




已阅读5页,还剩8页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit2一、单选题(共15题;共30分)1、Finally, I finished the job on time. A、At first B、In the end C、Quickly2、I got instructions not to let anyone get into this room. A、examples B、ordersC、rules D、voices3、The museum (博物馆) is open all year round. A、during the whole year B、yearlyC、a year D、year on year4、 Does the young man in the story like playing _ chess? Yes. And he also likes to challenge others _ a game. A、the; to B、the; forC、/; to D、/; for5、 My father always likes to order me _ something, but I dont always follow his words. I think this will _ the conflict (矛盾) between your father and you.A、to do; get toB、to do; lead toC、do; get to D、do; lead to6、 The little boy saved every coin _ he could buy his mother a present on Mothers Day. _ great the boy is! A、so that; How B、such that; WhatC、so that; What D、such that; How7、 People can find _ useful information on the Internet. Yes. Its important _ to use computers.A、a large amount of; learningB、a large amount of; to learnC、a large number of; learningD、a large number of; to learn8、The old man is very wise. He gives young people a lot of useful advice. A、lovely B、patientC、polite D、clever9、The king ordered his men to bring all the gold here. A、picked B、told C、carried10、I gave him a book as a(n) present. A、example B、gift C、apology11、一 It is amazing that a man like that was elected (选举). Thats right. A、surprising B、exciting C、moving12、His poem won the first in the contest. A、prize B、joke C、support13、means activities of teaching. A、Instructions B、Expressions C、Inventions14、 He was to give up smoking. So he was. A、kind B、wise C、foolish15、 The No. 1 Middle School us to a game of football. Then we must do our best. A、challenged B、created C、celebrated二、完形填空(共1题;共10分)16、阅读下面短文。从短文后所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 Sam was 14 years old. He was good at his studies and 1 to everyone. Many people liked him, but his 2 Tim didnt. Tim was not good at his studies. He 3 tried to put Sam down. But Sams grades got better and better. On his thirteenth birthday, Sam 4 a pen from his parents. He brought it to school. Tim never 5 a pen just like it and he liked it very much. When the other students went out of the 6 , Tim opened Sams bag, took out the pen and put it into his bag. Sam 7 and couldnt find his pen. He 8 his teacher his pen was lost. The teacher looked for the pen in all the childrens bags and found it in Tims bag. Tim knew he was 9 and began to cry. When Sam saw Tim crying, he 10 the teacher not to blame (责备) Tim. From that day, Tim and Sam became friends and Sam helped Tim to be a better boy. 1. A. cheerfulB. hard-workingC. friendlyD. convenient2. A. classmateB. friendC. cousinD. brother3. A. hardlyB. neverC. seldomD. always4. A. borrowedB. gotC. boughtD. sent5. A. heardB. watchedC. lookedD. saw6. A. classroomB. schoolC. libraryD. playground7. A. leftB. arrivedC. returnedD. went8. A. saidB. talkedC. spokeD. told9. A. foolishB. wrongC. rightD. wise10. A. askedB. orderedC. agreedD. disagreed三、阅读理解(共6题;共52分)17、阅读短文,下列问题A There was once a tree. It was the biggest tree in the forest. However, the tree would never share its shadow (阴影) with any of the animals and wouldnt let them come anywhere near. One year, the winter was terrible (令人不快的). And the tree, without its leaves, was going to die of cold. A little girl found the poor tree when she went to live with her grandma that winter. So she went to get a great scarf to warm the tree up. At that time, the Spirit (仙子) of the Forest appeared. She told the little girl why that tree was so lonely and why no one would help it. Even so, the girl decided to put the scarf on the tree. The next spring, the tree learnt from the girls kindness. When she sat next to it, the tree put itself down to give her shadow and let her keep away from the sun. The Spirit of the Forest saw this and went to tell all the animals. She told them that from then on they could get shadow from the tree, because it learnt a lesson. If there are more kind and generous humans around, the world will be a much better place to live in. (1)Where did the story happen? A、In the forest.B、In the mountain.C、Near the forest.D、Near the mountain.(2)Why was the tree lonely? A、Because it was very cold that winter.B、Because few animals helped it.C、Because it lost all its leaves.D、Because it had no friends.(3)What does the underlined word it refer to? A、The girl.B、The animals.C、The tree.D、The Spirit of the Forest.(4)Which of the following is NOT true? A、The tree had lots of leaves in summer.B、The tree died of cold.C、The girl was so generous.D、All the animals didnt like the tree at first.(5)What can we learn from the story? A、People should be friendly to each other.B、People should be thankful to others after getting help.C、The tree is a good example for us to learn.D、More people can make the world better.18、阅读短文,下列问题B Jilin Province is located(位于) in Chinas northeast. It has a long winter with snow that can last for seven months a year. Many people go to Jilin for the Ice Lantern Festival and winter sports. Jilin also has many natural and historical attractions, including the famous Mount Changbai. The following is one of the top 10 attractions in Jilin. Located in the southeast of Jilin City, Jilin Province, Songhua Lake is one of the most famous artificial (人工的) lakes in China. Covering a total area of 550 square kilometers, the lake has a maximum water capacity (最大蓄水量 ) of 10.8 billion cubic meters. The lake, which looks like a string of pearls, is 200 kilometers in length, 10 kilometers at its widest point, and 75 meters at its deepest point. The Songhua Lake consists of nine scenery zones, including Wuhu Island, Wolong Pond, Fengwu Pond, Shilong Wall, Hailang Hill, Shuangfeng Ridge, Luotuo Peak,Qingshan Hill and North Heaven Gate. It is a perfect place for people to visit. (1)In which season do many people go to Jilin according to the first paragraph? A、Spring.B、Summer.C、Autumn.D、Winter.(2)Where is Songhua Lake? A、It is in the southeast of Jilin City.B、It is in the southwest of Jilin City.C、It is in the northeast of Jilin City. D、It is in the northwest of Jilin City.(3)How many meters deep is the lake at its deepest point? A、10.B、75.C、100.D、200.(4)Which of the following is NOT one of the nine scenery zones? A、Wuhu Island.B、Hailang Hill.C、Luotuo Peak.D、The Little Mermaid.(5)Which of the following is the best title for the passage? A、Jilin Province.B、Jilin City.C、Songhua Lake.D、The top 10 attractions. 19、根据表格内容,选择正确答案。CSunshine TVGolden TV18:30 Cartoon World: Hello Kitty18:00 TV Classroom: Modern English19:00 Todays News18:30 Animal World19:30 Weather Report19:00 Documentary: In Asia19:40 Food and Health19:40 News in English20:10 Drama series: The Three Kingdoms20:10 Sports World: Football Match (England -Italy)21:25 Game Show: Lucky Winner22:00 Chat Show23:00 China Music TV22:30 News Round-up23:30 On the Screen Next Week23:00 Film: Roman Holiday (1)“Modem English” is a programme that . A、tells you something about English classroomB、lets you know English newsC、teaches you EnglishD、makes foreign friends (2)Our class is going to have a picnic tomorrow. We should pay attention to the program at “ ”. A、19:00 on Sunshine TVB、19:30 on Sunshine TVC、19:00 on Golden TVD、18:30 on Golden TV (3)Millie likes Audrey Hepburn very much. She can watch TV at . A、20:00 on Sunshine TVB、19:40 on Golden TVC、23:00 on Sunshine TVD、23:00 on Golden TV (4)Li Ming grandfather likes watching TV news, but he goes to bed before 22:00 every day. How many times can he watch TV news on these two channels? A、Once.B、Twice.C、Three times.D、Four times. 20、根据短文内容,选择最佳答案。DOnce there was a young boy. He had no family except for an old llama. Each day the boy and his llama walked many miles, looking for a home. Each night they curled up (赌缩)and slept. But on one starry (满天星斗的)evening, the old llama died. The boy buried (埋葬)his friend next to a small icy river. Then he sat under a tree and cried. What would he do? He had no family and no home.The boy cried for a very long time. But there was no one to comfort (安慰)him. There were only the stars in the sky.Suddenly, the sky filled with bright light. The boy held his breath. He was afraid to move. One bright star fell to the ground. Slowly, the star took the shape of the old llama. She bent her head and drank from the river. She looked at the boy and smiled. As she jumped back into the sky, bits of llama wool fell. As the sun began to rise, the boy picked up the soft, warm wool. It gave out light in his hands like starlight. He carried the wool to the city and sold it. With the money, he bought a house. He bought two young llamas. He never forgot the star llama. And he was never lonely again. (1)From the story we can guess that the llama is probably. A、an animalB、a plantC、an old womanD、a star (2)Why did the boy cry when the old llama died? A、Because he was afraid of the dark.B、Because he was always sad.C、Because he was lost.D、Because the old llama was his only family member. (3)What does the underlined word “rise” in the third paragraph mean? A、Grow darker.B、Come up.C、Fall down.D、Get up. (4)What did the boy want in the story? A、A bed.B、A horse.C、A new wool shirt.D、A home. 21、根据短文内容,选择最佳答案。EAmericans with small families own a car. If both parents are working, they usually have two cars. When the family is larger, they will sell one of the cars and buy a van (住房汽车).A small car can hold four persons and a large car can hold six persons but it is very crowded. A van can hold seven persons easily, so a family with three children can ask their grandparents to go on a holiday travel. They can all travel together.Mr. Hagen and his wife had a third child last year. So they sold their second car and bought a van. They thought it would be more convenient for them to go out together.Americans call vans motor homes. They always use them for holidays. When a family is traveling to the mountains or to the seaside, they can live in their motor home for a few days or weeks. All the members of a big family can enjoy a happier life when they are traveling together. That is why motor homes have become very popular. (1)Americans also call vans . A、motor carsB、motor homesC、motorbikesD、big trucks (2)A family with usually has a van. A、a babyB、much moneyC、more than two childrenD、interest in vans (3)Americans usually use motor homes to . A、travel with all the family members for holidaysB、do some shopping with all the family membersC、visit their grandparents at weekendsD、drive their children to school every day (4)Motor homes have become popular because . A、they can take people to another city when people are freeB、they can let families have a happier life when they go out for their holidaysC、some people think motor homes are cheapD、big families can put more things in motor homes 22、根据短文内容,选择正确答案。FHello, listeners. Welcome to Henton Hospital Radio. Before our music program begins, Pm going to repeat some of our hospital rules.The hospital can sleep 800 patients. There are 8 beds in each ward (病房). The visiting hours are in the afternoon from 2:30 to 3:30 and in the evening from 7:00 to 8:00. But remember only two visitors at a time. Sorry about that, but you can see what would happen if we didnt have these rules.The other rules are about our time schedule. We start quite early一you might not be used to that. We wake you up at 6 oclock, and breakfast is at 8 oclock, hinch at noon. Theres tea at 3:30 and supper is at 6 oclock.You can see the “No Smoking” signwe dont allow smoking in the wards. Tm sure you understand why. However, if you do need to smoke, there are some smoking-rooms for you.You will find the radio switch (开关)on the wall near your bed, with your own headphones, if you want to listen. Ifs our own hospital radio wishing you a quick recovery (康复). (1)How many wards are there in this hospital? A、8. B、80.C、100. D、800. (2)Which of the following cant people do in the hospital? A、Listening to the hospital radio.B、Visiting patients in the morning.C、Smoking in the smoking-rooms.D、Getting up early in the morning. (3)What program will follow this radio talk? A、Hospital rules.B、A weather report.C、A free talk.D、A music program. (4)What sign can you see in the wards? A、No SpeakingB、No ParkingC、No SmokingD、No People四、补全对话(共1题;共5分)23、补全对话。A. I prefer to live on a low floor.B. What a high floor!C. Where do you live?D. How many floors are there in your flat?E. Which floor do you live on?F. I also like to live high.G. Its convenient to climb up the stairs if there is not a lift to take.George: I heard you moved to a new flat to live in. _Millie: I live on the twenty-second floor.George:_Millie: Yes. I like living high because I can enjoy a good view.George:_Millie:_George: Seven.I live on the third floor.Millie:_ 五、写作题(共1题;共5分) 24、下面的表格是某中学八年级(1)班学生上学方式的调查表,请用英语写 一篇短文简要介绍一下这个表格。上学方式by buson footby biketake subwayby taxi学生人数1581210要求:1.题目自拟,词数不少于70; 2.短文中不得出现真实的人名、校名和地名。 答案解析部分一、单选题1、【答案】B 【分析】句意:最后,我按时完成了工作。finally=in the end意思是“最后”,A.开始; C.快地。2、【答案】B 【解析】【分析】句意:我得到指令不要让任何人进入房间。instructions指令,教诲。example例子榜样;order命令;rule规则;voice嗓音;故选B。3、【答案】A【分析】句意:博物馆全年开放。all year around全年;during the whole year全年;yearly每年的;a year一年;year on year年同比。故选A。4、【答案】C【分析】句意:故事里的那个年轻人喜欢下棋吗?是的,他也喜欢向别人挑战下棋。球类棋类名词前不加冠词,challenge sb. to sth.表示挑战某人某事,to是介词。也可以有challenge sb. to do sth.表示挑战某人去做某事。故选C。5【答案】B 【分析】句意:我父亲总是命令我做某事。但是我总是不听他的话。我想这会导致你和你父亲之间的矛盾。order sb to do sth命令某人做某事;lead to 导致。get to到达;故选B 6、【答案】A 【解析】【分析】句意:那个小男孩节省每一分钱以便于他能在母亲节给他妈妈买一份礼物。那个男孩是多么伟大啊!so that引导目的状语从句表示“以便于;为了”,such that 不引导目的状语从句。感叹句的句型:How +形容词+主语+谓语!=What+名词+主语+谓语!7、【答案】B【分析】句意:人们在网上能找到大量的有用的信息。是的,学会用电脑很重要。a large amount of大量的,只修饰不可数名词;a large number of许多,只修饰可数名词的复数。句型:It is +形容词+to do sth做某事是的。it指代后面的不定式。 8、【答案】D【分析】句意:那个老人是聪明的,他给了年轻人很多有用的建议。lovely可爱的;patient有耐心的;polite有礼貌的;clever聪明的。故选D。9、【答案】B 【分析】句意:国王命令他的仆人把所有的黄金带到这里来。order译为“命令”,A.捡起; B.告诉(tell的过去式); C.搬。 故选B。10、【答案】B分析】句意:我给他一本书作为礼物。present=gift意思是“礼物”。A.例子; C.道歉。11、【答案】A【分析】句意:像那样的人也能被选上真令人惊讶。没错。amazing=surprising意思是“令人惊讶的”,B.令人兴奋的; C.令人感动的。故选A。12、【答案】A 【分析】句意:他的诗歌在比赛中赢得了第一。prize意思是奖牌,the first prize译为“第一名”,joke“笑话”,support“支持”,根据句意选A。3、【答案】A 【解析】【分析】句意:意思是关于教的活动。A.说明,指示; B.表达; C.发明。根据句意选A。 14、【答案】B【分析】句意:他放弃吸烟是。确实如此。A.友好的; B.聪明的; C.愚蠢的。15、【答案】A【分析】句意:第一中学向我们足球比赛。那么我们必须尽我们最大的努力。A.挑战; B.创造; C.庆祝。根据句意选A。 二、完形填空16、【答案】(1)C(2)A(3)D(4)B(5)D(6)A(7)C(8)D(9)B(10)A 这是一篇记叙文,讲述Tim and Sam成为好朋友的故事。(1)考查形容词词义辨析。cheerful高兴的;hard-working努力的;friendly友好的;convenient方便的;根据搭配,be friendly to sb对某人友好。可知答案选C。(2)考查名词词义辨析。classmate同班同学;friend朋友;cousin堂兄弟;表兄弟;brother兄弟。从下文可知他跟Tim是同班同学,故选A。(3)考查副词词义辨析。hardly几乎不;never从不;seldom很少,不常;always总是;句意:他(Tim)总是想让Sam丢脸,但是Sam的成绩越来越好。故选D。(4)考查动词辨析。borrow借进;get得到;buy买;send送。根据句意:在十三岁生日的时候,Sam从父母哪儿得到一支钢笔。故选B。(5)考查动词辨析。hear听见;watch看,注视(电视比赛等);look看(表看的动作);see看见;句意:Tim从没见过那样的钢笔,他很喜欢它。故选D。(6)考查名词辨析。classroom教室;school学校;library图书馆;playground操场。根据上下文可知,当别人都离开教室了,Tim打开Sam的包拿出笔放在自己的包里。故选A。(7)考查动词辨析。leave离开;arrive到达;return返回;go 去;Sam找不到钢笔当然是在回到教室的时候,故选C。(8)考查动词近义词辨析。say说,后跟说的内容;talk谈,不及物动词,talk about sth; talk with sb; speak讲话,speak to sb跟某人讲话;tell告诉,tell sb sth告诉某人某事。故选D。(9)考查形容词辨析。foolish傻的;wrong错的;right对的;wise聪明的;根据句意:Tim知道他错了,开始哭起来,故选B。(10)考查动词辨析。ask sb to do sth请求某人做某事;order sb to do命令某人做某事;agree to do同意做某事;disagree to do不同意做某事。句意:当Sam看见Tim哭了,他请求老师不要责备Tim,故选A。【点评】完形填空考查词汇在语境中的运用,答题时需要首先跳过空格通读文章,了解文章大意;然后根据上下文和语境及常识字斟句酌逐一筛选;最后通读文章检查验证看看是否符合逻辑。 三、阅读理解17、【答案】(1)A(2)D(3)C(4)B(5)A 【解析】【分析】这是一篇寓言故事,告诉我们善良与慷慨会让世界更美丽。(1)细节理解。根据第一段 It was the biggest tree in the forest. 可知选A。(2)推理判断题。根据第一段最后一句 the tree would never share its shadow (阴影) with any of the animals and wouldntlet them come anywhere near.可知它没有朋友。A那个冬天非常冷不是这棵树感到孤独的原因;B很少动物帮助它与文章内容never不符;C树叶掉光了不是它感到孤独的原因。故选D。(3)词义猜测。根据句意:它得到了教训。所以这里指树得到了教训。故正确。()细节理解。根据文章内容,大树并没有死,而是最后得到了教训,学会了与动物分享树荫。故选。()主旨大意。文章最后点题,中心就是 If there are more kind and generous humans around, the world will be a much better place to live in. 如果有更多善良慷慨的人,这个世界就会变成更好的居住的地方。故选。 18、【答案】(1)D(2)A(3)B(4)D(5)C 【解析】【分析】本文介绍吉林的风景名胜。(1)细节理解。根据第一段Many people go to Jilin for the Ice Lantern Festival and winter sports.许多人去吉林看冰灯,参加冬季运动,可知答案是D。(2)细节理解。根据第四段Located in the south
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年安全生产法安全目标考试题及答案
- 2025年城市运行数据笔试练习题
- 2025年安全生产安全检测检验题及答案
- 2025年政府采购招考笔试模拟题
- 2025年面点师面试bi备题库
- 2025年心理学考研知识点总结与练习题
- 2025年汽车工程技术考试试题及答案解析
- 2025年机关驾驶员面试问题及答案
- 2025年土地整治项目管理高级面试模拟测试题集
- 2025年景观规划师职业资格认证考试试题及答案解析
- 心律失常课件
- JT-T-1116-2017公路铁路并行路段设计技术规范
- 线虫病疫木及异常枯死松树处置投标方案(技术方案技术标)
- 电梯日管控、周排查、月调度内容表格
- 16J934-3中小学校建筑设计常用构造做法
- 足软组织感染的护理查房
- 电磁阀工作原理及故障分析
- 住院病历质量考核评分表
- 充电桩工程施工组织设计施工组织
- 【优质课件】高效能人士的七个习惯分享手册
- 音乐ppt课件《村晚》
评论
0/150
提交评论