高考英语总复习必修一Unit 4高考拆组训练_第1页
高考英语总复习必修一Unit 4高考拆组训练_第2页
高考英语总复习必修一Unit 4高考拆组训练_第3页
高考英语总复习必修一Unit 4高考拆组训练_第4页
高考英语总复习必修一Unit 4高考拆组训练_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

必修一 Unit 4 高考拆组训练练(一)语言运用组块专练练准度(限时:25分钟).完形填空A year ago, when my siblings (兄弟姐妹) and I left home, my parents moved to the other side of the country. They had built a beautiful house and they love their new, pleasant _1_. My dad still works, but Mum _2_ early last year and is now _3_ and becoming increasingly unhappy and _4_. She has tried joining clubs, _5_ people and integrating (融入群体) into her new community but without any luck.She still knows no one despite her best _6_. The area they have moved to is closed and _7_ to strangers. She is many miles from her old friends and family, _8_ all day, every day with only pets for company. She is very intelligent, artistic, loyal and funny a truly amazing person. She has always had lovely friends and been _9_ and busy. It is breaking my heart to watch her _10_ loneliness and so many knockbacks (挫折)Recently, when I chat to her, I have noticed her low _11_ she jokes that she feels as if she is _12_ a bit of craziness from the quiet and _13_. After many years of working and _14_ a family, she should be finally free to enjoy herself. _15_, my siblings and I do not live nearby so we cannot visit her frequently we all keep in contact with her by phone. My dad doesnt understand her _16_ as he is out at work all day. He is busy with his job and cannot understand how she can be so unhappy when living in such a beautiful place and without the pressure of work. He is at a loss how he can _17_ things and feels guilty and _18_ for how she feels. It has got so bad that they are _19_ moving again to a different area. However, I am in favor of that.Friendship and _20_ are far more important than a fancy house.语篇解读:母亲退休后,搬了新家,尽管房子很漂亮,但在新的地方,习惯了忙碌的母亲却感到不快乐和孤独,作者由此得出:在人生中,友谊和快乐远比昂贵奢华的房子重要。1A.sceneryBsurroundingsCatmosphereDattraction解析:选B根据前文的“my parents moved to the other side of the country . love their new, pleasant”可知,他们在那里建造了新家并且也很喜欢那儿的环境。故选B。scenery“景色,风景”;surroundings“环境”;atmosphere“气氛”;attraction“吸引人的事物”。2A.dismissedBdisplacedCretiredDremoved解析:选C根据前文的“My dad still works”及“but”可知,此处前后是转折关系,所以这里表示母亲已经退休。故选C。dismiss“解雇”;displace“取代”;retire“退休”;remove“搬走”。3A.strugglingBimaginingCseekingDattempting解析:选A根据空后的“and becoming increasingly unhappy and _4_”可知,母亲不太适应新的环境,所以此处表示母亲正努力适应环境。故选A。struggle“奋斗,努力”;imagine“想象”;seek“寻找”;attempt“企图”。4A.availableBsatisfiedCpainfulDalone解析:选D根据后文的“She has tried joining clubs,_5_ people and integrating (融入群体) into her new community but without any luck.”可知,她变得越来越不开心和孤独。故选D。available“可获得的”;satisfied“满足的”;painful“痛苦的”;alone“孤独的”。5A.meetingBrecognizingCtrackingDcalling解析:选A根据前文的“She has tried joining clubs”可知,此处与前后文在语义上形成并列,即她曾经尝试着加入俱乐部,结识周围的人们,融入新的社区,但都不是那么幸运,故选A。meet“结识,相识”;recognize“辨别出,承认”;track“跟踪”;call“打电话”。6A.commentsBregards CeffortsDpains解析:选C根据前文的“. but without any luck”可知,尽管母亲付出了很大的努力但仍一个人也不认识,故选C。comment“评论”;regards“致意,问候”;effort“努力”;pain“痛苦”。7A.illegalBunfriendlyCdishonestDinnocent解析:选B此处表示我父母搬来的这个地方很封闭,对待陌生人也不友好,故选B。空前的closed“封闭的,闭关自守的”是解题的关键。illegal“不合法的”;unfriendly“不友好的”;dishonest“不诚实的”;innocent“纯真的,无辜的”。8A.stuckBlostCsleepyDaddicted解析:选A分析句子结构可知,空处作状语修饰句子的主语She。根据前文的“She is many miles from her old friends and family”及后文的“every day with only pets for company”可知,此处表示她整天困在家中,故选A。stuck“困住的”;lost“迷失的”;sleepy “瞌睡的”;addicted“入迷的,上瘾的”。9A.gracefulBmessyCaggressiveDhappy解析:选D根据倒数第二段中的“He is busy with his job and cannot understand how she can be so unhappy”可知,母亲曾经是很幸福快乐的,搬家前后的生活形成了对比,故选D。graceful“优雅的”;messy “凌乱的”;aggressive“好斗的,声势浩大的”;happy“高兴的,幸福的”。10A.escapeBbearCundertakeDsolve解析:选B此处表示看到母亲忍受孤独和打击,我的心就要碎了,故选B。escape“逃跑”;bear“忍受”;undertake“从事”;solve“解决”。11A.attitudeBconditionCdeterminationDmood解析:选D此处表示我注意到母亲的情绪有点低落,故选D。attitude“态度”;condition“状况,状态”;determination“决心”;mood“情绪”。12A.making upBgoing throughCpursuingDwitnessing解析:选B此处表示母亲开玩笑似的说她好像正在经历来自安静和孤独的一丝疯狂,故选B。make up “编造,化妆”;go through“经历”;pursue“追求”;witness“目击,见证”。13A.pressureBlossClonelinessDambition解析:选C根据前文“It is breaking my heart to watch her _10_ loneliness and so many knockbacks(挫折)”可知,此处为原词复现,故选C。pressure“压力”;loss“丢失”;loneliness“孤独”;ambition“野心,志向”。14A.supportingBprovidingCprotectingDeducating解析:选A此处表示多年的工作和养育一家人后,她本可以自由地享受生活。此处supporting a family意为“养育一家人”,符合语境,故选A。support“养活,赡养,维持”;provide“提供”;protect“保护”;educate“教育”。15A.UnbelievablyBRemarkablyCUnfortunatelyDEspecially解析:选C根据后文的“my siblings and I do not live nearby so we cannot visit her frequently we all keep in contact with her by phone”可知,我和兄弟姐妹由于住的离母亲远,只能通过电话与她联系,所以此处应填Unfortunately“不幸地”,故选C。unbelievably“难以置信地”;remarkably“非凡地,引人注目地”;especially“尤其”。16A.intentionBexperienceCcharacterDsituation解析:选D根据后文的“as he is out at work all day”可知,父亲整天在外面上班,他不能够理解母亲现在的状况,故选D。intention“意图”;experience“经历”;character“性格”;situation“情况,状况”。17A.changeBobserveCappreciateDincrease解析:选A此处表示他也不知道如何改变现状,故选A。change“改变”;observe“观察”;appreciate“欣赏,感激”;increase“提高”。18A.confusedBslimCsadDrelaxed解析:选C此处表示父亲不知道如何改变现状,对母亲的感受感到内疚和忧伤,故选C。confused“迷惑的”;slim“小的,苗条的”;sad“忧伤的,难过的”;relaxed“放松的”。19A.admittingBconsideringCenjoyingDavoiding解析:选B根据前文的“He is at a loss how he can _17_ things and feels guilty and _18_ for how she feels”可知,此处表示家人正在考虑搬到另外一个地方,故选B。admit“承认”;consider“考虑”;enjoy“享受”;avoid“避免”。20A.excitementBembarrassmentCdisappointmentDenjoyment解析:选D此处表示友谊和快乐远比昂贵奢华的房子重要。故选D。excitement“兴奋”;embarrassment“尴尬”;disappointment“失望”;enjoyment“快乐”。.语法填空Over the years I have been teaching kids about a simple but powerful concept the ant philosophy (哲学), an _1_ (amaze) fourpart Philosophy.First, ants never quit. If they are heading somewhere and you try to stop them, they will climb over. They will climb under or climb around. They never quit _2_ (look) for a way to get where they _3_ (suppose) to go! Second, ants think about winter and summer. They are always gathering their winter food in the middle of summer and they are making _4_ (prepare) for the long cold winter. So you have to think about storms in summer and think about rocks _5_ you enjoy the sand and sun.Third, ants think about summer all winter. During the winter, they remind _6_ (they), “This wont last long and we will soon be out of here.” On _7_ first warm day, the ants are out. If it _8_ (turn) cold again, they will dive back down.But they come out again if it is warm. Last, how much will an ant gather during the summer to prepare for the winter? All that it _9_ (possible) can._10_ you can learn from the ant philosophy is: Never give up, look ahead, stay positive and do all you can!1amazing考查非谓语动词。此处修饰物作定语,应用amazing。 2looking考查非谓语动词。quit doing sth.“停止做某事”, 故填looking。3are supposed考查被动语态。固定搭配 be supposed to do sth.“应该做某事”,故填 are supposed。4preparations考查词性转换。空处作making的宾语,应用prepare 的名词形式preparations,make preparations for“为作准备”。 5when/as考查连词。空处引导时间状语从句,用连词 when 或 as。 6themselves考查代词。根据句意“他们提醒他们自己”,用反身代词themselves。7the考查冠词。序数词前用定冠词 the。8turns考查动词时态。主句用将来时,从句应用现在时,故用turns。9possibly考查词性转换,形容词变副词。修饰动词,故用副词 possibly。10What考查名词性从句。空处引导主语从句并在从句中作宾语,故用 What。练(二)第四部分写作增分专练练规范(限时:40分钟).应用文写作假定你是李华。你将在暑假参加一个名为“英国名校两周游”的夏令营。请你给去年回国的外教Bryan写一封电子邮件。内容包括:1告诉他你的行程;2请他推荐一些旅游景点;3希望能见到他。注意:1.词数80左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。 参考范文:Dear Bryan, I am writing to tell you about my trip to the UK during the coming summer vacation.I am planning to join a twoweek program to visit some famous universities in the UK.We are scheduled to stay in London from July 28th to August 11th, when we are organized to visit universities such as Cambridge and Oxford.Could you recommend some mustsee tourist attractions to me? I am longing to see you during my stay.I would appreciate it if you could give me an early reply.Yours, Li Hua.读后续写阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。In the busy city of New York, such an amazing thing ever happened. On a cold Friday night, a poor artist stood at the gate of the_subway_station,_playing his violin. The young violinist was a student at an Arts College named Joseph,_who did so every day in order to earn his tuition fees. He planned to attend advanced studies in Vienna and had booked the flight the next morning. Though the music was great, people were quickly going home for the weekend. Joseph was playing his last chapter when a middleaged man looking pretty excited slowed down his pace and put 50_dollars into the hat,_for which Joseph was grateful.The next night, the young artist came to the gate of the subway station as usual, and put his hat on the ground gracefully. Different from the day before, he took out a large piece of paper, laid it on the ground and put some stones on it. Then he began playing the violin.Before long, the young artist was surrounded with many passersby, who were all attracted by the words on that paper. It said, “Last night, a gentleman named George Sang put an unexpected thing into my hat by mistake. Please come to claim it as soon as possible.”It caused a great excitement and curiosity. They were dying to know what the unexpected thing could be. After about half an hour, a middleaged man ran there in a hurry and rushed through the crowd to the violinist and grabbed his shoulders and said, “Yes, its you. You did come here. I knew that you are an honest man and would certainly come here.”The young violinist asked calmly, “Are you Mr George Sang?”The man nodded. The violinist asked, “Did you lose something?”“Lottery. Its lottery,” replied the man.The violinist took out a_lottery_ticket on which George Sangs name was seen. “Is it?” he asked.George nodded promptly and seized the lottery ticket and kissed it, and then he danced with Joseph.注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:The story turned out to be this: George Sang is an ordinary off

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论