高中英语 Unit 2 Poems单元课时作业解析版 新人教版选修6_第1页
高中英语 Unit 2 Poems单元课时作业解析版 新人教版选修6_第2页
高中英语 Unit 2 Poems单元课时作业解析版 新人教版选修6_第3页
高中英语 Unit 2 Poems单元课时作业解析版 新人教版选修6_第4页
高中英语 Unit 2 Poems单元课时作业解析版 新人教版选修6_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

新人教版选修六单元课时作业解析版 Unit 2 Poems(选修六Unit 3).单项填空1We always consider _ a great personality that no matter how many sufferings one has experienced,ones original pursuit of love and truth is still not moved.Ait BthisC that Done答案与解析:Ait作形式宾语,that从句为真正的宾语。2_ doesnt matter much whether hell come to the party.AThis BItCThat DWhat答案与解析:Bit作形式主语,whether引导的从句为真正主语。3Since our country has so many good table tennis players,we have to _ the best ones to take part in the game.A rely on Bdepend onCjudge on Ddecide on答案与解析:Ddecide on相当于determine on,意为“对做出决定”。rely ondepend on意为“依赖;依靠”;无judge on 结构。4Why dont you bring _ to his attention that you are too busy to go skating with him?Aone BthatCit Dyourself答案与解析:Cit在此用做形式宾语,指代后面的that从句。当宾语为一个句子或短语特别长时,可把该宾语从句放在句子后面,而用it来代替。5They couldnt run the _ of letting an incredible person take charge of the factory.Arisk BdangerCchance Dtrouble答案与解析:Arun the risk of.“冒的危险”,其余选项不与动词run搭配。6The new survey shows that the number of students _ computer games has been on the increase in recent years.Adevoted to Brelated toCconnected to Daddicted to答案与解析:Dbe devoted to“致力于”;be related to“与有联系”;be connected to“与相关联”;be addicted to“对上瘾的”。7The old man said the accident happened _ careless driving,so a large sum of money _ be paid by the driver.A was due to; was due toBdue to; was due toCis due to; has due toDis due to; was due to答案与解析:Bdue to后接名词,意为“因为;由于”;be due to意为“应该是;应当是”。8Some people _ land because they regard it as a commodity belonging to them.Aemploy BadoptCabuse Dinstruct答案与解析:C句意:一些人滥用(abuse)土地,因为他们把它当作属于自己的商品。employ“利用”,是褒义词。adopt“采用,收养”;instruct“指导”。9Jim was _ to have troubled me with so many questions.Aguilty BcrazyCmiserable Dashamed答案与解析:Dashamed惭愧的。句意:Jim问了我很多问题,感到很不好意思。be ashamed to do sth.为做而感到羞耻;be guilty of犯有罪,过失;crazy疯狂的,狂热的;miserable痛苦的,凄惨的。10When I began to sing,he laughed and made me _.Aconfused BnervousCshameful Dembarrassed答案与解析:Dembarrassed“窘迫的,困窘的”。句意:我开始唱歌时,他大笑起来,使我感到很窘。confused“困惑的,烦恼的”;nervous“紧张的,不安的”shameful“不体面的”。11Accustomed to _ the steep mountains,he had no difficulty reaching the top.Aclimbing BclimbChaving climbed Dhave climbed答案与解析:Abe accustomed to(doing)sth.be used to(doing)sth.习惯(做)某事。12She recommended this product to me so _ that I was not able to resist her _ arguments.Astrongly; powerful Bhardly; strongCgreatly; dynamic Ddesperately; reliable答案与解析:A第一空和recommend搭配为“强烈推荐”,可在A、D两项中选;recommend.strongly意为“强烈推荐”;powerful argument意为“强有力的辩论”,故选A。13Her mother _ the girl to leave the house before she had finished her homework.Aprevented BbannedCforbade Dprohibited答案与解析:C句意:母亲不许女儿做完作业之前离开家。forbid sb. to do sth.禁止某人做某事,其他选项后不能跟不定式作复合宾语。14The book on health has _ on the children as _ as the old.Aa good effect; good Ba positive effect; wellCa good affect; well Daffect; well答案与解析:Bhave an effect on“对有影响”;as well as“和一样”。句意:这本关于健康的书对儿童和老人都有积极的影响。15In her _,we shouldnt change our plans.Aideal BguessworkCjustice Djudgment答案与解析:Din ones judgment照某人看来。句意:在她看来,我们不应改变我们的计划。guesswork猜测,justice正义,公正,ideal理想.阅读理解Picking tomatoesFor as long as I can remember,Grandmas plentiful tomato garden has been a sign of summers end.Each September,just as the decreased heat of the sun suggests cooler days,Grandma requests my help in her tomato garden.She convinces me she cannot pick tomatoes without my youthful eyes and quick mind.She says we need to examine each tomato and agree on its readiness for picking.While Grandmas request for my help in the tomato garden is always the same,her desire for my help seems to increase each year.Grandma has eyes for finding even the tomatoes hidden by undergrowth and other tomatoes.I,however,just turn circles looking for the ones I think Grandma will like.I spot what looks like a ripe tomato,head in its direction,and then get sidetracked by another that appears to be equally ripe.I usually end up watching Grandma and trying to stay out of her way,which seems the only way my eyes and mind are useful.There we are,lost in the tomato vines(藤)Grandmas eyes are always knowing,and they are no different in the vegetable garden.From afar she spots what looks like a ripe tomato.As she walks toward the garden,she evaluates the tomato for a second time,but from a different angle.I already know it will end up in the basket with the pile of others Grandma has carefully chosen.However,Grandma acts as if she needs final look to be sure.She calls me to her side,kneels beside the vine while enjoying the warmth of the fading sunlight on her face,and grasps the tomato in her hand.She turns each round,red ball toward the sunlight before disconnecting it from the vine with a halfhearted smile.She then looks at me.I nod my head and smile.Grandma assumes I smile in agreement with her tomato selection.I know I smile,instead,at her.1Why does Grandma ask the author to go to the tomato garden with her?AHe can help pick more tomatoes.BHe can learn the hardship of labor.CShe enjoys staying with him while working.DShe tries to share the happiness of harvest with him.答案与解析:C本题从第一段可知奶奶要我和她一起摘西红柿。理由是我的youthful eyes and quick mind.但从第二段又可知奶奶找西红柿比我快多了,因此可知奶奶的真正目的是为了和孙子在一起。2The second paragraph shows that the author _.Ais an inefficient tomato pickerBreally has youthful eyes and quick mindChas spent a lot of time gardening with GrandmaDis a naughty child trying to be out of Grandmas sight答案与解析:A第二段我找奶奶可能会喜欢的西红柿,找到一个熟的,伸手去摘,却摘回另一个。因此可知他很不善于干这个活。3In the last paragraph,the author smiles to Grandma because he _.Arealized her true intentionsBfelt very happy to pick potatoes for herCconfirmed that her choice of tomato is greatDappreciated her skill in finding ripe tomatoes答案与解析:A奶奶要求作者陪她摘西红柿,说不能确信西红柿是否已经成熟于是两人一起商量,摘的时候,很明显奶奶明明很在行,却仍然要征求作者的意见,作者明白了奶奶的真实意图(只为有机会与孙子呆在一起)就朝奶奶笑来回应奶奶。4What can we infer from the story?A. The grandchild will become more skillful at gardening than Grandma.BGrandma will develop more patience in working with the grandchild.CThe grandchild will gradually become more independent of Grandma.DGrandmas need for the grandchilds company will grow over time.答案与解析:D此题可用排除法孙子也没用心学习摘西红柿,排除A项奶奶只为孙子能陪在身边就行了,没提耐心的事,排除B项。孙子现在也没依赖奶奶,因此没有涉及独立的事,排除C项。文章第一段最后一句,“奶奶的要求(我陪她摘西红柿)越来越强烈”。故选D项。.篇章结构Ancient Rome was one of the worlds most powerful empires more than 2 000 years ago.The Romans ideas about roads,laws,government and buildings still influence us today.Italy is shaped like a boot.The Colosseum in Rome was built during the time of the Roman Empire,in the first century AD._1_It is a popular tourist attraction today.Italy is wellknown for its designers,who create cars,handbags,clothes,shoes and other items that are in demand for their style and fine workmanship.Today,the economy of Italy is stronger than in the past._2_Today,manufacturing and tourism are the main sources of income.There are some big companies,but Italy has many smaller companies,too._3_The southern part does not offer as many manufacturing jobs,so it is not as prosperous.Italy is a member of the European Union,a group of countries that join together for better trade.The currency,or money,they use is called the“euro”Food and eating good meals are important to Italians._4_Popular foods include pasta,risotto,minestrone and pizza.McDonalds is also popular there.Many families still eat their main meal in the middle of the day._5_ Families spend a lot of time together.AThe family is very important to the Italian way of life.BThe country used to depend on agricultureCMountains cover about threefourths of the country.DIt could seat about 50 000 people,who went to see fights between animals and people.EWhile there are some supermarkets,many people shop at small,neighborhood markets.FItaly has several islands off the coastGThe northern part of the country is the main manufacturing center.答案:1.D2.B3.G4.E5.A.短文改错Dear Michelle,Im very exciting!Today is my first day at a new school in Australia.The school I study at is a government school.Although Im new to my classmates,the teacher asks me to introduce me to them is class.I tell them I come from Hong Kong and I like to play with computer games,listen to music and do sports in my spare time.I also like the Australia way of life.Australia is big country.The shopping malls are big.There are mainly six public library and museums in Sydney.Just a few minutes

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论