education and services for people in need”可知,Jane Addams通过为有需要的人建立庇护所、促进教育和服务来鼓励社区意识,由此可知她是以社会工作而闻名的,故C项正确。【2题详解】细节理解题。根据第四段中的“she could not find work at a law firm because she was a woman.”可知,OConnor被律师事务所拒绝是因为对女性的性别歧视,故A项正确。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中的“It lasted for more than a year, and kicked off the civil-rights movement.”可知,Rosa Parks的行为引发的蒙哥马利公车抵制运动持续一年多并开始了民权运动,由此可知她为美国的民权运动做出了巨大贡献,故B项正确。【4题详解】推理判断题。根据各段对四位女性的介绍可知,她们都是各个领域的先驱,都做出了杰出的贡献,故D项正确。【点睛】快速定位法是解答应用文细节理解题的有效方法,即:根据题干中的关键词和段落小标题定位答案所在段落,再寻找细节信息,例如本篇第1题,根据题干中的Jane Addams确定答案在第二段,再根据“She encouraged a sense of community(社区)by creating shelters and promoting education and services for people in need”可知,Jane Addams通过为有需要的人建立庇护所、促进教育和服务来鼓励社区意识,由此可知她是以社会工作而闻名的;本篇第2题,根据题干中的OConnor确定答案在第四段,再根据“she could not find work at a law firm because she was a woman.”可知,OConnor被律师事务所拒绝是因为对女性的性别歧视。BMany people believe Henry Ford invented the automobile (汽车). But Henry Ford did not start to build his first car until 1896. That was eleven years after two Germans developed the worlds first automobile. Many people believe Henry Ford invented the production line that moved a cars parts to the worker, instead of making the worker move to the parts. That is not true, either. Many factory owners used methods of this kind before Ford. What Henry Ford did was to use other peoples ideas and make them better. And he made the whole factory a moving production line.In the early days of the automobile, almost every car maker raced his cars. It was the best way of gaining public notice. Henry Ford decided to build a racing car. Fords most famous race was his first one. It was also the last race in which he drove the car himself.The race was in 1901, at a field near Detroit. All of the most famous cars had entered, but only two were left: the Winton and Fords. The Winton was famous for its speed. Most people thought the race was over before it began.The Winton took an early lead. But halfway through the race, it began to lose power. Ford started to gain. And near the end of the race, he took the lead. Ford won the race and defeated the Winton. His name appeared in newspapers and he became well-known all over the United States. Within weeks of the race, Henry Ford formed a new automobile company. In 1903, a doctor in Detroit bought the first car from the company._5_was the beginning of Henry Fords dream. Ford said: I will build a motor car for the great mass of people. It will be large enough for the family, but small enough for one person to operate and care for. It will be built of the best materials. It will be built by the best men to be employed. And it will be built with the simplest plans that modern engineering can produce. It will be so low in price that no man making good money will be unable to own one.The Model T was a car of that kind. It only cost $850. It was a simple machine that drivers could depend on. Doctors bought the Model T. So did farmers. Even criminals. They considered it the fastest and surest form of transportation. Americans loved the Model T. They wrote stories and songs about it. Thousands of Model Ts were built in the first few years.5. What do we know about Henry Ford from Paragraph 1?A. He made good use of ideas from others.B. He produced the first car in the world.C. He knew how to improve auto parts.D. He invented the production line.6. Why did Henry Ford take part in the 1901 car race?A. To show off his driving skills.B. To draw public attention.C. To learn about new technology.D. To raise money for his new company.7.“That sale” in Paragraph 4 refers to .A. the selling of Ford cars at reduced pricesB. the sale of Model T to the mass of peopleC. he selling of a car to a Detroit doctorD. the sales target for the Ford Company8. What was Henry Fords dream according to the text?A. Producing cars for average customers.B. Building racing cars of simple design.C. Designing more car models.D. Starting more companies.【答案】5. A 6. B 7. C 8. A【解析】本文记叙了亨利福特充分利用别人的想法,生产出了自己的汽车,形成了自己的生产流水线。通过赛车比赛,使公众关注到自己的汽车,然后建立了自己的汽车公司,为所有的普通顾客生产汽车。【5题详解】细节理解题。根据短文第一段倒数第二句话可知:福特所做的就是利用别人的想法,然后更好地利用。【6题详解】细节理解题。根据短文第二段可知,开始时,每个汽车制造者都开赛车,并且这是引人注意的最好方法。因此他制造自己的赛车,进行比赛,目的是引人注意。【7题详解】词义猜测题。由上一句话“In 1903, a doctor in Detroit bought the first car from the company”可知,that sale指代的是医生买车这件事。【8题详解】细节理解题。由短文倒数第二段及最后一段可知,他造的车价格低,能挣钱的人都能买得起他的车,医生,农民甚至罪犯都买他的车。由此可知他的梦想就是为普通老百姓造车。CScott and Daniel Harry are enjoying everyday tasks like shopping and washing for the first time following their move to an accommodation (住宿) support house in Kurwongbah, north of Brisbane last year.Disability Services Queenslands Strengthening Non-Government Organisations project provided an accommodation support model that would enable residents (居住者) like Daniel and Scott to live more independently.The house is just one of many accommodation support services funded (资助) through the project. The five-bedroom house provides 24-hour care for up to four individuals with complex needs, including medical support. Care and staffing levels are varied and flexible, depending on each residents requirements.Scott and Daniel, who have a severe form of Duchenne Muscular Dystrophy, require 24-hour support in all activities of daily living. Before they moved to the house, they lived with their family. Scott says living at home was difficult as it placed a physical and emotional strain (负担) on their parents who had to wake them several times each night to reposition them or place them on breathing machines.“We were heavyhearted,” says Scott, who is planning to write a book about his life experiences. “But our parents now have a lot more time for themselves. We now manage ourselves on a day-to-day basis.”Daniel is an enthusiastic gardener, taking care of his own vegetable garden. The men share the house with one other young man, and they go to rugby league games, meeting up with friends.Leeding Care Australia provides the care service at Kurwongbah. Manager Lee Garniss says setting up the facilities (设施) has not been without its challenges.“It is an unconventional model of care,” Lee says. “The home is Scott and Daniels home, however it is also a workplace for their support staff. Balancing these two requirements has been a challenge for all.”“We have experienced a bit of a learning phase over the last twelve months. However, by working as a team we try our best to meet the needs of both residents and staff and I think we have achieved the right balance.”9. What do we know about the house Scott and Daniel live in now?A. It was built by their parents.B. It can accommodate four residents.C. It belongs to a governmental project.D. Its located in the center of Brisbane10. Why did Scott and Daniels parents wake up frequently at night?A. To help them do exercise.B. They were making a lot of noise.C. To check on their breathing.D. They were under emotional pressure.11. How did Scott feel while living with his parents?A. A bit guilty.B. Quite happy.C. Very proud.D. Slightly angry.12. What was a challenge while setting up the facilities?A. Lack of fund.B. No workplace.C. Inexperienced staff members.D. Satisfying both staff and residents needs.【答案】9. B 10. C 11. A 12. D【解析】【分析】本文是一篇新闻报道,介绍了昆士兰州残疾人服务加强非政府组织项目为残疾人提供可以24小时为四个有复杂需求的残疾人提供护理的五居室住房,这让Scott 和Daniel这样的残疾人可以离开父母独立生活,同时也减轻了他们父母的负担。【9题详解】细节理解题。根据第三段中的“The five-bedroom house provides 24-hour care for up to four individuals with complex needs”可知,这所五居室的房子可以24小时为四个有复杂需求的人提供护理,也就是说Scott 和Daniel现在住的房子可以住四个人,故B项正确。【10题详解】细节理解题。根据第四段中的“their parents who had to wake them several times each night to reposition them or place them on breathing machines.”可知,他们的父母每天夜里都叫醒他们几次是为了重新安置他们或把他们放在呼吸机上,也就是检查他们的呼吸,故C项正确。【11题详解】推理判断题。根据第四段中的“Scott says living at home was difficult as it placed a physical and emotional strain (负担) on their parents”及第五段中的“We were heavyhearted”可知,Scott说住在家里给父母加重了身体和情感上的负担,这让他心里很不好受,由此可知,Scott对此是有些愧疚的,故A项正确。【12题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的“The home is Scott and Daniels home, however it is also a workplace for their support staff. Balancing these two requirements has been a challenge for all”可知,这个房子既是Scott和Daniel的家,也是工作人员的工作场所,平衡双方(居住者和工作人员)的需要是一个挑战,故D项正确。【点睛】涉及到人物态度的推理判断题难度较大,抓住人物在文中说的话是关键,因为语言是最能体现出一个人的态度的,例如本篇第3题,根据第四段中的“Scott says living at home was difficult as it placed a physical and emotional strain (负担) on their parents”及第五段中的“We were heavyhearted”可知,Scott说住在家里需要父母日夜照顾,加重了他们身体和情感上的负担,这让他心里很不好受,觉得自己拖累了父母,由此可知,Scott对此是有些愧疚的。DDParents who help their children with homework may actually be bringing down their school grades. Other forms of prenatal involvement, including volunteering at school and observing a childs class, also fail to help, according to the most recent study on the topic.The findings challenge a key principle of modern parenting(养育子女) where schools except them to act as partners in their childrens education. Previous generations concentrated on getting children to school on time, fed, dressed and ready to learn.Kaith Robinson, the author of the study, said, I really dont know if the public is ready for this but there are some ways parents can be involved in their kids education that leads to declines in their academic performance. One of the things that was consistently negative was parents help with homework. Robinson suggested that may be because parents themselves struggle to understand the task. They may either not remember the material their kids are studying now, or in some cases never learnt it themselves, but theyre still offering advice.Robinson assessed parental involvement performance and found one of the most damaging things a parent could do was to punish their children for poor marks. In general, about 20% of parental involvement was positive, about 45% negative and the rest statistically insignificant.Common sense suggests it was a good thing for parents to get involved because children with good academic success do have involved parents , admitted Robinson. But he argued that this did not prove parental involvement was the root cause of that success. A big surprise was that Asian-American parents whose kids are doing so well in school hardly involved. They took a more reasonable approach, conveying to their children how success at school could improve their lives.13.The underlined expression parental involvement in Paragraph 1 probably means .A. parents expectation on childrens healthB. parents participation in childrens educationC. parents control over childrens lifeD. parents plan for childrens future14. What is the major finding of Robinsons study ?A. Modern parents raise children in a more scientific way.B. Punishing kids for bad marks is mentally damaging.C. Parental involvement is not so beneficial as expected.D. Parents are not able to help with childrens homework.15.The example of Asian-American parents implies that parents should .A. help children realize the importance of schoolingB. set a specific life goal for their childrenC. spend more time improving their own livesD. take a more active part in school management【答案】13. B 14. C 15. A【解析】试题分析:文章介绍和很多人预期不同的是父母过度地参与孩子的教育未必有好的效果。父母应该帮助孩子意识到学校教育的重要性。【此处有视频,请去附件查看】【13题详解】句意理解题。根据第一段的句子:Other forms of parental involvement, including volunteering at school and observing a childs class,可知“parental involvement”指的是“父母参与孩子的教育”,故选B。【14题详解】细节理解题。根据文章第二段的句子:but there are some ways parents can be involved in their kids education that leads to declines in their academic performance.可知Robinson的研究发现是父母参与孩子的教育没有预料的那么有效,故选C。【15题详解】细节理解题。根据文章最后一段的句子:They took a more reasonable approach, conveying to their children how success at school could improve their lives.可知美国父母的例子暗示父母应该帮助孩子意识到学校教育的重要性,故选A。【考点定位】教育类阅读理解第二节 七选五阅读(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中的两项为多余选项。Different weather makes people feel different. It influences (影响) health, intelligence (智力) and feelings.In August, it is very hot and wet in the southern part of the United States. _16_. In the Northeast and the Middle West, it is very hot at some times and very cold at other times. People in

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论