已阅读5页,还剩15页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
态度题解析一提问标志词:feel about;argue;feel;Holds a (n) _attitude二情感态度词分类及词义 褒义词Positive; optimistic;admiring ; instructive;approval;approving;Reverent 贬义词Negative;Pessimistic; Subjective; disappointed; desperate; frustrated; biased; cynical; disgust; contemptuous; hostile; opinionated; impassive;Apathetic 中立词Objective;impartial;indifferent; detached;neutral;disinterested; sensitive;Analytical三态度题正确选项常见出现位置a. 含有直接表达作者或者其他人态度的句子,找选项的近义词On Dec.11, 2001, as part of the effort to increase homeland security, Federal and local authorities in 14 states staged Operation Safe Travel -raids on airports to arrest employees with false identification (身份证明). In Salt Lake City there were 69 arrests. But those captured were anything but terrorists, most of them illegal immigrants from Central or South America. Authorities said the undocumented workers illegal status made them open to blackmail (讹诈) by terrorists. Many immigrants in Salt Lake City were angered by the arrests and said they felt as if they were being treated like disposable goods.63. How did the immigrants in Salt Lake City feel about Operation Safe Travel?A) Guilty. B) Offended.C) Disappointed. D) Discouraged.b.引用处表示作者以外人的观点,比较选项时使用三正一反或三反一正原则。Some analysts (分析师) are less sure. Among consumers, only 18% are even aware that ecofashion exists, up from 6% four years ago. Natalie Hormilla, a fashion writer, is an example of the unconverted consumer. When asked if she owned any sustainable clothes, she replied: “Not that Im aware of.” Like most consumers, she finds little time to shop, and when she does, shes on the hunt for “cute stuff that isnt too expensive.” By her own admission, green just isnt yet on her mind. Butthanks to the combined efforts of designers, retailers and suppliersone day it will be.60. What is Natalie Hormillas attitude toward ecofashion?A) She doesnt seem to care about it.B) She doesnt think it is sustainable.C) She is doubtful of its practical value.D) She is very much opposed to the idea.c. 作者态度在末段末句体现Some analysts (分析师) are less sure. Among consumers, only 18% are even aware that ecofashion exists, up from 6% four years ago. Natalie Hormilla, a fashion writer, is an example of the unconverted consumer. When asked if she owned any sustainable clothes, she replied: “Not that Im aware of.” Like most consumers, she finds little time to shop, and when she does, shes on the hunt for “cute stuff that isnt too expensive.” By her own admission, green just isnt yet on her mind. Butthanks to the combined efforts of designers, retailers and suppliersone day it will be.61. What does the author think of green fashion?A) Green products will soon go mainstream.B) It has a very promising future.C) Consumers have the final say.D) It will appeal more to young people.主旨题解析一 提问标志词:mainly about;subject/theme;convey;general/ central/ main idea;Best title二 主旨题答案常见出现位置a. 最后一题对应的答案在最后一段Hancock hopes his research will help companies work out the best ways for their employees to communicate. For instance, the phone might be the best medium for sales where employees are encouraged to stretch the truth. But, given his result, work assessment, where honesty is a priority, might be best done using email.61. It can be inferred from the passage that_.A) honesty should be encouraged in interpersonal communicationsB) more employers will use e-mails to communicate with their employeesC) suitable media should be chosen for different communication purposesD) email is now the dominant medium of communication within a companyRegardless of how its sold, the popularity of bottled water taps into our desire for better health, our wish to appear cultivated, and even a longing for lost purity.61. According to passage, why is bottled water so popular?A. it is much cheaper than wineB. it is considered healthierC. it appeals to more cultivated peopleD. it is more widely promoted in the marketb. 第一题对应的答案在第一段I dont ever want to talk about being a woman scientist again. There was a time in my life when people asked constantly for stories about what its like to work in a field dominated by men. I was never very good at telling those stories because truthfully I never found them interesting. What I do find interesting is the origin of the universe, the shape of space-time and the nature of black holes.62. Why doesnt the author want to talk about being a woman scientist again?A) She feels unhappy working in male-dominated fields.B) She is fed up with the issue of gender discrimination.C) She is not good at telling stories of the kind.D) She finds space research more important.Scientists have devised a way to determine roughly where a person has lived using a strand(缕) of hair , a technique that could help track the movements of criminal suspects or unidentified murder victims.62. What is the scientists new discovery?A) Ones hair growth has to do with the amount of water they drink.B) A persons hair may reveal where they have lived.C) Hair analysis accurately identifies criminal suspects.D) The chemical composition of hair varies from person to person.三正确选项通常包含以下词汇May, probably, might,possible, can, could, some, sometimes, usually, often, be likely to, mostly, topic, phenomenon, idea, belief等错误选项通常包含以下词汇always, never, none, nobody, no, everyone, all,definitely, certainly, absolutely, totally, completely, excessively, only, exclusively, accurately, tooto等推理题解析一提问标志词:learn,infer,indicate, suggest,imply, believe/think(此类题虽然在文章中不能直接找到答案,但是一定要在文章中找到推测的依据进行合理严密的推断。)二推理题答案常见出现位置a.依照段落结尾寻找答案Now you have raw materials that you can begin to work with using the critical mind that youve persuaded to sit on the side and watch quietly. Most likely, you will believe that this will take more time than you actually have and you will end up staring blankly at the pages as the deadline draws near.Instead of staring at a blank screen, start filling it with words no matter how bad. Halfway through you available time, stop and rework your raw writing into something closer to finished product. Move back and forth until you run out of time and the final result will most likely be far better than your current practices.61. In what way does the critical mind help the writer in the writing process?A) It refines his writing into better shape.B) It helps him to come up with new ideas.C) It saves the writing time available to him.D) It allows him to sit on the side and observeb. 结构改写Al Gore calls global warming an “inconvenient truth,” as if merely recognizing it could put us on a path to a solution. But the real truth is that we dont know enough to relieve global warming, andwithout major technological breakthroughswe cant do much about it.58. According to the authors understanding, what is Al Gores view on global warming?A) It is a reality both people and politicians are unaware of.B) It is a phenomenon that causes us many inconveniences.C) It is a problem that can be solved once it is recognized.D) It is an area we actually have little knowledge about.c. 特殊句型“A lot of men think they are invincible(不可战胜的)”Gullotta says “They only come in when a friend drops dead on the golf course and they think” Geez, if it could happen to him,.59. Which of the following best completes the sentence “Geez, if it could happen to him ? (line2,para,8)?A. it could happen to me, tooB. I should avoid playing golfC. I should consider myself luckyD. It would be a big misfortuned.概括性选项为正确选项;过于细节为错误选项Usually, the lives of black women go largely unexamined. The prevailing theory seems to be that were all hot-tempered single mothers who cant keep a man. Even in the world of make-believe, black women still cant escape the stereotype of being eye-rolling, oversexed females raised by our never-married, alcoholic (酗酒的) mothers.58. What is the common stereotype of African-American women according to the author?A) They are victims of violence. B) They are of an inferior violence.C) They use quite a lot of body language. D) They live on charity and social welfare.e. 模糊性选项为正确选项The paper provides support for newer forms of psychotherapy (心理治疗) that urge people to accept their negative thoughts and feelings rather than fight them. In the fighting, we not only often fail but can make things worse. Meditation (静思) techniques, in contrast, can teach people to put their shortcomings into a larger, more realistic perspective. Call it the power of negative thinking.66. What do we learn from the last paragraph?A) The effects of positive thinking vary from person to person.B) Meditation may prove to be a good form of psychotherapy.C) Different people tend to have different ways of thinking.D) People can avoid making mistakes through meditation.语义题解析一 提问标志词:mean,denote,refer to, paraphrased as; Known as; be closest to; X can best be replaced by二 推理题答案常见出现位置a. 借助前后举例处解题Psychologists tell us boundaries are healthy, that its important to reveal yourself to friends, family and lovers in stages, at appropriate times. But few boundaries remain. The digital bread crumbs(碎屑) you leave everywhere make it easy for strangers to reconstruct who you are, where you are and what you like. In some cases, a simple Google search can reveal what you think. Like it or not, increasingly we live in a world where you simply cannot keep a secret.64. Why does the author say we live in a world where you simply cannot keep a secret (Line5,para.3)A) Modern society has finally evolved into an open society.B) People leave traces around when using modern technology.C) There are always people who are curious about others affairs.D) Many search engines profit by revealing peoples identities.b. 注意破折号及冒号后面的内容But privacy does matter - at least sometimes. Its like health: When you have it, you dont notice it. Only when its gone do you wish youd done more to protect it.66. According to the passage, privacy is like health in that _.A) People will make every effort to keep it.B) Its importance is rarely understoodC) it is something that can easily be lostD) people dont cherish it until they lose itb. 引号里的内容Then theres the ostrich approach.”Some men are scared of what might be there and would rather not know,” says Dr. Ross Cartmill.60. what does Dr.Ross Cartmill mean by “the ostrich approach “(Line 1 ,Para 9) A)A cause attitude towards ones health conditions B)A new therapy for certain psychological problems C)Refusal to get medical treatment for fear of the pain involved D)Unwillingness to find out about ones disease because of fearThe method relies on measuring how chemical variations in drinking water show up in peoples hair.“Youre what you eat and drink, and thats recorded in you hair,” said Thure Cerling, a geologist at the University of Utah.63. What does the author mean by “Youre what you eat and drink” (Line 1, Para.3)?A) Food and drink affect ones personality development.B) Food and drink preferences vary with individuals.C) Food and drink leave traces in ones body tissues.D) Food and drink are indispensable to ones existence.c. 从后面的定语从句;同位语从句及原因状语从句等内容推断It is pretty much a one-way street. While it may be common for university researchers to try their luck in the commercial world, there is very little traffic in the opposite direction. Pay has always been the biggest deterrent, as people with families often feel they cannot afford the drop in salary when moving to a university job. For some industrial scientists, however, the attractions of academia (学术界) outweigh any financial considerations.58. The word “deterren
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年中国计量泵市场调研与未来发展趋势报告
- 2026年中国煤矿水泵自动控制系统行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- 2026年中国硫选择性检测器行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- 2025山东大学齐鲁医学院科研与国际交流办公室非事业编制人员招聘1人笔试考试备考题库及答案解析
- 2025云南玉溪红塔实业有限责任公司员工招聘29人(第二批)考试笔试参考题库附答案解析
- 2025湖南长沙县实验梨江中学教师招聘笔试考试参考试题及答案解析
- 老年人诈骗风险防范指南
- 大专生考研规划分析
- 2025奇瑞徽银金融车贷合同签订指南
- 桶装水采购及配套服务协议范本
- 2025年教师考试时事政治考点热点题库含完整答案
- 球馆合伙协议合同模板
- 2024年陕西咸阳杨陵区招聘社区专职工作人员考试真题
- 2025中国光伏组件回收技术发展现状与循环经济战略报告
- 家庭宽带服务质量保障流程规范(2024版)
- 2025年法院书记员招聘考试笔试试题附答案
- 江西洪城水业环保有限公司面向社会公开招聘工勤岗工作人员【28人】考试笔试备考试题及答案解析
- 学堂在线 战场侦察监视技术与装备 章节测试答案
- 铁路行车事故应急预案范本
- 2022年中小学教师职称评定答辩题
- FZ/T 01057.1-2007纺织纤维鉴别试验方法 第1部分:通用说明
评论
0/150
提交评论